Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Egyiptom
Oltással szabadon utazható!
 

Egyiptomba való belépés szabályai és feltételei:

1. Már beoltott személyek

Egyiptom 2021.06.24.-től PCR teszt nélkül fogadja azon utasokat, akik:

- legalább 14 napja megkapták az utolsó oltásukat. Vagyis a 2. dózist a 2 adagos vakcinákból: Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Sinopharm, Sinovac, Sputnik V illetve az 1 dózist a Johnson & Johnson vakcinából.

- rendelkeznek angol nyelvű QR kóddal ellátott igazolással arról, hogy a szükséges oltásokat megkapták (milyet és mikor, bizonyítva, hogy elfogadott oltást kaptak, mindkettőt megkapták vagy Johnson esetében 1-et és az utolsót 14 legalább napja).

Sajnos mivel a magyar oltási igazolások nem tartalmaznak QR kódot és bár a védettségi igazolványon van QR kód, azt külön nem fogadják el, továbbá együttesen a két igazolást sem fogadják el, így jelenleg csak olyan oltási igazolással lehet belépni, amely tartalmaz QR kódot. Amennyiben az Utas ezzel rendelkezik, szabadon beléphet az országba! 

2. PCR teszt

Azon utasok, akik

- nem kapták még meg a szükséges dózisú oltásokat vagy

- nem telt el 14 nap az 2. oltás óta vagy

- nem rendelkeznek angol nyelvű QR kóddal ellátott oltási igazolással

továbbra is csak 72 óránál nem régebbi angol nyelvű negatív PCR teszttel léphetnek be Egyiptomba. 

A negatív PCR tesztnek amennyiben az utasok itthon készíttetik:

- minden esetben kinyomtatva kell az utasoknál lenni, telefonon bemutatott teszteredményt már nem fogadnak el!

- a teszteredménynek tartalmaznia kell QR kódot vagy

- a kinyomtatott teszt mellé be kell mutatni azt a hivatalos e-mailt, amelyben azt részükre a labor megküldte, hogy ellenőrizhető legyen az valóban egy akkreditált laborban készült.

Kinyomtatott, aláírt és pecsételt teszt önmagában már nem elegendő QR kód vagy e-mail nélkül!

A Hurghadára vagy Marsa Alamba közvetlen járattal érkező utasoknak továbbra is lehetősége van érkezéskor a repülőtéren elvégeztetni a PCR tesztet. Ebben az esetben viszont a teszteredmény megérkezéséig az általuk lefoglalt hotelben kell maradniuk karanténban.

Gyermekek:

- 6 éves kor alatt nem kell oltási igazolás, PCR teszt, stb. szabadon beutazhatnak.

- 6 éves kortól ugyanaz érvényes, mint a felnőttek esetében, vagyis QR kóddal ellátott angol oltási igazolás vagy angol teszt nyomtatva QR kóddal vagy igazoló e-maillel.

Még mielőtt megkapjuk itthon a beszállókártyát, az alábbi formanyomtatványt kell kitölteni: Health Declaration Form

Egyiptomba érkezéskor 25 USD/fő a vízum, ami a helyszínen fizetendő. 

Magyarországra való belépés szabályai és feltételei:

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Egyiptomba érkezéskor 25 USD/fő a vízum, ami a helyszínen fizetendő.

Kiemelt Egyiptom ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

194.080 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

238.500 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

248.615 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

280.100 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont

282.400 Ft/főtől
Vélemények útjainkról

Kapcsolódó magazin