Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Peru - Nap ünnep
Az inka kultúra felfedezése - AKCIÓ!
 
545 000 Ft helyett 495 000 Ft
/fő + repülőjegy
2019.06.13. - 2019.06.27.
 
Utazás:

repülővel átszállással, a helyszínen autóbusszal, hajóval és vonattal

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 8 alkalommal főétkezés ebből egy ebédcsomag

Utazás:

repülővel átszállással, a helyszínen autóbusszal, hajóval és vonattal

Elhelyezés:

3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 8 alkalommal főétkezés ebből egy ebédcsomag

Miért ez az út?

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1. nap: Budapest – Lima

Elutazás menetrend szerinti járattal európai átszállással Limába, Peru fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállás Limában (1 éj).

Szállás: Hotel Mariel 3*

2. nap: Lima (reggeli, ebéd)

A mai program Lima megismerése, felfedezése, melynek óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az ismert látványosságok megtekintése: Főtér, Állami Palota, Városi Palota. Délután transzfer a repülőtérre, Arequipába repülővel. Szállás Arequipában (2 éj)

Szállás: Casona Plaza Hotel Arequipa 4*

3. nap: Arequipa (reggeli, ebéd)

Városnézés a három vulkán lábánál található Arequipában. Előttünk magasodik a Misti Vulcano, majdnem 5822 méter magas csúcsa, a kihagyhatatlan látványosság háttérben a többnyire havas csúcsokkal. A spanyolok a területen uralkodó kellemes klíma miatt építették ide a várost. A városnézés során kívülről megnézzük a XVII. században épült katedrálist, az elegáns Plaza de Armas teret, ahol pálmafák, kertek, szökőkutak, hangulatos éttermek és egy barokk stílusban épült XVII. századi jezsuita templom található. Busszal elmegyünk a közeli kilátóponthoz, ami tökéletes hely fotók készítésére. Három vulkán látványa fogad bennünket: a Misti (5821 m.), a Chachani (6075 m.) és a Pichu Pichu (5664 m.). Innen elmegyünk a Yanauhara kilátóponthoz, ahonnan a legszebb képet lehet készíteni a Misti vulkánról. Ezt követően ebéd egy hangulatos helyi étteremben és szabadidő, amely ideális a pihenésre vagy a Santa Catalina kolostor, illetve a gleccserbe fagyott inka lány, Juanita meglátogatására.

 peru.jpg

4. nap: Arequipa- Titicaca-tó – Puno (reggeli)

Korai ébredés után, reggel 7 órakor indulunk az Andok hegyláncain keresztül autóbusszal Punóba, a perui folklór Titicaca-tó parti fővárosába. Utunk során vikunya, láma és alpaka csordákat csodálhatunk meg. A Titicaca-tó a világ legmagasabban fekvő hajózható tava, amelynek felszínén húzódik a perui-bolíviai határ. Az inka legenda szerint a tóból léptek elő az inka császárság titokzatos alapítói: Manco Cápac és Mama Ocllo. Délutánra érünk Puno kikötőjébe, ahonnan hajókirándulásra indulunk a totora nádból készült Uros-szigetekhez. Naplemente a Titicaca-tónál. Szállás Punoban. (1 éj).

Szállás: Casona Plaza Hotel Puno 4*

5. nap: Puno – Cusco (reggeli, ebéd)

Reggeli után fél 8-kor, az inkák szerinti világ köldökébe, Cusco-ba indulunk. Festői tájakon vezet az utunk. Az út során megtekintjük a világ legmagasabban fekvő piacát (4313 m.). Útközben megtekintjük azt a hegyet is, ahonnan az Amazonas folyó ered. Svédasztalos ebédünket Sicuaniban, a déli völgyben, egy hangulatos étteremben fogyasztjuk el. Megállunk Raqchiban, ahol az inkák által létrehozott nagy raktárak találhatóak. Az esti órákban érkezünk meg Cuscóba, a kecsua indiánok lakta városba, amely a híres Inka-ösvény és a Machu Picchu bejáratánál fekszik. Szállás Cuscoban (3 éj). 

Szállás: Los Portales Hotel Cusco 3*

6. nap: Pisac – Szent Völgy (reggeli, vacsora)

Reggeli után indulunk a Szent Völgy felé. Útközben a földön egyedülálló gyümölcsfajtákat és több száz fajta kukoricát láthatunk. Lehetőségünk nyílik lámát és alpakát etetni és simogatni. ezután megyünk a Taray kilátóponthoz, ahonnan megnézhetjük az Urubamba szent folyót. Majd indulunk a Pisaci régészeti együtteshez. Felmegyünk a pisaci kilátó ponthoz, ahonnan meg lehet örökíteni a szent völgyet. Majd a folyóparti faluban meglátogatjuk a híres indián piacot, Peru legnagyobb kézműves piacát. Visszautazás Cuscoba. Svédasztalos vacsora egy helyi étteremben, ahol folklór műsor vár minket többféle perui zenével és tánccal.

7. nap: Cusco (reggeli)

Reggeli után városnézésre indulunk. Cusco kecsua nyelven azt jelenti, hogy a „világ közepe” A város számtalan látnivalója a világ minden tájáról ide vonzza a látogatókat. Korikancha, itt különféle templomokat csodálhatunk meg az inka kőművesség legszebben megmunkált darabjai közül. Majd a legnagyobb legimpozánsabb lelőhelyeket tekintjük meg, ahonnan nem mellesleg gyönyörű kilátás nyílik Cusco-ra. A város fölé emelkedő Saqsaywaman épületkomplexumának maradványait játjuk körbe.Kenqo szakrális központját is megnézzük, délután pedig ellátogatunk a cuscoi indián piacra. (Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni.)

8. nap: Cusco (reggeli)

Qorpus Christi Unnep megtekintés a városban. 14 szent felvonul a városban tancosok és zenekarokkal. 

9. nap: Chinchero - Maras – Moray- Ollantaytambo (reggeli, ebéd)

Reggeli után, 8 órakor folytatjuk utazásunkat. Ezen a napon egy 3800 méter magasan fekvő apró falucskát, Chincherot látogatjuk meg, mely ősi hagyományairól, kézművességéről és kézzel készített textíliáiról nevezetes. Ehhez hasonlóval sehol nem találkozhatunk Amerikában. Betérünk egy kézműves műhelybe, ahol a kecsua asszonyok a mai napig ősi körülmények között készítik alpaka- és lámaszőrből a szőtteseket. Majd látogatást teszünk Moray-ba, ahol kör alakú teraszos ültetvények találhatók, azután megnézzük a völgy legkülönlegesebb, világviszonylatban is egyedülálló látnivalóját, a Salinasi só kitermelő. Svédasztalos ebéd várja a csoportot a Szent Völgy egyik legszebb éttermében. A völgy itt már teljesen összeszűkül, és innen nem vezet tovább közút a Machu Picchu-hoz. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd elsétálunk Ollantaytambo, a legnagyobb inka hadvezér erődítményébe. Egy helyi sámán vezetésével részt vehetünk egy tisztító szertartáson. Szállás a Szent Völgyben (1 éjszaka). 

Szállás: Hotel Hacienda del Valle 3*

10. nap: Machu Picchu (reggeli, ebéd)

A reggeli vonattal utazunk Peru egyik legismertebb látványossága felé, a Machu Picchu lábánál fekvő Aguas Calientes kisvárosába (2200 m.). Itt buszra szállunk, így érkezünk meg a Világ Új Hét Csodájának egyikéhez. Az Urubamba folyó felé magasodó, sziklás hegygerincre épült Machu Picchu az inka birodalom egyik legfontosabb települése volt. Idegenvezetőnk egy közel két órás séta során avat be minket a város titkaiba. Először közösen járjuk körbe a szinte teljes egészében épségben maradt világi és szakrális épületegyütteseket, majd szabadprogram keretében barangolhatunk az ámulatba ejtő szépségű természeti környezetben épült város utcáin. Miután körbejártuk az UNESCO Világörökség listáján is szereplő romvárost vonatra szállunk és visszatérünk Cuscoba. Szállás Cuscoban (3 éj).

Szállás: Los Portales Hotel Cusco 3*

peru_nap_unnep_03.jpg
11. nap: Cusco (reggeli)

Délután folyamán lehetőségünk lesz megtekinteni, hogy miként készül a város a Napisten ünnepére. (Ezen és a következő napon reggel 7 és 8 óra között a cuscoi katedrálisban mise van, érdemes egyénileg felkeresni.)

12. nap: Cusco (reggeli)

A mai nap fénypontja a Napisten ünnepe. Ilyenkor az egész város táncol és énekel. A helyszínen vásárolt belépőjeggyel bemehetnek Sacsayhuamanva-ba, ahol a fő ceremóniát lehet megtekinteni ( Kb. 60.- USD)

peru_nap_unnep_04.jpg
13. nap: Cusco - Lima (reggeli)

Reggelit követően transzfer a repülőtérre és visszautazás Limaba. Szállásunk Lima Miraflores nevű városrészében található. Szállás Limában (1 éj).

Szállás: Hotel Mariel 3*

14-15. nap: Lima (reggeli)

Reggelit követően szabadidő Limában. Délelőtt fakultatív program lehetőségként Larco Múzeum látogatást ajánlunk. A Rafael Larco Herrera által alapított magán múzeum a világ egyik leggazdagabb perui pre kolumbián gyűjteményével rendelkezik. Az állandó kiállítás részei többek között  a perui történelem és kultúra emlékeiből állnak (textil terem, arany és ékszer galéria, az erotikus művészet galériája stb) . A Múzeum különlegessége, hogy a raktárakba is be lehet menni, ahol a kollekciók ki nem állított részeit is meg lehet tekinteni. Délután transzfer a repülőtérre majd repülés európai átszállással Budapestre. Hazaérkezés a 15. napon.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Lima történelmi óvárosa
 • Cuzco
 • Machu Picchu

Fakultatív programok

 • Larco Múzeum látogatás: 30 USD/fő (min. 6 fő jelentkezése esetén, transzfer oda-vissza, belépő, idegenvezetés)

További információk

Tervezett menetrend (változhat)

Június 13.  Budapest - Amszterdam 06:30 - 08:40  KL1972 / kb. 2 óra 10perc

Június 13.  Amszterdam - Lima  12:35 - 18:10   KL743  / kb. 12 óra 30perc

Június 26.  Lima - Amszterdam  20:00 - 15:25(másnap) KL744 / kb. 12 óra 30perc

Június 27.  Amszterdam - Budapest 20:55 - 22:55   KL1981 / kb. 2 óra 10perc 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.06.13. - 2019.06.27.
15 nap / 13 éj
545 000 Ft 495 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • szállást 3-4*-os szállodákban
 • svédasztalos reggelit, 8 alkalommal főétkezést ebből egy ebédcsomag
 • a helyszíni közlekedést és minden közlekedési jegyet (közlekedés külön busszal, hajóval a Titicaca-tavon, vonattal Machu Picchuba)
 • magyarul beszélő idegenvezetőt
 • belépőjegyeket
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi és belső repülőjegy illetékkel
  kb. 450 000 Ft
 • borravaló
  kb. 70 USD/fő
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

 

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  130 000 Ft
 • fakultatív programok
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Lakatos Gabriella
+36 (1) 207 8220
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
 Az út idegenvezetője

Vass Magdolna

vass_magdi.jpg

 

 

Ismerje meg Perut!

15 nap / 13 éj
2019.11.15. - 11.29.

610.000 Ft/főtől

18 nap / 16 éj
2019.10.23. - 11.09.

795.000 Ft/főtől

12 nap / 9 éj
2019.10.31. - 11.11.

499.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin