Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Az orosz Távol-Kelet
A kamcsatkai vulkánoktól a szibériai tigrisig
 
520.000 Ft
/fő + repülőjegy
2019. július 23.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

3-4* szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal ebéd

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

3-4* szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal ebéd

Miért ez az út?

1. A Gejzírek-völgye a világon a második legnagyobb gejzír mező, és az UNESCO Világörökség része.

2. A Kamcsatka-félszigeten összesen 300 vulkán van, melyből 19 a Világörökség része és 5 védett területhez tartozik a központi hegygerincen futó Bisztrinszkij Nemzeti Parkhoz, a Bering-tenger partján fekvő Kronockij Bioszféra Rezervátumhoz, a keleti Nalicsevo és a Dél-Kamcsatkai Nemzeti Parkhoz, valamint a Kamcsatkai Állami Rezervátumhoz.

3. A Kuril-tó a lazacok legnagyobb ívóhelye a kontinensen, minden csendes-óceáni lazacfajta ikrát rak benne.

Természeti látnivalók

Állati látnivaló

Kis létszámú csoport

UNESCO Világörökségek

Részletes program

1. nap: Budapest - Moszkva

Utazás Budapestről Moszkvába repülővel menetrend szerinti Aeroflot járattal. Indulás 09.45-kor, érkezés 13.25-kor. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabadidő vagy az idegenvezetővel együtt metróval elutazunk a Vörös térre, fényképezés a téren, majd a moszkvai metró legszebb állomásain. A legérdekesebb megálló 1937-ben (!) a párizsi építészeti nagydíjat megnyerte. Végül séta a legendás Arbat sétáló utcában. Szállás Moszkvában.

2. nap: Moszkvai városnézés – Kreml - Kamcsatka

Reggeli után informatív moszkvai autóbuszos városnézés vár ránk, melynek során megtekintjük a Szofia rakpartot, a Megmentő Krisztus székesegyházat, a Novogyevicsij kolostort és a Lomonoszov Egyetemet. Délután programunk a kihagyhatatlan, a Világörökség részévé vált Kreml épületeivel folytatódik. Itt található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij Székesegyház, a Blagovescsenszkij Székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. 14.00-kor transzfer a repülőtérre, utazás Kamcsatkára, indulás 16.45-kor. Éjszaka a repülőn.

3. nap: Kamcsatka

Érkezés Petropavlovszk Kamcsatszkijba 10.00-kor. Szabadidő vagy az idegenvezetővel együtt utazás a Csendes-óceán partjára, a fekete, vulkanikus eredetű homokkal borított tengerpart megtekintése. Szállás Petropavlovszk Kamcsatszkijban.

4. nap: Gejzírek-völgye

Egész napos fakultatív kirándulás helikopterrel a Gejzírek-völgyébe, amely az UNESCO Világörökség része. A kb. 6 km hosszú medencében körülbelül 90 gejzír található. Feltörésük változó, némelyik 10-12 percenként, némelyik 4-5 óránként, akár 5 méter magasságig is feltörhet.Szállás Petropavlovszk Kamcsatszkijban.

5. nap: Kuril-tó

Egész napos fakultatív kirándulás helikopterrel a Kuril-tóhoz. A Kuril-tó a lazacok legnagyobb ívó helye Eurázsiában. Évente kb. 8 millió hal gyűlik itt össze. Az első lazacok a nyár elején érik el az Ozernaja folyó alsó szakaszát. Végül júliusban a lazacok több hulláma is eléri a folyó felső szakaszát, és beúsznak a Kuril-tóba. A medvék számára a lazacok kínálják a legjobb lehetőséget arra, hogy elég zsírt szedjenek fel télre. Naponta mintegy két kilogrammot híznak. A tavat a szirti sasok is felkeresik, hogy kivegyék részüket a zsákmányból. A mai napot teljes egészében újabb vulkánok felkeresésére szenteljük. Először az Avacsinszki vulkánhoz megyünk, mely egy sztratovulkán, a történelmi idők óta 16 kitörését regisztrálták, az utolsót 2008-ban. Majd a Korjakszij tűzhányókhoz megyünk, ahol elsétálunk a Verblyud hegyhez, melyet a két „púp” jellegű kiemelkedése miatt Teve hegynek nevezik. A hegy tengerszint feletti magassága 1.200 m, de a környezetéből csak 200 méterre emelkedik ki, úgyhogy nem igényel alpinista képességet felmenni rá. Szállás Petropavlovszk Kamcsatszkijban.

6. nap: Avacsinszkij-öböl

Hajózás az Avacsinszkij-öbölben a csendes-óceáni Sztaricskov-szigethez. Madarak fészkelési helyeinek megtekintése a „Babushkin Kameny” és a Három testvér” szigeteken. A hajóról láthatjuk a környező vulkánokat, valamint szerencsés esetben megfigyelhetjük a helyi állatvilágot is, vízi madarakat, fókákat, delfineket és bálnákat. Vöröshalas ebéd a hajón. Szállás Petropavlovszk Kamcsatszkijban.

7. nap: Vlagyivosztok

Utazás repülővel, menetrend szerinti járattal Vlagyivosztokba, Oroszország dél-keleti „erődjébe”. Indulás 13:25-kor, érkezés 14:50-kor. A 600 000 fős nagy kikötő város a legnagyobb település az orosz Távol-Keleten. Városnézés, melynek során nem csak a legfontosabb nevezetességeket, hanem a vlagyivosztoki erődöt és az 1936-ban gyártott 42 fős C-56 orosz tengeralattjárót is megtekintjük. Szállás Vlagyivosztokban.

8. nap: Szafari Park – Orosz-sziget

Reggeli után a vlagyivosztoki Szafari Parkot keressük fel, ahol a szibériai (amuri vagy usszuri) tigris látható, amely a világnak már csak ezen a kis részén található meg. Egy bekerített kifutóban, egy hídról tekinthetjük meg ezt a fenséges állatot. Ezután átutazunk az Orosz-szigetre, ahol a Voroshilov üteget keressük fel. Fakultatívan meglátogatható az Óceán Park, mely egy tropikárium, és egy 70 méter hosszú víz alatti folyosóval rendelkezik. Belépőjegy a helyszínen egyénileg megvásárolható, díja: kb. 15 Euro/fő. Szállás Vlagyivosztokban.

9. nap: Vlagyivosztok - Budapest

Transzfer a repülőtérre, 13:50-kor indulás Budapestre moszkvai átszállással. Érkezés Budapestre 19:40-kor.

 

A kamcsatkai programok időjárásfüggők!

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Moszkva - Kreml és a Vörös tér
 • Moszkva - Novogyevicsij kolostor
 • Kamcsatka-félsziget vulkánjai (természeti)
 • Gejzírek-völgye (természeti)

 

Fakultatív programok

Helikopteres kirándulás a Gejzírek-völgyébe (helyszínen fizetendő): kb. 600 EUR/fő

Helikopteres kirándulás a Kuril-tóhoz (helyszínen fizetendő): kb. 600 EUR/fő

  

A körutazás az augusztus 1-én induló Mongólia és a Bajkál-tó csodálatos vidékein programunkkal hosszabbítható. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál. A program leírása itt látható: Mongólia és a Bajkál-tó

 

További információk

Minimális létszám: 10 fő


Vízum

A vízumhoz szükséges Oroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (irodánkon keresztül is köthető), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél, melyben legalább két üres oldal található az oroszországi vízum bejegyzéséhez (az üres oldalaknak a „vízum” résznél kell lenniük, nem pedig a „magyar hatóságok bejegyzései” résznél). 
1 db fél évnél nem régebbi színes igazolványkép, 3,5 x 4,5 cm-es szembe nézetű (a vállak is szembe legyenek), kizárólag fehér hátterű. A fotón az arc kb. 3 x 3,5 cm méretű legyen, de a haj teljes terjedelmében látszódjék a fotón. Ha az útlevélkép szemüveges, akkor az igazolványképen is szemüveget kell viselni. A szemüveg lencséjén a vaku villanása ne látszódjék (ne legyen fehér folt a szemüvegen). A fotó ne legyen homályos és életlen, a kontúrvonalak jól kivehetőek legyenek, a képnek jó felbontásúnak kell lennie. A fotón vállakat eltakaró ruha legyen. Otthon készített fényképeket a konzulátus nem fogad el.

 

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Aeroflot
Július 23. Budapest - Moszkva 09:45 - 13:25
Július 24. Moszkva - Petropavlovszk-Kamcsatszkij 16:45 - 10:00 (másnap)
Július 29. Petropavlovszk-Kamcsatszkij - Vlagyivosztok 14:15 - 15:40
Július 31. Vlagyivosztok-Moszkva 13:50-15:50, Moszkva-Budapest 17:55-19:40

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.07.23. - 2019.07.31.
9 nap / 7 éj
520 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a szállásokat reggelivel,
  a 6. napon egy ebédet
 • a szükséges transzfereket
 • a belépőjegyeket 
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel
  kb. 470.000 Ft
 • a vízumdíjat
  19.000 Ft
 • az útlemondási biztosítást
  1,5%

  

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • egyágyas felár
  129.000 Ft
 • betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Balogh Orsolya
+36 (1) 301 4991
Bartos Szilvia
+36 (1) 354 3997
Kapusztina Natalia
+36 (1) 301 4997
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Az út idegenvezetője 

Avar Ákos

img_9479_01.jpg

Belső-Ázsiában hét éves korában járt először. Mongóliában dolgozó szülei ekkor íratták be a darhani 9-es számú mongol általános iskolába, ahol végül harmadik osztályos koráig tanult. A Darhanban gyerekként eltöltött három év meghatározóvá vált későbbi pályaválasztása szempontjából is. Középiskolai tanulmányai végeztével előbb mongol, majd arab szakos diplomát szerzett az ELTE BTK-án. Egyetemi tanulmányai során egy évet tanult Jemenben és közel három évet tanult és kutatott Mongóliában. A mongol nomádoktól szerzett tapasztalatait igyekszik Nógrád megyei családi gazdaságukban is kamatoztatni, ahol fekete hortobágyi rackajuhok törzstenyésztésével foglalkoznak. Mongólián kívül Oroszország távol-keleti vidékét is jól ismeri, mivel a korábbi csoportjainkat is ő kalauzolta.

Ismerje meg Kamcsatkát

 

5 nap / 4 éj
2019.10.30. - 11.03.

99.000 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2019.10.27. - 10.31.

69.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin