Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Misztikus skót kastélyok
és az eredeti whisky nyomában
601 000 Ft
/ fő, repülőjeggyel, reggelivel
2022. október 10.
Utazás:

repülővel
Lufthansa menetrend szerinti járatával

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel
Lufthansa menetrend szerinti járatával

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

1. Skócia romantikus várai, csodálatos kastélyai betekintést engednek a skót nép történelmének, hagyományainak megismeréséhez.

2. A skót életérzés része a várak, kastélyok megtekintése és természetesen az eredeti, világhírű skót whisky kóstolása egy többszáz éves lepárlóban.

3. A program különlegessége, hogy átmegyünk a csodálatos Skye-szigetre is!

Max. 30 fő (Október 10. csoport: max. 21 fő)

UNESCO világörökségi helyszín

Belvárosi szállások

2022. augusztus 22. és október 10. - GARANTÁLT INDULÁS!

Beutazáshoz nem kérnek se tesztet, se oltást. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Budapest – Edinburgh

Elutazás Budapestről egy átszállással. Érkezés Edinburgh-ba a késő délelőtti órákban, majd transzfer belváros közeli szállodánkba. Miután kicsit felfrissítettük magunkat, gyalogosan felfedezzük a Grassmarketet, a Candlemaker Row-t, és a Victoria Street utcáit és tereit, melyek igazi középkori hangulatot árasztanak. Igény szerint megtekintjük a Szent Egyed templomot és a Bogáncs kápolnát, végül a „Királyi mérföld” út végén található Holyroodhouse királyi palotát kívülről, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája. Szállás Edinburghban (2 éj).

Szállás: Holiday Inn Express City Centre

2. nap: Edinburgh

Reggeli után a gyalogos séta során megtekintjük a Royal Mile felső részén található Edinburgh-i várat, amely 1603-ig, az angol–skót korona egyesítéséig, a skót uralkodó- ház központja volt. A vár területén található a Szent Margit kápolna, amely a város legidősebb épülete (12. sz.). Itt láthatóak a koronaékszerek és az eredeti végzet köve. Délután Leith kikötőben megtekintjük II. Erzsébet királynő egykori jachtját (ide tömegközlekedési eszközzel jutunk el), amely 40 évig szolgálta a királynőt, és több mint 1 millió mérföldet tett meg. A programok végén esti szabadidő eltöltési lehetőség, a szállodába mindenki egyénileg tér vissza.

3. nap: St Andrews – Dundee - Glemis Castle - Aberdeen

Reggeli után indulás Aberdeen-felé. Útközben megállunk egy rövid időre St. Andrews-ban, a golf szülőföldjén. Itt található Skócia legrégibb egyeteme is, ahol Vilmos herceg is tanult. Megtekintjük a város katedrálisának romjait. Ezután tovább indulunk Skócia negyedik legnagyobb városába, Dundee-ba, ahol megcsodálhatjuk az RRS Discoveryt, a Robert F. Scott déli-sarki expedíciójára épített kutató hajót. Programunkat Skócia egyik leghírhedtebb kísértetjárta kastélyában, a Glamis Castle-ben folytatjuk, ahol II. Erzsébet édesanyja született 1900-ban. A nap végén Aberdeen-be érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.

Szállás: Premier Inn Aberdeen City Centre

2022. júniusi és júliusi csoport 4. napja:
4. nap: Balmoral kastélya – Dallas Dhu Lepárló - Cawdor kastély - Inverness

Reggeli után megtekintjük a Balmoral kastélyt. A birtokot Viktória királynő és férje, Albert herceg vásárolta, és a mai napig ez a királyi család kedvenc nyári rezidenciája. Ezután egy kóstolással egybekötött látogatást teszünk az 1899-ben alapított Dallas Dhu whisky üzemben - amely ma múzeumként működik -, majd délután a Shakespeare: Machbet c. drámájából ismerős Cawdor kastély meglátogatásával folytatjuk utunkat. Szállás Invernessben. (2 éj) Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.
Szállás: Hotel Premier Inn Inverness Centre

2022. augusztusi és októberi csoport 4. napja:
4. nap: Blair kastély - Blair Athol lepárló - Cawdor kastély – Inverness

Reggeli után megtekintjük a Blair kastélyt. A hatalmas erdőkkel körülvett, hófehér falú kastély eredetileg 1269-ben épült, azóta több alkalommal is átalakították. A létesítményben jelentős fegyver-, vadásztrófea-, festmény- és bútor kiállítás látható, a leglátványosabb a fegyvergyűjteménnyel díszített csarnok és a kazettás mennyezetű bálterem. Állítólag minden skót kastélynak van saját szelleme, az élénk fantáziájú látogatók a Blair kastélyban Skócia egyik legismertebb szellemével, a Szürkeruhás Hölggyel találkozhatnak. Ezután egy kóstolással egybekötött látogatást teszünk a Blair Athol lepárlóban. Az itt készülő malátawhisky friss, és igen gazdag fűszeres, gyümölcsös aromákban gazdag. Majd délután a Shakespeare: Machbet c. drámájából ismerős Cawdor kastély meglátogatásával folytatjuk utunkat. Szállás Invernessben. (2 éj) Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.
Szállás: Hotel Premier Inn Inverness Centre

5. nap: Dunrobin kastély – Urquhart vára - Loch Ness

A mai napon először Észak-Skócia legnagyobb épületébe, a 187 szobás, tengerparti Dunrobin kastélyba utazunk. Innen a szörnyről is világszerte híres Loch Ness (Ness-tó) partjára kirándulunk, majd délután megtekintjük Urquhart várát, amely a 17. század óta romos állapotában, ám annál szebb kilátással fogad bennünket. Sétálunk a tóparton, s talán megpillanthatjuk a legendás Loch Ness-i szörnyet is, de ha mégsem, akkor is gazdagabbak lettünk a legendájával. Este szabad idő eltöltési lehetőség Invernessben. Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.

6. nap: Eilean Donan kastély – Skye-sziget – Armadale - Fort William

Reggeli után indulunk az Eilean Donan kastélyhoz, amely szépségével Skócia jelképévé vált. A 13. században épült várat többször lerombolták, de ma mégis régi pompájával fogadja a látogatókat. Itt forgatták a Hegylakó c. film egyes jeleneteit. A várat egy középkori kőhídon átkelve érjük el. Ezután tovább utazunk a MacLeod klán ősi területére, a híres Skye szigetre. Sétálunk a sziget fővárosában, Portree-ban, és gyönyörködünk a tájban, ezután indulunk Armadale-ba, ahonnan komppal kelünk át Mallaig-ba. Innen Fort William felé vesszük az irányt, és útközben lehetőségünk lesz megcsodálni az 1800-as évek óta álló, a Harry Potter című filmből is ismert Glenfinnan Viaductot, amelyen átrobogott a híres Roxfort Express. Este szállás Fort Williamben. Fakultatív vacsora a szállodában.

Szállás: Premier Inn Loch Iall

7. nap: Fort William – Glencoe – Luss -  Glasgow

Délelőtt egy rövid városnézéssel kezdjük a napunkat a bájos kis városban, Fort Williamben, aztán Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe látványos útján keresztül. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonald klán tagjait. Megállunk a Loch Lomond (Lomond-tó) partján elhelyezkedő Luss kisvárosában. Délután érkezünk Glasgowba, ahol egy rövid városnézéssel folytatjuk programunkat. Szállás a városban.

Szállás: Alexander Thomson Hotel

8. nap: Glasgow – Edinburgh - Budapest

A reggelit követően rövid városnézés Glasgow-ban, majd transzfer az Edinburgh-i repülőtérre, és átszállással utazás Budapestre.

Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Skóciában a vidéki szállásokra jellemző, hogy tradicionális jelleggel bírnak és berendezésüket tekintve egyszerűbbek lehetnek! A programváltozás jogát fenntartjuk!


UNESCO Világörökségi helyszín
 • Edinburgh óvárosa

További információk

Várható menetrend (változhat)

Júniusban

Budapest - Amszterdam    11:35 - 13:40
Amszterdam - Edinburgh   16:15 - 16:40

Edinburgh - Amszterdam  17:30 - 20:00
Amszterdam - Budapest   20:55 - 22:55

Júliusban 

Budapest - Amszterdam    06:35 - 08:40
Amszterdam - Edinburgh   09:45 - 10:15

Edinburgh - Amszterdam  17:30 - 20:00
Amszterdam - Budapest   20:55 - 22:55

Augusztusban

Budapest - Frankfurt    06:30 - 08:15
Frankfurt - Edinburgh   11:00 - 11:55

Edinburgh - Frankfurt  18:05 - 20:55
Frankfurt - Budapest   22:05-23:40

Októberben

Budapest - Amszterdam    06:35 - 08:40
Amszterdam - Edinburgh  12:15 - 12:40

Edinburgh - Amszterdam  17:25-19:55
Amszterdam - Budapest   20:55 - 22:55

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.06.29. - 2022.07.06.
8 nap / 7 éj
630 000 Ft
Betelt
2022.07.20. - 2022.07.27.
8 nap / 7 éj
645 000 Ft
Betelt
2022.08.22. - 2022.08.29.
8 nap / 7 éj
722 500 Ft
Betelt
2022.10.10. - 2022.10.17.
8 nap / 7 éj
601 000 Ft
Foglalás
2023.04.05. - 2023.04.12.
8 nap / 7 éj
590 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel, 1 db 23 kg feladható poggyásszal,
  1 db kézipoggyásszal
  (melynek értéke időponttól függően 110.000-130.000 Ft)
 • 7 éjszaka szállást 3-4*-os szállodákban
 • a reggelis ellátást
 • a whisky üzem látogatásokat és kóstolókat
 • a belépőjegyeket
 • a helyszíni közlekedést
  a program szerint
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 15 GBP/fő
 • a borravalót
  (helyszínen fizetendő)
  15 GBP/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár
  216 000 Ft (június, július)
  260 000 Ft (augusztus)

  159 000 Ft (október)
 • Félpanziós felár
  (4 vacsora)
  35 000 Ft (június, július)
  71 000 Ft (augusztus, október)
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Nágelová Friderika
+36 (1) 354 3997
Giber Tamás
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
    
A program idegenvezetője

2022.07.20. és 2022.10.10. időpontokban:

Marczinek-Gordon Ágnes

 marczinek-gordon_agi.jpg

Marczinek-Gordon Ágnes vagyok, több mint 20 éve idegenvezető. Beutaztam Európát, szívemhez azonban a Brit-szigetek kerültek a legközelebb. Talán a kultúra sokszínűsége, az emberek barátságos mentalitása, a tradíciók és innováció mindenütt érezhető kombinációja? A barátságos kisvárosok? A vibráló nagyvárosok? A rendben megóvott természeti környezet? Otthon vagyok, szeretem. És ezt szeretném Önöknek is átadni. Ha pedig választanom kell, akkor Skócia: a táj zordabb ugyan, de mindenütt fantasztikus látnivalók várnak: hegyek, kastélyok, tavak, whisky-lepárlók. Szívesen utazom bármerre, de ide mindig visszahúz a szívem, szeretem megmutatni... mintha az otthonomat mutatnám be. Emellett szívesen bemutatom külföldieknek Magyarországot is, és részt veszek az idegenvezetők képzésében is.

2022.08.22. időpontban:

Kriaszter Attila

1kriaszter_attila.jpg

4 nap / 3 éj
2022.10.07. - 10.10.


344.000 Ft/főtől

4 nap / 3 éj
2023.03.16. - 03.19.


235.800 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2022.10.05. - 10.09.


537.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin