Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Reneszánsz Firenze és Bologna
1000 ART
 
258 900 Ft-tól
/fő, repülőjeggyel, megadott ellátással
2021. szeptember 19-től
 
Utazás:

repülővel, 
WizzAir menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3*-os szállodában, kétágyas fürdőszobás szobában

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal ebéd

Utazás:

repülővel, 
WizzAir menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3*-os szállodában, kétágyas fürdőszobás szobában

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal ebéd

Miért ez az út?

1. Toszkána „fővárosát”, a varázslatos Firenzét a "reneszánsz bölcsőjeként” is emlegetetik. Ez nem is csoda, hiszen az olasz kultúra nagyjai hagyták itt kéznyomukat: festmények, szobrok, gyönyörű épületek, irodalmi alkotások mesélnek a múltról. Az Arno folyó két partján, annak csodálatos völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Századokon át a Medici család uralta, 1865-1870 között pedig az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont, óvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.

2. A program során a legszebb látnivalókon túl kényelmes tempóban fedezhetjük fel a várost és közvetlen környékének rejtett titkait is, mivel a szállásunk Firenze belvárosában lesz. A titkos helyek felfedezésében a Firenzében élő helyi idegenvezetőnk lesz segítségünkre.

3. Részt veszünk egy borkóstolón egy 500 éves villában és Toszkána legöregebb éttermében ebédelünk.

 

Max. 15 fő

Bor és gasztronómiai élmények

Tematikus, műveszeti programok

Részletes program

Utazás előtt ráhangolódásként

Firenze számos írót és filmrendezőt is megihletett, így bőséges választék áll rendelkezésünkre.

Zeffirelli, a Tea Mussolinivel c. filmje a háború alatt játszódik és a híres énekesnő, Cher is szerepel benne. Több jelenetben felbukkannak a város látnivalói, bemegyünk az Uffizibe és a Dómba is. Tom Hanks elvisz minket a Boboli-kertbe, a titkos Vasari-folyosóra és Dante titkait kutatja az Inferno c. hollywoodi produkcióban. A Mediciek hatalma (Medici: Masters of Florence) c. történelmi filmsorozatban végigkövethetjük, ahogy a Mediciek egyszerű kereskedőkből nagy hatalmú bankárokká váltak, akiknek tevékenysége egyengette a reneszánsz gazdasági és kulturális forradalmához vezető utat. Egy fontos történelmi, politikai és családi időszak története, amely Firenzében játszódik a 15. században. 

Még napjainkban is csodálat övezi a firenzei dóm épületegyüttesét, különösen a hatalmas kupolát. A 15. századi Firenze polgárai a lehetetlenre vállalkoztak: megalkotni minden idők legnagyobb, az építés során állványzattal alá nem támasztott kupoláját. A terv Filippo Brunelleschi ötvösmester agyából pattant ki: a vérbeli reneszánsz figura magának való mechanikai zseni volt, összeférhetetlen alak, híres verekedő. A kupola építését, melyet ő irányított, viták, torzsalkodások, emberi tragédiák és fényes sikerek kísérték. Ross King oxfordi kultúrtörténész impozáns tudásanyag birtokában, színes, olvasmányos stílusban meséli el a már-már a krimik izgalmával vetekedő történetet a Brunelleschi kupolája című könyvében.

Hogy idegenvezetőnket idézzük: "Firenze túl sokmindent kínál a világnak ahhoz, hogy sokáig magába tartsa. Szinte kibuggyan belőle a történelem, a kultúra, a szépség, az érdekesség és keresi azt a szerencsést, akinek fülébe súghatja titkait." 

Ön készen áll megismerni Firenze titkait? 


1. nap: Budapest - Bologna - Firenze 

Elutazás Budapestről Bolognaba a WizzAir közvetlen menetrend szerinti járatával, majd továbbutazás Firenzébe. A szállás elfoglalását követően egy hangulatos program vár ránk: csónakokba szállunk és hajókázunk egyet az Arno folyón. Igazán különleges élmény, ahogy a Ponte Vecchio egy teljesen új szemszögből láttatja magát! Miközben a város szépségében gyönyörködünk, egy pohár aperitif fokozza a hangulatot (rossz idő esetén egy panorámateraszon fogyaszthatjuk el az üdvözlőitalt). 

Este szabadprogram, a vacsora fakultatív, amelyet nem érdemes kihagyni, hiszen idegenvezetőnk egy tipikus firenzei, toszkán ételeket kínáló étterembe kalauzol el minket, mesél az ételekről és segít a választásban.

Szállás: júniusban: Mario's Hotel 3*, szeptemberben: Machiavelli Palace 3*

2. nap: Firenze

Ezt a napot teljes egészében Firenze felfedezésére szenteljük. 4 órás közös séta a 14-15. században épült belvárosban, melynek során kívülről megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Keresztelő kápolnát, a Harangtornyot, Dante szülőházát, a Santa Croce templomot, a Medici kápolnát (ahol Michelangelo szobrai is láthatóak), az Uffizi képtárat, a Pitti palotát, majd átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon is. Útközben az egyik piacon még egy finom kóstolóra is szakítunk időt. Ezt követően szabadidő, fakultatív ebédelési lehetőséggel.

Délután fakultatív látogatás az Uffizi képtárban magyar nyelvű tárlatvezetéssel. Olaszország leglátogatottabb múzeumát a Medici család alapította. Az U alakú épület a 16. század végére épült fel. Itt található a világ egyik leggazdagabb gyűjteménye többségében olasz művészek alkotásaival: Botticelli, Michelangelo, Tiziano, Leonardo da Vinci, de láthatunk Raffaello, Giotto és Caravaggio festményeket is.

Este szabadprogram, a vacsora fakultatív (étteremválasztás idegenvezetőnk ajánlásával).

3. nap: Firenze - Bologna 

Firenze kapujában, egy gyönyörű toszkán villába látogatunk, mely több mint 500 éves múlttal rendelkezik. A firenzei író, politikus, filozófus, a reneszánsz kor egyik legnagyobb gondolkodója, Machiavelli, a Firenzéből való száműzetése alatt 2 évig itt élt. A felújított, rusztikus épületben található a múzeum, ahol élt és alkotott. Igazi toszkán panoráma és borászattal egybekötött szőlőbirtok vár minket. A panorámás kertből még egy utolsó pillantást vethetünk a Dómra, majd a 13. századi pincesort tekintjük meg, ahonnan egy titkos alagúton keresztül Toszkána legrégebbi éttermébe érkezünk meg.

A múzeumlátogatást követően egy borkóstolón veszünk részt, ahol a régió 3 fajta, zamatos borát ízlelhetjük meg, amit egy 3 fogásos, helyi ételekből összeállított ebéd követ.

Firenzétől búcsúzva a délutáni órákban érkezünk Bolognába. A szállás elfoglalása, majd gyalogos sétára indulunk a „vörös” városban, melynek épületei sárga és terrakotta színekben díszelegnek. 1088-ban Bolognában alapították a világ első egyetemét, mely a mai napig egyetemváros, ez meghatározza fiatalos hangulatát, pezsgő életét. A középkori óvárosban megtekintjük a Piazza Maggiore-t, a Bazilikát és a város jelképeit, a pisai ferde toronynál is ferdébb lakótornyokat.

Bologna leginkább a gasztronómiájáról híres. Ez a régió a szülőföldje a parmezán sajtnak, a pármai sonkának és a modenai balzsamecetnek, továbbá a város kifejezetten büszke a kézzel készített friss tésztáira és a különleges fagylaltjaira is.

A városnézés után szabadprogram, a vacsora fakultatív.

Szállás: júniusban: Elizabeth Lifestyle Hotel 4*, szeptemberben: Hotel Aemilia 4*

4. nap: Bologna - Budapest

Reggeli után még egyénileg folytathatjuk a hangulatos város felfedezését, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás 15:30-kor a WizzAir közvetlen járatával, érkezés Budapestre 16:55-kor.


UNESCO Világörökségi helyszín:
 • Firenze történelmi központja

 

Fakultatív programok

Fakultatív látogatás az Uffizi képtárban magyar nyelvű idegenvezetővel (min. 10 főtől): 14.900 Ft

További információk

A repülőjegy díja a Wizzair csoportos ára szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2021.10.23. - 2021.10.26.
4 nap / 3 éj
278 900 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a WizzAir repülőjegyet
  illetékkel, max. 40x30x20 cm-es kisméretű
  kézitáskával
  (melynek összege:
  júniusban: kb. 55.000 Ft,
  szeptemberben, októberben kb. 75.000 Ft)
 • 2 éjszakát Firenze belvárosában,
  3*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszakát Bolognaban,
  4*-os szállodában reggelivel
 • 1 borkóstolót ebéddel
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal,
  olasz városi adókkal
 • a magyar nyelvű csoportkísérőt
 • a helyi, magyar nyelvű művészettörténetben jártas idegenvezetőt
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az útlemondási biztosítást
  2,2% 
  (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)
 • az idegenforgalmi adót
  (helyszínen fizetendő)
  15 EUR
 • a belépőket
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 25 EUR

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Feladható poggyász kérhető
  max. 20 kg
  kb. 18 000 Ft/db-tól
 • Elsőbbségi beszállás kérhető
  (2 db fedélzetre felvihető poggyásszal:
  1 db max. 40x30x20 cm
  és 1 db max. 10 kg-os
  max. 55x40x23 cm
  kb. 9 000 Ft/fő-től

 • Egyágyas felár
  48 000 Ft (júniusban)

  66 000 Ft (szeptemberben)
 • BBP utasbiztosítás (Aegon)
  - Basic: 590 Ft/fő/nap
  - Extra: 790 Ft/fő/nap
  - Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Az első videó Toszkána kedvcsináló Tanács Gábor idegenvezetőnk tolmácsolásában.

 

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


110.000 Ft/főtől

2 nap / 1 éj
tetszőleges időpont


70.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


420.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin