Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

IsztamBULI szilveszter
Most 20 000 Ft kedvezménnyel!
 
195 000 Ft helyett 175 000 Ft
/fő + repülőjegy
2019.december 30 - 2020. január 2.
 
Utazás:

 repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

5 *-os szállodában

Ellátás:

reggeli, 2 vacsora 

Utazás:

 repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

5 *-os szállodában

Ellátás:

reggeli, 2 vacsora 

Miért ez az út?


1. Isztambul az egykori Bizánc a közel 1000 éves magyar kapcsolattal bír, melynek számos emlék, ma is megtalálható a városban.

2. Isztambul nem csak látványosságokban, vásárlási lehetőségekben kínál különlegesebbnél, különlegesebb lehetőségeket, hanem a török gasztronómia is felsorakozik mellé.  Különleges ízek, könnyű fogások, egzotikus fűszerezés jellemzi a török konyhát, bátran megkóstolhatunk bármely megtetszett, megkívánt ételt, mert csalódni biztosan  fogunk. 

3. Láthatjuk a világ egyik legrégebbi egyházi építményét, mely egyben a negyedik legnagyobb is: a Hagia Sofiát, az egykori Bizánc Ékkövét, mely később mecsetként, ma pedig múzeumként várja a látogatóit.

 

Gaztroélmény

 

Kulturális látnivalók

UNESCO világörökségi helyszínek

 

Garantált indulás!

Részletes program

1. nap: Budapest – Isztambul

Utazás közvetlen repülőjárattal Isztambulba. Ezt követően megnézzük a II. Mohamed által épített Topkapi Palotát mely, több mint 400 éven át a mindenkori szultán rezidenciájaként szolgált. Ebben az épületegyüttesben mindmáig nagyon szépen megőrződtek a szobák, kertek, konyhák, háremek, és ezen kívül gazdag művészeti, kegytárgy, fegyver és kerámia gyűjteményt is megcsodálhatunk! Ezt követően elfoglaljuk a szálláshelyünket és vacsorázunk. Szállás Isztambulban (3 éj): Elite World Hotel 5*. vagy hasonló.

2. nap: Isztambul  

Reggeli után egész napos városnézés következik: megnézzük az óriási, UNESCO világörökségét képező, Hagia Sophia, „Isteni Bölcsesség” bazilikát, amely a keresztény építészet az egyik legrégebbi, irányadó egyházi építménye. Az 56 m magas, több kupolás nevezetesség múzeumként látogatható. Nagyjából ezer évig a Hagia Sophia volt a konstantinápolyi Patriarchátus székhelye, ahol az uralkodókat is koronázták. A 13. században a keresztesek kifosztották, és római katolikus templommá alakították át. Miután Konstantinápoly elesett, az oszmánok mecsetté alakították, és minareteket építettek a templomhoz. A mozaikokat bevakolták, mert az iszlám tiltja az emberábrázolást. Ezután megérkezünk a Hippodromhoz, vagyis az egykori római birodalom Konstantinápolyának hatalmas lóverseny pályájához. Következő állomásunk a hajdan víztározóként funkcionáló „elsüllyedt palota”, vagy más néven: Bazilika Ciszterna. Az I. Justinianus császár által épített ciszternát 336 db márványoszlop tartja, és falai még 1500 év után is jó állapotban vannak, mivel speciális malterral vannak befedve. Ismerkedésünket a múlttal, az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát sugalló „Kék Mecsettel” folytatjuk (Sultanahmet Camii), mely nevét az egyedülálló kék színű, izniki csempéiről kapta, melyek belül borítják falait. Építtetője a fiatalon elhunyt I. Ahmed szultán volt. Érdekessége, hogy Törökországban ez az egyetlen olyan dzsámi, amelynek 6 minaretje van, és imafülkéjét értékes drágakövek, valamint Kába és Mekka köveinek egy-egy darabja ékesíti. Miután magunkba szívtuk a történelmet, felfedező sétára indulunk a csaknem 5000 üzletet magába foglaló nagy, Fedett Bazárba, ahol naponta több mint 400 000 ember fordul meg! A városnézés befejezése után visszamegyünk a szállodába. Kis szabadidő, majd éjjel az egyedi élményt adó tűzijáték megtekintése Isztambul belvárosában. Fakultatív programként lehetőség nyílik részt venni egy népi táncokat bemutató, vacsorával és hastánccal egybekötött török esten.

3. nap: Isztambul

Reggeli után kiheverjük az előző nap fáradalmait. Délelőtt fakultatív program lehetőség: hajókázás a gyönyörű Boszporuszon. Délután ellátogatunk a James Bond: A világ nem elég c. filmből is ismert Szűz Tornyához, ami a tengerszoros partjainál fekvő kis szigetre épült. A torony az ókori időkből maradt ránk, és az egyik legromantikusabb hely Isztambulban.  Ezután kísérletet teszünk a város gasztronómia kínálatának megismerésére, felfedezésére. Felkeressük a Galata híd környéki halsütőket, akik reggeltől estig csónakból árulják a frissen sütött finomságaikat, megismerkedünk a helyi éttermek választékával, és kóstolunk. Természetesen megnézzük, miként és hol készülnek a híres török édességek. A sok kóstolás után a program zárásaként egy igazi török kávét is elfogyasztunk. Ezt követően vásárlási lehetőség/szabadidő, majd vacsora és éjszaka a szállodában. 

4. nap: Isztambul - Budapest

Reggeli után Isztambul egyik legrégebbi bazárjában szívjuk magunkba a legkülönfélébb illatokat, a Fűszerbazárban, vagy ahogy a helybéliek nevezik: Egyiptomi bazárban. Ez a hely nemcsak a fűszereknek ad otthont, hanem különféle rágcsálnivalóknak, teáknak, sőt: parfümöknek is! Ezt követően a város ékszerdobozához, a Pierre Loti-hegyre megyünk, amely közkedvelt kirándulóhely és ahonnan csodás a kilátás az Aranyszarv öbölre. Programunkat a mintegy 60 000 nm-en elterülő Miniatürk Múzeummal zárjuk, ahol megtekinthetjük Törökország vallási és történelmi nevezetességeinek kicsinyített mását. Transzfer a repülőtérre, elutazás Isztambulból 19:10-kor. Érkezés Budapestre 19:10-kor (az időeltolódás miatt azonos).

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

 • Isztambul történelmi negyedei
 • Topkapi Palota
 • Hagia Sophia

További információk

Menetrend (Turkish Airlines):

Oda: 2019. december 30: Budapest-Isztambul 09:20 - 13:25

Vissza: 2020. január 2. Isztambul-Budapest: 19:10 - 19:15

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.12.30. - 2020.01.02.
4 nap / 3 éj
195 000 Ft
Betelt

További időpontok

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 3 éjszakai szállást helyi ,5*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • 3 reggelit és  2 vacsorát
 • a program szerinti kóstolókat, transzfereket, belépőket, és a kirándulásokat autóbusszal
 • a magyar nyelvű csoportkísérést és a helyi idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Turkish Airlines repülőjegy illetékkel, személyenként 1 db max. 20 kg-os feladható poggyásszal és 1 db max
  7 kg-os kézitáskával
  kb. 108 000 Ft
 • Helyszínen fizetendő költségek:
  borravaló: kb. 15 EUR
 • Idegenforgalmi adó: kb. 6 EUR
 • Útlemondási biztosítás 
  1,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Fakultatív szilveszteri program (vacsorával egybekötött zenés, táncos folklórest)
  32 000 Ft
 • Fakultatív hajózás a Boszporuszon (újévkor, min 10 fő esetén)
  10 900 Ft
 • Egyágyas felár
  65.000 Ft
 • BBP biztosítás
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg
Isztambul egy pillanat alatt rabul ejtett, az odaérkezésünk pillanatában beleszerettem. A Boszporusz partján elterülő város hamar magával ragadott. Különleges fekvése, a római kori, a bizánci és az oszmán építészeti emlékei is hozzájárulnak ahhoz, hogy úgy érzem, egyszerre vagyok Európában és Ázsiában. A város szívében ott emelkedik az ókor csodás épülete, az Hagia Szophia, a bizánci kor nem mindennapi emléke. Nem messze innen az Elsüllyedt Palota, a Bazilika Ciszterna. Ahogy sétálunk a föld alatt, egy pillanatra úgy tűnik, alattunk egy másik világ kezdődik. Legizgalmasabb mégis a hárem titokzatos világába bekukkantani. És kedves Utazó, nem ejtettem szót a Boszporusz szoroson átívelő impozáns hidakról, a Dolmabahce díszes palotáról, a nyüzsgő Nagy Bazárról és sok más látványosságról sem. Ki ne hagyják a finom török kávét, teát, no és a keleti édességeket sem

Az út idegenvezetője

Kriaszter Attila

kriaszter_attila.jpg

 

"Ha egy macska nyávog a lábadnál és felnéz rád, az élet mosolyog rád."

Ez a mondat a Magyarországon is bemutatott Isztambul macskái című dokumentumfilmben hangzik el. És nagyon igaz.

Ezért arra biztatom Önöket, hogy jöjjenek el velem Isztambulba, és hagyják, hogy a helyi macskák egyike, no, meg az élet Önökre mosolyogjon!

Isztambulba ezért az élményért egész évben érdemes elutazni, de az évforduló a lehető legalkalmasabb, legszínesebb, legmozgalmasabb és legvidámabb időszak egy megapoliszban. Millió érdekes, egymástól különböző, barátságos és kiváncsi ember, akik a visszaszámlálás izgalmas másodperceiben ismerőssé, baráttá válnak, hogy a kijózanodás pillanataiban ugyanazokra a csodákra emlékezzenek: a török zene buja ritmusára, a bazár fűszeres illatára, a müezzin imára hívó hangjára, a mopedek szünni nem akaró dudálására, a Topkapi szeráj titokzatos világára, a birkasült, a kebab, a köfte, a börek füstös ízére, a baklava vagy a lokum mézes aromájára...

De megint inkább  Isztambul macskái beszéljenek helyettem:

"Csodálatos az élet, ha tudod, hogy éld. Szerethetsz, ha nyitva a szíved. Minden gyönyörű, ha szeretettel nézed. Ha tudod élvezni egy macska, madár, virág jelenlétét... mit mondhatnék, a világ a tiéd lesz."

Indulhatunk? :)

Ismerje meg Isztambult

bezárás

 

 

Kedves Utasaink!

Tájékoztatni szeretnénk Önöket arról, hogy megelőzés céljából irodánkban a személyes ügyfélfogadás jelenleg szünetel. Kollégáink továbbra is elérhetők e-mailben és telefonon hétfőtől péntekig 9-18 óra között. 

Kollégáink elérhetőségeit ITT láthatják.

A tájékoztató teljes tartalma ITT olvasható.

 

Megértésüket köszönjük!