Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Peru

Frissítés: 2021. május 22. 

Az Európából történő beutazás alapfeltétele a beutazástól számított 72 órán belüli negatív PCR-teszteredmény megléte, amelyet a limai járatra történő beszállás előtt kérnek. 

Peru utazás? Mi vonzza az emberek ezreit ide?

Peruban a legvonzóbb a titokzatossága. Vitathatatlanul Dél-Amerika egyik legizgalmasabb és legszebb országa, maga az élő történelem, hiszen a mai napig fennmaradtak az ősi idők emlékei, amelyek közül sokra még mindig nem találtak magyarázatot. Gondoljunk csak a Nazca vonalakra, az emberfeletti erővel megépített fellegvárakra, és az örök kérdésre, hogyan is tudták hajszálpontosan összeilleszteni Machu Picchu vagy Sacsayhuamán több tonnás szikladarabjait habarcs nélkül. Peruba a legtöbben azért utaznak, hogy e titokzatos világot felfedezzék. Sokan indulnak el az Inka ösvényen Machu Picchu felé, mások a kényelmes vonatot, autóbuszt választják, de minden utazó leghőbb vágya, hogy ott sétálhasson az inka romok között, hogy megérinthessék végre ezeket az ősi köveket. A mai napig sem tudjuk biztosan, milyen céllal épült Machu Picchu. Obszervatórium volt? Esetleg udvari nyaraló? Netán erődítmény? Rejtély. Egy dolog biztos: minden évben turisták ezrei látogatják meg, hogy megtapasztalják spiritualitását. Az inkák elveszett városáról nehéz bármit is írni, ezt látni, a hely szellemét, energiáit érezni kell! A perui utazás másik nagy vonzereje a Nazca-vonalak feletti repülés. Felejthetetlen élmény a 4 személyes kisrepülőről szemlélni a különféle alakzatokat - emberalakokat és állatfigurákat, gyíkot, albatroszt, kolibrit, majmot, keselyűt és delfint - és találgatni, vajon hogyan is kerültek ide ezek az évezredes, rejtélyes figurák. Máig csupán feltételezésekkel találkozhatunk, pontos válasz egyelőre nincs a kérdésre.

A Csendes-óceán partján fekvő főváros az utazás első állomása. Limát az örök tavasz városának is szokás nevezni, köszönhetően a tavaszias hőmérsékletnek és a sűrű csapadéknak. Ez utóbbi és Humboldt-áramlat miatt szinte egész évben szürke borongás telepszik a városra, innen ered beceneve, a La Gris ( A szürke).

 Cuzco 3400 méter magasan, hangulatos utcáival, tereivel várja az utazót, a város Dél-Amerika régészeti központja, a világ egyik legrégebben lakott települése. Hosszú ideig az Inka Birodalom központja volt, ami a város hangulatán még ma is érződik. A látnivalók egész sorából választhatunk: katedrálisok, templomok, de már az is felejthetetlen élményt nyújt, ha sétálunk a szűk utcácskákon, vagy a főtéren megpihenve nézzük nyüzsgő forgatagot.

Miközben keresztülutazunk az országon, gyönyörködhetünk a perui táj változatosságában – az Andok magas hófödte hegycsúcsaiban, a kristálytiszta vizű tavakban, a homoksivatagok dűnéiben. Van egy mondás, hogy az Isten Perut a föld teremtése előtt, „főpróbaként” alkotta meg, azért ilyen változatos a táj, a növényzet és az állatvilág.
A magas hegyek között, a Titicaca-tó úszó szigetein, zord körülmények között élő indiánok szeretettel fogadják az idegent, és bár nem beszéljük egymás nyelvét, de a tekintetek, a mosolyok közelebb visznek egymáshoz.

Utazás Peruba   Beutazási feltételek

Vízumkötelezettség magyar állampolgárok részére Peruben nincs. Turistaként legfeljebb 90 napig tartózkodhat magyar állampolgáraz országban.

Útlevél

Az útlevélnek a belépés idejétől számítva legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Peru valutája

Peru hivatalos fizetőeszköze az új sol (PEN). 1 új sol = kb. 85-90 Ft. Új solt a limai repülőtéren és a bármelyik városi pénzváltónál és bankban válthatunk.

Az amerikai dollár vagy euro kivitelét javasoljuk. A perui bankok és pénzváltók kizárólag 2006. utáni kiadású, sérülés és szignó mentes címleteket fogadnak el.

Mindig tartsák maguknál a pénzt, a bankkártyákat és a személyes iratokat, lehetőleg testhez rögzítve, pl.: övtáskában, vagy nyakba akasztható útlevéltartóban.

Étkezés és ivóvíz Peruban

Az utazás részvételi költsége minden nap tartalmazza a reggelit. A program minden esetben lehetőséget biztosít arra, hogy étteremben ebédeljünk és vacsorázzunk, idegenvezetőnk ajánlásával. Kizárlólag a palackozott ásványvíz fogyasztását javasoljuk.

Közlekedés Peruban

Bérelt buszokkal, vonatokkal és hajókkal.

Oltások Peruba utazáskor

Ajánlott oltások: Hepatitis A és B, tífusz, tetanusz.

A utazás előtt konzultálhat a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvossal.

Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület.

Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174.

Időeltolódás:

-7 óra/-6 óra (nyári,téli időeltolódás miatt)

Kommunikáció

Peruban a spanyol a hivatalos nyelv, a turiztmusban dolgozók többsége beszél angolul.

Mobiltelefon használata Peruban

A magyar mobiltelefon-szolgáltatók rendelkeznek roaming partnerekkel, a hálózat 1800 MHz-en működik.Wifi általában van a szállodákban, de a használatuk esetenként térítésköteles lehet!

Szállások Peruban

Szállásaink hangulatos, színvonalas hotelekben és vendégházakben lesznek, 2 ágyas szobákban.

Ajánlott költőpénz Peruba utazáskor

Naponta kb. 20 USD/fő/nap az ajánlott költőpénz, de egyéni igényektől és fogyasztási szokásoktól függ ez az összeg, + fakultatív programok árai. Peru közepes árfekvésű ország, a turisták által látogatott helyszínek kifejezetten drágák.

Tengerszint feletti magasság

Az utazásunk programja könnyű sétákat tartalmaz. Utazásunkat a tengerparton kezdjük és fokozatosan emelkedünk egyre magasabbra, hogy megkönnyítsük az tengerszint felletti maggassághoz való alkalmazkodást.

Ajánlott gyógyszerek Peruba utazáskor

Fejfájás csillapító, láz- és fájdalomcsillapító, ragtapasz, sebfertőtlenítő, fásli.

Gyomorfertőtlenítő szer, görcsoldó.

A higiénés viszonyok megfelelőek, ennek ellenére előfordulhat pld. hasmenés, amire ajánlott gyógyszert bekészíteni az úti patikába. A csapvíz, valamint a nyers zöldségek, saláták fogyasztása nem javasolt.

Kötelező oltás nincs. Szükség lehet gyógyszerre a szédülés ellen a Nazca repüléshez (helyszínen beszerezhető) és az esetleges gyomorbántalmakra, valamint nem árt egy kézfertőtlenítő sem az útra.

A magas hegyi betegség mindenkit érint, helyszínen kapható gyógyszerrel a tünetek enyhíthetőek (SOROJCH PILLS). Ha valaki itthonról szeretne gyógyszert vinni, a magyar orvosok által javasolt készítmény neve: HUMA-ZOLAMIDE, mely a háziorvossal illetve oltóközponttal történt előzetes konzultációt követően receptre kapható a legtöbb gyógyszertárban.

Biztosítás

Felhívjuk a figyelmet, hogy az utazáson kizárólag poggyász- és balesetbiztosítással lehet részt venni.

 

Kiemelt Peru ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

15 nap / 13 éj
2022.06.12. - 06.26.

1.120.000 Ft/főtől

15 nap / 13 éj
2022.04.21. - 05.05.
Összesen 2 időpontban

1.140.000 Ft/főtől

24 nap / 22 éj
2022.03.18. - 04.10.

2.050.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

Vélemények útjainkról

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei 

Utazási irodájuk által szervezett perui társas út egy életre szólóan felejthetetlen élmény volt számunkra. Ebben rendkívül nagy szerepe volt idegenvezetőnk, Javier karizmatikus személyiségének és jó szervezőkészségének. Egész idő alatt fáradhatatlan módon, lehetetlent nem ismerve mindvégig segítségünkre volt, számos plusz élményben részesített bennünket. Javiert egy életre szívünkbe zártuk, csakúgy mint csodálatos országát.
Baráti körünkben is ajánlani fogjuk ezt a perui utat.
Megköszönve az Önök munkáját is üdvözlettel:
Edit és Mihály

Edit és Mihály, 2018. május

Az inkák nyomában Peru kulturális kincsei

Csodálatos élményekkel tértünk vissza perui utazásunkról, melyek leginkább köszönhetőek az ország természeti kincseinek, adottságainak, kultúrájának, az emberek nyitottságának és természetesen a kiválóan megszervezett programoknak. Javier bennfentes helyismeretével és hozzáértő idegenvezetésével olyan helyeket látogattunk meg illetve olyan helyi szokásokkal ismerkedhettünk meg, amelyekről indulásunk előtt nem is álmodtunk. Lassan 3 hónapja, hogy visszatértünk, de azóta is a hatása alatt vagyunk. Köszönjük ezt a felejthetetlen utat!

Barbara és Dániel, 2018.május

Az inkán nyomában - Peru kulturális kincsei 

Kiváló út volt, minden olajozottan ment. Az út folyamán történt kisebb módosítások , illetve átszervezések is segítettek. Javier Zea nagyszerű idegenvezető, aki egyébként messze többet nyújtott, mint ami egy " normál" idegenvezetőtől elvárható. Külön köszönettel tartozunk neki. Jók voltak a szállodák és az étkezések is.

Ildikó és Sándor, 2018.Július

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Szia! 

Minden rendben ment imádtuk, profi szervezés 10-ből 15! Javier és felesége nagyon kedvesek és profik, nagyon örültünk, hogy helybéli az idegenvezető. Sok változatos program, kedves és jó fej csapattagok voltak. Nagyon szépen köszönünk mindent. Legközelebb is utazom az 1000 út utazási irodával! Többet kaptunk mint amit elképzeltünk! 

Enikő és Réka, 2018.október

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Tisztelt Utazási Iroda!

A Peru kulturális kincsei egy csodálatos utazás volt számomra. A program jól összeállított volt. Fokozatosan értük el a kellő magasságot miközben betekintést kaptunk a partvidék és az Andok élővilágába ,természeti szépségébe. Az idegenvezetö Javier Zea és a többi segítő is nagyon kedvesek, segítőkészek voltak. A legkedvesebb rész az Indián közösségben tett látogatás. A Velük töltött idő a mi csoportunkat is nagyon össszekovácsolta. Felejthetetlen volt ez a 15 nap!
Nagyon köszönöm.

S.J és S.K 2018. november

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Gabriella!

Köszönjük érdeklődését, az előzetes várakozásokat is felül múlta a perui utazás. A program összeállítása nagyon színvonalas volt, minden napra tartogatott valami kis csodát.  A szállások és az étkezések magas színvonalúak voltak. Az autóbusz minden kényelmet kielégített és a gépkocsivezetők nagyon biztonságosan vezetek. A segítők és az idegenvezető nagyon sok segítséget nyújtott a magassági problémák leküzdésében. A csoport vezetője hatalmas tudással és szeretettel vezetett be az ország titkaiba, természeti és kulturális szépségeibe.  Az utazás minden percébe tudásával segített bennünket.Erről az útról csak nagy magasságokban lehet beszélni, annyira sokat adott.

K.F és G.K, 2018. november

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr!

 65 éves vagyok, és eddig 65 országban jártam, talán gyakorlott utazónak számíthatok. Hazaérkezésem után nem szoktam irni  az irodáknak,  eddig kétszer írtam  kérésre - de szívből jövő - kommentet. Most azért érzem szükségét a visszajelzésnek, mert ez az út  tartalmában  - értem ezen elsősorban annak mélységét - eltért a korábbiaktol. Javier  és Rossia  személye miatt az embernek végig olyan érzése volt, hogy ők elhozták  20 barátjukat azért,  hogy megmutassák nekik a szeretett hazájukat. A végig  velünk lévő lévő Javier annak kulturáját és történelmét az europai kultura megsértése nélkül - holott kritikara azért a történelem bőven szolgáltatott volna okot - hozta közel hozzánk. Folyamatosan adagolva vezetett be  minket az indián hagyományokba, mutatta meg a gasztronoómiai különlegességeket. A személyiségéből eredő - azontúl, hogy tökéletes nyelv és helyismerettel rendelkezik - szerénységgel párosuló, tudáson alapuló magabiztosságot sugározta  az egész utazás során. Mindenkinek maradéktalan bizalmát élvezte, így  soha egyetlen pillanat feszültség nem volt a 20 fős csoportban. Tökéletesen rendelkezett a programok sorrendjéről,  mindig megfelelően  mérte fel az azok bonyolításához szükséges időt.
Mindenki egyéni problémáját odaadó empátiával kezelte, valamennyi  kérdésben nagyfokú rugalmasságot tanusított.  Rossiával a 94 éves utitársunkkal  végig szinte  saját apjukként törődtek. Figyelt a másnapi ennivaló beszerzésére, útközbeni megállásokkal, jelentős időkiesés nélkül bonyolítottuk a bolti bevásárárlásokat.Elmondta, hogy  a következő nap  hogyan kell felöltözni,  milyen terepviszonyokra számíthatunk, egyes programok befejezésekor mikor és hol találkozunk, így a lemaradók  akár vissza is fordulhattak. Figyelme még címcserére is kiterjedt, az utolsó nap listát állítottunk össze a csoport tagjainak elérhetőségéről. Van humorérzéke, ragyogóan zenél, összességében európaiként egy reneszánsz embertípust testesít meg. Véleményem a csoport tagjaiét is tükrözi, az elégedettséget a bucsuzáskor helyben elmondott köszönőbeszéd  és az ezt követő hosszú vastaps is visszaigazolta. Nagyon jónak tartanám valamilyen tv műsorban megszólaltani őt, illetve néhány, valamelyik turnusban résztvevő utastársat, özönlenének “a népek” a következő időpontra. A szálláshelyekről: Szándékosan nem hotelt írtam, hiszen voltak  annak adottságain túlmutató,  egészen lenyűgöző, lélekemelő szálláshelyek is.
A városi szállások rendkívül jó helyen voltak, az araquipai  szállás kb. 3 percre volt az óvárosi központtól,  és Cuscóban is negyedóra alatt beértünk a központi térre. A vidéki szálláshelyek, a haciendák lakott településeken kívül,  varázslatos hangulatot árasztottak a kertjeik, és a környező hegyek által. A végén tartott közvéleménykutatás során több utitárs is, aki ezeket az utazás csúcsponjaként határozta meg. Megjegyzem, hogy  Itt a szobák különféle nagyságúk voltak, így lehet volt, aki néhol azokat  szűknek találhatta. Az étkezésekről:  A 8 főétkezésből 5 vagy 6 svédasztalos volt, tartalmazott mindegyik helyi különlegességeket is. Araqauipában a menűs ebéd  helye egyezett az épp ott konferenciázó Maria Vargas Ljosa által választott helyszínnel..... A buszokról : 46 év alatt még soha sehol nem utaztam ilyen luxus busszal. Az első héten az ülések a repülők business class üléseivel megegyezőek, - értelemszerűen  így csak három fért el egy sorban. - függönnyel elválaszthatók, extra lábtartósak voltak,  és volt wc, valamint wifi is !!!!!!! A második héten Cuscó méretei miatt  kisebb busszal közlekedtünk, de az is teljesen rendben volt. Összességében egy varázslatos utazás volt!!          
Voltam az irodával már Thaiföldön és a Kaukázusban is, azokkal  a szervezésekkel is maradéktalanul elégedett voltam. De itt kaptam valami olyan országhoz köthető többletet, amit nem tudom, hogy  megfelelően szavakba tudtam-e önteni. Csak kísérletet tettem rá, remélem valamennyire sikerrel!

Mester J., 2018. november

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Tisztelt Gabriella,

Az utazás fantasztikus volt!!! Nehéz szavakba önteni ami élmény, inger és információ ért, ill. kaptam!! Külön kiemelném Javier szerepét!! Nekem még ilyen felkészült idegenvezetőm nem volt. Az a tény, hogy egy perui ember magyarul tart idegenvezetést, egyszerűen lenyűgöző és bámulatos!! Megint csak nehéz lenne szavakkal kifejezni, amit Javier nyújtott mint nekem, mint a csoport többi tagjának!! Egyszerűen csodálatos volt ez a két hét!! Nagyon jó döntésnek bizonyult, hogy Önöket választottam.
"Csillagos ötös"!!!

F.Péter, 2018. november

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Gabriella!

 Nagyon örülünk, hogy az 1000 út perui útját választottuk. A perui körutazás fantasztikusan sikerült. Körültekintően összeállított szines programok, jó szállások, kiválló sofőrök által vezetett luxusbusz várakozásunkat felülmúlta. A kirándulás sikerében nagy szerepet játszott az idegenvezetőnk Javier felkészültsége, szervező képessége, helyi kapcsolatai. Személyisége és hazája iránti szeretete, történelmi ismeretei amit átadott nekünk maradandóvá tette a Perui utazást.
Köszönjük szépen!

Ági és Péter, 2018. november

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Gabriella! 

Örömmel írom le a véleményünket, mert nagyon meg voltunk elégedve az utazás szervezésével.  Először is Javier munkáját szeretném kiemelni, mérhetetlen felkészültségével, gondos előre látásával, kedvességével és jó humorával alapvetően meghatározta az utazásunk hangulatát. Nála jobb idegenvezetőt nem kaphattunk volna. A busz, a szállások és a repülő járatok is teljes mértékben megfeleltek az elvárásainknak, kényelmes utazásaink voltak. Az egymás utáni napok hosszú busz útjai az út első pár napján soknak hosszúnak tűntek,de többszöri átbeszélés után is arra jutottunk, hogy ennyi idő alatt, ha az ember ilyen sok mindent akar megnézni Peruban, akkor ez elkerülhetetlen. Továbbá a kint szerzett élmények minden buszon töltött percet megérnek. Szeretném kiemelni, hogy nagyon sokat segített ezeken az utakon, hogy saját busszal mentünk és több helyen megálltunk látványossagoknál vagy ebédelni.  Összességében nagyon jól éreztük magunkat és szívesen visszamennénk! 

J.G és J.É, 2019.április

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Gabriella!

A perui út minden elvárásomat felülmúlta. Nagyon jól éreztük magunkat. Minden csodálatos volt, a programok és az ellátás is. Külön kiemelném az idegenvezetést. Javier személyében egy olyan embert ismertünk meg, akinél jobban azt gondolom senki nem tudta volna átadni Peru szépségeit, kultúráját és történelmét. Ezt tényleg csak egy perui ember tudja ilyen hitelesen bemutatni. Mindenben maximálisan segített és nagyon türelmes volt. Annyira meghozta Peruhoz és Dél-Amerikához a kedvünket, hogy jövőre is oda szeretnénk utazni. 

B.Ildikó,2019.április

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei 

Kedves Gabriella!

A perui utazásról csak felsőfokban tudok nyilatkozni, egy szóval felejthetetlen volt. A szervezés, a programok összeállítása, a szállások, a kiválasztott éttermek, a bérelt buszok, a sofőrök fantasztikusak voltak. Az idegenvezetőnk, Javier, mindig mindenkire és mindenre odafigyelt. Úgy szervezte át a programokat, hogy minél többet lássunk, minél több élményben legyen részünk. Javier származása, hely és - nyelvismerete alapján olyan helyekre, olyan indián közösségekbe eljutottunk mely más vezetővel lehetetlen lett volna. Felkészültségével olyan részletesen mutatta be imádott hazáját, kultúráját, amellyel  az  utat  felejthetetlenné  tette és az út valóban egy életre szóló élmény volt. Nincs annál hitelesebb, mint amikor egy perui vezető mutatja be saját hazáját. Ez a nagyszerű EMBER mindent megtett azért, hogy Peru felejthetetlen legyen számunkra. Az út annyira jól sikerült számomra, hogy vágyom vissza Peruba. Figyelem az 1000 út perui kínálatát, hátha lesz olyan perui út szervezés, ahol az eddigi látnivalókon kívül más,számunkra még  ismeretlen tájakra is eljuthatnánk. Hálás vagyok,hogy ez nekem megadatott, köszönöm Javier, köszönöm 1000 út .

N.Éva,2019.április

Az inkák nyomában  -  Peru kulturális kincsei

Kedves 1000Út!

Köszönettel tartozom Önöknek ezért a csodálatos programért! Nagyon jól megszervezett utazás volt, rengeteg látnivalóval, élménnyel! A szállások, az étkezések, az autóbuszos utak kiválóak voltak. A program nagyon "okosan" volt felépítve, hogy volt idő az alkalmazkodásra mielőtt egyre magasabb területekre jutottunk fel. Az idegenvezető, Javier gondoskodó, odafigyelő, helyi ismeretekkel rendelkező  vezetője volt csoportunknak. Élmény volt vele ez a két hét!! Külön köszönet neki!! Ezt az utat csak ajánlani tudom mindenkinek.Úgy gondolom az Önök szervezésében még máshova is fogok utazni!

 

L-né M.K, 2019.április

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Gabriella,

Peru maga a csoda!!! A természeti adottságai olyan gazdagok, hogy ennyi idő alatt lehetetlen mindent megismerni. Az út arra volt jó, hogy felkeltse az érdeklődést és az „étvágyat” meghozza. Az ország kultúrája pedig valóban egy kincs. Javiernek köszönhetően olyan betekintést kaphattam az inkák történetébe, hagyományaiba, ami szintén arra inspirál, hogy VISSZA, VISSZA és még többet látni, tapasztalni. Javier egy nagyon autentikus idegenvezető. Olyan sok és rendkívüli élményhez járult hozzá, amit csak az tud megtenni, aki ennyire szereti a hazáját és azért dolgozik, hogy minél több emberrel megismertesse Perut.
Nagyon odafigyelt, türelemmel kezelt minden helyzetet és természetesen néha még a „humorával” is elkápráztatott. Az út programja nagyon jól volt felépítve, Javier átszervezése tette tökéletessé. Köszönet az utat segítő peruiaknak is.

P.Zsuzsa, 2019. április

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Gabriella és Andrea!

Nagyon szuper út volt, jó szállodák, haciendák, ízletes ebédek és vacsorák.
Az emeletes busz egészen kiváló volt a hátrahajtható ülésekkel, wifivel, WC-vel.
Javier magabiztos, kedves idegenvezető, mindenkit ismer, akit kell, mindent teljesít, amit az utasok kérnek. A látnivalókat, a nyitvatartásokat jól ismeri. Tájékozott földrajzban, néprajzban, történelemben.
Feszített, jó program volt, nem volt "üresjárat".
Meg vagyok elégedve a szervezéssel.

 

Utasvélemény, 2019. április

Az inkák nyomában- Peru kulturális kincsei

Kedves Krisztina!

Életre szóló emlékként őrzünk minden egyes napot a szívűnkben. Sokkal többet kaptunk, mint amire számítottunk. Javier egy arany ember, aki végig azon dolgozott, hogy megmutassa Peru minnél több arcát. Más emberként tértünk haza, sokat tanultunk, láttunk, amiből még hosszú ideig tudunk töltekezni. Köszönjük a szervezést! Életünk egyik legjobb döntése volt, hogy Titeket választottunk! 

Szép napot, Orsi

Orsi és Tamás, 2019, október

Az inkák nyomában - Peru

Kedves Krisztina! Az utazásról csak a legjobbakat tudom mondani, minden percét élveztem! Az út tökéletesen volt megszervezve, soha semmi fennakadás nem volt, bár volt némi változás a leírtakhoz képest, de ezek csak javítottak a programon, és az idegenvezető előrelátását és szervezését dicsérik. Természetesen a Machu Picchu volt a legkiemelkedőbb látványosság, de ezen kívül is minden napra volt rengeteg érdekesség, látnivaló, és Javier Zea hatalmas tudását és helyi ismereteit egész lelkét beleadva osztotta meg velünk. Javier segítői (felesége, Arturo és Eddy) is nagyszerű, kedves emberek, kiváló munkát végeztek, sokszor a háttérben, de érezhetően nagy odafigyeléssel kísértek minket. Spanyol szakos egyetemistaként 45 évvel ezelőtt olvastam Pablo Neruda: Alturas de Macchu Picchu (A Machu Picchu ormai) c. versét: azóta volt vágyam ide eljutni, és most sikerült valóra váltani. Kívánom, hogy mindenkinek így, ilyen tökéletes körülmények között váljanak valóra rég dédelgetett álmai!

Várkonyi Ildikó

Az inkák nyomában- Peru kulturális kincsei

Kedves Krisztina! Csak a legjobbakat tudom elmondani az útról úgy érzem minden tökéletesen sikerült az idegenvezető is szuper volt. Nem először utaztam önökkel és szerintem nem is utoljára.

R. Róbert, 2019. október

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Az utazás szervezésével, az idegenvezetéssel maximálisan elégedettek voltunk. Szívesen ajánljuk másoknak is. Örök emlék marad számunkra ez az utazás. Különösen Javier odafigyelését, szakértelmét kell megemlítenünk.

Rozália és Károly, 2019. október

Az inkák nyomában- Peru kulturális kincsei

Kedves Éva!

Alig két hete érkeztünk haza, és még mindig nem sikerült “földre szállnom”.Fantasztikus utazás volt minden tekintetben. Igaz, hogy életem nagy álma volt, hogy eljussak Peruba, de hogy ekkora csodát kapjak ebben a két hétben, azt nem gondoltam az út előtt. 

Nagyon jól felépített volt a program: a kezdeti, sűrű látnivalókkal és hosszú utazásokkal teli napok után az út második felére már érezhetően lenyugodva, egy számunkra ismeretlen, de fantasztikusan szerethető civilizációba érkeztünk. Most már tudjuk, hogy a szervezetünket próbára tevő magasságokat is csak így, a több napos aklimatizálódással tudtuk legyőzni. A rövidebb, napi utazásokkal  járó, Cuscoból induló csillagtúráink minden nap újabb csodákat adtak. Mire az út csúcspontjára (Machupicchu) értünk, lelkileg felkészülve láttuk meg a Világ egyik csodáját. Jók voltak a szállások és reggelik;  az ebédek/vacsorák színvonalas éttermekben voltak, lehetőségünk volt a perui specialitások kipróbálására. A buszok állapota kiváló és luxus szintű volt, profi, udvarias sofőrökkel. Nagyon hasznosak és kedvesek voltak az ottani segítő idegenvezetök.

Számomra az út meghatározó eleme, a legnagyobb értéke, amit más iroda nem tud adni az Javier! Hihetetlen tudása, hazaszeretete, személyes kapcsolatai, kommunkációja, segítőkészsége, szervezőkészsége, fantasztikus humora mindvégig felemelő volt. Ő általa érzem, hogy valóban igazi ajándékot adtam magamnak ezzel az úttal. Ezért nagyon hálás vagyok neki! Éreztük, hogy mindenkivel külön törődik, képes volt ismeretlen embereket azonnal, rendkívül jó közösséggé formálni. Csodáltuk, ahogy bevezetett bennünket az inka kultúrába, ahogy megyőzött arról, hogy próbáljuk meg nem európai szemmel feldolgozni az élményeket. Jó pedagógusként ismételtünk fontos ismereteket, ami ilyen távoli kultúra esetén sokunknak nagyon jól jött. Az általa szervezett sámán szertartás, a hangszeres játékai mindannyiunkat elvarázsoltak. Összességében remek út volt, hiányérzet nélkül, szívből gratulálok az iroda valamennyi munkatársának! Én nagyon örülök, hogy Önöket választottam, remélem, hogy utazom még az 1000 út-tal!

További sok sikert kívánok Önöknek!

B.Ilona, 2019. November

Az inkák nyomában- Peru kulturális kincsei 

Várt minket a titkaival, csillantott is belőlük, de végül megtartott mindet magának. Peru titkai Peruban maradnak. Az iroda és Javiér, az idegenvezetőnk, meg a többiek, például Arturo és Edi - helyi idegenvezetők - olyan fejedelmi módon bántak csoportunkkal, hogy le a szalmakalappal! Minden klappolt, minden óramű pontossággal működött, egyetlen percet nem veszítettünk a szervezés miatt - minden pillanat Peruról szólt. Még a köztes idők is, amikor az ebédet vagy a vacsorát helyiekkel teli étteremben költöttük el, Javiér szakértő tolmácsolásával, hogy mit együnk, s mit ne ... No és pláne, a kecsua nagycsalád vendégeként egy fél napot eltölteni asztaluknál, konyhájukban, kertjükben, gyermekeikkel és szüleikkel ... Kukucska egy félig elhúzott függöny mögé. A hosszú orrú spanyolok, a sült tengeri malac utolsó vacsoraként, Juanita, a jégbe fagyott kislány, a vikunyák és alpakák, a dél keresztje, a rágós és ízetlen kokalevelek, az Apuk és Pacha Mamma barátunk lettek az út során. Nekem személyes kedvencem a tengerszint lett - miután 4444 méteren Pacha Mammával lejátszottunk egy rövid és levajazott meccset - de Javiér úgy intézte, hogy könnyített tempóban kapjam meg az információkat, és a látnivalókból se maradjak ki. Mindent láttam. A Machu Picchu oxigénnel együtt sem lehet szebb.Még rakosgatom magamban az élményeket. Nagyon tömény két hét volt. Próbálom ide meg oda. És még ez is, meg az is, hűha!

J.A., 2019. November

Az inkák nyomában- Peru kulturális kincsei 

Kedves Éva!

Remekül éreztük magunkat az úton.  A program jó volt, kisebb változtatások rajta még jobbá tették. Zea Javier eddigi útjaink legjobb idegenvezetője. Személyében egy csodálatos embert ismertünk meg. Örömmel utaznánk még vele.

Zsuzsanna és Sándor, 2019. November

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Hussy Bettina!

Az út egy szóval kifejezve felejthetetlen volt. Gördülékeny, jól szervezett volt a teljes utazás lebonyolítása. A szállásokkal is meg voltam elégedve, különösen a Paracasi Nemzeti Parknál és a Machu Picchunál lévő szállásunk volt igazán szuper. Az idegenvezetőnktől, Javiertől teljes mértékben megkaptam az út során minden gyakorlati információt, szükséges segítséget. Általa az országról, annak történelméről, kultúrájáról, gazdaságáról, mai életéről rengeteg új ismerettel gyarapodtam. Élvezetes volt hallgatni Őt, történeteit, beleszőve abba személyes élményeit is. Egy életre szóló élménnyel gazdagodtam. Örülök, hogy eljutottam ebbe a csodálatos országba.

Árvai Andrea, 2021. október

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Hussy Bettina! 

Ezúton szeretnénk megköszönni a szuper szervezést! Nekünk minden nagyon tetszett, a hotelek, amelyeket jól kiválasztottak, a buszok a kedves sofőrökkel, akik mindig és mindenhol pontosan ott voltak és hoztak-vittek minket! Az éttermek és ételek is nagyon jók voltak, mindig volt választék, hogy mindenki találjon magának megfelelő ételt! Javier pedig nagyon kedves, szimpatikus, vicces idegenvezető, aki gondoskodott rólunk! Kérdéseinkkel, vagy ha valamiben segítség kellett mindig fordulhattunk hozzá! Jól összetartotta a csapatot! Mindig mindenki időben ott volt mindenhol (ebben Javier sok évi tapasztalata is közrejátszott, mert mindig úgy adta meg a találkák időpontját, ha valaki késne esetleg, akkor se legyen stressz ;-) ). A mi csoportunkban, mint a gyors kis véleménykutatás alatt kiderült a Szivárvány-hegy végzett az első helyen az élmények, látnivalók között, ezért ezt nagyon jó ötlet volt betenni a fakultatív programok sorába! Legközelebb is szívesen utazunk Önökkel! 

Mari és Szilvi, 2021. október

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

 

Kedves Bettina!

Nagyon szép, nagyon sok élményben gazdag napot töltöttünk el Peruban ahol mind a programmal mind a szervezéssel, a szállodák minőségével és elhelyezésével is messzemenőkig meg voltunk elégedve. Külön meg szeretnénk említeni az idegenvezető felkészültségét és mindenre kiterjedő figyelmességét.
Így mégegyszer megköszönjük ezt a szép utat.

H. F. és V. L., 2021. november

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Bettina!

Köszönöm az érdeklődést! Örömmel osztom meg szuperlativuszaimat, mert valóban nagyon hálás vagyok ezért a csodálatos útért!!! Több irodával utaztam már, azok is nagyon jók voltak, de itt a szolgáltatás, háttér munka kiváló. Nagy távolságokat kellett leküzdeni, rengeteg volt a látnivaló, de ez nem jelentett gondot. Igényesen, jól és nagyon gazdagon, változatosan állították össze a programot. Nagyon feszes volt a tempó, egy pillanat üresjárat nem volt, mindez az utasok érdekében, hogy minél többet lássunk. Előfordult az út során, hogy valamit módosítani kellett, de csak azért vettük észre, mert ismertük az eredeti tervet, nem azért, mert bármi hiányt szenvedtünk volna. Teljesen megfelelőek voltak a szállodák, jó elhelyezkedéssel, hogy alkalmunk legyen még egy esti sétára. Finom ételeket kaptunk. Mennyiség, minőség, helyszin tökéletes. Javier odaadással, szeretettel, és nagy hozzáértessel mutatta be hazáját. Krisztina, tudom nem elsősorban dolgozni ment, mégis maximálisan segítőkész, kedves, odafigyelő volt. Már az irodában is gyors, pontos, udvarias munkát végzett. Nagyon köszönöm a 100%-os utat!!

L.A., 2021. november

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Bettina!

Köszönöm érdeklődését, nagyon jól éreztem magam ezen az úton. Igaz, hogy lassan három éve készültem Peruba. Örülök, hogy végre összejött. Engem a perui programok közül is csak ez a program érdekelt. Átnéztem minden utazási iroda ajánlatát és azt láttam, hogy nagyon szépen fel van építve ez a program. A helyszínen Javier idegenvezetőnk tolmácsolásában még fokozottabban lehetett tapasztalni, hogy mennyire tökéletesen felépítette a programjainkat. Ő az az empatikus, hazáját és az embereket nagyon szerető ember, aki a lelkét kitette azért, hogy mindenki elégedett legyen. Büszke a hazájára, és ezt sikerült is átadnia. Csak legekben beszélhetünk a munkájáról, Peru természeti adottságairól és a perui emberekről. A perui gyerekek gyönyörűek, a perui nők csodálatosan szépek, a férfiak erősek és becsületesek. A legcsodálatosabb pedig az ahogyan őrzik és megmutatják az idegeneknek a kultúrájukat. Én minden peruit nagyon fegyelmezettnek és intelligensnek láttam. Szóval nagyon megszerettem őket. Nem tudtam betelni a természeti és a kultúrális látnivalókkal. Alig tudtam 2-3 órát aludni, mert annyira fel voltam spanolva az elmúlt és a másnapi programok miatt. Rengeteget kaptam ettől az úttól és ezt Önöknek is köszönöm, de Javier volt az aki minden tapasztalattal rendelkezett, az ottani viszonyokat, terepeket, helyszíneket, embereket jól ismerte. Meg tudta mondani, hogy mit illik, mit nem illik tenni, csinálni, hogy ne sértsük meg az őslakosok érzékenységét. Figyelt a magassági viszonyokra, a fizikai terhelésünkre. Fokozatosan szoktatott hozzá mindenhez bennünket. Így aztán szinte semmi komoly gond nem fordult elő az út során, sem a magassággal, sem a terheléssel kapcsolatban. A csoport 21 főből állt és azt gondolom mi is fegyelmezetten viselkedtünk. Én 69 éves vagyok és minden programon részt vettem. Megmásztam a Szivárvány hegyet is. Felfelé ugyan nem én voltam az első aki felért, hiszen 30 évesek is voltak a csoportban, de a csúcson való fotózkodás után én értem vissza elsőként a buszunkhoz és GYALOGOSAN TETTEM MEG AZ UTAT. De aki akart mehetett lóháton is. Az étkezések során is mindig ügyelt arra, hogy olyan étterembe vitt bennünket, ahol finom ételek közül választhatott mindig mindenki a saját kedvére. Szóval szép volt, jó volt. Jövök máskor is.

Egy kedves Utasunk, 2021. november

Az ikák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Bettina!

Nagyon örülök, hogy részt tudtam venni a perui társas úton. Életem legnagyobb élményei közé sorolom. Nagyon jól megszervezett út volt. Kiemelném az idegenvezető NAGYSZERŰSÉGÉT. Így, nagybetűvel. A helyszínek csodálatosak votak, igazán alig tudnék kiemelni bármit is, ha csak nem a Szivárványhegyet. Ez minden képzeletet felülmúlt. A szállások nagyon jók voltak, mindenütt centrumban. Kívánom, hogy továbbra is ilyen utakat tudjanak kínálni!

Köszönöm!

Egy kedves Utasunk, 2021. november

Az inkák nyomában - Peru kulturális kincsei

Kedves Bettina!

Nagyon tartalmas, sokat adó úton vettem részt. Örülök, hogy az 1000 út közreműködésével és Javier kalauzolásával kaptam ízelítőt Peruból. Jól szervezett, változatos programokkal felépített utazás volt, "üresjáratok" nélkül, amiben a szabadidő is megfelelő arányú volt. A központi szállások lehetővé tették, hogy az estéket is tartalmasan lehessen eltölteni. Minden közreműködőt (irodai alkalmazottat, buszvezetőket, helyi idegenvezetőket, kísérőket, az indián vendéglátóinkat) dicséret illet. Segítségükkel, kedvességükkel hozzájárultak az út sikeréhez. Javiernek, az út összeállítójának és idegenvezetőjének, nagyon köszönöm, hogy megismertette velem országának múltját, jelenét. Hiteles képet adott az ottani életről, kultúráról. Személyében egy szimpatikus, segítőkész, türelmes embert ismertem meg, aki fontosnak tartotta, hogy megértsük az ottani kultúrát. Más világba érkeztünk. Sok minden érthetetlen volt számunkra, de ahogy félretettük európai gondolkodásunkat, rá kellett jönnünk, hogy sok mindent tanulhattunk volna, illetve tanulhatnánk az itt élő civilizációktól, emberektől. 

Köszönöm ezt az utat, felejthetetlen élményeket kaptam.

O. A., 2021. november

Dél-Amerika nagykörút

Kedves Angéla!

Az úton nagyon jól éreztem magam.
Szerintem egy vagány program volt. Az idegenvezetés minden várakozásomat felülmúlta, nagyon sokat hozzátett az út sikeréhez.
Én biztos, hogy mindenkinek javasolom az utat, aki szeretné megismerni a világot.

Tamás. 2017. október

Dél-Amerika nagykörút

Tisztelt 1000 Út!

Nagyon nagy élmény volt a dél-amerikai utazás. Csodás tájakat és városokat láttunk.
Szerencsések voltunk az időjárással és az idegenvezetéssel is, felkészült és lelkiismeretes vezetőt kaptunk.
A helyi idegenvezetők is sok érdekességet osztottak meg velünk.
Szervezési szempontból is minden rendben volt. Ami fontos volt még számomra, a csoport is jó természetű  emberekből állt, és a szobatársammal is rendben volt minden. Kicsit hosszú volt az út,
rengeteg utazással és átszállással, de az élmémyek kárpótoltak minden nehézségért.

Utasvélemény, 2018. október

Dél - Amerika nagykörút

Tisztelt 1000Út !

A nagy dél-amerikai körútról még teljesen nem hazaérkezve, de kihasználva az amszterdami várakozást, szeretném megosztani Önökkel tapasztalatunkat, véleményünket az útról. A legfontosabb: számunkra az út óriási élmény volt, várakozásunkat is felülmúlta. Ha valaki egy alkalommal jut el Dél-Amerikába és kellő elszántsággal, erőnléttel rendelkezik, ennél többet aligha láthat. A legnagyobb elismerés illeti kísérőnket, Magdit, aki fáradhatatlanul irányította a csoportot, segítette a nehezebben boldogulókat, rengeteg információt adott át, volt ereje mesélni, tolmácsolni akkor is, amikor a társaság a fáradtságtól és a magaslattól alig állt a lábán. Az esetleges problémákat, a helyi partner kisebb hibáit profi módon oldotta meg, azokat mi alig érzékeltük. Azt gondolom, lesz aki a tempót találta feszítettnek, más a buszos szállítást, egyes szállodák minőségét kritizálja, és voltak útitársak, akik talán gasztronómiai körútra számítottak. Minderről az a véleményünk, hogy aki elolvasta a programot és kicsit felkészült az útra, azt nem érte meglepetés, azt kapta, amit az iroda ígért. Három hét alatt ennyi látnivaló megköveteli a feszített tempót, a helyi buszokban mindig maradt üres hely is, a szállodákba aludni mentünk, arra tökéletesen megfeleltek. Az étkezésekről meg éppen az a véleményünk, hogy sajnáljuk az 1-2 órás déli ebédszüneteket, ilyen úton inkább a látnivalókkal foglalkoznánk. Nyilván nem egyforma az utastársak igénye, de a kulináris élvezetek keresésére esténként mindenkinek volt lehetősége, napközben egyszerűbben is meg lehet oldani az étkezést. A fentiekből következik is javaslatom, miszerint a programban talán jobban hangsúlyozni kellene, hogy nem luxusutazásról, hanem kimondottan turistaútról van szó. Talán jobb lenne még kisebb csoportot szervezni (mi is azt preferáljuk), a kísérőtől is sok energiát kíván ilyen tempó mellett a nagy létszámú csoport egyben tartása. Magunk részéről örülünk, hogy ezt az utat választottuk, az pedig külön szerencse, hogy az időjárás is végig kedvező volt, személy szerint pedig különösebb gond nélkül erővel is bírtuk az utat.

 

Utasvélemény,2019.március

Dél - Amerika nagykörút

Kedves Gabriella!

Tegnap érkeztünk haza a Dél-Amerika nagykörútról, amely nagyon jól sikerült és csaknem 40000 (!) km-t utaztunk. Kitűnő idegenvezetőt kaptunk (Vass Lászlóné ), aki nagyszerűen vezette a csapatot és intézte az ügyeket.Összességében nagyon pozitív élményünk volt.

Utasvélemény, 2019.március

Dél -Amerika nagykörút

Tisztelt 1000Út!

Köszönöm érdeklődését, az úttal nagyon meg vagyok elégedve,nagyon szép volt, hosszú, de mégis hamar eltelt. Nagyon aranyos volt az idegenvezetönk, Vass Magdolna, nagyon nagy tudással és hozzáértésel vitt minkek végig az egész programon. Már tervezgetem a következö utazást!

Utasvélemény, 2019.március