Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Hedonista Isztambul
Gasztro kalandok a kokorectől az ájult imámig
 
169.500 Ft
/fő + repülőjegy
2019.június 1-4 ig, és október 19-22-ig
 
Utazás:

repülővel
a Turkish Airlines menetrendszerinti járatával

Elhelyezés:

4* belvárosi szállodában, kettőágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

félpanziós ellátás (reggeli, vacsora) ital nélkül

Utazás:

repülővel
a Turkish Airlines menetrendszerinti járatával

Elhelyezés:

4* belvárosi szállodában, kettőágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás:

félpanziós ellátás (reggeli, vacsora) ital nélkül

Miért ez az út?

Isztambul nem csak látványosságokban és vásárlási lehetőségekben kínál különlegesebbnél, különlegesebb lehetőségeket, hanem a török gasztronómia is felsorakozik mellé. Kitűnő ízek, könnyű fogások és egzotikus fűszerezés jellemzi a török konyhát, bátran megkóstolhatjuk bármelyik megkívánt ételt, mert biztosan nem fogunk csalódni.  

Miközben elmerülünk a különlegességek kóstolásában, a szemünknek és a lelkünknek is bőven adunk élményt, hiszen nem jöhetünk el a nélkül Isztambulból, hogy ne fedezzünk fel újabb érdekességeket és látnivalókat a már ismert ikonikus műemlékeken felül. A test sem maradhat ki a sorból, a programunk végén egy török fürdőben frissülünk fel.

 

Gasztronómiai élmények

Kulturális látnivalók

Unesco világörökségi helyszínek

Részletes program

1. nap: Budapest – Isztambul

Utazás a Turkish Airlines menetrend szerinti közvetlen járatával Isztambulba. Érkezés 11:55-kor, transzfer a belvárosba, ahol egy városnéző sétát teszünk, kívülről megtekintve a híres műemlékeket. Elsőként meglátogatjuk a legismertebb street food ételeket kínáló helyeket, és megismerkedünk a választékkal. Megkóstoljuk a töltött fekete kagylót, az „ájult imámról” is kiderül, miért kapta ezt a nevét. Ezt követően kicsit „vadabb vizekre evezünk”, megkóstoljuk a kokorecet is, a török streetfood legegyedibb ételét, amely ott készül a szemünk előtt, és a helyiek szerint ennél finomabb utcai étel talán nincs is. Az ételek után, megnézzük az óriási méretű UNESCO világörökségi helyszínt, az Hagia Sophia (isteni bölcsesség) bazilikát, amely a keresztény építészet egyik legrégebbi, irányadó egyházi építménye. Felidézzük az 1453-ig fennálló Bizánci Birodalom jeles időszakait, hatását és alakjait. Megemlékezünk Szent László királyunk leányáról, Piroskáról, a későbbi Irénéről, aki II. Koménosz János, bizánci császár feleségeként élt Bizáncban, valamint Enrico Dandolo dózséról is, akinek a sírja szintén a bazilikában található. Befejezve a mai programunkat, elfoglaljuk a szálláshelyünket. Vacsora egy helyi grill étteremben és éjszaka a szállodában.
Szállás Isztambulban (4 éj). Szállás: Hotel Venera 4*

2. nap: Topkapi Palota – Hippodrom - Bazilika Ciszterna

Reggeli után egész napos ismerkedés a város gasztronómiai lehetőségeivel, különleges helyekkel és ételekkel. Mindeközben megtekintjük a II. Mehmed által építtetett Topkapi Palotát, amely több mint 400 éven át a mindenkori török szultán rezidenciájaként szolgált. Ebben az épületegyüttesben a mai napig nagyon szép állapotban megmaradtak a szobák, kertek, háremek, és ezen kívül gazdag művészeti, kegytárgy, fegyver és kerámia gyűjteményt is megcsodálhatunk. Elidőzünk az egykori konyhában, felelevenítve az akkori étkezési szokásokat, ételkészítési lehetőségeket, módokat és ételféleségeket. Megtudjuk, a szultánok miért tartották nagyra a kínai porcelánból készült edényeket, hogyan készültek az akkori ételek, mivel fűszereztek, milyen alapanyagok álltak rendelkezésre, mit ettek és ittak az udvarban, illetve a hadjáratok során. Ezután a Hippodrom-hoz érkezünk, vagyis az egykori római birodalom Konstantinápolyának, hatalmas lóverseny pályájához. Következő állomásunk a hajdan víztározóként funkcionáló „elsüllyedt palota”, vagy más néven: Bazilika Ciszterna. Az I. Jusztínianus császár által épített ciszternát 336 db márványoszlop tartja, falai még 1500 év után is jó állapotúak, megismerkedünk a korabeli város vízellátásának módjáról, és szót ejtünk a Medúza fejek legendájáról is. A városnézés befejezése után halvacsora, majd visszamegyünk a szállodába.

3. nap: Szulejmán mecset - Fűszerbazár

Reggeli után újra útnak indulunk, és a város megismerése mellett kísérletet teszünk további gasztronómia kínálat megismerésére és felfedezésére. Mai programunkat a Szulejmán mecsetnél kezdjük, elidőzünk Szulejmán és felesége, Hürrem szultána sírjánál, szót ejtünk az életükről és tetteikről, majd felkeressük a Galata-híd környéki halsütőket, ahol az árusok reggeltől estig csónakból kínálják a frissen sütött finomságaikat. Megismerkedünk a helyi kis éttermek választékával, kóstolunk, ezt követően benézünk a Fűszerbazárba, és természetesen megnézzük, miként készülnek a híres török édességek. A sok kóstolás után a program zárásaként egy igazi török kávét is elfogyasztunk. Ezt követően felfedező sétára indulunk a csaknem 5000 üzletet magában foglaló hatalmas Fedett Bazárba. Itt szabadidő és vásárlási lehetőség. Vacsora és éjszaka a szállodában. 

4. nap: Isztambul – Budapest

Reggeli után fakultatív program: irány egy jó hammam (török fürdő), amely segít az elmúlt napok után felfrissülni, majd szabad program az Egyiptomi bazárban és környékén, vásárlási lehetőséggel, illetve fakultatív utazás az ázsiai oldalra. Transzfer a repülőtérre, majd érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségi helyszín

Isztambul történelmi emlékei
Topkapi Palota
Hagia Sophia

Fakultatív programok

4. nap

Reggeli után fakultatív program: irány egy jó hammam (török fürdő), amely segít az elmúlt napok után felfrissülni, majd szabad program az Egyiptomi bazárban és környékén, vásárlási lehetőséggel, illetve fakultatív utazás az ázsiai oldalra.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.06.01. - 2019.06.04.
4 nap / 3 éj
169 500 Ft
Betelt
2019.10.19. - 2019.10.22.
4 nap / 3 éj
169 500 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 3 éjszaka szállást 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
 • a program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal és gyalogosan
 • a program szerinti kóstolók költségeit
 • a magyar nyelvű csoportkísérést Budapesttől Budapestig és a helyi idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Turkish Airlines repülőjegyet illetékkel a teljes viszonylatra (8 kg-os kézipoggyásszal és 20 kg-os feladható bőrönddel.
   kb.: 78 000 Ft/fő
 • a borravalót:
  20 EUR/fő
 • az útlemondási biztosítást:
  1,5%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • a BBP biztosítás:

 • Fakultatív Hammam fürdő (előre jelezni kell, helyszínen fizetendő):
  40 EUR/fő
 • Egyágyas felár
  38 500 Ft/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg

Isztambul egy pillanat alatt rabul ejtett, az odaérkezésünk pillanatában beleszerettem. A Boszporusz partján elterülő város, a mecsetek és a minaretek jellegzetes látványa hamar magával ragadott. Különleges fekvése és építészeti emlékei is hozzájárulnak ahhoz, hogy úgy érzem, egyszerre vagyok Európában és Ázsiában. A város szívében, a szökőkútnál üldögélve balra pillantok, ott emelkedik az ókor csodás épülete, az Hagia Szophia, a bizánci kor nem mindennapi emléke. Ha jobbra nézek, az impozáns Kék mecsetet látom. Felejthetetlen élmény megvárni itt az alkonyatot. Nem messze innen található az ókor másik különleges építménye, az Elsüllyedt Palota, a Bazilika Ciszterna. Egy pillanatra úgy tűnik, alattunk egy másik világ kezdődik. Legizgalmasabb mégis a hárem titokzatos világába bekukkantani. És kedves Utazó, nem ejtettem szót a Boszporusz szoroson átívelő impozáns hidakról, a Dolmabahce díszes palotáról, a nyüzsgő Nagy Bazárról és sok más látványosságról sem. Ki ne hagyják a finom török kávét, teát, no és a keleti édességeket sem.

Ismerje meg Isztambult

 

 

5 nap / 4 éj
2020.05.26. - 05.30.

265.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2020.04.27. - 05.01.

250.000 Ft/főtől