Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Provence-i ízelítő
419 000 Ft
/fő, repülőjeggyel
2022. szeptember 21-től
Utazás:

repülővel
RyanAir menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobában

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel
RyanAir menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3*-os szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobában

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

1. Provence nem csak a végtelen, csodálatos lila színben pompázó levendulamezőkkel egyenlő, hiszen ebben a térségben számtalan bájos kisváros, római kori emlék, Franciaország legnevesebb szőlőskertjei és természetesen zamatos borok és ínycsiklandozó ételek várják a felfedezni vágyókat.

2. A gasztronómiai kalandok és borpincészetek látogatása mellett többek között felkeresünk egy 2000 éves arénát és a Pont du Gard hidat, Avignonban megtekintjük a Pápai palotát, ellátogatunk egy 1178-ban alapított ciszterszita apátságba, sétálunk a vörösesbarna színben pompázó Roussillonban, Marseille-ben, If várában pedig Mont Christo emlékeit kutathatjuk fel.

3. Látogatás a Musée de la Savonnerie-be, ahol a világhírű szappankészítés történetét ismerhetjük meg és ahol elkészíhetjük saját szappanunkat is.

Gasztronómiai élmények

UNESCO világörökségi helyszínek

Kislétszámú csoport: max. 20 fő

Oltással, teszttel, vagy betegségen való átesettség után lehet utazni. Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Részletes program

1. nap: Budapest – Marseille – Arles – Baux de Provence – Avignon 

Elutazás Budapestről a Ryanair járatával. Érkezés Marseille-be. 
Első állomásunk Arles, Franciaország „legrómaibb” városa, ahol számtalan római kori emlék repít vissza a múltba. Megtekintjük a 2000 éves arénát, a román kori St Trophime templomot és kolostort valamint az őskeresztény temetőt. Ezután a közeli, Les Baux-de-Provenceba utazunk. A műemlék település egy sziklán terül el, melyet egy középkori vár romjai uralnak. A legenda szerint a vad környezet ihlette Dante Isteni színjátékának Pokol helyszínét.
Este érkezünk Avignon-i szállásunkra (2 éj), vacsora egyénileg.


Szállás: Hotel Ibis Centre Gare Avignon 3*

2. nap: Pont du Gard – Chateauneuf-du-Pape – Avignon

Reggeli után a 49 m magas, 2000 éves római völgyhidhoz, a Pont du Gard-hoz látogatunk. A híd tetejéről a látvány lenyűgöző.
Ezután Chateauneuf-du-Pape felé utazunk, itt találhatóak Franciaország legnevesebb szőlőskertjei. A híres borvidéken a Domaines Beaurenard pincészetet látogatjuk meg. A családi birtokon 7. generáció óta őrzik a hagyományokat, a régi bölcsességet szem előtt tartva: „ A jó bor készítéséhez jó szőlőre van  szükség”.  A bemutató után 3 féle bort kóstolunk meg. 
Délután érkezünk vissza Avignon-ba. Megtekintjük a Pápai palotát, felsétálunk a csonka hídra, mely egyike Franciaország leghíresebb hídjának (Pont Saint Bénezet), majd szabadprogram keretében ismerkedünk tovább a hangulatos óvárossal. 
Itt minden kis utcácska még a régi mesterségek nevét viseli. Nagyon látványosak az óváros 18. századi épületeinek  homlokzatai is. 
Este fakultatív programként sétahajózást ajánlunk. A Rhone folyón úszó hajó a kivilágított város mentén halad, miközben finom vacsorát szolgálnak fel nekünk. 

3. nap: L’Abbay de Sénanque - Roussillon - Gordes – Marseille

Ma jellegzetes provanszi színek és különleges látnivalók kísérik utunkat.
Első állomásunk Sénanque, az 1178-ban alapított ciszterszita apátság. Magány, csend, fény és derű csodálatos harmóniája érződik a román kori kolostorban, Vasarely és Chagall kedvenc helyén.
Ezután Roussillon-ba utazunk, mely Franciaország legszebb falvai közé tartozik. Különlegessége, hogy az okkerlerakódás természetes vöröses barna színárnyalatba borítja az egész falut. Megtekintjük a régi városházát, a harangtornyot, majd a szirt szélén álló kilátóról a csodálatos panorámát.
Következő állomásunk a kivételes fekvésű Gordes, ahol a házak a sziklás hegyoldal lejtőjén kapaszkodnak. A város jelképe a reneszánsz kastély és a templom.
A délutáni órákban érkezünk a Tourbillon család birtokára, ahol a Cotes du Rhone 4 kiváló borát kóstoljuk meg. „Boraim képviselik a föld és a történelem gazdagságát” – tartja Benjamin Tourbillon, a család legifjabb borásza, aki nagyapja nyomdokain haladva ötvözte a hagyományokat az ultramodern technológiával, mely igen karakteres borokat eredményezett.
Érkezés Marseille-be az esti órákban, szállás a belváros közelében (2 éj).

Szállás (júniusban): Holiday Inn Express Saint Charles 3*

Szállás (szeptemberben): Ibis Marseille Centre Euroméd 3*

4. nap: Marseille

Ezt a napot a híres városnak szenteljük. Délelőtt a város látnivalóival ismerkedünk.
Megtekintjük a város fölé magasodó Notre Dame de la Garde székesegyházat, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Ezután séta a régi kikötőben, majd fakultatív hajózás If várához, Monte Christo bötönéhez.
Délután látogatás a Musée de la Savonnerie-be, ahol a világhírű szappankészítés történetét ismerhetjük meg és ahol elkészíhetjük saját szappanunkat is. Este vacsora egy hangulatos étteremben borkóstolóval.

5. nap: Marseille - Budapest

Délelőtt szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a Ryaniar járatával. Érkezés Budapestre a délutáni órákban. 


UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Pont du Gard
 • Avignon – Történelmi központja a Pápai palotával
 • Arles – római és román kori műemlékei

Fakultatív programok

Fakultatív sétahajózás vacsorával (2. nap):
36 000 Ft/fő

Fakultatív hajózás If várához belépővel (4. nap):
8.200 Ft/fő

További információk

Várható menetrend

Ryan Air menetrend szerinti járattal

Budapest - Marseille: 11:50 - 14:05
Marseille - Budapest: 14:05 - 16:05

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.06.15. - 2022.06.19.
5 nap / 4 éj
378 000 Ft
Betelt
2022.09.21. - 2022.09.25.
5 nap / 4 éj
419 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a Ryanair repülőjegyet illetékkel, elsőbbségi beszállással, ülőhelyfoglalással (melynek értéke: kb. 80.000 Ft - változhat)
 • a megadott szállást reggelis ellátással
 • 1 alkalommal vacsorát
  (4. nap)
 • a program szerinti borkóstolásokat
 • a helyszíni közlekedést 
 •  a magyar nyelvű idegenvezetést 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  12 EUR / fő
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő) 
  kb. 50 EUR / fő
 • a borravalót (helyszínen fizetendő)
  kb. 10 EUR / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Fakultatív programokat
 • Feladható poggyász:
  21.000 Ft/db (max. 20 kg)- változthat
 • Egyágyas felár
  99.000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 590 Ft/fő/nap
  Top: 790 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Andrade-Varga Tímea
+36 (1) 207 8222
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

5 nap / 4 éj
2022.10.05. - 10.09.


522.000 Ft/főtől

4 nap / 3 éj
2023.03.16. - 03.19.


235.800 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin