Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Dánia

Beutazás:

1. Ha már átesett a betegségen: Teszt nélkül léphet be Dániába, aki már átesett a COVID betegségen és azt a határátlépés idején igazolni tudja: rendelkezik pozitív PCR-teszteredménnyel, amennyiben az régebbi 14 napnál és frissebb 6 hónapnál. 

2. Ha már megkapta az oltást: A második oltás után az immunitási idő figyelembe vételével (14 nap) mentesül a tesztelési- és karanténkötelezettség alól. Az oltás nem lehet régebbi 180 napnál. Egyelőre csak a Pfizer, AstraZeneca, Johnson&Johnson és Moderna oltásokat fogadják el. 

3. Ha még nem volt beteg és nem kapott oltást: karanténkötelezettség vár az utazóra, akkor is, ha van negatív tesztje. 

 

Hazaérkezés Magyarországra: 

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

Vízum beszerzése nem szükséges.

Kiemelt Dánia ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

7 nap / 6 éj
2023.03.07. - 03.13.

1.702.000 Ft/főtől
Vélemények útjainkról

Kapcsolódó magazin