Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Egyiptom másképp
1000Art utazás
680 000 Ft
/ fő, repülőjeggyel, reggelivel
2022. november 11.
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal;
a helyszínen minibusszal és vonattal

Elhelyezés:

6 éj jó minőség szállodában és privát villában, kétágyas, fürdőszobás szobákban;
1 éj vonaton

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal;
a helyszínen minibusszal és vonattal

Elhelyezés:

6 éj jó minőség szállodában és privát villában, kétágyas, fürdőszobás szobákban;
1 éj vonaton

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

Több okból is nagyon más lesz ez az út, mint a megszokott egyiptomi programok. Érzékenyen, finom érdeklődéssel, nyitottan közelítünk a látnivalókhoz. Egy szélesebb keresztmetszetet adunk: a szokásos nevezetességeken kívül intenzív találkozások a helyi élet szereplőivel. Olyan helyek is a bakancslistánkon vannak, ahová nem, vagy egyébként csak nehezen lehet eljutni. Sehol nem rohanunk, mindenhol hagyunk időt az apró részletekre, a különleges megfigyelésekre. Kairó szakértő szemmel, Luxor, ahogyan eddig még nem ismerték. Az ókori kultúra alapos bemutatása mellett korunk jelenségeit, a multikulti nagyvárost és a cukornádültetvények között megbúvó falvak kultúráját is bemutatjuk.

Magyar nyelvű idegenvezetéssel

Kulturális látnivalók

Kislétszámú, max. 12 fős csoport

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Budapest - Kairó

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal Egyiptom fővárosába, Kairóba. Kairó a Nílus folyó két partján fekszik és Afrika legnépesebb, legszínesebb és legizgalmasabb városa. Érkezés után transzfer a belvárosba, a szállás elfoglalása, majd vacsorázni indulunk. Egyiptomi klasszikusokat kóstolunk: kusharit, mely rizsből, tésztából, lencséből, csicseriborsóból és paradicsomszószból készül, illetve falafelt, vagyis csicseriborsó fasírtot. Hozzá frissen facsart mangó és guavadzsúsz jár. Esti sétánkon megszerezzük első impresszióinkat a város diplomatanegyedéről: kávéházak, teraszok, designer üzletek, fiatal lendület.

2. nap: Kairó (iszlám negyed)

Mai programunk: az iszlám Kairó felfedezése! Iszlám Kairónak a modern városrészek megépülése előtti városrészt nevezzük, több négyzetkilométernyi területen fekszik, felfedezése akár több napot is igénybe vehet. A világon itt található a legtöbb középkori iszlám emlék, minaretek nyújtózkodnak az ég felé, tanúiként egy olyan kornak, amikor Kairó a Föld egyik leggazdagabb városa volt. Lépten-nyomon műemlékek ezreit láthatjuk, márványkutak, medreszék, mecsetek és mauzóleumok sorakoznak egymás mellett. Egy izgalmas séta a középkorban: beduin ezüstékszerek a bazár mélyén, parfüm- és sárkányfűárus, hagyományos kézművesek, kávéházi felszerelések utcája, hímző- és varrónők – akik egyébként férfiak, és rendben is van ez így! Rálátás a városra egy minaret tornyából, egy különc sorsú műgyűjtő házát keressük fel, megtekintjük a gyűjteményét, majd különböző kézműves workshopok látogatása. Este káprázatos-szédítő dervisszertartás egy karavánszerájban. Ez Kairó legmélyebb szövete, ahol a középkor összeér a mával. Tele van élettel, hagyománnyal, olyan elemekkel, melyek pillanatokon belül el fognak tűnni… Még most érdemes megnézni!

3. nap: Kairó (belváros, Zamalek)

A reggeli és a melengető, kardamomos kávé vagy szahlab (édes tejpuding) után délelőtt elmegyünk a múzeumba, ahol az ókori idők mindennapjairól is képet kapunk. Ki volt Tutankhamon felesége? Milyen illatszert használtak a nők? Hogyan öltözködtek és milyen különbség volt úr és szolga között? Majd a város legjobb könyvesboltjában válogatunk, élvezzük a nyugodt ritmust: kiöltözött emberek, arab kávéházak, a gyönyörű Nílus, megállunk több panorámaponton. Felkeressük a Zamalek városrészt, mely Kairó elegáns negyede, és a Nílus folyón található Gezira-sziget északi részén fekszik. A stílusos Kairó, a kozmopolita és kreatív, polgári világ elemeivel körülvéve. Ez egy másik Kairó, ami a szokásos programok során rejtve marad.

4. nap: Kairó (kopt negyed)

Ezen a napon a város kopt negyedét és templomait járjuk be alaposan. A kopt szó görög eredetű, jelentése: egyiptomi. A fáraók időszakát követően Egyiptomban a kereszténység terjedt el, amely az 5. században elszakadt az ortodox egyháztól, ezáltal a koptok a vallás egy korai formáját tartották meg. Jelenleg a lakosság 10%-a vallja magát kopt kereszténynek. Majd egy különös szigeten egy még különösebb múzeum, és a Nílus áradásának egykori fontos őrhelye, a nilométer következik. A nilométer egy kút Roda szigetén, melynek közepében egy nyolcszögletű oszlop áll. Az oszlopon lévő mértékek alapján olvasták le a Nílus vízállását, amelyet Kairóban naponta kihirdettek. Megismerkedünk egy korabeli szent munkásságával, és ellátogatunk a Szent Simon Sziklatemplomba. A templomnak nem csak a fekvése különleges, ugyanis a hegyben lévő barlangból alakították ki. Egy titkos, különleges kávézóban zárjuk a napot, ahol Núbia örökségével ismerkedhetünk meg. Este vonatra szállunk, kétszemélyes hálókocsikban Luxorba utazunk.

5. nap: Luxor (Nyugati part)

Nagy szerencsénk van, mivel a reggeli tea mellett a vonatablakból végignézhetjük a Nílus-mente napkeltéjét. A sivatagot itt-ott zöldellő kertek és pálmaligetek pettyezik, soha nem látott települések állomásain zajlik a hétköznapi élet. A reggeli Luxor látképe csodás: a Níluson az első, ami szembetűnik, a karcsú vitorlások és hajók körvonalán túl a zöldellő kertek és a sivatag éles határvonala. Ma a Királyok völgyében, Hatsepszut sziklatemplománál és a nemesek sírjainál időzünk, majd műkincsekre vadászunk. Az ókori egyiptomi templomépítészet remekműveként elismert épületnek, Hatsepszut templomának tágas udvara van, amely után két, pillérekkel felosztott terasz következik, amelyekre széles rámpák vezetnek fel. A templom egy hegyhez támaszkodik, melynek túlsó felén a fáraónő sziklasírja helyezkedik el. Szállásunk egy csodálatos, privát villában lesz, meseszerű panorámával.

6. nap: Luxor

Hajnalban aki szeretne, hőlégballonnal szállhat a táj fölé. Komótos reggeli, majd délelőtt az első megállónk Medinet Habu templománál lesz. A helyszínt már az ősi időktől szentként tisztelték, egy fallal körülvett területen különböző korokban épült kisebb-nagyobb kápolnák és templomok találhatók. Ezek között talán a leglátványosabb és legismertebb III. Ramszesz halotti temploma. Ezt követően a Memnón-kolosszusokat keressük fel. A szobormaradványok eredetileg Amenhotep halotti templomának bejáratánál álltak, és magát a fáraót jelenítették meg általuk. Ám ha a szobrok az uralkodót ábrázolták, akkor vajon miért hívják őket Memnónnak? Az érdekes legenda részleteibe idegenvezetőnk avatja be a csoportot. Programunk következő állomásai a Nyugati Part csodás falvai lesznek, és ha éppen idény van, akkor megnézünk egy régészeti ásatást is. Délután szabad program opcionális lehetőségekkel (jelentkezés és fizetés a helyszínen): vitorlázás a Níluson vagy másfél órás tereplovaglás (nem szükséges hozzá gyakorlat). Este privát séfünk sokfogásos vacsoráját élvezzük.

7. nap: Luxor (Keleti part)

A Nílus városias oldala mai vizsgálódásunk tárgya: a Karnaki és Luxori templomok, a mecset és a luxori hagyományos üzletek sora. A világhírű látnivalókra hagyunk elég időt, nincs rohanás, nem szükséges a várost (melyre egy élet is kevés!) egyetlen nap alatt letudni. A karnaki templomkomplexum Egyiptom egyik leghíresebb épületegyüttese, a Gízai piramisok után ezt a létesítményt keresi fel a legtöbb látogató. Méltán, hiszen a több mint 100 hektáron történő építkezések mintegy 2000 éven át folytak, és legalább 30 fáraó uralkodásához köthetők. Minden korszak itt hagyta a maga kézjegyét. A komplexum egy-egy részletét, például a hatalmas oszlopcsarnokot, már számos filmben is láthattuk, az oszlopok tövében való séta sok emléket idézhet fel. A Luxori templomot több mint 3000 éven keresztül vallási jelentőségű helyként tisztelték. A ma is látható templomot eredetileg III. Amenhotep kezdte el építtetni, később római katonai táborként funkcionált, rövid ideig pogány, majd keresztény szentély is működött benne, az arab hódítás után pedig mecset épült fölé. 2007-ben ezen mecset tűzeset utáni helyreállítása alatt eddig fel nem fedezett ókori domborműveket és feliratokat találtak, melyek II. Ramszesz idején készültek, és annak köszönhetően, hogy a mecset építői nem pusztították el azokat, hanem csak vakolattal takarták le őket, igen jó állapotban fennmaradtak. Ugyanis a vakolatréteg megvédte az ábrázolásokat, melyek többek között azt mutatják be, ahogy Ramszesz felállítja két, Ámon-Rének ajánlott obeliszkjét. Elegáns teázás a klasszikus Winter Palace Hotelban, délután opcionális mini főzőkurzus és a privát séfünk által kínált vacsora.

8. nap: Luxor - Budapest

A reggelit követően, menetrend függvényében, kairói átszállással hazautazás Budapestre.UNESCO világörökségi helyszínek:

Az iszlám Kairó
Luxori és Karnaki templomegyüttesek

Fakultatív programok

Dervis szertartás: 5.500 Ft

Hőlégballonozás: 40.000 Ft

Vitorlázás a Níluson (minimum 4 fő): 8.500 Ft

Főzőkurzus (minimum 4 fő): 10.000 Ft

Tereplovaglás: 12 000 Ft

További információk

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.11.11. - 2022.11.18.
8 nap / 7 éj
680 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel
  (melynek értéke:
  kb. 150.000 Ft)

 • a megadott szállást

 • a reggelis ellátást

 • a helyszíni közlekedést minibusszal

 • a vonatjegyet Kairó - Luxor útvonalon
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a vízumdíjat
  (helyszínen fizetendő)
  25 USD
 • a borravalókat
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 50 USD / fő
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 100 USD / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  210 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Giber Tamás
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

A körutazás idegenvezetője:

Méhész Zsuzsa

mehesz_zusa.jpg

Gyermekkorában minden utazásról és felfedezésről szóló könyvet elolvasott, ami a kezébe került. Képzeletben Humboldttal vitorlázott a Kordillerákon, Almássyval autózott a Szaharában, Széchenyi Zsigmonddal kergette a zebrákat a szavannán, Howard Carterrel együtt nyitotta fel egy fáraó sírját a Királyok Völgyében és Baktay Ervinnel ült meg egy elefántot a dzsungelben. Hátizsákos felfedezőnek indult, aki élményekre vadászik. Az élmények azonban megsokszorozódnak, ha megosztjuk őket másokkal. Így lett a folyton úton lévő, felfedező kedvű könyvmolyból idegenvezető. A hagyományos látnivalók mellett szenvedélyesen keresi az egyedit, a személyeset, a különleges helyeket. Hogy ne turistának, hanem utazónak érezhessük magunkat. Ehhez egy-egy kultúrát a hétköznapjain és a konyháján keresztül is megismerünk. Két utazás közt ír, turizmust és marketinget tanít, és egy kelet-magyarországi, mesebeli kis falu, Panyola fejlesztésével foglalkozik, ahol saját fogadójában látja vendégül azokat, akik a hazai különlegességekre is kíváncsiak. Gasztronómiával és utazással kapcsolatos cikkei rendszeresen jelennek meg a Dining Guide és A Földgömb magazinokban. Nagy öröm számára, ha az írásai a nyitott szemmel való utazásra, a valódi értékek megismerésére inspirálják az olvasókat.

8 nap / 7 éj
2023.03.21. - 03.28.


710.000 Ft/főtől

18 nap / 16 éj
2022.11.30. - 12.17.


2.185.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin