Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

IsztamBULI szilveszter
199.500 Ft
/fő + repülőjegy
2018.december 30-2019. január 2.
 
Utazás:

 repülővel 

Elhelyezés:

5 *-os szállodában

Ellátás:

reggeli, 2 vacsora 

Utazás:

 repülővel 

Elhelyezés:

5 *-os szállodában

Ellátás:

reggeli, 2 vacsora 

Miért ez az út?


1. Isztambul az egykori Bizánc a közel 1000 éves magyar kapcsolattal bír, melynek számos emlék, ma is megtalálható a városban.
2. Isztambul nem csak látványosságokban, vásárlási lehetőségekben kínál különlegesebbnél, különlegesebb lehetőségeket, hanem a török gasztronómia is felsorakozik mellé.  Különleges ízek, könnyű fogások, egzotikus fűszerezés jellemzi a török konyhát, bátran megkóstolhatunk bármely megtetszett, megkívánt ételt, mert csalódni biztosan  fogunk. 
3. Láthatjuk a világ egyik legrégebbi egyházi építményét, mely egyben a negyedik legnagyobb is: a Hagia Sofiát, az egykori Bizánc Ékkövét, mely később mecsetként, ma pedig múzeumként várja a látogatóit.

 

Gaztroélmény

 

Kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

Részletes program

1. nap: Budapest – Isztambul

Elutazás Budapestről 09:25 h-kor a Turkish Airlines közvetlen járatával. Érkezés Isztambulba 13:20 h-kor. Ezt követően a város felfdezésére indulunk, megnézzük az óriási, UNESCO világörökségét képező, Hagia Sophia, „Isteni Bölcsesség” bazilikát, amely a keresztény építészet az egyik legrégebbi, irányadó egyházi építménye. Az 56 m magas, több kupolás nevezetesség múzeumként látogatható. Nagyjából ezer évig a Hagia Sophia volt a konstantinápolyi Patriarchátus székhelye, ahol az uralkodókat is koronázták. A 13. században a keresztesek kifosztották, és római katolikus templommá alakították át. Miután Konstantinápoly elesett, az oszmánok mecsetté alakították, és minareteket építettek a templomhoz. A mozaikokat bevakolták, mert az iszlám tiltja az emberábrázolást.  Ezt követően elfoglaljuk a szálláshelyünket. Szállás Isztambulban (3 éj): Elite World Hotel 5*.

2. nap: Isztambul  

Reggeli után majd egész napos városnézés következik. Megtekintjük a II. Mohamed által épített Topkapi Palotát mely, több mint 400 éven át a mindenkori szultán rezidenciájaként szolgált. Ebben az épületegyüttesben mindmáig nagyon szépen megőrződtek a szobák, kertek, konyhák, háremek, és ezen kívül gazdag művészeti, kegytárgy, fegyver és kerámia gyűjteményt is megcsodálhatunk! Ezután megérkezünk a Hippodromhoz, vagyis az egykori római birodalom Konstantinápolyának hatalmas lóverseny pályájához. Következő állomásunk a hajdan víztározóként funkcionáló „elsüllyedt palota”, vagy más néven: Bazilika Ciszterna. Az I. Justinianus császár által épített ciszternát 336 db márványoszlop tartja, és falai még 1500 év után is jó állapotban vannak, mivel speciális malterral vannak befedve. Ismerkedésünket a múlttal, az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát sugalló „Kék Mecsettel” folytatjuk (Sultanahmet Camii), mely nevét az egyedülálló kék színű, izniki csempéiről kapta, melyek belül borítják falait. Építtetője a fiatalon elhunyt I. Ahmed szultán volt. Érdekessége, hogy Törökországban ez az egyetlen olyan dzsámi, amelynek 6 minaretje van, és imafülkéjét értékes drágakövek, valamint Kába és Mekka köveinek egy-egy darabja ékesíti. Miután megcsodáltuk ezt az egyik legkedveltebb látnivalót, kívülről megtekintjük Konstantinápoly hajdani erődjét, régi falait, melynek 7 tornyából már csak egy maradt meg: a Vértorony, amit börtönként használtak. Miután magunkba szívtuk a történelmet, felfedező sétára indulunk a csaknem 5000 üzletet magába foglaló nagy, Fedett Bazárba, ahol naponta több mint 400 000 ember fordul meg! A városnézés befejezése után visszamegyünk a szállodába. Kis szabadidő, majd éjjel az egyedi élményt adó tűzijáték megtekintése Isztambul belvárosában. Fakultatív programként lehetőség nyílik részt venni egy exkluzív hajóúton, a Boszporuszon, egy show-val egybekötött különleges szilveszteri gálavacsorán.

3. nap: Isztambul

Reggeli után kiheverjük az előző nap fáradalmait, és délután ellátogatunk a James Bond: A világ nem elég c. filmből is ismert Szűz Tornyához, ami a Boszporusz tengerszoros partjainál fekvő kis szigetre épült. A torony az ókori időkből maradt ránk, és az egyik legromantikusabb hely Isztambulban.  Ezután kísérletet teszünk a város gasztronómia kínálatának megismerésére, felfedezésére. Felkeressük a Galata híd környéki halsütőket, akik reggeltől estig csónakból árulják a frissen sütött finomságaikat, megismerkedünk a helyi éttermek választékával, és kóstolunk. Természetesen megnézzük, miként és hol készülnek a híres török édességek. A sok kóstolás után a program zárásaként egy igazi török kávét is elfogyasztunk. Ezt követően vásárlási lehetőség/szabadidő, majd vacsora és éjszaka a szállodában. 

4. nap: Isztambul

Reggeli után Isztambul egyik legrégebbi bazárjában szívjuk magunkba a legkülönfélébb illatokat, a Fűszerbazárban, vagy ahogy a helybéliek nevezik: Egyiptomi bazárban. Ez a hely nemcsak a fűszereknek ad otthont, hanem különféle rágcsálnivalóknak, teáknak, sőt: parfümöknek is! Ezt követően a város ékszerdobozához, a Pierre Loti-hegyre megyünk, amely közkedvelt kirándulóhely és ahonnan csodás a kilátás az Aranyszarv öbölre. Programunkat a mintegy 60 000 nm-en elterülő Miniatürk Múzeummal zárjuk, ahol megtekinthetjük Törökország vallási és történelmi nevezetességeinek kicsinyített mását. Transzfer a repülőtérre, elutazás Isztambulból 19:10 h-kor. Érkezés Budapestre 19:10 h-kor (az időeltolódás miatt azonos!).

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Isztambul történelmi negyedei
 • Topkapi Palota
 • Hagia Sophia
Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2018.12.30. - 2019.01.02.
4 nap / 3 éj
199 500 Ft
Foglalás

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 3 éjszakai szállást helyi ,5*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • 3 reggelit és  2 vacsorát
 • a program szerinti transzfereket, kirándulásokat autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Turkish Airlines repülőjegy illetékkel, személyenként 1 db max. 20 kg-os feladható poggyásszal és 1 db max 7 kg-os kézitáskával
  kb. 80 000 Ft
 • Helyszínen fizetendő költségek:
  borravaló: kb. 15 Eur
 • Idegenforgalmi adó: kb. 6 Eur
  útlemondási biztosítás
  1,5%

 

 • Egyéb költségek:
 • Fakultatív program: Szilveszteri hajós gálavacsora a Boszporuszon: 34 000 Ft
 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  78 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Fethi Tas

thumb_fethi_tas.jpg

Fethi Taş vagyok, több mint 10 éves idegenvezetői tapasztalattal rendelkezem, itt Törökországban.

Szeretném megmutatni Önöknek e nyüzsgő keleti nagyváros igazi arcát. Együtt merülhetünk bele a magával ragadó szilveszteri forgatagba a Boszporusz partján.

Ahogy Napóleon is mondta; " Ha a világ egyetlen ország lenne, Isztambul lenne a fővárosa."

A szilveszteri kirándulás egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy testközelből megismerjük a törökök újévi szokásait és hagyományait.

Remélem, hogy együtt köszönthetjük az újévet a Boszporuszon hajókázva Európa és Ázsia találkozásánál!

5 nap / 4 éj
2018.12.29. - 01.02.

145.000 Ft/főtől

12 nap / 9 éj
2018.12.27. - 01.07.

465.000 Ft/főtől