Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Tanzánia
Indulhatunk - 1 PCR teszttel utazható
 

Frissítve: 2022.06.30.

Jelenleg aktuális beutazási szabályok:

2021. május 4-től egy előzetesen kitöltött online nyilatkozattal és 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet beutazni Tanzániába. Ezen felül a helyi hatóságok érkezést követően gyorstesztet végeztetnek, melynek költsége 25 USD, a helyszínen fizetendő. 

Az utasaink legtöbbször az alábbi légitársaságokkal utaznak:

  • bécsi indulással Ethiopian Airlines, átszállással Addis Ababában (odaúton kérnek egy 72 órás negatív PCR tesztet)
  • budapesti indulással Qatar Airways, átszállással Dohában (odaúton kérnek egy 72 órás negatív PCR tesztet)
  • budapesti indulással Turkish Airlines, átszállással Isztambulban (odaúton kérnek egy 72 órás negatív PCR tesztet)
  • budapesti indulással Emirates/Fly Dubai, átszállással Dubaiban (jelenleg odaúton és visszaúton is a gépindulástól számított 72 órán belül készített negatív PCR teszt szükséges. A teszt költsége helyszínen: kb. 100 USD. Az alábbi kórház tesztjét fogadja el a légitársaság: Mnazi Mmoja Hospital. Tanzánia kórházak listájáról, kollegáinktól érdeklődhet.)

 

Jelenleg aktuális információk Magyarországra történő hazautazáskor:

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal, mi megtaláljuk rá a választ és a megoldást!

További információk ITT találhatóak.
Magyar Konzuli tájékoztatás ITT érhető el.

A honlapunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek!

Felhvíjuk szíves figyelmüket, hogy beutazási szabályok bármikor változhatnak! 

 _______________________________

Egy nagy értékű álomutazás megszervezését ne bízza a véletlenre, az interneten látható ajánlatok csalókák lehetnek, és nem mindig tükrözik a valóságot. Sajnos a paradicsomi környezetben lévő szállodák között is vannak régebben épült hotelek, melyek a saját weboldalukon még eredeti képüket mutatják.

Bízza nyaralását szakemberre, térjen be hozzánk egy csésze kávéra és közben igényeinek megfelelően, legyen szó családi nyaralásról, romantikus nászútról, esküvői ceremóniáról vagy baráti kikapcsolódásról, mi kötelezettségmentesen elkészítjük a legmegfelelőbb ajánlatot Önöknek.

Miért érdemes az 1000 Út Utazási Irodánál foglalni?

  • A legtöbb szállodát személyesen ismerjük
  • Rugalmas lemondási feltételeket biztosítunk
  • Ajánlatainkat személyre szabjuk
  • Legkedvezőbb árgarancia
  • Kedvező menetrend és repülőjegyárak

A fővárosDar es Salaam, de a kormányzati központ Dodoma. Tanzánia az Indiai-óceán partján, Kenya és Mozambik között fekszik, területe tízszer akkora, mint Magyarországé.

1964-ben egyesült Zanzibárral, neve is erre utal: Tan + Zan + a latinos „ia” képző.

A lakosság száma meghaladja a negyvenegy milliót. Hivatalos nyelv az angol és a szuahéli.

Tizennégy nemzeti park található az országban, ebből kettő a Világörökség része (Szerengeti, Ngorongoro). Sehol máshol a Földön nem látható ennyi gnú, zebra és antilop - és a Tanzániára jellemző síkságok megkönnyítik a vadvilág szemlélését. Elefánt-, bivaly-, víziló- és csimpánz állománya is a világ legnagyobbjai közé tartozik.

Zanzibár két szigetből áll: Unguja és Pemba. Székhelye és legnagyobb városa: Zanzibar város. Az Unguja szigeten fekvő Zanzibár város régi központja és idegenforgalmi attrakciója „Mji Mkomwe” (óváros), amit sokan az angol nevén ismernek (Stone Town), mely a Világörökség része. Jellemző fűszernövényei a fekete bors, a szegfűszeg, a kardamom, a fahéj, a vanília, a szerecsendió, a citromfű és a gyömbér.

Az aktuális beutazási feltételekről érdeklődjön kollégáinknál! 

Az útlevélnek a tervezett hazautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. Tanzániába történő belépéskor vízum szükséges: 50 USD/fő (helyszínen fizetendő). A megérkezést követően egy belépési űrlapot szükséges kitölteni. A szárazföldi Tanzánia és Zanzibár szigete közötti mozgás országon belüli utazásnak számít, így ehhez külön vízumra nincs szükség. Zanzibáron kilépési illeték fizetendő: 40 USD/fő (helyszínen fizetendő).

 

Oltás: Nincs kötelező oltás, a malária elleni gyógyszer szedése az utazás időpontjától függően hasznos lehet. Ez ügyben kérjük, vegyék fel a kapcsolatot a Országos Epidemiológiai Központtal (1097 Bp., Gyáli út 2-6. - új nevén Albert Flórián út 3/a, Tel.: 06-1-476-1364). A gyógyszert az utazás kezdete előtt már el kell kezdeni szedni. Egyéb gyógyszereket ajánlott magunkkal vinni. Kizárólag palackozott vizet fogyasszanak.

Időjárás/Öltözködés: A hőmérséklet egész évben kb. 25-35 °C. Március és május vége közé esik az esős időszak. Könnyű, nyári öltözetet, a szafari túrákra melegebb ruházatot érdemes vinni. A muszlim vallás miatt az utcán ne viseljenek nagyon kihívó ruhadarabokat, nőknél a hosszú szoknya és fedett vállas felső ruházat az elvárt viselet.

Közbiztonság: Általános biztonsági szabályok vannak érvényben, drága ékszereket felesleges az utazásra magukkal vinni, a fényképezőgépüket és videokamerájukat ne hagyják őrizetlenül. Este kísérő nélkül ne sétáljanak az elhagyatottabb utcákon.

Szafari túrák: A túrák zöme földúton közelíthető meg, készüljenek arra, hogy a ruháik porosak lesznek. A túrákra innivalót feltétlenül vigyenek magukkal. Melegebb ruházatot is készítsenek be, mert a reggeli és esti órákban hűvösre fordul az idő, kényelmes és zárt cipő, fejfedő javasolt. Az állatokat nyitott tetejű kocsiból figyelhetik meg, az autóból a túra alatt a vezető engedélye nélkül kiszállni tilos.

Kiemelt Tanzánia ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:
Vélemények útjainkról

Kapcsolódó magazin