2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Peru - Nap ünnep - Az inka kultúra felfedezése

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Peru
Régió:PeruHelység:Peru
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli, 8 alkalommal fõétkezés, ebbõl egy ebédcsomag

Nem csak Peru legjelentősebb kulturális és természeti kincseit járjuk végig 16 napos, kiscsoportos utazásunk során, betekintést nyerhetünk a Nap ünnepi hangulatba is. Megismerkedünk a legjelentősebb dél-amerikai prekolumbián kultúrákkal és ellátogatunk a legszebb inka kori épületegyüttesekhez.

GARANTÁLT INDULÁS!

A csoportunk betelt.

Érdeklődés esetén javasoljuk júliusban, októberben és novemberben induló perui csoportjainkat. Bővebb információ: Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással; a helyszínen autóbusszal, hajóval és vonattal

Elhelyezés: 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: reggeli, 8 alkalommal főétkezés ebből egy ebédcsomag

 

Program:

1. nap, június 14.: Budapest – Lima

Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállás Limában (2 éj).

Szállás: Hotel Miramare 3*

 

2. nap, június 15.: Lima (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, felfedezése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. Az ebédet követően a délutánt a tengerparton töltjük, ahol megtekintjük a „Salto del Fraile”, vagyis az „Ugró Szerzetes” nevezetű sziklát is.

 

3. nap, június 16.: Lima – Paracas Nemzeti Park - Ballestas-szigetek (reggeli)

Korai kelés után hajnali 4 órakor indulnunk kell, hogy a tervezett programunk megvalósuljon.   Elhagyva Peru fővárosát, Limát, három és fél órás utazás után érkezünk a mintegy 200 kilométerre fekvő Paracas Nemzeti Parkba. Útközben megállunk a Paracas-félsziget egyik domboldalában megformált rejtélyes gyertyatartó ábrájánál, melynek eredete a mai napig is tisztázatlan. Egy motoros kishajóval a Ballestas-szigetek felé indulunk, ahová másfél órás izgalmas tengeri út után érkezünk. Körülbelül egy órán keresztül járjuk hajónkkal a partvidéket, miközben kitűnően megfigyelhetjük az itt élő pingvineket, fókákat és egy sor más ritka madarat. Továbbutazás Nazcába. Útközben megtekintünk egy tengerparti "hacienda"-t. Szállás Nazcaban (1 éj).

Szállás: Hotel Nuevo Cantalloc 4*+

 

4. nap, június 17.: Nazca – Arequipa (reggeli, ebéd csomag)

Reggeli után az idegenvezető előadást tart a Nazca-vonalak legendájáról és az inkák előtti birodalomról. Reggel, amikor a látási viszonyok már ideálisak, repülőgépre szállunk, és fakultatív programként megtekintjük a sivatag különleges ábráit. A különböző alakokat formáló ábrákat leginkább kisrepülőgépről csodálhatjuk meg. A Nazca-fennsík közel 500 négyzetkilométernyi kősivataga több mint ezer éve több száz emberkéz alkotta állati- és geometriai formát őriz. Létrehozásuk körül tucatnyi teória kering. Délután távolsági turista luxusautóbusszal az Andok irányába indulunk. (Az autóbuszról bővebb információt itt láthatnak: www. cruzdelsur.com.pe) 11 órás utazással érkezünk Arequipa-ba. A Pánamerikai országút gyönyörű tájakon át vezet minket. A peruiak szerint a déli hegyvidék az egész világon egyedülálló. Ezen a tágas, vad vidéken egymást érik a szemet gyönyörködtető természeti tájak. Célállomásunk Arequipa, Peru egyik legszebb városa, melynek óvárosa az UNESCO Világörökségének része. Érkezés a szállásra a késő esti órákban. Szállás Arequipaban (2 éj).

Szállás: Hotel San Agustin Posada Del Monasterio 3*

 

5. nap, június 18.: Arequipa (reggeli, ebéd)

Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majdnem 5.822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság háttérben többnyire havas csúcsok magasodnak. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide a várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, keretek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Délután busszal elmegyünk a közeli kilátóponthoz, ami tökéletes a fotózáshoz. A három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5.821m), a Chachani (6.075m) és a Pichu Pichu (5.664m). Innen elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, ahonnan a legszebb képet lehet készíteni a Misti vulkánról. Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben és szabadidő, amely ideális a pihenésre vagy a Santa Catalina kolostor, illetve a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására.

 

6. nap, június 19.: Arequipa – Titicaca-tó – Puno (reggeli)

Korai ébredés után, reggel 7 órakor indulunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez. Naplemente a Titicaca-tónál. Szállás Punoban (1 éj).

Szállás: Hotel Royal Inn 4*

 

7. nap, június 20.: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után fél 8-kor az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba indulunk. Festői tájakon vezet az utunk. Az út során megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát (4.313 m). Útközben megtekintjük azt a hegyet is, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a déli völgyben, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatók. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba, amely a híres Inka-ösvény és a Machu Picchu bejáratánál fekszik. Este egy kis séta a főtéren, ahol már érezni lehet a Nap ünnep hangulatát. Szállás Cuscoban (4 éj).

Szállás: Hotel Munay Wasi Inn 3*

 

8. nap, június 21.: Cusco (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk a Szent Völgy felé. Útközben a földön egyedülálló gyümölcsfajtákat és több száz fajta kukoricát láthatunk. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. Ezután elmegyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót. Majd elindulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátóponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a Szent Völgyet. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Svédasztalos vacsora egy helyi étteremben, ahol folklór műsor vár minket változatos perui zenével és tánccal.

 

9. nap, június 22.: Pisac – Szent Völgy (reggeli)

Reggeli után városnézésre indulunk. Először a legnagyobb és legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cusco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait játjuk körbe, majd elsétálunk a Fehér Krisztus szoborhoz. Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Kenqo szakrális központját is megnézzük, délután pedig ellátogatunk a cuscoi indián piacra. Délután folyamán lehetőségünk lesz megtekinteni, hogy miként készül a város a Napisten ünnepére. (Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni.)

 

10. nap, június 23.: Korikancha – Chincheros (reggeli, ebéd)

Reggeli után a Koricancha nevű inka lelőhelyet keressük fel (a kecsua nyelven: arany udvar). Itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Ezen a napon egy 3.800 méter magasan fekvő apró falucskát, Chincherost látogatjuk meg, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol nem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Lehetőségünk lesz részt venni és megfigyelni a kecsua indiánok valódi, mindennapi életét. Megismerhetjük a termesztett növényeiket, ételeiket, kézművességüket, házaikat, orvosságaikat és szokásaikat. Alkalmunk nyílik megízlelni a falusiak meleg andoki főztjét, az andoki krumplit és a nagy szemű kukoricát. Sőt, aki szeretné, megkóstolhatja az andoki tengerimalacot is, ami egy tipikus helyi eledel. Este látványos felvonulás.

 

11. nap június 24.: Cusco (reggeli, ebéd)

A mai nap fénypontja a Napisten ünnepe. Ilyenkor az egész város táncol és énekel. A helyszínen vásárolt belépőjeggyel bemehetnek Sacsayhuamanva-ba, ahol a fő ceremóniát lehet megtekinteni. Javaslatunk szerint a városban maradva jobban lehet látni, fényképezni és videózni is. Szállás Ollantaytamboban (2 éj).

Szállás: Hotel Sol 3*

 

12 nap Június 25.: Maras – Moray – Ollantaytambo (reggeli, ebéd)

Látogatást teszünk Moray-ba, ahol kör alakú teraszos művelés látható. Délután megnézzük a völgy legkülönlegesebb, de talán világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját a Salinasi sóbányákat. Svéd asztalos ebéd a Szent Völgy legszebb éttermében. Utána betérünk egy tipikus perui sörözőbe, azaz Chicheria-ba, ahova főleg csak helyiek járnak. Itt ihatunk "chicha"-t is, vagyis andoki kukorica sört. Majd egy kedves néni megmutatja a sör készítésének folyamatát is. Ezt követően indulunk a Ollantaytambo régészeti épület-együtteséhez.  Útközben kívülről megnézzük a világ egyik legfurcsább szállodáját, a sziklafalra épült üvegkapszula hotelt is. Este szertartás lesz egy indián sámánnal, a tisztító ceremónia mellett andoki energia feltöltést is kapunk, ezt követően testben és lélekben is felkészülve vághatunk neki Machu Picchu erődítményének. Szállás a Szent - Völgyben.

 

13. nap, június 26.: Machu Picchu (reggeli)

A hajnali vonattal utazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2.200 méter). Itt buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel 2 órás séta során avat be minket a város titkaiba. Először közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű természeti környezetben épült város utcáin. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (1 éj).

Szállás Cuscoban 3*-os szállodában.

 

 

14. nap, június 27.: Cusco – Lima (reggeli)

Reggelit követően szabadidő Cuscoban. Délután transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Szállás Limában (1 éj).

Szállás Limában 3*-os szállodában.

 

15. nap, június 28.: Lima  (reggeli)

Délelőtt fakultatív program lehetőségként Larco Múzeum látogatást ajánlunk. A Rafael Larco Herrera által alapított magán múzeum a világ egyik leggazdagabb perui pre kolumbián gyűjteményével rendelkezik. Az állandó kiállítás részei többek között  a perui történelem és kultúra emlékeiből állnak (textil terem, arany és ékszer galéria, az erotikus művészet galériája stb) . A Múzeum különlegessége, hogy a raktárakba is be lehet menni, ahol a kollekciók ki nem állított részeit is meg lehet tekinteni.

Délután transzfer a repülőtérre majd repülés európai átszállással Budapestre.

 

16. nap, június 29.

Érkezés Budapestre.

 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Lima történelmi óvárosa
Nazca-vonalak
Cuzco
Machu Picchu

 

Az út idegenvezetője: Zea Javier 
Javier 
A Limai Katolikus Egyetemen szerzett történész diplomát. Lassan tíz éve vezet csoportokat Peruba. Helyismerete és származása miatt olyan fantasztikus helyeket is ismer, ahová turisták másképpen alig juthatnak el. Részt vett idegenvezetőként és tolmácsként abban a programban is, amelyet Kepes András „Világfalu” címmel televízióra vitt. Több éve él feleségével Budapesten.
Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Peru képek

Peru képek

Várható menetrend:

Június 14: Budapest - Amszterdam 06:10 – 08:15

Június 14: Amszterdam - Lima 12:35 – 18:10

 

Június 28: Lima - Amszterdam 20:00 – 15:25+1

Június 29:4 Amszterdam - Budapest 20:55 – 22:55

 

Létszám: 15-20 fő

 

Valuta: Peru hivatalos fizetőeszköze az új sol (PEN). 1 új sol = kb. 85-90 Ft. Új solt a limai repülőtéren és a bármelyik városi pénzváltónál és bankban válthatunk.

Az amerikai dollár vagy euro kivitelét javasoljuk. A perui bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el.

Beutazási feltételek: Vízumkötelezettség magyar állampolgárok részére Peruben nincs. Turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgáraz országban.

Útlevél: Az útlevélnek a belépés idejétől számítva legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Szállások: Szállásaink hangulatos, színvonalas hotelekben és vendégházakben lesznek, 2 ágyas szobákban.

Étkezés és ivóvíz: Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit. A program minden esetben lehetőséget biztosít arra, hogy étteremben ebédeljünk és vacsorázzunk, idegenvezetőnk ajánlásával. Kizárlólag a palackozott ásványvíz fogyasztását javasoljuk.

Tengerszint feletti magasság: Az utazásunk programja könnyű sétákat tartalmaz. Utazásunkat a tengerparton kezdjük és fokozatosan emelkedünk egyre magasabbra, hogy megkönnyítsük az tengerszint felletti maggassághoz való alkalmazkodást.

Közlekedés: Bérelt buszokkal, vonatokkal és hajókkal.

Biztosítás: Felhívjuk a figyelmet, hogy az utazáson kizárólag poggyász- és balesetbiztosítással lehet részt venni.

Oltások: Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.

A utazás előtt konzultáljon a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvossal.

Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület.

Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.

Ajánlott gyógyszerek: Fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli.

Gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó.

Fontos! Az utazáson való részvetelről kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi- és cukorbetegség.

Időeltolódás: -6 óra

Kommunikáció: Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turiztmusban dolgozók többsége beszél angolul.

Mobiltelefon: A magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik

 • Nasca vonalak feletti repülés: 130 USD/fő
 • Larco Múzeum látogatás: 30 USD/fő (min. 6 fő jelentkezése esetén, transzfer oda-vissza, belépő, idegenvezetés)

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.06.14 2017.06.29 16 nap / 14 éj Reggeli, 8 alkalommal fõétkezés, ebbõl egy ebédcsomag 625 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • szállást 3-4*-os szállodákban
 • svédasztalos reggelit, 8 alkalommal főétkezést ebből egy ebédcsomag
 • a helyszíni közlekedést és minden közlekedési jegyet (Nazca-Arequipa turista busszal, az összes többi közlekedés külön busszal, hajóval a Titicaca-tavon, vonattal Machu Picchuba)
 • perui, magyarul beszélő idegenvezetőt
 • belépőjegyeket

Külön fizetendő

 • nemzetközi és belső repülőjegy illetékkel: kb. 370.000 Ft
 • borravalót: 4 USD/fő/nap
 • útlemondási biztosítást: 1,5%
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

 

Fakultatív programok:

 • Nasca vonalak feletti repülés: 130 USD/fő
 • Larco Múzeum látogatás: 30 USD/fő (min. 6 fő jelentkezése esetén, transzfer oda-vissza, belépő, idegenvezetés)

A csoportunk betelt.

Érdeklődés esetén javasoljuk júliusban, októberben és novemberben induló perui csoportjainkat. Bővebb információ: Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte