Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Szilveszter Moszkvában
 
 
145.000 Ft
/ fő, repülővel, reggelivel
2018. December 29.
 
Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti közvetlen Aeroflot repülőjárattal

Elhelyezés:

4 éjszaka a Hotel Radisson Blu Belorusskaya 4* kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobáiban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti közvetlen Aeroflot repülőjárattal

Elhelyezés:

4 éjszaka a Hotel Radisson Blu Belorusskaya 4* kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobáiban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

1. Moszkva ezerszínű, hatalmas és megfoghatatlan világváros, az UNESCO világörökségi helyszíneken kívül (Kreml, Vörös tér, Novogyevicsij kolostor) 10 sávos, elképesztő sugárutak kápráztatják el az ide látogató turistákat.

2. Lehetőség nyílik az igazi orosz tél megismerésére, koccintás vodkával "Tél Tábornokkal".

3. Programunk Moszkván kívül az UNESCO Világörökségi listáján szereplő, Szergijev Poszad városát is felkeresi, az Aranygyűrű településeinek egyik fontos állomását, melyet Oroszország Vatikánjaként is emlegetnek.

 

Moszkva utazás Magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Magyar nyelvű idegenvezetéssel.

Moszkva utazás audio guide

A programok során audio guide-ot használunk.

Moszkva utazás világörökségi helyszínek

A program 3 világörökségi helyszínt érint.

Moszkva utazás Garantált indulás

Garantált indulás!

További moszkvai utak:  

  Utazás Oroszországba

Részletes program

1. nap: Budapest – Moszkva

Utazás Budapestről 10:30-kor Moszkvába közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés 15:00-kor, majd transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Aki még nem fáradt el, annak egyénileg metróval lehetősége nyílik felkeresni a méltán világhírű, karácsonyi pompában díszlő Vörös teret.

2. nap: Városnézés - Kreml és Kincstár 

Reggeli után az orosz főváros megismerését autóbuszos városnézéssel kezdjük, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort csak kívülről tekintjük meg. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik, Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről), amely mintegy megkoronázza gazdag programunkat.

A városnézés fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml épületeivel. Utána lehetőségünk lesz megtekinteni a Kincstárat is, mely Oroszország egyik leggazdagabb gyűjteményét tárja a látogatók elé. A régebben fegyvertárként működő épületben ma a cári udvar tárgyi történelme látható, orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Megtekinthetők a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és régi fegyverek.

3. nap: Szergiev Poszád és a VDNH területe

Reggeli után fakultatív programként egy egész napos kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház központjába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re északkeletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij-kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát. A program végén ebéd Szergiev Poszádban, egy hagyományos orosz étteremben, ahol az orosz gasztronómia legismertebb és legízletesebb ételeit fogyasztjuk el. A késő délutáni órákban érünk vissza Moszkvába, ahol a VDNH (más néven: Összoroszországi Kiállítási Központ) területét keressük fel. Hatalmas területén a volt szovjet tagköztársaságokat bemutató pavilonok kerültek kialakításra. A moszkvaiak kedvelt pihenő parkja, mivel az épületek szépen kialakított zöld környezetben találhatók. A kiállításI terület egyik érdekes látnivalója a szovjet Munkás és kolhozparasztnő szobor. A park közvetlen közelében látható a 100 méter magas Szputnyik emlékmű, amely egy kilőtt rakétát ábrázol. Az emlékmű mellett várja látogatóit az Űrhajózási múzem, melyben a Vosztok-1 is megtalálható. Ebben az űrhajóban kerülte meg Gagari a Földet. (A múzeumlátogatás egyénileg történi; belépőjegy a helyszínen fizetendő: kb. 250 rubel.) A program végén a szállodába metróval utazunk vissza. Este készülődünk a szilveszter megünneplésére, fakultatív gálavacsora egy városi étteremben.

4. nap: Moszkva

A reggeli órákban pihenés. Kora délelőtt eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének a Nemzeti Képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket, melyet metróval keresünk fel. Azután ellátogatunk a feldíszített Vörös térre, megnézzük a moszkvai metrót és az újjáépített Megmentő Krisztus Székesegyházat, amely az új és a régi Oroszország, illetve Moszkva egyik jelképévé vált, és amely a múltat és a jelent kapcsolja össze (gyalogos program.) Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé.

5. nap: Moszkva – Budapest

Délelőtt szabadidő, metróval egyéni program lehetőség: pl. Puskin múzeum, Lenin mauzóleum. 17:00-kor transzfer a repülőtérre, majd 21:05-kor hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre, érkezés 21:55-kor.

 

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat! 

 
UNESCO Világörökségi helyszínek
 • A Kreml és a Vörös tér
 • Novogyevicsij kolostor
 • Szergijev Poszad - Szentháromság Szergij kolostor épületegyüttese

Fakultatív programok

Kreml és Kincstár

A világörökségek listáján szereplő épületegyüttes Moszkva kihagyhatatlan része. A híres templomok közül kiemelhető a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a látnivalók közül pedig a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota.

http://www.kreml.ru 
Nyitva tartás: minden nap 10.00 – 17.00, csütörtökönként zárva, a pénztárak fél órával a zárás előtt már nem adnak ki jegyet
http://www.kreml.ru/en/museums/armoury 
Nyitva tartás: minden nap, csütörtökönként zárva, belépés 10.00-kor, 12.00-kor, 14.30-kor és 16.30-kor

Ár: 17 500 Ft/fő

 

Arbat és esti Moszkva

Autóbusszal bejárjuk az esti Moszkvát, melynek során az esti megvilágításban is megcsodálhatjuk a nevezetességeket, amelyek teljesen más képet festenek, mint nappal. A program keretében lehetőségük lesz gyalogosan is megnézni az Arbatot, Moszkvaturisták által leginkább látogatott sétáló utcáját, amely tele van régiség- és ajándékboltokkal, és ahol esténként utcazenészek szórakoztatják a járókelőket.

Ár: 8 500 Ft/fő

Szergiev Poszad és VDNH

Moszkvától mintegy 60 km-re található kisváros. Legnagyobb értéke az 1340-ben alapított Szt. Szergej kolostor, történelmi és egyházi szempontból Oroszország egyik legfontosabb kolostora. 1408-ban a tatárok feldúlták, de 10 év elteltével már álltak az új, kőből épült falak. Fő látványosságai az Andrej Rjubljov által festett ikonok. A székesegyházban helyezték el Szt. Szergius maradványait, mely évente zarándokok ezreit vonzza. A település az „Aranygyűrű” városainak egyike. A kolostor 1993 óta a világörökség része.
Nyitva tartás: minden nap 10.00-18.00
További információ: http://www.stsl.ru/  

Ár: 25 500 Ft/fő

Nemzeti Képtár (Tretyakov) és Megváltó Krisztus Székesegyház (metró)

A XIX. században élt Tretyakov fivérek magángyűjteményéből alakult képtár a legfontosabb orosz művészet kulturális létesítménye, amelyben világhírű ikonok mellett nem kevésbé ismert orosz festők leghíresebb alkotási találhatók meg.
Nyitva tartás: minden nap 10.30 – 19.30, hétfőnként zárva, a pénztárak egy órával a zárás előtt már nem adnak ki jegyet
További információ: http://www.tretyakovgallery.ru/en 

Közlekedés metróval!

Metró

A moszkvai metró a világ egyik legkiterjedtebb metróhálózata. A teljes hosszúsága 300 km. Páratlan élményt nyújt a méretével és impozáns látványával. Építésekor hatalmas tágas tereket alakítottak ki a föld alatt, azokat gyakran márvánnyal burkolták, szobrokkal és más díszítőelemekkel ékesítették. A metro Moszkva fő közlekedési eszköze, naponta emberek millióit szállítja.
Üzemidő: 06.00 – 01.00
További információk: http://engl.mosmetro.ru/ 

A Megmentő Krisztus Székesegyháza


A Megmentő Krisztus székesegyház az egyik legnagyobb és legismertebb székesegyház Oroszországban, amely a Napóleon ellen aratott győzelem után, hálából épült. I. Sándor cár fogadalma után végül fivére, I. Miklós cár építtette fel, végül 1883-ban, III. Sándor szenteltette fel. A szovjet vezetés parancsára 1931-ben felrobbantották. A 90-es évek végén, 3 év alatt, újjáépítették. Belépés a férfiaknak hosszú nadrágban, a nőknek fejkendőben és fedett vállal.
Nyitva tartás: minden nap 06.30 – 22.00
További információ: http://www.xxc.ru/english/index.htm 

Közlekedés metróval!

Ár: 12 500 Ft/fő 

Szilveszteri gálavacsora az RFR Grill étteremben

A gálavacsora orosz mese stílusban kerül megrendezésre, Gyed Morozzal és Snyegurocskával. A program december 31-én 21:30-kor kezdődik, és január 1-én 02:00-ig tart. (A tánc program 03:00-ig tart.) 

Az ár tartalmazza:
- Az üdvözlő italt
Korlátlan étel-, és italfogyasztást a RFR GRILL étteremben. Az étterem a Radisson Blu
  Belorusskaya szállodától kb. 30 percre található (autóbusszal). Orosz és európai
  ételek, osztrigák, édességek, házi szorbet. Az étterem bárjában az alkoholos és
  alkoholmentes italok korlátlanul fogyaszthatók.
- Gálaműsort (zenekar, ajándéksorsolás, tánc lehetőség). A műsor orosz nyelven zajlik.
- Magyar nyelvű kísérőt
- Transzfert

Az étterem weboldala: http://realfoodrestaurant.ru/#

Ár: 79 000 Ft/fő 

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Jelentkezés: legkésőbb egy hónappal  az indulás előtt

 

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Aeroflot

2018. December 29
Budapest - Moszkva 10:30 - 15:00

2019. Január 02.
Moszkva - Budapest 21:05 - 21:55

 

Szállás

Nemzetközi besorolásnak megfelelő

Kétágyas fürdőszobás belvárosi szállodai szobákban: Hotel Radisson Blu Belorusskaya

 

Vízum

A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum bejegyzéséhez (az üres oldalaknak a „vízum” résznél kell lenniük, nem pedig a „magyar hatóságok bejegyzései” résznél).

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2018.12.29. - 2019.01.02.
5 nap / 4 éj
145 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet
 • a szállást reggelivel
 • a transzfereket
 • az autóbuszos városnézést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a repülőtéri iletéket 
  kb. 42 000 Ft
 • a vízumot 
  19 000 Ft
 • az útlemondási biztosítást
  1,5%
   

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP
  Classic: 580 Ft/fő/nap
  Premium: 750 Ft/fő/nap
  Privileg: 1.040 Ft/fő/nap
 • egyágyas felár
  32 000 Ft / 4 éj
 • félpanziós felár
  31 000 Ft / 4 éj
 • Szilveszteri gálavacsora
  (nem kötelező)
  Az RFR GRILL étteremben
  kb. 79.000 Ft/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bartos Szilvia
+36 (1) 354 3997
Kapusztina Natalia
+36 (1) 301 4997
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

endrei_judit_ajanlasaval_(2).jpg
Az utazók többsége a kíváncsiság miatt kel útra, hogy felfedezze a világ addig számára ismeretlen kultúráit, népeit, olyan helyeket és embereket, akik távol esnek hétköznapjaik színterétől. Ebből a felfedezésből nem lehet kihagyni Moszkvát, ezt a Kelet és Nyugat határán emelkedő nagy múltú várost. Karamzin, a neves orosz író mondta: aki nem látta Moszkvát, nem látta Oroszországot. Számolatlanul sokszor jártam ebben a városban, és mind a mai napig örömmel térek vissza ide. Nem tudok betelni a napfényben ragyogó arany kupolák látványával, a Kreml több száz éves templomai, az Uszpenszkij, a Blagovescsenszkij és az Arhangelszkij-székesegyház pompás épületegyüttese mindig lenyűgöz. A Vörös tér Moszkva szíve, épp úgy az itt élők, mint az ide látogató turisták számára, nem könnyű eldönteni, melyik múzeumba is menjünk. És még nem sétáltunk a nyüzsgő Arbaton, nem hajókáztunk a Moszkva folyón, nem ereszkedtünk le a híres moszkvai metróba, és nem ültünk be a Bolsojba egy balettre…

Ismerje meg a moszkvai szilvesztert

 

5 nap / 4 éj
2019.05.22. - 05.26.

85.000 Ft/főtől

11 nap / 10 éj
2019.06.08. - 06.18.

375.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin