Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Keleti kalandok
csoportos hajóút - garantált indulás!
 
399 500 Ft-tól
/ fő + illetékek
2020.01.19. - 2020.01.27.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal és hajóval

Elhelyezés:

Jewel of The Sea választott kétágyas kabinjában

Ellátás:

teljes ellátás a hajóút során, Los Angelesben reggeli

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal és hajóval

Elhelyezés:

Jewel of The Sea választott kétágyas kabinjában

Ellátás:

teljes ellátás a hajóút során, Los Angelesben reggeli

Miért ez az út?

Budapestről utazás menetrend szerinti járattal Dubaiba, 1 éjszaka szállás Dubaiban, magyar nyelvű idegenvezetés az út során

Hajó útvonala: Dubai (Egyesült Arab Emírségek), Doha (Katar), Bahrein (Bahrain), Sir Bani Yas (Egyesült Arab Emírségek), Abu Dhabi (Egyesült Arab Emírségek), Dubai (Egyesült Arab Emírségek)

Természeti látnivalók

Kulturális látnivalók

Gasztronómiai élmények

Magyar nyelvű idegenvezetővel

Garantált indulás!

Részletes program

1. nap 

Elutazás a délutáni órákban Dubaiba. Érkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása.      

2. nap

Burj Khalifa kilátó, Dubai Mall, transzfer a kikötőbe, hajóra szállás. Reggeli után kijelentkezünk a szállodából és ellátogatunk a világ legmagasabb épületébe a Burj Khalifa-ba. Az „At the Top” kilátó a 124. emeleten található, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul elénk: Dubai városa, a tenger és a sivatag. Ezután rövid látogatást teszünk a Dubai Mall-ba, amely a világ legnagyobb bevásárló-, szórakoztató- és szabadidős központja egyben. Itt található a Dubai Aquarium & Underwater Zoo is, egy óriási, 10 millió liter vizet tartalmazó akvárium, ami több mint 33.000 vízi élőlénynek ad otthont (belépőjegy nincs a programban). Transzfer a kikötőbe, hajóra szállás, elhelyezkedés a kabinban.

3. nap

 Hajózás a tengeren. Pihenés, szabad program a hajó fedélzetén.

4. nap 

Reggel kikötünk Dohaban, Katar fővárosában. Mint sok város a Perzsa-öbölben, Doha is egy kis halászfalu volt és pár évtized alatt modern metropolisszá nőtt, de régi hagyományait is próbálja megőrizni. A hatalmas felhőkarcolók mellett ellátogathatunk a szintén újépítésű Iszlám Művészeti Múzeumba, ahol akár 1400 évet is visszautazhatunk az időben a kiállított kerámiák, üveg-és fémtárgyak, kéziratok segítségével vagy a hagyományos bazárba, a Souq Waqif-ba is.

Fakultatív kirándulás Doha (Katar) - Souq Waqif és a Msheireb Múzeum

Ezen a 4 órás túrán lehetősége adódik vásárolni Souq Waqif színes bazárjaiban, valamint felfedezheti a 4 történelmi házból álló Msheireb Múzeumot is. A reggelt Souq Waqif-nál, a város legrégebbi piacánál kezdjük, ahol kis boltok tucatjai várnak ránk, melyeket akár a csoportvezetővel, akár egyénileg is bejárhatunk. Ez a tökéletes helyszín, hogy fűszerekre, ékszerekre, kézi szőttesekre, parfümökre vagy egyéb autentikus szuvenírekre tegyünk szert. Ezután a város egyik legrégebbi negyedében fedezzük fel a Msheireb Múzeumot. A 4 gyönyörűen helyreállított ház mindegyike egy egyedi történetét meséli el Katarnak, így tanulhatunk a rabszolgakereskedelemről, valamint az olajiparról, láthatunk kortárs művészeti kiállítást, és egy hagyományos katari család mindennapjaiba is bepillantást nyerhetünk. Fontos információ: Kérjük olyan ruházat viselését, amely takarja a vállakat és a térdeket. Ára: 45.- EUR / fő (15.300.- Ft / fő) Időtartam: kb. 4 óra Továbbutazás a hajóval 18:00 órakor.

5. nap

A reggeli órákban kikötünk Manamaban, a Bahreini Királyság fővárosában. Bahrein régen gyöngyhalászatból élt, ma már a régió pénzügyi központja, kedvelt turisztikai és Forma 1-es helyszín. Stratégiailag fontos elhelyezkedése miatt már az ókorban is, majd később a gyarmatosítás időszakában a kereskedelmi útvonalak fő állomása volt és fejlett kultúrával rendelkezett. Ennek emlékeit ma is megcsodálhatjuk a Nemzeti Múzeumban vagy az Unesco világörökségi listán is szereplő Qal’at al-Bahrain (Bahrein Erőd) régészeti lelőhelyen, ahol az ősi Dilmun Királyság fővárosa és kikötője volt, kb. 4500 évvel ezelőtt, „legújabb” része pedig a XVI. századi portugál erőd.

Fakultatív kirándulás: Bahrein – Bahrein gazdagon 

Ezen a 6 órás túrán felfedezzük az Al Fateh Nagymecsetet, a Bahrain Nemzeti Múzeumot, Bahrain Erődjét, lesz lehetőségünk vásárolni a Capital Mall-ban és egy vidéki tevefarmmal zárjuk a programot. Utunkat az Al Fateh Nagymecsetben kezdjük, ahol akár 7000 hívő is összegyűlhet, megcsodálhatjuk az olasz márványpadlót és egy osztrák csillárt is, a könyvtárban pedig 100 éves könyvek sorakoznak a polcokon. A Nemzeti Múzeum 5000 évvel ezelőttre repít vissza a történelemben lenyűgöző régészeti leletekkel, Babiloni kori szobrokkal, Korán kéziratokkal és egy ősi temetkezési hellyel. Elhaladunk az Unesco Világörökségi listáján szereplő Bahrein Erőd mellett is, melynek alapjait portugálok emelték a 16. században. Ezután alkalmunk lesz hagyományos bahraini kézműves termékeket vásárolni a Capital Mallban, majd utunk végén közelről is szemügyre vehetjük a sivatag hajóit egy tevefarmon. Fontos információ: Kérjük olyan ruházat viselését, amely takarja a vállakat és a térdeket. Ára: 89.- EUR / fő (30.260.- Ft / fő) Időtartam: kb. 6 óra Továbbutazás a hajóval 18:00 órakor.

6. nap 

A reggeli kikötés után felfedezhetjük az Emirátusok „vadonjának” is nevezett szigetet. Sir Bani Yas egykor Zayed sejk magán territóriuma volt, 1971-ben alapított a szigeten vadrezervátumot, majd megnyitotta kapuit a látogatók előtt is. A rezervátumban több mint tízezer vadon élő állat van, pl. gazella, strucc, zsiráf és a szerencsések még gepárdokkal is találkozhatnak. A sziget másik érdekessége az 1992-ben felfedezett, VII. századi keresztény kolostor maradványai.

Fakultatív kirándulás: Sir Bani Yas (Egyesült Arab Emirátusok) – Jeep Safari

Fedezze fel az Arabian Wildlife Park 13 000 szabadon barangoló állatát egy egyórás túrán, ahol akár testközelből is szemügyre veheti ezeket a vadon élő fajokat. Az 1400 hektáron elterülő Park a Sir Bani Yas sziget felét foglalja el, amit légkondicionált, luxus terepjárókkal járunk be. 1977 óta helyi kutatók és rehabilitációs szakemberek dolgoznak azon, hogy megőrizzék a szaporodási és viselkedési szokásait a 30 különböző emlős fajnak, beleértve pár olyan fajt, ami kritikusan veszélyeztetett. Utunk olyan sivatagi tájakon vezet, ahol a világ legnagyobb nyársas antilop hordái élnek. De láthatunk még hosszú nyakú szomáliai struccot is, homoki gazellát, zsiráfot, vagy akár lopakodó szudáni gepárdot. A varázslatos csíkos hiéna, szőrös arab tahr, urial juhok és világos rózsaszínű flamingók egyaránt ámulatba ejtők. Nem tudhatjuk előre, hogy milyen állatokkal fogunk találkozni, azonban azt garantálhatjuk, hogy életre szóló szafari emlékekkel térünk majd vissza! Ára: 82.- EUR / fő (27.880.- Ft / fő) Időtartam: kb. 1 óra Továbbutazás a hajóval 18:00 órakor.

7. nap

Reggel megérkezünk az Emirátusok fővárosába. Itt is ámulatba ejtő épületekkel és látványosságokkal találkozhatunk, mint pl. a Zayed sejk Mecset, ami a nyolcadik legnagyobb mecset a világon, egyszerre 40.000 hívőt tud befogadni és itt található a világ legnagyobb csillárja és kézzel szőtt szőnyege is; a Heritage Village, ahol bemutatják milyen volt az élet az olaj felfedezése előtti időkben, amikor még Abu Dhabi is egyszerű halászfalu volt; az Abu Dhabi Louvre múzeum ultramodern épülete évszázados régiségeknek ad otthont; a Yas sziget pedig kicsik és nagyok „játszótere”, ahol a Forma 1-es pálya, a Ferrari World Park és egy hatalmas vízipark, a Yas WaterWold is található.

Fakultatív kirándulás: Abu Dhabi (Egyesült Arab Emirátusok) – Abu Dhabi & Ferrari World

Ezen a kalandokkal teli túrán Abu Dhabi 3 kiemelten jelentős helyszínére is ellátogatunk, úgy mint a Sheik Zayed Mecsetbe, a Ferrari World-be és a Louvre Abu Dhabiba. Első állomásunk a világ egyik legnagyobb mecsete, ahol akár egyszerre 40 000 hívő is imádkozhat. Ebben a lélegzetállító épületben lehetősége lesz megcsodálni az iszlám építészet aprólékos részleteit egy hatalmas imádkozó szőnyeggel és fényűző csillárokkal egyetemben. Majd gyorsabbra vesszük a tempót és ellátogatunk a Ferrari Worldbe, ahol alkalmunk adódik beváltani a jegyünket a világ leggyorsabb hullámvasútján, a Formula Rossan, de ingyenes szimulátorokat is kipróbálhatunk és még akár kereket is cserélhetünk. Befejezésképp pedig hagyjuk, hogy ámulatba ejtsen az Arab-félsziget legnagyobb múzeuma, a Louvre Abu Dhabi, őskori műtárgyaival, díszes szobraival, vallási iratokkal, régi térképekkel, európai mesterek festményeivel és kortárs művészetével a világ összes tájáról. 

Fontos információ: Kérjük olyan ruházat viselését, amely takarja a vállakat és a térdeket. Ára: 133.- EUR / fő (45.220.- Ft / fő) Időtartam: kb. 7,5 óra Továbbutazás a hajóval 20:00 órakor.

8. nap

A reggeli órákban visszaérkezünk Dubaiba, ahol a következő másfél napot töltjük, és jobban megismerkedünk ezzel a különleges várossal. Szabadprogram vagy egész napos fakultatív  kirándulás ebéddel.

Fakultatív program:  A régi és az új Dubai

Reggeli után leszállunk a hajóról és megkezdjük időutazásunkat Dubai történelmi negyedében, a „széltornyos” házak labirintusában, a nyüzsgő bazárok kanyargós utcáin, majd vízre szállunk a tradicionális abra hajóval. Ebéd után visszautazunk a jövőbe és megnézzük a modern Dubai ikonikus építményeit, látnivalóit.

Kirándulásunk főbb állomásai:

 •     Séta a Bastakiya negyed keskeny utcáin, a régi kereskedőházak, hangulatos kávézók és galériák között.
 •     Látogatás a 225 éves Al Fahidi erődnél, amely most már a Dubai Múzeumnak ad otthont.
 •     Dubai „vízitaxijával”, egy tradicionális abra hajóval, átkelünk a Dubai-öblön. Útközben pazar látványban lesz részünk a régi és a modern városrészekre.
 •     Bebarangoljuk a mámorító illatokkal teli Fűszer-, és a csillogó Arany Bazárt.
 •     Ebéd a Sheikh Mohammed Kulturális Központban, ahol a finom ételek mellett az arab hagyományokkal is jobban megismerkedhetünk.
 •     Megnézzük Dubai legújabb attrakcióját, a Dubai Frame-et, ami egy hatalmas képkeretre hasonlít. Két 150 méter magas, függőleges, aranyozott oszlopait egy 93 méter hosszú híd köti össze, ahonnan káprázatos kilátás tárul elénk, az egyik oldalon a modern városrészre, a másik oldalon pedig a régi negyedre, és aki elég bátor, az üvegpadlón is átsétálhat. A keret alsó részén egy interaktív kiállítás is helyet kapott, ahol Dubai fejlődését, múltját, jelenét és az elképzelt jövőjét is bemutatják.
 •     Rövid megálló a Jumeirah Mecsetnél, Dubai egyik legszebb épületénél.
 •     Továbbmegyünk a Burj Al Arab hotelhez, ami új jelentést adott a luxus fogalmának.
 •     Meglátogatjuk a Dubai Marina-t, ami egy lenyűgöző város a városban, egyedi, kozmopolita hangulattal.
 •     Átmegyünk a Pálma szigetre, ami a világ legnagyobb mesterséges szigete, rövid fotószünetre megállunk a híres Atlantis Hotelnél is.
 •     Utolsó megállónk a Souk Madinat Jumeirah, egy modern kori bazár, rengeteg kis sikátorral, üzletekkel, kávézókkal, éttermekkel és az elmaradhatatlan szuvenír boltokkal.

Ára: 128.- EUR / fő  (43.520.- Ft / fő) Időtartam: kb. 9 óra Visszatérés a kikötőbe, vacsora, éjszaka a hajón.

9. nap

Hazautuás. Kora reggeli leszállás a hajóról, majd transzfer a repülőtérre, hazaérkezés a déli órákban.

 

Minimum létszám: 16 fő (a fakultatív programokon min. 10 fő)

A hajótársaság az útvonal változtatás jogát mindenkor fenntartja!

További információk

Utazás: menetrendszerinti közvetlen Emirates járatokkal

Várható repülőgép menetrend:

2020.01.19.    Budapest – Dubai (DXB)    14:50 – 23:05
2020.01.27.    Dubai (DXB) – Budapest    08:40 – 11:45

A fenti csoportos hajóutat 1 EURO = 340 HUF árfolyamon kalkulálta partnerünk. Amennyiben az árfolyammozgás +/- 4%-os mértéket meghaladja, úgy a Tengerjáró Kft. legkésőbb indulás előtt 20 nappal a részvételi díjat módosíthatja.

A repülőtéri illeték nem visszatéríthető!

A hajótársaság az útvonal változtatás jogát mindenkor fenntartja!

A fakultatív kirándulások változtatására fenntartja a jogot partnerünk!

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • repülőjegyet Budapest – Dubai – Budapest útvonalra
 • transzfereket
 • hajóút előtt 1 éjszaka szállást reggelivel Dubaiban
 • 7 éjszaka szállást a hajón a választott kategóriájú kabinban
 • hajón teljes ellátást alapitalokkal (jeges víz, amerikai kávé, gépi üdítők)
 • medencék, napozóágyak és fitnesz-terem használatát, színházi előadásokat és fedélzeti programok megtekintését
 • ajándék kirándulást: Burj Khalifa kilátó a 2. napon
 • magyar idegenvezetőt az út teljes időtartamára
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőtéri illetéket
  kb. 388 EUR/fő
  (kb. 131.920 Ft/fő)
 • kikötői illetéket
  kb.54 EUR/fő
  (kb. 18.360 Ft/fő)
 • szerviz díjat (előre fizetendő)
  kb. 110 EUR/fő
  (kb. 37.400 Ft/fő)
 • útlemondási biztosítást

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • fakultatív kirándulások
 • alkoholtartalmú italokat és az üdítőitalok egy részének fogyasztása
 • személyes kiadások
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

keleti_kalandok_terkep.jpg

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK