Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Grúzia

Grúzia vagy Georgia állam Kelet-Európában, a Fekete-tenger keleti partján, az egykori Szovjetunió egyik tagállama volt. A grúz kultúra gazdag és ősi gyökerei háromezer évre nyúlnak vissza az időben. A bor termelése Grúziában a történelem előtti időkben kezdődött, és máig az ország gazdaságának fontos részét képezi. Északi szomszédja Oroszország, délről Törökország és Örményország, keletről Azerbajdzsán határolja. Területe földrajzi-éghajlati szempontból igen változatos, egyaránt vannak hegyvidéki és szubtrópusi éghajlatú részei. Grúziát az Észak-Kaukázus orosz területeitől a Nagy-Kaukázus hegyvonulatai választják el. Az ország déli területeit a Kis-Kaukázus szegélyezi. A Kaukázus fő vonulatai jóval magasabbak a Kis-Kaukázus hegyeinél, 5000 méternél is magasabbra nyúlnak a tengerszint fölé.

 

 

 

 

2021. május 21-től Magyarország állampolgárai korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Georgiába, a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek a két oltás (kivétel egydózisú vakcinák) meglétének tényét igazoló angol nyelvű  igazolással Felhívjuk az utazók figyelmét, hogy a csak védettséget igazoló kártya NEM váltja ki az oltási igazolást. Ha nincs meg a két oltás de van védettséget igazoló kártya, abban az esetben is szükséges PCR teszt bemutatása.

A Magyarország és Georgia közötti kétoldalú megállapodás hasonlóan korlátozásmentes belépést tesz lehetővé az oltási igazolással rendelkező személyekkel együtt utazó, oltással nem rendelkező 18 év alatti gyermekeknek is. Felhívjuk a beutazók figyelmét, hogy a kiskorúakra vonatkozó megállapodás egyelőre csak Magyarország és Georgia között áll fenn és előfordulhat, hogy a határátlépéskor szolgálatot teljesítők sokszor nincsenek tisztában ezzel a lehetőséggel. 

A szárazföldi és vízi úton történő határátlépéshez az oltás tényét igazoló védettségi igazolvány mellett is szükséges a 72 óránál nem régebbi negatív eredményű PCR teszt.

Kell-e teszt? Ha nincs 2 db oltás akkor igen.

Az oltottságot igazoló védettségi igazolvány hiányában a magyar állampolgárok 72 óránál nem régebbi angol nyelvű és negatív eredményű PCR teszt bemutatásával, majd a belépést követő 3 nap múlva saját költségen újabb negatív eredményű PCR teszt bemutatása ellenében karanténkötelezettség nélkül utazhatnak Georgiába. A 3. napon a tesztelés kötelező. A laboratóriumok az eredményeket automatikusan a központi adatbázisba feltöltik. 

A határátlépést megelőzően MINDEN ESETBEN ki kell tölteni egy elektronikus regisztrációs űrlapot, amelyben a személyes adatok megadása mellett nyilatkozni kell az elmúlt 14 napban tett utazásokról, a georgiai tartózkodási helyről és elérhetőségről. A regisztráció az alábbi internetes oldalon érhető el: https://registration.gov.ge/pub/form/8_protocol_for_arrivals_in_georgia/tk6157/

A beutazás érvényes akár útlevéllel, akár kártya formátumú személyi igazolvánnyal, amely elvárt érvényesége az utazás utolsó napja legalább. 

További információk: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

 

Hazautazás Magyarországra: 

Az országba való belépéskor a rendőrség az ideiglenes intézkedés során kiállít egy dokumentumot. Ország átlépés után Ön szabadon és bármilyen közlekedési eszközzel továbbhaladhat és köteles házi karanténba vonulni. FONTOS: a 04.29-én megjelent 203/2021. (IV. 29.) kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal illetve oltással rendelkező személyek mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Ez érvényes arra,

- aki a  határátlépés során a  koronavírus elleni védettségét a  koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány (a továbbiakban: védettségi igazolvány), valamint a  védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány felmutatásával igazolja, valamint

- aki olyan ország által kiállított védettségi igazolással rendelkezik, amely a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodást kötött Magyarországgal, és az  ezen ország által a  részére kiállított koronavírus elleni védettséget igazoló hatósági igazolvány felmutatásával a koronavírus elleni védettségét igazolja.

 

 

 

Fizetési eszközök

Grúzia valutája a grúz lari.

Elektromos hálózat

220V és 50 Hz, a konnektorok a magyar szabványhoz illenek.

Időeltolódás

+2 óra Budapesthez képest.

Időjárás

Grúzia klímája hasonló a magyarországihoz, azzal a különbséggel, hogy az átlaghőmérséklet néhány fokkal melegebb az otthoninál. A nyár általában forró, a tél enyhe. Grúzia éghajlata területéhez mérten szinte szélsőségesen változatos. Két fő éghajlati zónája van, amelyek határa a Likhi-hegység. Ez osztja keleti és nyugati részre az országot. A Nagy-Kaukázus hegylánca fontos éghajlat alakító tényező, mert elzárja az országot a hideg északi légáramlatok elöl. A déli Kis-Kaukázus ugyanakkor az Ázsia felől érkező forró és száraz légtömegek hatásaitól óvja Grúziát.

Aktuális időjárás itt látható.

Egészségügy

Grúziában az állami egészségügyi infrastruktúra meglehetősen elavult. A fővárosban és a nagyobb városokban van megfelelő magánorvosi ellátás, de rendkívül drága. A grúz orvosok és kórházak gyakran előre kérik befizetni a gyógykezelés költségét. Tbilisziben sürgős esetekben a Medi- Club Georgia rendelőt célszerű felkeresni, melynek szolgáltatása drága, de a rendelő hivatalos számláját a magyar egészségbiztosító elfogadja.

Magyar Külképviselet

Helsinki – Konzuli Hivatal

Cím:                      83 Lvovi Street (off Budapesht Street), Saburtalo, 0160 Tbilisi, Georgia
Telefon:                +995 32 239 90 08
Fax:                       +995 32 2399-004
Ügyelet:                +995 595 580777 (kizárólag sürgős konzuli ügyekben)
Mail:                      mission.tbs@mfa.gov.hu
Honlap:                 tbiliszi.mfa.gov.hu
Ügyfélfogadás:    telefonon előre egyeztetett időpontban

Gasztronómia

A hagyományos finn konyha kevés fűszert használ. A tengerparton és a szigetvilágban sok halat fogyasztanak. Az őszi vadászati szezon kezdetével az asztalon megjelennek a vadkacsából, lúdból, nyúlból, jávorszarvasból és gombából készült ételek. A lazac az egyik legkedveltebb halfajta, füstölve, sütve és nyersen pácolva is fogyasztják. Tenger menti ország lévén népszerűek a tenger gyümölcsei, a különféle halak, mint például a híres füstölt balti hering. Sokféle ízesített sonkát fogyasztanak, és kenyérféléből is nagy a választék. Van egy-két helyi szokás az ételek tekintetében, ami első hallásra talán furcsának tűnhet, de csak meg kell kóstolni. Ilyen szokás például, hogy egyes húsételeket mézzel és lekvárral fogyasztanak. A kávézásnak is fontos szerepe van a mindennapokban, mindig süteménnyel, nyugodt körülmények között fogyasztják a feketét.

Kiemelt Grúzia ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

5 nap / 3 éj
tetszőleges időpont

104.000 Ft/főtől

5 nap / 3 éj
2022.04.15. - 04.19.

213.000 Ft/főtől

6 nap / 4 éj
2022.05.09. - 05.14.
Összesen 3 időpontban

299.000 Ft/főtől

7 nap / 6 éj
2022.08.17. - 08.23.

353.000 Ft/főtől

12 nap / 11 éj
2022.09.02. - 09.13.

362.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

Vélemények útjainkról

Grúzia - Örményország körutazás

Szeretnék köszönetet mondani a jól összeállított programért, a jó szervezésért, remek ellátásért, a programok gördülékeny lebonyolításáért, és nem utolsó sorban a ragyogó idegenvezetőért! Mison Andrea imponáló tárgyi tudása, kedves egyénisége, konfliktuskezelő képessége, segítőkészsége lehetővé tette, hogy felhőtlenül élvezzem e két csodálatos országban tett utazást.

 

dr. N. József Imréné, 2017. június

Gúzia - Örményország körutazás

Tisztelt Bartos Szilvia!

Önök szervezésében részt vettem Dr Varga Bálint idegenvezetővel körutazáson. 
Nagyon meg voltam elégedve az utazás során az idegenvezető felkészültségével, külön kiemelném a grúz idegenvezető és az örmény idegenvezető személyes tapasztalatiról, amelyet az ott töltött sok év során átéltek, ottani autóbuszokkal sofőrökkel, a szállodákkal, az étkezéssel külön kiemelném a Szergelynél eltöltött családias vacsorát.
Az iroda legnagyobb erénye, hogy társítással is foglalkozik mert több utas társam is így tudott az utazáson részt venni felár nélkül.
Sőt sok új barátság alakult ki az utazás során!
Önökkel voltam kb 1 hónapja Moszkvába is amely során ott is nagyon meg voltam elégedve az idegenvezetővel a Gamma hotelben a szállással, étkezéssel.
A következő utazásom Önök szervezésében: Nagykörút Srí Lankán 2017 11.08-11.17 melyen részt veszek

R. Mihály, 2017. augusztus

A Kaukázus gyöngyszemei
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Tisztelt Gorszkij Jaroszlav Úr!

Az utazás során nagyon jól éreztem magam, sikerült történelmi, kulturális és földrajzi ismereteimet bővíteni, rendszerezni a Kaukázus környékéről, amit Miczek György idegenvezetőnk tudása nagyban elősegített. Továbbá nagyon jól szerepeltek a helyi vezetők Laci, Alex és Aida. A szállások jó színvonalúak és jó helyen voltak. Az éttermi kiszolgálás bőséges volt az ebéd- vacsora egy része el sem fogyott. Az emberek mindhárom országban kedvesen kommunikáltak. Kiemelkedő az a korrekt kiszolgálás és kedvesség, amit mindhárom országban kaptunk úgy a vendéglátóktól, mint a helyi lakosságtól.
Pl: - az udvaron pálinkáját főző örmény tanár úrtól aki önzetlenül pálinkával, sajttal és friss kenyérrel kínálta a csoportot,
- az azeri borbélytól aki nem akart a hajvágásért pénzt elfogadni, mivel magyar vagyok,
- a jól megszervezett út és programok, amin az idegenvezetők lelkiismeretesen, precízen végig vittek.
A repülőtéri elköszönésen többek között ez is elhangzott „jó buli volt”.
Köszönöm Önöknek ezt a felejthetetlen utat és további sikereket kívánok.

Ö. B., 2014. szeptember

A Kaukázus gyöngyszemei
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Rendkívül jó volt az ellátás, útközben többször említettem, hogy bepereljük az Irodát, mert új ruhákat kell vennünk. Részemről üdvözölendő, hogy nem a szállodában ettünk, hanem minden este más helyi étteremben. Nagyon jó, hogy az ivóvízért nem nekünk kellett minden nap szaladgálni.

B. J., 2014. szeptember

A Kaukázus gyöngyszemei
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Az út nagyon jól sikerült, csodálatos helyeken jártunk. Részemről kifogás nem merül fel, az út szervezésével kapcsolatosan. Végtelenül, nagy hálával köszönöm, azt az igyekezetet, amit 1000 Út tanúsított az út megszervezése során.

P. I., 2014. szeptember

A Kaukázus gyöngyszemei
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

A Kaukázus gyöngyszemei - találó a cím hisz valóban gyöngyszemeket láthattunk az utunk során, aminek a fényét emelte az 1000 út által szervezett változatos, élményekben gazdag program sorozat. A jól leszervezett út nem hagyta pihenni az érzékszerveinket. Végig az út során élvezhettük az ott létünk minden percét- hajókázhattunk a Kaszpi-tengeren, barangolhattunk a Baku-i olajmezőn vagy épp feljuthattunk zsigulival a felhő között lévő kolostorhoz. 
Jó ötlet volt a borkóstolót már az első napokra "betáblázni" hisz attól kezdve egymást megismerve baráti hangulatban járhattuk körbe úti célunkat. Ennek a tortának a habja az idegenvezető (Miczek György) sikeres megválasztása volt. Gyuri bá profizmusa / felkészültsége / kedvessége  tökéletesre emelte az egész körutat. Még a fárasztó monoton buszozást is kellemessé tette a sok kedves történeteivel, amikkel szórakoztatott minket hosszú kilométereken keresztül.
Ezúton is köszönöm áldozatos munkáját, fiatalokat megszégyenítő energikusságát, amivel felejthetetlenné tette számomra (számunkra) a Kaukázust illetve örülök, hogy az iroda (különösen Szilviáét, Lászlóét) az álomból valóságot teremtett - megalkotta ezt a programot - így én is láthattam (láthattuk) azokat a gyöngyszemeket. Szívből ajánlom ezt az utat azoknak, akik élvezni akarják a nyaralásuk minden percét, gazdagabbak akarnak lenni ezer és egy élménnyel valamint vágyik a minőségi körutazást.

Mónika, 2015. szeptember

Grúzia és Örményország körutazás

Nagyon élveztük az utazást, gördülékeny, jól szervezett volt. Sok kulturális és természeti szépséget láttunk, az idegenvezető nagyon felkészült volt, minden kérdésre tudott válaszolni, és sok érdekességet mondott az országokról és a vidékről.

B. Z., 2015. április

Grúzia és Örményország körutazás

Nagyon jól éreztem magam, sok szépet és érdekeset láttunk, és személy szerint hiányos müveltségem is sikerült egy kissé kiegésziteni.

G. A., 2015. április

Grúzia és Örményország körutazás
(utasok külön kérésére összeállított program)

Örményország-Grúzia egyéni körutazáson vettünk részt, hárman. A programot, kívánságainkat figyelembe véve, az "1000 út" állította össze, örmény partnerével együtt. A program főbb vonalaiban követte az "1000 út" katalógusában meghirdetett csoportos Örményország-Grúzia út programját, természetesen bizonyos bővítésekkel.
A látnivalókra nem (vagy alig) térek ki, inkább a gyakorlati dolgokkal foglalkozom.
Örményországban öt-, Grúziában három napot töltöttünk. Mindvégig "saját" idegenvezető és sofőr vitt minket, egy "Honda Odyssey" típusú, 5 utasra készült légkondicionált mikrobusszal. Idegenvezetőnk erdélyi magyar/örmény származású, 6 éve ott élő, kellemes, művelt férfi volt, aki főállásban a Matenadaran-ban kutató, így ott különösen magas színtű vezetést kaptunk, de egyébként is igen jó, kultúrált színvonalat biztosított, nyugodt módon, rohanás és bizonytalankodás nélkül.
Sofőrünkkel is szerencsénk volt, figyelmes, készséges, kitűnő autóvezető volt, akivel angolul is jól lehetett kommunikálni, mert több évig az USA-ban dolgozott. Mindkettőjükkel személyesen, emberileg is igen jó kapcsolatunk alakult ki.
A program igen tartalmas, sűrű,de rohanás nélkül végre hajtható volt.
Örményországot meglehetősen bejártuk, ha jól számolom, 11 kolostort ill. templomot láttunk. Legjobban talán Tatev, Noravank és Geghard tetszett. Szinte mindenütt magával ragadó a táj, ahová épültek. Két éjszakát Jerevánban, 1-1-et Gorisban, Szevánban és Haghpat-ban, Grúziában pedig 2-t Tbilisziben és 1 rövidet Kutaisziben aludtunk. A szállások mindenütt kifogástalanok, tiszták, modern-, gusztusos fürdőszobával ellátott, (1 kivételével) légkondicionálható szobák voltak. A kivétel Goris voltde ott nem is volt rá szükség, legalább 1500 méteren feküdt, éjszaka hűvös van. Egyébként meleg volt, 30-33 fok, de ez Ö-ben nem zavart a nagy magasságok miatt, a látnivalók általában 1500-1700 m-en vannak, de többször voltunk 2000 m felett is. Tbilisziben viszont már kutya meleg volt, és annak is éreztük, mert T. már nem fekszik magasan. A szállodák közül a Szeván-i és a Tbiliszi-i a kiemelkedő, mondhatni luxus kategóriába sorolható. Közbiztonsági problémánk nem volt, a napi holminkat végig az autóban tartottuk. Mindenütt biztonságban éreztük magunkat. Az étkezések könnyen megoldhatóak, az ebédet általában kihagytuk, ill.csak egy kis falattal megoldottuk, vacsorára jó helyeket lehetett találni, hallgatva id.vezetőnk, ill. sofőrünk tanácsára. Az ételek is probléma mentesek. Személyenként 9-10 euróból kényelmesen meg lehet vacsorázni, beleértve egy pohár sört vagy bort is. Az örmény borok nem jók,  a konyak annál inkább. A grúz borok jók, de annyira nem fantasztikusak (vagy nekünk nem volt szerencsénk).
Grúzia egyebként szemmel láthatóan jobbmódú, nyugatosabb, jobban prosperál mint Örményország, amelyet a nagy, 988-as földrengés és a Karabagh-i háború visszavetett, de legalább... "visszavenni a mienk"...
Mindazonáltal az örmény tájak felejthetlenek, és Grúzia is sokat kínál. Évek óta el kívántam ide menni, és nem csalódtam. Nagy élmény volt.

Sz. Gábor, 2015. június

Szilveszter Grúziában

Tisztelt Utazási Iroda!

Az Önök szervezésében töltöttem a szilvesztert, Grúziàban!
Szeretném megköszönni, hisz tökéletesen volt megszervezve, nagyon jól voltak a programok, hibátlan volt a szállás,
az étkezések minden képzeletet felülmúltak!!! Az idegenvezetőnk, Viktor intelligens, kedves, türelmes és nagy
tudással bír! A kinti kolléganő egyszerűségével, bájával és kedvességével volt mindenki számára, a "kedves Sofi". A sofőr (sajnos nem emlékszem a nevére, pedig bemutatták!) mindig kedves, segítőkész volt!
Magabíztosan, konfliktus nélkül vezetett, ami nagyon megnyugtató volt szintén! A bp-i irodában, Márk László kollégájuk, szintén mindig, mindenben nagyon kedvesen, türelmesen segített! Mindent, mindenkinek nagyon köszönünk!!!
További jó munkát, ötleteket, kiválló utakat kivánok tisztelettel és köszönettel-:)

G. Márta, 2015. december

Körutazás Grúziában

Tisztelt Bartos Szilvia!

Aki egy ismeretlen, új országba vágyik, menjen Grúziába. Jól fogja érezni magát és nem fog csalatkozni. A szállások jók voltak, különösen Kutaisziben. Az étkezés minősége jó volt. A legjobb az utolsó este volt. A programok jók voltak, a helyi idegenvezető jó volt, még többet akart nekünk megmutatni, de már az időnkbe nem fért bele. A Kaukázus most is csodálatos volt. Viktor nagyon jó volt. Az különösen jó volt, hogy a látványosságok nehéz, fárasztó gyaloglások nélkül megközelíthetőek voltak.

B. János, 2014. október

Körutazás Grúziában

Kedves Szilvia!

Köszönöm az érdeklődést. Nyugodtan állíthatom, hogy utazási irodával tett útjaim közül ez volt a legjobban szervezett. Várakozáson felül jól sikerült a program. Kellemes volt a csoport, jó időt fogtunk ki. A szállás és ellátás kitűnő. A programok, látnivalók érdekesek. A táj gyönyörű. Tbiliszi különösen tetszett, szívesen eltöltenék ott hosszabb időt. Örültünk az ottani fél napos szabadidőnek. Akik a jövőben erre az útra mennek, ajánlom, hogy fizessék be a félpanziót. Minden este más, kitűnő étteremben vacsorázhatnak. Az idegenvezetők felkészültek, kedvesek, gyors problémamegoldók voltak.
További jó munkát és sok utast kívánok Önöknek!

T. Annamária, 2014. október

Körutazás Grúziában

Kedves Szilvia!

Kicsit megkésve, de köszönetemet fejezem ki a Grúzia út kapcsán. Csodás volt, főleg a Kaukázus és a Kazbegi-hágó nyűgözött le, de hát ez mindenkinél más. Ahogy láttam a csoport meg volt elégedve. Jók voltak a programok és Mordavszki Viktor úr személyében kiváló az idegenvezetés. Intelligens és jól felkészült, jó a probléma megoldó készsége. Régen szerettem volna ide jönni, azt gondolom megérte. Köszönet a szervezésért.

K. D. Irén, 2014. október

Körutazás Grúziában

Kedves Szilvia!

Az utazás nagyon tetszett. Az idegenvezető nagyon figyelmes és felkészült volt, ügyesen megoldott mindent és jókat és érdekeseket mesélt. Grúzia is nagyon tetszett. Szállodák nagyon tiszták és kényelmesek voltak, és az időjárás is kényeztetett minket. Elég is volt ez a 4 nap – a legfontosabbakat megnéztük, és nem mosódtak össze az élmények. Nagyon sok barátunk, ismerősünk érdeklődött azóta az utazásról, habár eddig nem is jutott eszébe senkinek, hogy a Kaukázus felé menjenek. Úgyhogy reklámozzuk az utat :) További sikeres szervezéseket kívánunk Nektek. 

T. Larisza, 2014. október

Körutazás Grúziában

Szeretem az ilyen kompakt, kicsi, de sok és sokféle látnivalót, élményt kínáló országokat. Van itt minden: történelmi városok, nagyváros, jó konyha, aranykincsekkel tömött múzeumok, kulturális örökség, vadregényes hegyvidék, sőt, még tengerpart is. Négy teljes napot töltöttünk Grúziában, mindezeket láttuk, kivéve a tengert, bár érthető, hogy minden ennyi időbe nem fér bele. Nem ciki elismernem, hogy cirka két évtizednyi hobbi- és szakmai utazgatás után is ismeretlen volt számomra Kutaiszi neve. Nem is baj, hogy ide repül a Wizz Air, így legalább mindenképp egy kisebbfajta körutazássá kell fejleszteni a grúziai kirándulást. Az 1000 Út Utazási Iroda, egészen klassz, gazdag programot állított össze, amit én csak úgy neveznék: “Bevezetés Grúziába”. Profi szervezés, pontosság, ezek jellemezték az utat. A szállás nem csak remek volt, de remek helyen is volt. Mordavszky Viktor személyében egy kiváló, barátságos, sajátos humorú utaskísérő-idegenvezetőt ismertem meg, profizmusa azért is tiszteletreméltó, mert ideje java részében egyébként egészen mással foglalkozik. Szebbnél-szebb, régebbinél régebbi, sőt akár világörökségi státuszú sejtelmes, misztikus ortodox templomokból nem volt hiány. Engem azonban mégsem ez a nyilvánvalóan elképesztően értékes kulturális örökség fogott meg igazán, hanem sokkal inkább az a döbbenetesen izgalmas kulturális mix, ami itt a Kaukázusban, ebben az eurázsiai metszetben kialakult. Különösen érdekes volt felfedezni, hogy bármennyire is messze vagyunk egymástól földrajzilag és kulturálisan, a két ország történelmében sok a közös vonás. Grúzia egyszerre ismerős és egzotikus. Nem vagyok egy nagy természetjáró, általábanúrája, mint a sokkal inkább izgat egy ország kult természet, a Kaukázus nagysága és zordsága azonban elementáris hatással voltak rám, itt azt érzi az ember, hogy ez a vidék a természet és az emberalkotta világ egyik nagy frontvonala, hogy itt a Kaukázusban a természet az úr. Ja és persze, a lényeget majd elfelejtettem: a konyha, az bizony nagyon jó…. - bár hacsapurit egy jó darabig tuti nem fogok kívánni. :)

Végh Ferenc (RTL Klub, Kalandor műsor), 2014. október

Körutazás Grúziában

Háromból három!!!! Köszönjük az 1000 ÚT-nak, hogy ismét nem okoztak csalódást. Szeptember 21-26-ig töltöttünk el csodálatos napokat Grúziában. Tbilisiben és Kutaisiben is csodás szállásunk volt, kitűnő helyen. A programok nagyon jók voltak, tartalmasan teltek a napjaink, az idő is fantasztikus volt. A jó hangulathoz persze az is kellett, hogy egy nagyon klassz csoport verbuválódjon össze, akit Mordavszky Viktor személyében egy nagyon felkészült idegenvezető navigált. Még egy teljes napot jó lett volna eltölteni a fővárosban, úgy talán kicsit több szabadidő lett volna Tbiliszi felfedezésére önállóan. Sajnos ehhez a repülőjáratok indulási és érkezési ideje sem éppen alkalmas. De természetesen ez semmit nem von le az iroda érdemeiből. Köszönjük a precíz szervezést, a szuper szállásokat, a jó programokat, a klassz idegenvezetést!

Cs. Erika, 2015. szeptember

Körutazás Grúziában

Varga László úr részére. 

Egy nagyon sikeres kirándulásról szeretnék beszámolni. Az út neve: "A felfedezésre váró Grúzia". A néhány napos villámlátogatás ennek az ősi országnak a keresztmetszet-szerű áttekintését biztosította. Érezhető volt azonban, hogy ez kevés. Szerencsére az Utazási Iroda a Vámbéry Ármin társaság részére kibővített utazást szervezett "Utazás az aranygyapjú földjére" néven. Lehetőség nyílott csatlakozni a Vámbéry-csoporthoz és részt venni ezen a bővített utazáson. Így lehetett eljutni a Kaukázus távoli, zord vidékeire, az Elbrusz hegység lábához és a Fekete tenger üdülőhelyeire. Hosszú ideig emlékezetes lesz az október elejei tengeri fürdőzés Batumiban. A Vámbéry-csoport érdeklődésének megfelelően a programban benne volt távoli vidéki múzeumok felkeresése, ahol a hajdani görög argonauták hagyatékát őrzik. Grúzia sokezer éves történelmét legjobban mégis az ősi épületmaradványok mutatják, vagy a nagyon régi templomok - amelyek közül számosat az UNESCO felvett a világörökség kincsei közé. De grúz hagyatéknak számítanak azok az ősi mondák is, amiket az angolul beszélő idegenvezető mondott el. Remélem, máskor is lesz alkalmam hasonló egyedülálló túrán résztvenni. 

Dr. G. János, 2015. szeptember

Szilveszter Grúziában

Tisztelt Márk László Úr!

Csatlakoznom kell volt csoporttársaimhoz: az Önök által szervezett út kitűnő volt: precíz előkészítés, nagyszerű és nagy tudású és intelligens idegenvezető (Viktor), klassz helyi fogadtatás, ellátás,
kiváló helyi idegenvezető (Sofi), gépkocsivezető (Arman). Már megfertőztem egy-pár ismerősömet Grúziával és már jelentkeztek is Önöknél!!
További sikeres munkát és bízom benne, hogy nemsokára ismét utasuk lehetek.

H. Gy. Vladimír, 2015. december

Hosszúhétvége Grúziában

Tisztelt Bartos Szilvia!
 
Maximálisan tetszett minden, pazar ellátásunk volt, igazából minden elképzelésünket felülmúlta az út, az idegenvezetés, 
a szállás, a programok. Fantasztikus utunk volt, aki ezzel ellentétesen nyilatkozik, az egészen egyszerűen nem mond  igazat. Ezeket anyukám, tesom, es keresztlányom nevében is írtam. Külön köszönet a felénk tanúsított rugalmasságert, megertesert.
Minden jót kivanok, renélem mielőbb ujra utasuk, utasaik lehetünk!

S. Bernadett, 2016. március

Hosszúhétvége Grúziában

Kedves Szilvia!

Köszönjük érdeklődését! A fiúk nagyon jól éreztek magukat! Teli élményekkel tértek haza! Mind a szállás és mind a programok kifogástalanok voltak! A félpanziós ellátás felülmúlta minden várakozásukat! Külön köszönik az idegenvezetét Gyuri bácsinak aki nagy felkészűltségével, érdekes, olykor humoros történeteivel tette még színesebbé utazásukat! A grúz idegenvezető is nagyon kedves volt! Biztosak vagyunk benne hogy fogunk még önökkel utazni és bátran ajánljuk másoknak is irodájukat!!
További szép napot és sok sok utast kívánunk!!!

R. család, 2016. március

Hosszúhétvége Grúziában

Kedves Szilvia!
 
Az utazással nagyon meg voltam elégedve, nagyon jól éreztem magam végig. Az idegenvezetés kifejezetten tetszett,  
rendkívül sok információval szolgált. A programok is érdekesek, és sokszínűek voltak és a szállásokat is minden szempontból kiválónak találtam. Ezen útjukat szívesen ajánlanám bármelyik érdeklődő ismerősömnek, én pedig szívesen utaznék Önökkel máskor is.

T. Szilvia, 2016. március

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Gergő!

Jól éreztük magunkat. Jó volt a szervezés, a szállodák jó helyen és jó minőségben álltak rendelkezésünkre.
Zita, az idegenvezetőnk rendkívül felkészült, és sokrétű tudással rendelkezik, de a külföldi idegenvezetők is kedvesek és készségesek voltak!

Ö. Erika, 2017. május

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Gergő!

Csodálatos volt az út, rengeteg szép élménnyel, új ismerettel gazdagodtunk! Édesanyámmal együtt nagyon örülünk, hogy vállalkoztunk rá. Az út gördülékenységéhez, sikeréhez nagyban hozzájárult az idegenvezetőnő, Bakos Zita sokrétű tájékozottsága, segítőkészsége, és a helyi grúz és örmény idegenvezetők felkészültsége. Bár már több mint két hete, hogy visszajöttünk, nap mint nap felelevenítjük az élményeinket és úgy gondoljuk, hogy ez még sokáig így lesz.
Köszönjük az 1000 út irodának a nagyszerű szervezést!

T. Orsolya, 2017. május

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Gergő!

Az út szervezése, lebonyolítása kifogástalan volt.
Az idegenvezetővel kapcsolatban jó véleményünk alakult ki, felkészült, kimagaslóan tájékozott és segítőkész volt.
A helyi idegenvezetők is szimpatikusak és felkészültek voltak.
Nagyon jó volt, hogy az utazás során helyi ételeket kóstolhattunk, fogyaszthattunk (annak ellenére, hogy volt 1-2 olyan étel, ami nem a mi ízlésvilágunknak szerinti volt). Örültünk, hogy nem túl későn volt a vacsora.
A Kaukázusban a dzsipes túrán (a 3. napon) kiemelkedően jól éreztük magunkat. A napi túrák, kirándulások nem voltak fárasztóak, könnyen teljesíthetőek voltak.
Az egész út jó emlékként maradt meg, a jövőben is tervezzük, hogy részt fogunk venni az iroda által szervezett utakon. 

K. P. Anna és K. Veronika, 2017. május

A Kaukázus gyöngyszemei 
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Kedves Szilvia!

Utazásaink egyik kellemes emlékei közé tartozik az Önök által szervezett Kaukázus gyöngyszemei útvonal. Utaskísérőnk, Csonka Gábor személyében egy nagyon kellemes, szórakoztató, színes egyéniségű
fiatalembert ismertünk meg. Személye emelte az út színvonalát.
Örmény idegenvezetőnk Borbély László nemzeti öntudata mellett csak a történelmi tudása volt nagyobb, ilyen széles ismeretanyagot ritkán kap az utazó. A gépkocsivezető eleganciája és segítőkészsége követendő. Az örmény étkezés és a szállodák megfelelőek voltak.
Grúziai program nagyon szép és tartalmas volt.
Azerbadzsáni idegenvezető kedves, nagy tudású, segítőkész fiatal hölgy. Gratulálunk neki. A belvárosi szálloda elhelyezkedése kiváló volt.
Összegzésül, jól éreztük magunkat sok szépet láttunk és biztos utazunk még Önökkel. Legközelebbi cél talán Hawaii.

Dr. I. István és neje, 2017. május

A Kaukázus gyöngyszemei 
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Kedves Gergő!

Nagyon jól éreztük magunkat, nagyon jó volt a szervezés.
Külön kiemelném Csonka Gábort, szuper volt! Sokat utaztunk már, de eddig még ilyen nagyon felkészült, udvarias idegenvezetővel nem volt dolgunk, Ő volt az utazás igazi gyöngyszeme!
Még tervezünk egy pár utazást és Önökkel szeretnénk menni az pedig egy csoda lenne, ha megint a Gábor lenne az idegenvezetőnk.

H. Anikó, 2017. május

A Kaukázus gyöngyszemei 
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Kedves Gergő!

Élményekkel gazdagodva, feltöltődve érkeztünk haza utunkról. Nálunk a top Noravank, Tbiliszi, a grúz hadiút és Baku volt.
Élmény volt az örmény idegenvezetőt hallgatni, és az azerbajdzsáni idegenvezető gondoskodása (pl. étkezéseknél) is említést érdemel.
Túravezetőnk élménybeszámolóit, történeteit szívesen hallgattuk, egy teljesen más világlátást ismertünk meg általa. Gábor személyében egy csupa szív, mindenkinek a legjobbat akaró embert ismertünk meg, aki igény szerint este is a csoport rendelkezésére állt.

L. M. Éva, 2017. május

A Kaukázus gyöngyszemei 
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán)

Tisztelt Nagy Gergő!

Köszönöm érdeklődését, észrevételeimet az alábbiakban szeretném összefoglalni. Kedvező az Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán utazási sorrend, mert így a látogató egyre gazdagabb (ezért talán jobb, vagy kényelmesebb) országba jut. Szintén kedvező a program változatossága, a templomok-mecsetek-múzeumok mellett piac és pincészet látogatás, hajó kirándulás.

P. Zoltán, 2017. május

Grúzia csodái 

Kedves Szilvia!

Megérkeztünk szombaton a Grúz körútról és csak azért írok, mert szeretném megköszönni a remek szervezést. Minden tökéletes volt és mindennel meg voltunk elégedve. Minden ismerősömnek ajánlani fogom az Önök utazási irodáját!

K. Valéria, 2018 május

Grúzia csodái

Kedves Natalia!

A magam nevében elmondhatom, hogy a Grúzia csodái elnevezésű útjukon
nagyon jól éreztem magam, és most inkább Tbiliszire koncentráltam,
mivel a tavalyi körúton arra jutott a legkevesebb idő. Mindent meg tudtam nézni egyénileg, amire kíváncsi voltam (múzeumok, galériák, templomok, fürdők stb.), a szervezés és az idegenvezetés kiváló volt, ifjú utastársaimnak külön is örültem.
Köszönöm az 1000út irodának az előkészítést.

M. Éva, 2018. augusztus

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Szilvia!

Nagyon jól éreztem magam, és szerintem a csoporttársaim is.
Pozitív számomra a kis létszámú társaság, nem kellett sokat várni senkire, nem húzott szét a csapat!
Mindhárom idegenvezető nagyon kedves, felkészült, segítőkész volt.
Már az ismerőseim közül többen tervezik jövőre ezt az útirányt, felcsigázta őket amit mutattam és meséltem.

V. Csaba, 2019. október

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves  Szilvia!

  Örülök, hogy az irodájukkal utazhattam Grúziába és Örményországa. Különösen Örményországba vágytam  eljutni, ez most bekövetkezett, ráadásul és meglepetésül kaptam Grúziát.
Csak gratulálni tudok az irodájuknak a szervezésért és a lebonyolításért: nagyon bőséges, szép programot állítottak össze, minden lépés precízen meg volt szervezve, a szállásaink, étkezésünk, utaztatásunk, jó minőségben, színvonalasan, gondosan történt.
Az út sikeréhez nagymértékben hozzájárultak az idegenvezetők. Meskó  Mariannát nagyműveltségű, lelkiismeretes, emberséges, segítőkész, fáradhatatlan "parancsnokként" ismertem meg. A hosszadalmas utazásokat is élvezetessé tette rengeteg információt tartalmazó tájékoztatásaival, történeteivel. Méltó társa volt Dajbukát László, öröm volt vele is lenni. Különösen érdekes volt az, hogy egy magyar-örmény szemével láthattuk az ottani világot, s általa az örmény emberek életébe is betekinthettünk.

K. Katalin, 2019. október

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Bartos Szilvia!

A Grúzia és Örményország utazással nagyon elégedett vagyok. A szervezés, a buszok , szállások és étkezések minősége nagyon jó volt. Meskó Marianna idegenvezető munkája pontos, alapos, figyelme mindenre kiterjedő volt, rengeteg információt átadott, ahogy Borbély László örményországi idegenvezető is. Nagyon sok élménnyel lettünk gazdagabbak, a program elég  intenzív volt. Szívesen maradtam volna még 1-1 lazább, több szabadprogramot magában foglaló napra mindkét országban. Az élmények még kavarognak, a fotók rendezése még hátravan, de teljes mértékben pozitív a véleményem az útról.
Munkájukat köszönöm!

D. Claudia, 2019. október

Grúziai kaleidoszkóp

Tisztelt Uram!

Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a grúz útról. Már régóta terveztem, de a Covid miatt sajnos egy teljes év vagy még több kimaradt. A döntésem teljesen váratlan volt, megnéztem a honlapjukat, hogy mikor megy út Grúziába és rögtön jelentkeztem. A sok utazásom ellenére úgy gondolom, hogy ez volt az egyik legjobb döntésem. A grúz tájak, a Kaukázus, a templomok, Tbiliszi, egyszerűen lenyűgöző. Én minden szolgáltatással meg voltam elégedve, nekem utazáskor az élmények a legfontosabbak. Amikor kiválasztok egy utat, nagyon fontos számomra, hogy mennyi szabadidő van. Minden út előtt, szétnézek a neten, hogy a közös programokon kívül még mit lehet adott helyen megnézni. szeretem önállóan is felfedezni a városokat, ez most is így történt Tbilisziben. Az idegenvezetőnk, Zsurek Andrea nagyon kedves, vidám, segítőkész, nagy tudású hölgy, a helyi hölgy is nagyon kedves volt. Legközelebb mindenképp Oroszországba szeretnék utazni Önökkel, imádom Moszkvát!!!

Zs. J., 2021. szeptember

Hosszú hétvége Grúziában 

Tisztelt Hoffmann úr!

A grúziai út véleményünk szerint több mint kellemesen eltöltött utazás volt. Mind a helyi, mind az ottani idegenvezető maximális odaadással,szakértelemmel mutatott meg mindent, ami ebbe a pár napba belefért.

A buszos utazás tiszta, nagy járművel történt, rutinos sofőrrel. A hotel a belvárosban volt, így esténként az egyéni séták,a vacsora helyek könnyen elérhetőek voltak. Péter a programok mellett elég sok plusz helyet is megmutatott, valamint adott időt várak, erődök megtekintésére, akiket ez érdekelt. Hőlégballonos városnézés, ( rögzített ballon ) siklóval esti városi panorámában való gyönyörködés, kis hajózás a folyón, folklór bemutató 7 (hét) fogásos vacsora mellett. Az ország tiszta, maximális közbiztonság, barátságos emberek, akik korosztálytól függően vagy angolul,vagy oroszul is beszélnek. Gondolkodás módjuk nagyban hasonló a magyarokéhoz. Grúziáról nem igazán tudunk sokat, de az ott töltött idő alatt nagyon meg lehetett kedvelni. A Sztálin múzeum egy nagyon érdekes időutazás, tele meglepetéssel. Az emberek tisztában vannak annak a korszaknak a borzalmaival,de nem akarják a multjukat eltüntetni a történelemből, mint ahogyan az sajnos jelenleg sok helyen történik.

Törzsutasunk 2021. október

Grúziai kaleidoszkóp

Kedves Hoffmann Úr!

Köszönöm az érdeklődését.

Remek program, remek hangulat és az Irodától megszokott magas színvonal. Andrea sokat látott-és tapasztalt idegenvezető.

Köszönöm a munkájukat.

Enikő 2021. szeptember

Grúziai kaleidoszkóp

Tisztelt utazási iroda! 

Az út szervezésénél a budavár ügyintőzője  minden segitséget megadott.  Az idegenvezető  kitűnő  volt. Az utazás minden tervezett programja jól szervezetten megvalósult.  Jó., út volt, szállások jó helyeken, étkezések kiváló helyeken. Köszönjük, jó út volt.

Utasaink 2021. szeptember

Grúzia, a borok hazája

Összbenyomásom alapján szeretnék Önöknek köszönetet mondani az út szervezéséért és lebonyolításáért, amely megítélésem szerint kifogástalanra sikerült.
Az út felépítése, programok, látnivalók összeállítása:
Változatos volt, szerintem jól összeállított, "megkomponált" programstrukúra volt, az első - hosszúsága miatt - fárasztó nap után egy kényelmesebb, ám látnivalóban gazdag városnézéssel, majd a csillagtúrákkal.
Talán a Kakheti régiós kirándulásban rövidítettem volna a 3 borkóstolást, s illesztettem volna még bele Alaverdit, de így is rendben volt.

Gasztronómia:
Bár gasztro túraként került meghirdetésre, de talán az ételek mennyisége (v. az ételsor hossza) valamelyest akár csökkenthető is, különösképpen azokon a napokon, amikor 3 étkezés is szerepel a programban. (Szerintem senki nem maradna éhen.) Az ellátás kifogástalan volt.

Szállás:

Mindkét szálloda rendben lévő volt, tiszta, szolgálatkész személyzettel, városon belüli jó megközelíthetőséggel. Tbilisziben hasznos volt a légkondícionáló. Itt időnként elkódolták a belépőkártyákat, s ha csak 10 perc volt az "esti toaletthez", a pár perces visszakódolás nem esett jól, de ennyi belefér.

A helyi busz:
Rendkívül kényelmes volt a személyenkénti dupla üléssel. Bíztam a sofőr vezetésében, mert a kinti forgalom dinamikusabb a hazainál. :)  (Az utak pedig kanyargósak és rázósa.)

Az idegenvezető:
Helyi: Szolgálatkész volt, igyekezett segíteni, ha felmerült egy-egy közvetlen kérdés.
Csonka Gábor/Vándorboy: Minden köszönet és elismerés megilleti, nagyon örültem az ő vezetésének. (Korábbi "olvasmányélményként" már ismertem őt, de személyesen még sosem találkoztunk.) Lenyűgöző helyismerete volt, nem csak a kötelező idegenforgalmi látnivalók terén, hanem bármi helyi téma kapcsán (és ezeken felül is nagyon sok információval szolgált, fotózási ismeretekkel, de akár magyar vonatkozású, budapesti érdekességekkel is). Könnyed előadásmódja ellenére / mellett igen tartalmas.
A magával hozott írásos tájékoztató anyagokat szívesen közreadta, ill. további anyagokra (könyvekre, filmekre is felhívta a figyelmet.)
Jól reagált az utasok igényeire, esetleges eltérő igények esetén igyekezett mindig az optimumot megtalálni (rugalmasan módosított egyes kisebb programok sorrendjén, a fáradtságokhoz igazodva).
A "meghaladni az ügyfélelvárásokat" kategóriába soroltam a nagy melegben többszöri dinnye-kínálásait és általában is jó vezetőnek és kellemes társaságnak bizonyult.

Szívesen utaznék vele (ill. Önökkel) máskor is.

W. Á., 2018. augusztus

Grúzia, a borok hazája

 Ezúton szeretném Önnek még egyszer megköszönni, hogy baráti társaságunk részére 2019.04.26 és 2019. 05.02 között megszervezte a Grúziai utazásunkat, melyről élményekben gazdagon tértünk haza. Kérem, engedje meg, hogy pár sorban megosszam Önnel a személyes illetve a csoporttal alkotott véleményünket az utazásról. Megérkezésünket követően minden a program szerint történt, nagyon kedves idegenvezető várt a repülőtéren, aki a későbbiekben magas szintű felkészültségéről tett tanúbizonyságot. Innen egy nagyon kényelmes és tiszta autóbusszal, kedves sofőrrel indultunk Grúzia meghódítására. A program, mint az utazás végén kiderült nagyon pontosan és jól lett összeállítva, minden olyan látnivalót amit helyben is kiemelnek az utazási irodák, sőt annál sokkal többet láttunk. A program egyáltalán nem volt túl zsúfolt, így volt időnk jól érezni magunkat is. Az étkezések  tekintetében mindenütt nagyon finom helyi ételeket kóstoltunk, legyen szó reggeli-ebéd vagy vacsoráról, ami különösen tetszett, hogy alkalmanként hét-nyolc vagy annál többféle ételt is megkóstolhattunk, ami ízletes és bőséges volt. A gasztronómiai élmények mellett borban sem volt hiány, különböző borkóstolók, akár pincészetekben, akár szállodában, szakmailag jól választott és kitünően „tálalt” borok voltak. A szálláshelyek tekintetében azok jó helyen lévő, kényelmes szállások voltak. A Tbiliszi szállás kitünő, a Kvarelliben lévő szállás szintén színvonalas volt, bár ott többen is az ágyak kényelmetlenségére panaszkodtak. A szállodákban a reggelik átlagosak, részünkre megfelelt, elégséges volt. A programok tekintetében úgy érezzük bármelyik programot kár lett volna kihagyni. A Goriban lévő program talán egy kicsit szerényebb látnivalókat hozott, de útba esett és túl sok időt itt nem töltöttünk. A csapat egy része felfedezte Tbilisziben a kénes fürdőt ami kicsit forrónak bizonyult számunkra, és szintén egyéni program keretében meglátogattuk a Tbiliszi piacot is, ami nagyon érdekes és jó  látnivaló volt mindannyiunk számára. Általánosságban minden résztvevő nagyon jól érezte magát, mindenkinek nagyon tetszett Grúzia, a hangulatát át tudtuk érezni, a grúz emberek nagyon barátságosak, szeretik a turistákat, nem tolakodóak, és úgy vettük észre a magyar turistákat kiemelten kezelik. A borászatok európai illetve világszínvonalúak, a borok minősége, „tálalása „ szintén. Érdekes volt megismerni a hagyományos grúz bor készítésének technológiáját, és ezzel az eljárással készített borok ízvilágát, párhuzamot vonni az európai illetve a grúz eljárással készült borok között. Az utazásnak talán egy kifogásolható része volt, Önöktől függetlenül, az pedig a repülőjáratok szokatlan időben történő indulása illetve érkezése. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy jó  választás volt Grúzia és az 1000 út Utazási Iroda. Következő utazásunk alkalmával keresni fogjuk Önöket ajánlatukért. Még egyszer mindannyiunk nevében  köszönöm.

 

F. Tamás, 2019. április

A Kaukázus gyöngyszemei
(Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán) 

Kedves Orsolya! 

A programok tervnek megfelelően teljesültek, sőt az idegenvezetőknek hála kibővültek. Nagyon köszönjük Csonka Gábor kiváló előadásait. 

Cs. László, 2018. május

A Kaukázus gyöngyszemei

Tisztelt Iroda!

Bennem most "ülepszik" az utazás élménye. A képeket, videókat nézegetve ismét átélem az utazást. Nagy várakozással indultam útnak és azt gondolom várakozáson felüli élményt nyújtott.

- A programról: A program összeállításához szeretnék gratulálni.
Úgy vélekedem, mindent, amit csak ennyi napba bele lehet sűriteni, megmutattak nekünk, mind 3 ország életéből, kultúrájából, történelméből, stb. Nagyon tetszett, hogy minden nap szinte minden órája ki volt használva. Rengeteg csodás helyen jártunk egyik követte a másikat. Város, hegy, völgy, kolostor, székesegyház, múzeum, mecset, szeráj, palota, barlangváros, vulkán, olajmező, sivatag, szőnyegmúzeum, tó, tenger. Nem is lehet pontosan sorolni.
- Az utazásról: A repülőutak jól voltak szervezve, kevés várakozással voltak az átszállások. Időben indult minden, repcsi késés nem volt. Nagy élmények voltak a dzsippes és Zsigulis utazások. A utazás  során biztosított autóbuszokkal is messze meg voltam elégedve. Komfortos és kényelmes buszok voltak. Kiemelem, hogy jól esett, hogy a buszban biztosítottak vizet, és a szállodában is.
- A szállásról: Én személy szerint minden hotellal nagyon meg voltam elégedve. Van köztük olyan ahova bármikor visszamennék. Különösen a Dilijani B.W. Paradise Hotel és a nagyon csodálatos Sheki Marxal Resort Spa Hotel. Köszönjük ezeket a Hoteleket. A bakui Winther Park Hotel is csodás volt. Itt örültünk a hotel városi közelségének, és hogy magad is útnak indulhattál, ha volt kedved. Ez a cél meg kell maradjon a továbbiakban is. A jereváni Silachi Hotel esetében a városi közelsége jó volt.
- A vacsorákról: Mindegyik országban nagyon szép helyeken vacsoráztunk. Tetszett, hogy a helyi specialításokat és nemzeti ételeket igyekeztek nekünk megmutatni és felszolgálni. Az ételek nagyon finomak voltak és a mennyiségük igazán bőséges volt. Tetszett, hogy vacsorák alkalmával megmutatták a népi tánc hagyományaikat és öltözéküket is. Élmény volt. Kiemelkedik számomra a bakui Muzeum Étterem vacsora hely és ételek tekintetében.
- Az idegenvezetőkről: Andrea jól felkészült, sok tudással bír ezen vidékekről és országokról. Sok ismeretet, információt adott át nekünk. Külön kiemelem az utasokhoz való viszonyát. Kedves, mosolygós, segítőkész személyiség. A felmerülő kisebb emberi - utastársi konfliktusokat jól kezeli, finoman tudja rendezni. Azt hiszem ez egy fontos dolog egy idegenvezető számára. Javaslom Ő legyen az idegenvezető ezen az úton mindig. Laciról azt gondolom, hogy nagyon nagy szerencse, nekünk, hogy ő Örményországban él. Okos, sok tudással bíró ember és ami legjobb, azt magyar nyelven tudja nekünk átadani. Jó szívű, jó kedélyű személyiség, a csoportot jól kezelte. Ő feltétlen szükséges a magyar csoportok számára. 

Összességében örültem, hogy barátaim rábeszéltek erre az utazásra. Remek utazás volt. Utólag derült ki, fárasztói is. De ez nem baj. Javaslom, hogy ezt a körutazást még sokáig tartsák meg. Színvonalas, jól szervezett út. Sokat járok utazni, különböző irodák szervezésében, de ez az elsők közé sorolandó. Megígérhetem, én mindenkinek felhívom rá a figyelmét és javaslom részvételét ezen az utazáson.
Azt már biztosan mondhatom -  beszámolóm után - jövő szeptemberben 2 kollégám is utastársuk lesz.

J.Á., 2018. szeptember

Grúzia és Örményország körutazás 

Tisztelt Utazási Iroda!

Mison Andrea idegenvezető a lehetőségekből a legtöbbet és a legjobbat akarta kihozni. Az utazásunk sikerült, nekem életreszóló élmény volt. Én köszönetemet szeretném kifejezni, és munkájához sok sikert kívánok.  Tájékoztassa továbbra is ilyen nemzeti szellemű elkötelezettséggel az arrajáró honfitársainkat.

Gáspár Mihály, 2018. május

Grúzia és Örményország körutazás

Először utaztunk Önökkel, de bizonyosan nem utoljára, mert nagyon elégedettek vagyunk az Önök által szervezett Grúzia Örményország körutazással. Átgondolt szervezettség, megfelelő szállások és ételek, színvonalas ellátás volt a jellemző végig az út során.

Mison Andrea személyében pedig egy kiválóan felkészült, minden utasra odafigyelő, profi idegenvezetőt ismerhettünk meg. Köszönjük munkájukat!

M. család, 2018. június

Grúzia és Örményország körutazás

Tárgy: Köszönetnyilvánítás

Alulírott Martonné L’Auné Klarissza 2021. szeptember 10-19. között a GRO/03/2021 pozíciószámú, Grúzia és Örményország körutazáson vettem részt. Szeretnék ezúton köszönetet mondani az Irodának a színvonalas szervezésért, és különösképpen idegenvezetőnk, Meskó Marianna rendkívüli felkészültségéért és magas színvonalú idegenvezetéséért. Ezen kívül szeretném kihangsúlyozni Meskó Marianna mindenkit meglepő, kiváló emberi kvalitásait is. Igaz, hogy ezt a levelet a magam nevében írom, de majdnem minden utastársnak azonos volt a véleménye.

Szívélyes üdvözlettel;

Martonné L’Auné Klarissza

2021.szeptember Martonné L’Auné Klarissza

Grúzia és Örményország körutazás

Tisztelt Hoffmann Úr!

Mint az utazás végén kitöltött kérdőíven is megválaszoltam, jól éreztem magamat az úton. A szállással, az étkezéssel és az idegenvezetéssel meg voltam elégedve. A szobatársammal jól kijöttünk. Nem zavartuk egymást jól elbeszélgettünk. A kérdőívre egy megjegyzést írtam: "Kevesebb templom, több múzeum". Grúzia hasonlít abból a szempontból Litvániához, hogy a nem pravoszláv vallás tartotta fent a lelket az orosz uralom alatt. Amikor ott jártam, akkor is főleg templomokat mutogattak Vilniusban. Most először kaptam audiogiude-ot és fülest társasutazáson. Jó ötlet.

Tisztelettel
Dr. Nagy Ferenc 

Dr. Nagy Ferenc, 2021. szeptember

 Grúzia és Örményország körutazás

Tisztelt Iroda! 

Nagyon jól szervezett volt az egész utunk. 

Változatos programok, kitűnő szállodák, fantasztikus ételek. Az idegenvezetőink nagyon talpraesetten vezették a csoportot, a buszon pedig rengeteg információval látták el. Örményországi idegenvezetőnket pedig különösen a szívünkbe zártuk. Lelkesedése, tudása, humora tette számunkra olyan szerethetővé.

Nagyon jól éreztük magunkat, mindennel elégedett voltunk. 

 

"Egy elfogulatlan utas véleménye" 2021. október

  Grúzia és Örményország körutazás


Kedves Éva!

 
Remekül éreztük magunkat. Jobban sikerült az utazás, mint reméltem. Gyönyörű helyeken jártunk,nagyon finomakat ettünk, az idegenvezetőknek hála rengeteg információval, élménnyel lettünk gazdagabbak. Mindenkinek ajánlom ezt a körutat!

K.Zsuzsanna 2021. október

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Éva!
Először is köszönet az irodának, hogy 10 fővel is elindította a csoportot! Úgy éreztük magunkat mint egy nagy család. Andrea az idegenvezető nem csak szakmailag, de emberileg is kimagasló! 
Meg kell említeni Grúziai idegenvezetőnket Levant is, aki mindent megtett, hogy jól érezzük magunkat, hogy jobban megismerjük országa múltját és jelenét. Örményországi idegenvezetőnk László pedig egyenesen szuper volt! Nagyon nagy élmény volt, hogy magyarul hallgathattuk! Szívét, lelkét adta, hogy minél többet tudjunk meg az országról, az emberekről. 
Ez az út egy gasztronómiai kirándulás is volt. Nagyszerű volt hogy minden este más-más vendéglőben volt a vacsora így tényleg megismerhettük az ország ételeit, szokásait, vendégszeretetét. Az Örményországi borkóstoló szuper volt, bizonyíték megint az örmény vendégszeretetre és arra, hogy sok munkával, kitartással mit érhetnek el. Az örmény piac is felejthetetlen! És az emberek kedvessége megint! Nyugodtan lehetett, sőt kötelező volt kóstolni még akkor is, ha nem vásároltunk náluk.
És akkor még nem beszéltem a két ország látnivalóiról, az eszméletlen szépségű tájakról, a hegyekről, az Ararátról!!
Összességében most sem csalódtam az 1000 ut utazási irodában! Ez az az iroda, ahol az utasok az elsődlegesek, mindent megtesznek, hogy kényelmesen utazzanak, lakjanak az út során, megismerjék az ország látnivalóit, képet kapjanak az ország múltjáról, jelenéről, beviszi őket az emberek mindennapjaiba, családokat ismerhet meg.
Remélem még sokszor vehetek részt az iroda által szervezett utakon és mindenkinek ajánlani tudom csak.

Cs. Mária 2021. október

Grúzia és Örményország körutazás

Kedves Miklós!

Igazi áttörés volt a hosszú bezártság után ez az út! Nagyon megérte két évet várni rá. 

Az irodának is biztosan komoly erőfeszítésbe tellett, hogy minden előírásnak megfeleljen.

Sikerült zökkenőmentes, színvonalas utat szerveznie.

Gondolom a nyitás öröme okozta azt a hátrányt, hogy túl sokan voltunk a csoportban.

Imponáló volt az idegenvezető, Meskó Marianne felkészültsége, odaadása. Nem volt olyan szituáció, amit nem tudott volna megoldani.

A napok ritmusa érdekében lehetne több természeti program, és néhány kolostorral kevesebb.

Hálával és köszönettel

Utasunk, 2021 szeptember

Baku, a „kaszpi Dubai”

Kedves Szilvia!

Köszönjük érdeklődését, és persze köszönjük a jól szervezett, gyönyörű utazást is. Mindennel tökéletesen meg vagyunk elégedve, az idegenvezető történelmi tudása, helyismerete is kimagasló!
Szívesen utazunk Önökkel, és persze Norberttel a jövőben is. Reméljük rövidesen lehetőségünk lesz ismét részt venni olyan útjukon, ahol Ő vezeti a csoportot.

F. É., 2013. október

Baku városlátogatás
Az utasok igényeihez alakítva

 Kedves Eszter!

A múlt héten szerencsésen megérkeztünk Bakuból, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Rácsodálkoztunk a városra éjjel és nappal is. Igazán jó szívvel ajánlom másoknak is! A szállás is megfelelő volt, bár hajnalban (érkezésünkkor) egy kicsit bolyongtunk, mert a taxi nem tudott az ajtóig vinni, és pont a másik lépcsőt mutatta a bejárat felé. Talán érdemes lenne egy térképet csatolni a vendégeknek a Giz Galasi-hoz. A téli menetrend miatt mi már később indultunk vissza, de az odaérkezők már reggel a 116-os busszal is tudnak menni a belvárosba (igaz, nem az óvárosig), de átszállhatnak a metróra, aminek a végállomása - bizonyára Ön is tapasztalta - közel van a szállodához, bár a falon kívül. Hihetetlenül olcsó, de a taxi (padlizsán) is kb. 25 manat volt. A reggelinél a szakács/felszolgáló aranyfogú nénike egy jelenség volt, főleg, hogy oroszul is tudtunk vele beszélni, úgyhogy hozta a különböző frissen elkészített ételeket kívánságunk szerint. A szállodához legközelebbi boltban is gyorsan híre ment, hogy magyarok vagyunk és oroszul is beszélünk, így az utcán - a Giz Galasi környékén - több idős ember megállított, kifejezte örömét, hogy magyarok vagyunk. Másnap a boltos is ugyanannyiért a pult alól elővette a jobb minőségű vodkáját és söreit is. (A bőrünk színe árulkodott, hogy mi vagyunk a magyarok.) A lányom és a feleségem jó néhány márkás ruhával, cipővel tért haza. A boltokban csak néhol működött az angol (érdekes, hogy a bekötött fejű fiatal hölgyek általában beszélnek angolul), de nem okozott gondot. Összességében az éjjeli taxizás (a török zene és a kivilágított város) a repülőtérre az 1001 éjszaka hangulatát nyújtotta. Munkám során sok helyre eljutottam, de ez egyik legkülönlegesebb utunk volt az ellentétek világában, a fehér városban, illetve a láng országában. Köszönöm, hogy segítségével hozzájutottunk ezekhez az élményekhez!

G. József, 2013. október

Baku városlátogatás
Az utasok igényeihez alakítva

Daróczi Eszternek szeretnénk megköszönni a tavalyi azerbajdzsáni utunkkal kapcsolatban nyújtott segítségét. A szálloda ajánlásában, majd a szállás lefoglalásában, illetve a vízum ügyintézésben nyújtott nekünk nagy segítséget. Mi egy teljesen más szállodát választottunk ki, de hallgattunk Eszterre és egy csodálatos helyen lévő, nagyon elegáns szállodában szálltunk meg Bakuban. Mivel még Azerbajdzsán nem nagyon ismert a magyar turisták körében (tavaly meg még kevésbé volt az), ezért Eszternek sokszor tettünk fel kérdéseket, minden esetben türelmesen, készségesen állt rendelkezésünkre. Mi a másodikként induló közvetlen bakui járattal voltunk Azerbajdzsánban júniusban és elmondhatom, hogy egy nagyon csodálatos országot volt szerencsénk megismerni, mindenkinek bátran ajánlom. Baku tényleg egy kis Dubai, viszont autóval bejártuk a néhány száz km-re lévő szegényebb települések egy részét is, voltunk a Kaukázusban, a sárvulkánoknál és még nagyon-nagyon sok helyen. Az emberek önzetlenül nyújtanak segítséget, zavarbaejtően aranyosak voltak, tényleg nem tudtunk olyat kérni, kérdezni, amelyben ne lettek volna segítségünkre. Még egyszer nagyon köszönjük a segítséget, nem volt kérdés, hogy idén ismét az iroda segítségét kérjük közel egy hét eltöltéséhez, immáron Moszkvában. Reméljük, hasonló élményekkel térünk haza onnan is!

Cs. Erika és csapata, 2013. június

Baku, a „kaszpi Dubai”

Kedves Szilvia!

Köszönettel vesszük érdeklődését. Ez a tény is mutatja, hogy az Önök irodája jól végzi az utazások szervezését és bonyolítását. Ez a véleményünk az azerbajdzsáni utazásunkra is vonatkozik. Nagyon örülünk, hogy rátaláltunk erre az útra és az Önök irodájára. Az utazási ajánlataikat nézve, további útjaikon történő részvételünket is tervezzük feleségemmel.
Tetszett az, hogy eljuthattunk egy olyan nem szokványos utazási célpontra, ahol úgy éreztük, hogy felfedező úton járunk. Nagyon sok hasznos információt kaptunk Gőgös Norbert idegenvezetőnktől és sok élménnyel gazdagodtunk.
Az úttal kapcsolatos elégedettségünk nem csupán a ránk, hanem az általunk „toborzott” nyolc fő véleményére is vonatkozik.

B. F., 2014. április

Baku, a „kaszpi Dubai”

Kedves Szilvia!

Érdeklődésére az azeri úttal kapcsolatban a következőket tudom elmondani. Nagyon jól szervezett út volt, sok szép élménnyel lettünk gazdagabbak. Külön értékes volt, hogy nem csak Bakura fókuszált a program, hanem a környező érdekes helyeket is bemutatta. Talán a legérdekesebb a kaukázusi falu meglátogatása volt. Hihetetlen amit láttunk, ez a XIX és XXI sz. keveréke. Az idegenvezetőnk nagyon informatív volt. A szállásunk jó volt, tiszta, komfortos kényelmes ágyakkal. Összességében elmondható, hogy ár érték arányban kiváló programon vettünk részt.

L. Tamás, 2014. április

Baku, a „kaszpi Dubai”

Kedves Szilvia!

Szándékomban állt a hazautazás során kapott papírkérdőív kitöltése, de így szavakkal, szabadon fogalmazva sokkal könnyebb válaszolni a feltett a kérdésekre.
Idegenvezetők: A csoport 2 részre volt osztva, én a párommal Norbert csoportjába tartoztam. Norbert rendkívül tájékozott vezetőnek bizonyult, aki nem csak a konkrét látnivalóval kapcsolatban mesélt, hanem az egész országról, az ország történelméről, kultúrájáról, vallásáról, stb. Buszozás alatt is gyakorlatilag folyamatosan mesélt, érdekesen, érthetően. Időnként Viktorral is kapcsolatba kerültünk, ő is segítőkész volt. Szóval mindkét idegenvezetőnkkel nagyon meg vagyok elégedve.
A szálloda kényelmes és tiszta volt. A reggeli ízletes volt, és elég sokféle ételből lehetett választani.
A városnéző buszra semmi rosszat nem tudok mondani, tiszta volt, elég kényelmes is volt – szóval a célnak teljesen megfelelt.
Irodában dolgozók ügyintézése: ezzel is teljesen elégedett vagyok, nagyon készségesek, segítőkészek voltak és gyorsan reagáltak, akár telefonos, akár mail-ben történő megkeresés esetén.
Köszönjük szépen, jól éreztük magunkat!

M. Kata., 2014. október

Baku, a „kaszpi Dubai”

Kedves Szilvia,

köszönjük érdeklődését. Röviden a véleményünk az útról: nagyon jól éreztük magunkat, a szállás teljes mértékben megfelelt az elvárásainknak, az idegenvezetés is. A két különböző típusú ember jól kiegészítette egymást. Norbit már ismertük Alaszkából, nagy tudású ember, nagyon sok információt ad át. Viktor pedig inkább az emberekkel foglalkozott, többször végigment a csoporton érdeklődve, hogy van-e kérdés probléma stb. Röviden ennyit.

Egy kedves utasunk, 2014. október

Baku, a „kaszpi Dubai”

Kedves Szilvike!

Mindenről csak magaslatokban beszélhetek. Megérkeztünk már nem feküdtem le, már a várost jártam. Indulás előtt szintén nem feküdtem le a várost és a bulvárt jártam. Igaz így fárasztóbb volt a megérkezésem haza, de megérte. Gögös úr is jól adta magát ahogy megszoktuk.
Köszönöm, hogy végül is Önökkel sikerült ebben az évben elmenni. Mindenkit buzdítok egy azerbajdzsáni látogatásra. További szép utaztatásokat kívánok Önöknek és köszönök mindent!

G. László., 2014. október

Baku, a „kaszpi Dubai”

Kedves Szilvia!

A férjemnek és nekem is nagyon tetszett az út. Különösen értékeltük Gőgös Norbert felkészültségét és tájékozottságát, igazán élmény volt az ő vezetésével utazni, sok érdekes történetet hallottunk tőle minden téren.

D. Judit, 2016. május

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege 

Kedves Orsolya!

Azerbajdzsáni utazásunk remekül sikerült. Különösen kiemelnénk a program összeállítását, a szervezést és idegenvezetőnk felkészült, tartalmas, egyben humoros vezetői munkáját. Az volt a benyomásunk, hogy Gábor nem csupán az úttal közvetlenül összefüggő információkkal kíván minket ellátni, hanem tágabb kitekintésre is törekszik - s ezt kiválóan megvalósította. Az utazás feltételei is kellemesen alakultak: a vidéki szállodák várakozáson felüli színvonalúak voltak, a bakui szálloda kissé szerényebb - de nem zavaró - minőségéért pedig bőven kárpótolt elhelyezkedése, az óvároshoz való közelsége. Az ellátás összességében ugyancsak kiváló volt. Ez az ötödik utazásunk volt az Önök irodájával, ezért a magas színvonalat már megszoktuk, ugyanis Üzbegisztántól Sri Lankáig ez volt a tapasztalatunk.
Üdvözlettel: Erzsébet és Tibor

Erzsébet és Tibor, 2018. június

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege

Örömmel értékelem az azerbajdzsáni utam, mivel közel 30 országban jártam több utazási irodát igénybe véve. Ez az út mintaszerűen szervezett, nagyon jó minőségű, központi helyen lévő tiszta, igényes szállodákban történő elhelyezéssel, remek professzionális idegenvezetéssel, jó minőségű autóbusszal, kíváló sofőrrel az azerbajdzsáni konyha gasztronómiai élményével szolgált. Gratulálok ehhez az úthoz és szervezéséhez az irodának. Örök élménnyel gazdagodva.

Cs. Dóra, 2018 június

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege

Tisztelt Bartos Szilvia!

A programban meghirdetett nevezetességek, világörökségi helyszínek, melyeket megtekintettünk csodálatosak. Khinalug-ig tartó mese szép út az elvárásaimat is túlszárnyalta. Lahidzs eredetisége gyöngyszem a XXI. században. A qobusztáni sziklarajzok és az iszapvulkánok, Yanar Dag az égő hegy és a többi fel nem sorolt helyek, mecsetek fantasztikus látványt nyújtottak. Az utazások során megláthattuk az azerbajdzsáni táj változatosságát, ezerszínűségét. A vidéki azeri emberek kedvessége, egyszerűsége, segítőkészsége megfogott. Egy kis betekintést kaptunk az azeri emberek életébe, munkájába (vidéki piac meglátogatása, Khinalug, szőnyegszövés, selyem készítés).
Baku fantasztikusan fejlődő világváros. Az esti lángtornyok megvilágítása, a tengerparti sétány, az óváros kis utcái különleges élményt nyújtanak. A szállások és a vacsora helyszínei egyediek, változatosak voltak. Az étkezés mennyisége és minősége jó volt, felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi helyi különlegességet kóstoltunk meg.
Az idegenvezetők, az azeri Kamilla és Csonka Gábor rugalmasan álltak a kérésünk teljesítéséhez (esti hajózás). Felkészültségük, kedvességük nagymértékben hozzájárult, hogy erre az utazásra sokáig emlékezzek vissza.
Mindenkinek csak ajánlani tudom az azerbajdzsáni utat!

Sz.L., 2018. június

Örményország egyénileg

Kedves Natália!

Köszönetet szeretnék mondani Önöknek az utazás megszervezéséért. Nagyon jól éreztük magunkat Örményországban. Idegenvezetőnknek, Lacinak külön köszönet jár a barátságos, figyelmes és rugalmas helyi szervezésért.

S.G., 2018. június

Azerbajdzsán, a Kaukázus 1001 színű szőnyege

Kedves Balogh Orsolya!

Amint azt az út végén kitöltött visszajelző lapból is kiolvasható, nagyon jól éreztem magam az úton

Röviden összefoglalva az én pozitív tapasztalataimat:
- pontosan tudtam, mit várok az úttól és azt meg is kaptam
- a hazai és a kinti, azeri idegenvezető kitűnően kiegészítették egymást
- a csapat létszáma optimális volt, így volt lehetőség extra programokat is beiktatni, mint pl. hajókázás, TV torony, piac, falusi rögtönzött piknik
- nem volt rohanás, volt idő megélni a látottakat és kissé belemerülni az azeri kultúrába és a mindennapokba

Jobbító javaslatom: A Kaukázus megérne több időt! Ezért javasolnám egy éjszaka beiktatását (pl. Gubában) a Kaukázus közelében, hogy két napot lehessen élvezni a csodás hegyekből, akár kisebb túrával összekötve.  

H. Éva, 2019. június

Üdülés a Seychelle-szigeteken

A varázslatos Seychelle-szigeteken volt szerencsénk 1 hetet tölteni, Mahé szigetén. A szállás a sziget legszebb strandján helyezkedett el, ahol az óceán türkizkék vizében napos időben csodálatos halakat, illetbe tengeri teknősöket lehetett szemlélni. Valóságos földi paradicsom a szigetcsoport, mely La Digue és Praslin szigeteit 1 napos profin szervezett programnak köszönhetően volt szerencsénk megtekinteni. Bátran merem kijelenteni, hogy valóban a világ egyik legtöbbet fotóztt strandja (Source d’Argent) sokkal szebb a valóságban, mint a képeslapokon, de a Praslin szigetén fekvő Anse Lazio strandja az ideális strand szinonimája, hófehér, selymes homok, türkizkék óceán.
Mi biztosan visszamegyünk még! A szervezés is profi volt, tényleg csak élveznünk kellett!

M.A, 2019. november