Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Belize

„Az ország legnagyobb természeti erőforrása a vendégszeretete” – szokták mondani.

A Yucatán-félsziget keleti oldalán Mexikótól délre fekvő ország őslakosai a mayák, akik több ezer éves emlékeket hagytak maguk után, ennek szép példája Altun Ha vagy Lamanai maya romváros. Bár többször próbálkoztak vele, de Belize-t nem sikerült bevenni a spanyoloknak, hiszen a már a 16. századtól jelenlévő britek segítségével mindig sikeresen ellenálltak. Utoljára 1798. szeptember 10-én tettek kísérletet a spanyolok a brit telepesek kiűzésére, majd végleg felhagytak fele. A hősies küzdelemre minden évben ezen a napon megemlékeznek.

Ennek a történelmi múltnak köszönhető, hogy Belize a Brit Nemzetközösség része lett és ezzel az egyetlen angol nyelvű ország Közép-Amerikában. Az egykor Brit Honduras nevet viselő ország a teljes függetlenségét csak 1981-ben érte el. Az azóta eltelt négy évtizedben sikeres próbálkozásokat tett a nemzeti identitás megteremtésére.

Szinte hihetetlen, hogy a 23 000 km2 területen fekvő, alig több, mint 400 ezer fős lakosságú ország mennyiféle etnikumból tevődik össze. Együtt él a kreol, mesztic, maya, garifuna, kínai, mennonita etnikum csak a nagyobbakat említve. Igazi kulturális egyveleg, amely az étkezésben, életstílusban, minden téren megmutatkozik.

Az esőerdők gazdag növény és állatvilága, a partjai mentén elszórtan fekvő 450 kis sziget mellett a világ második legnagyobb korallzátonya gazdag víz alatti világgal csábítja a merülőket.

Kiemelt Belize ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

18 nap / 16 éj
2022.11.14. - 12.01.

1.785.000 Ft/főtől
Vélemények útjainkról