Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Közép-Portugália kincsei
lisszaboni városnézéssel
 
190 000 Ft
/fő+repülőjegy
2020. május 1-5. október 23-27-ig.
 
Utazás:

repülővel
a Tap légitársaság menetrendszerinti járatával

Elhelyezés:

1 éj 3*-os szállodában,
3 éj 4*-os szállodákban, kétágyas fürdoszobás szobákban

Ellátás:

reggeli, egy alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel
a Tap légitársaság menetrendszerinti járatával

Elhelyezés:

1 éj 3*-os szállodában,
3 éj 4*-os szállodákban, kétágyas fürdoszobás szobákban

Ellátás:

reggeli, egy alkalommal vacsora

Miért ez az út?

 

UNESCO világörökségi helyszínek

Kultúrális látnivalók

 

 

magyar csoportkísérő

 

audio guide

Részletes program

1. nap: Budapest – Lisszabon – Fatima – Tomar - Coimbra

(Felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy a májusi csoportnál a tomari kolostor meglátogatása nem lehetséges, ünnepi zárvatartás miatt...)

Elutazás Budapestről 05:45-kor a TAP légitársaság közvetlen járatával. Érkezés Lisszabonba 08:30-kor, majd Közép-Portugália felfedezésére indulunk. Első állomásunk Fatima, mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye. Fatima misztikus hely minden hívőnek és ateistának egyaránt. A leírás szerint 1917. május 13-án volt az első „Mária jelenés”. Itt jelent meg a Szűzanya a három pásztor előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amely nagyobb, mint a római Szent Péter tér. A Nosa-Senhora-do-Rosário bazilika megtekintése után érkezünk Tomárba, Portugália egyik leglátványosabb helyszínére. Megtekintjük a Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület együttese. A 12. században épült hét kerengőjéből hat ma is látogatható. Tomarból Coimbrába, az ősi egyetemi városba utazunk. Sétálunk a 13. században épült, első portugál egyetem falain belül, megtekintjük a dísztermet, a falakat díszítő híres azulejos csempéket, a Szent Mihály kápolnát, és a barokk könyvtárat, ahol közel 300.000 kötetet őriznek. Elsétálunk a közelben található Sé Nova székesegyházhoz és a Sé Velhohoz. Vacsora és szállás Coimbraban. Szállás: Hotel Dona Ines, Coimbra.

2. nap:  Coimbra - Batalha – Alcobaca – Óbidos  -Lisszabon

Reggeli után Batalhaba utazunk, itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzattal. Következő állomásunk Alcobaca. Megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort. Ezután Óbidosba utazunk. A középkori falak övezte, bástyákkal és macskaköves szűk utcákkal teli város Portugália leghangulatosabb városa. Este érkezünk Lisszabonba. Szállás a belvárosban: Hotel Olissippo Marques de Sá 4*(3 éj), a vacsora fakultatív.

3. nap: Lisszabon –Cabo da Roca –Sintra -Lisszabon

Reggeli után ellátogatunk Európa legnyugatibb pontjához, a lélegzetelállító Cabo da Roca-hoz. Ezután irány Sintra, az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták és buja kertek várják a turistát. Sétánk során megtekintjük a tölcséres tornyáról híres, grandiózus Sintra palotát, aztán autóbusszal felfedezzük a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk és a Kereskedelmi térnél az óváros gyalogos felfedezésére indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik. Városnézésünket a Rossio téren fejezünk be.A vacsora fakultatív.

4. nap: Lisszabon

További lehetőség Lisszabon aprólékos felfedezésére egyénileg. A város még számos látnivalót tartogat. Vegyük át a mediterrán város lüktetését. Sétáljunk le a tengerpartra, csodáljuk meg az impozáns Praco do Commercio teret vagy élvezzük az óceán szelét.  Felszállhatunk a híres lisszaboni villamosra, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön. A villamosból a város egy másik arcát is megismerhetjük. Térjünk be egy hangulatos kávézóba vagy látogassunk el a Nemzeti Múzeumba. A nap végét lehetőségünk lesz megkoronázni egy hangulatos Fado esttel (fakultatív), ahol szenvedélyes dallamok kíséretében fogyaszthatjuk el ízletes vacsoránkat.

5. nap: Lisszabon - Budapest

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Indulás 11:05-kor, érkezés Budapestre 15:40-kor

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Tomar – Krisztus kolostor
Coimbra – egyetem
Batalha – Szűz Mária templom
Alcobaca – Santa Maria kolostor
Sintra – a város és környéke
Lisszabon - Jeromos-rendiek kolostora és a Belém torony

További információk

TAP PORTUGAL Légitársaság várható menetrendje:

2019. október 26: Budapest-Lisszabon: 05:45-08:30

2019. Október 30: Lisszabon-Budapest: 11:05-15:40

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2020.05.01. - 2020.05.05.
5 nap / 4 éj
190 000 Ft
Foglalás
2020.10.23. - 2020.10.27.
5 nap / 4 éj
190 000 Ft
Foglalás

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 •  a megadott szállást reggelis ellátással
 •  1 alkalommal vacsorát (1.napon)
 •  a megadott programokat
 •  a helyszíni közlekedést
 •  a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegy, személyenként 1 db kézipoggyásszal (max. 8 kg) és 1 db feladható bőrönddel      (max. 23 kg)-változhat!
  Májusi csoport: 90 000 FtOktóberi csoport: 103 000 Ft
 • idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő):
  kb.10 EUR
 • útlemondási biztosítás:
  1,5%

Egyéb költségek:

 • Egyágyas felár
  63 000 Ft
 • BBP biztosítás
 • Belépők:
  kb. 60 EUR
 • Fakultatív Fado est
  (Ár hamarosan)
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Kriaszter Attila
kriaszter_attila.jpg

Amikor 10 évvel ezelőtt először utaztam Portugáliába, hamar megtapasztaltam, hogy a legtöbb sztereotípia, amit a portugálokról korábban hallottam, nem igaz.

Nem hangos mediterránok, nem vidám délszakiak, nem gazdag nyugatiak. Annál sokkal összetettebbek, izgalmasabbak, titokzatosabbak és szerethetőbbek.

Mára az európai kontinens legszélére szorult egykori tengeri nagyhatalom leszármazottjai ők - zavarbaejtő dekadenciával, irigylésreméltó nyugalommal, páratlan harmóniával,

szeretnivaló barátságossággal, édes-bús kiváncsisággal, izgalmas konyhával, varázslatos színekkel és megszámlálhatatlan kulturális csodával. 

Minden alkalommal igyekszem még több titkukat, még több csodájukat megismerni. Nyugodtan. Barátságosan. Kiváncsian. Édes-búsan.

Eljönnek velem?