Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Nagy erdélyi körutazás
Hét nap Erdélyben busszal
 
160 930 Ft
/fő, autóbusszal, megadott ellátással
elérhető 4 időpontban
 
Utazás:

autóbusszal

Elhelyezés:

3 és 4 csillagos szállodákban

Ellátás:

a program szerint

Utazás:

autóbusszal

Elhelyezés:

3 és 4 csillagos szállodákban

Ellátás:

a program szerint

Miért ez az út?

"Erdély egyedi szépségét, különleges kultúráját az ott élők barátságát érdemes minden magyar embernek megtapasztalni. Szívet melengető érzés."

 

Magyar csoportkísérő

Természeti látnivalók

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Szeged (Pécs) - Budapest - (Miskolc) - Ártánd - Nagyvárad - Kolozsvár

Reggeli indulás után Debrecen érintésével érkezünk Ártándra. Határátlépés. A nagyváradi városnézésünket a Szt. László Székesegyháznál kezdjük, majd a Kanonoksor, Püspöki Palota követ­kezik. Busszal bemegyünk a hangulatos belvárosba, ahol séta keretében megtekintjük a színházat, Sas palotát, vala­mint a pár éve tűzkárokat szenvedett görög-katolikus Püspöki Palotát. Ezt követően rövid szabadprogram. Továbbutazva a csodaszép 575 m magas Király-hágón átkelve érjük el a törté­nelmi Erdély területét. Kolozsváron először Mátyás király szülőházához megyünk. Folytatva gyalogos városnézésünket a Szt. Mihály plébániatemplomot érintjük, majd legnagyobb kirá­lyunk, Mátyás király lovas szobránál kiváló fotókat készíthetünk. Elhaladunk a Babes-Bólyai Egyetem előtt is. Szállásunk egy bel­városi **** szállodában lesz, ahol vacsorázunk is.

2. nap: Kolozsvár - Segesvár - Székelyudvarhely - Csíkszereda 

Reggeli után a Házsongárdi temetőt tekintjük meg Kolozsváron és amennyiben a határátlépés lassúsága miatt valami kima­radna az előző napi kolozsvári városnézésből, azt itt délelőtt pótoljuk, majd tovább utazás Segesvárra, ahol városnézés: Óváros, majd rátekintés a fájdalmas csatamezőre. Ezt követően Fehéregyházán a Petőfi Emlékmúzeumot keressük fel. Megtekintjük a csata tragikus napjának történéseit bemutató kiállítást és emlékparkot. Délután Székelyudvarhelyre utazunk. A várostól 5 km-re található Orbán Balázs végső nyughelye, Szejkefürdőn. A dombtetőn lévő síremlékhez 15 székelykapu alatt jutunk fel. Székelyudvarhelyen buszos városnézés közben megállunk a nemrég kialakított emlékparknál, ahol a magyar történelem és irodalom jeles alakjainak szobrait tekintjük meg. Szállás Csíkszeredán, a város szívében található Hunguest Hotel Fenyő szállodában (3 éj). (Szauna, fitnesz terem…)

3. nap: Szent Anna-tó - Csíksomlyó - Gyimesbükk

Reggeli után utazás a Szt. Anna-tóhoz. A közel 1.000 m-es magasságban fekvő krátertó páratlan élményt nyújt. Érkezés után egy órás séta a Mohos-láp varázslatos világában, majd séta a tó körül. Délután Csíkszeredán keresztül Csíksomlyóra utazunk, ahol a búcsújáró kegytemplomot látogatjuk meg. Ezt követően fakultatív program keretében Gyimesbükkre, a gyi­mesi csángókhoz kirándulunk, ami a régi Magyarország legke­letibb pontjánál található. Itt a Rákóczi-várat is megtekintjük, majd egy hangulatos csángó esttel zárul programunk. A műso­ros vacsoraest során 3 fogásos menüt szolgálnak fel aperitif­fel és szabad italfogyasztással (sör, bor, üdítő). Fakultatív kirándulás a csángók földjére, műsoros vacsoraesttel (Garantált indulás, jelentkezés a helyszínen): 35 €.

4. nap: Törcsvár (Drakula Kastély) - Sinaia - Brassó

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy élvezi a Hunguest Hotel Fenyő wellness szolgáltatásait, vagy eljön velünk egy fakultatív kirándulásra. A Tusnádi-szoroson keresztül utazunk Törcsvárra. Ezen a sziklatömbön már a XIV. században kővár állott. A legenda szerint ez volt Drakula gróf legkedveltebb várkastélya az 1400-as évek közepén. Ezt követően tovább utazunk Sinaia városába. A Prahova völgyének legjelentősebb üdülőhelye e város, melynek legértékesebb látnivalója az 1873-ban épült kastélyegyüttes. A Peles kastély több tucat szobája az érdeklő­dők számára nem mindennapi élményt nyújt. A gyűjteményes kiállítás megtekintése során láthatunk ritka, értékes szobro­kat, bútorokat, faliszőnyegeket, kerámiákat, ötvösmunkákat és fegyvereket. A kastély parkjában is sétálunk. A visszaút során rövid séta Brassó belvárosában, amikor is láthatjuk a Fekete templom épületét és a körötte található műemléképületeket. Fakultatív kirándulás: Törcsvár, Sinaia, Brassó: 7.500,- Ft. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

5. nap: Békás-szoros - Gyilkos-tó - Parajd - Korond - Marosvásárhely

Folytatjuk Erdély természeti látványosságainak felfedezését. Utunk első állomása a Békás-szoros. Rövid sétát teszünk a félel­metes látványt nyújtó sziklaszurdokban. Folytatva utunkat és a Gyilkos-tó partjához érkezünk, itt megismerjük a tó keletkezé­sének történetét és legendáját. Séta a part mentén, majd sza­badprogram, étkezési lehetőséggel. Kora délután a Bucsin-tetőn keresztül utazunk Parajdra, ahol látogatást teszünk a sóbányába. Továbbutazva Korondon, fafaragások, szőttesek és kerámiák közt válogathatunk, melyekből vásárolhatunk is. Szováta Erdély leg­híresebb fürdőhelye, rövid időtöltés az itt lévő Medve-tó partján. A kora esti órákban érkezünk marosvásárhelyi szálláshelyünkre.

6. nap: Marosvásárhely - Tordai hasadék - Toroczkó

Reggeli után városnézés Marosvásárhelyen: Rózsák tere, orto­dox katedrális, Kultúrpalota. Tordán étkezési és ajándékvásárlási lehetőséggel kezdjük programunkat. Ezt követően felkeressük a kilátódombot, ahonnan jól láthatjuk a hasadékot is. Délután érkezünk Torockóra, mely rejtőzködő kis zuga Erdélynek. Itt megtekintjük a régi vízimalmot. A Székelykő alatt talál­ható település évszázadok történelméről mesél, melyet a helyi múzeumban részletesebben is megismerhetünk. Este szállás, vacsora a közelben.

7. nap: Nagyenyed - Gyulafehérvár - Vajdahunyad - Arad - Budapest 

Reggeli után Nagyenyeden megnézzük a Bethlen Kollégiumot, majd Gyulafehérvárra érkezünk, ahol városnézés következik. Első megállónk a Bazilika, ahol több királyunk és fejedelmünk nyughelye található. Továbbhaladva a Fejedelmek háza, vala­mint a Püspöki palota megtekintése szerepel programunk­ban. Gyulafehérvárt elhagyva Vajdahunyad várához érkezünk, mely a Hunyadiak ősi fészke. Helyi kalauzunk vezetése mellett nyerünk betekintést a vár és a környék történelmébe. A Maros völgyében utazva Déva vára alatt elhaladva érkezünk Aradra. A Tűzoltó téren megtekintjük az 1849. október 6-án kivégzett vértanuk emlékhelyén felállított szoborkompozíciót. Ezt köve­tően Nagylaknál határátlépés. Este érkezünk Budapestre. Természetesen most is mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Fakultatív programok

Fakultatív Sinaia, Törcsvár kirándulás: 7 500 Ft

További információk

Belépők
Fehéregyházi Petőfi emlékház5 RON
Mohos tőzegláp10 RON
Fekete temp.10 RON
Törcsvár - Drakula kastély40 RON
Parajd - sóbánya35 RON
Nagyvárad5 RON
Helyi idegenvezetés10 RON
Segesvár templom8 RON
Szent Anna tó10 RON
Marosvásárhely15 RON
Toroczkó15 RON
Déva vára30 RON
Sinaia - Peles kastély30 RON

Belépők ára: kb.: 223 RON.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.08.15. - 2022.08.21.
7 nap / 6 éj
184 000 Ft
Betelt
2022.09.19. - 2022.09.25.
7 nap / 6 éj
169 400 Ft
Betelt

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • az utazást klímás,
  turistautakra
  tervezett autóbusszal
 • a szállást
 • a programleírás
  szerinti ellátást
 • a fix ülőhelyet az autóbuszon (foglaláskor kiválasztható)
 • a fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
 • a megadott programokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • az útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 223 RON

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  55 000 Ft
 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Szilágyi Dóra
+36 (1) 354-3999
Simity Péter
+36 (1) 354 3991
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Erdélyt!

4 nap / 3 éj
2022.10.22. - 10.25.


289.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2022.10.06. - 10.10.
Összesen 6 időpontban

137.500 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


250.000 Ft/főtől