Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Ománi Szultánság
Arábia tengeri kapuja és természeti kincsestára
 
937 000 Ft
/fő repülőjeggyel
2022.02.28. - 2022.03.09.
 
Utazás:

menetrendszerinti repülőjárattal, helyszíneken különbusszal és terepjárókkal

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodák, kétágyas szobáiban-1 éjszaka komfortos sivatagi táborban

Ellátás:

reggeli + program szerint főétkezés

Utazás:

menetrendszerinti repülőjárattal, helyszíneken különbusszal és terepjárókkal

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodák, kétágyas szobáiban-1 éjszaka komfortos sivatagi táborban

Ellátás:

reggeli + program szerint főétkezés

Miért ez az út?

Nem csak Arábia – de Földünk egyik leggazdagabb állama is egyben. A Hormuzi-szoros, a Perzsa-öböl, az Arab-tenger és az India-óceán lágy vizeivel, s tágra nyitott kapukkal a Nagyvilágra. Finnországi vagy franciaországi életszínvonallal, de a szomszédos arab államoktól eltérően, luxus építkezések, presztízs beruházások nélkül. Az első és egyetlen szultánság, ami olajgazdagságának jelentős hányadát a természetvédelemre fordította és fordítja. Több mint 40 éve sikeresen működő tájvédelemmel - a Közel- Keleten egyedüli természeti látnivalók kincsestárával. Kincsei a 3.000 m magasságot meghaladó hegyek; 1.000 m mélységű kanyonok; belakatlanságukban festői homoksivatagok, és a hegyek mélyén rejtőzködő zöld oázisok sora. A híres gyöngyhalászok unokái - ma a látogatókat „viszik a gyöngyhöz”, a szigetek ezerszínű korallvilágába, míg a néhai kereskedelmi utak mentén épített erődök (több mint 500 erőd!) UNESCO világörökségi múzeumokként működnek, modern kalauzolással, 6-7 nyelven. Látnivalókban való bővelkedése csak tovább javítja az amúgy is fokozottan előnyös, csábító adottságait. Nem csoda, hogy a természet szerelmesei teljesen védtelenek – mesés keleti bűbájával szemben.

 

Oltással és 1 db PCR teszttel szabadon utazható!

Természeti látnivalók

Fürdőzési lehetőség

UNESCO világörökségi helyszín

Részletes program

1. nap: Budapest - Maszkat

Elutazás Budapestről a délutána órákban. 

2. nap: Maszkat 

Megérkezés Maszkat repülőterére a kora hajnali órákban, transzfer a szállodába. Bejelentkezés, pihenés, akklimatizálódás. Délelőtt Maszkat városnézés: Megnézzük az Operaházat, séta a Szultán  palotájához, majd megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és az Arábia egykor legforgalmasabb kikötőjének helyet adó Maszkat-i öblöt. Látogatás a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba. A program utolsó állomása a Muttrah-i kikötő és bazár. Ebéd lehetőség a városban. A nap hátralévő részében szabad program, pihenés az elkövetkező programdús napok előtt.

Szállás: Maszkat, Hotel WYNDHAM GARDEN****      

operahaz.jpg

3. nap: JEBEL SHAMS  ( ebéd, vacsora )

Reggeli után kijelentkezés a szállodából,indulás az Al Hajar vonulatai mentén Omán legmagasabb hegysége a Jebel Shams-ra ( Nap-hegy ), mely legmagasabb pontja 3000m. Kirándulás a középkori Jabreen-i Erődbe, és elragadó hegyi falvakban. Misfat Al Arbeyeen - Festői kis faluba. Meredek lejtőn fekszik, girbegurba utcákon, hihetetlenül dús vegetáció között sétálhatunk a faluban. Megfigyelhetjük a helyiek életét, a jellegzetes falaj öntözőrendszert, a teraszos földművelést. 

Délután 4x4-es terepjárókkal kirándulás fel a Közel-Kelet Grand Canyonjához. Az Al Nakhur Canyon - Omán legmagasabb hegységében, a Jebel Shams-on található 500 méter mély hasadékvölgy. A Közel-Kelet Grand Canyonjának is nevezik. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut az un. “Balcony Walk”, a több mint 300 éves ösvény, egy sziklába vájt falu, a Sab Bani Khaimis romjaihoz.

Szállás: Sama Heights Resort****

4. nap: BALCONY WALK - JEBEL AKHDAR ( ebéd, vacsora )

Reggeli után kirándulás a kanyonban ( egy rövidebb szakaszon ). Az Al Nakhur Canyon - Omán legmagasabb hegységében, a Jebel Shams-on található 500 méter mély hasadékvölgy. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut egy 300 éves ösvény, az un.  “Balcony Walk”.  

Később utazás tovább a Jebel Akhdar-ra. Az út egy 30 km-es szerpentinen visz fel a hegytető falvaihoz, és varázslatos völgyeihez. Rövid túra a gránátalma és rózsaültetvények között, majd a Wadi Bani Habib elhagyott falujába.

Szállás: Hotel Golden Tulip Nizwa****

5. nap: NIZWA - IBRA - WAHIBA SANDS ( ebéd, vacsora )

Reggeli után megnézzük Nizwát, mely a belső országrész központja, az imámok egykori székhelye, Omán vallási központja. Látogatás a 17.sz-ban alapított erődbe, majd séta a bazárban, a helyi piacon. Ebéd Ibrában, majd az út folytatódik a Wahiba Dűnékhez, mely UNESCO világörökség. A 12.000 km2-en elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag egészen különleges geológiai adottságokkal, növény-, állatvilággal rendelkezik.

Autózás 4x4-es dzsippel és naplemente a dűnéken.

dune.jpg

Szállás: Wahib Sands, Arabian Oryx Camp 

6. nap: WADI BANI KHALID - TURTLE BEACH ( ebéd, vacsora )

Reggeli után lehetőség van tevegelni, vagy motoros sárkányrepülővel felszállni a dűnék fölé.

Később utazás tovább Omán leglátványosabb „wadi”-jához, ( wadi – arab/héber nyelven völgyet jelent, mely elvezeti a lehulló esővizet, melyet a kősivatag sziklás hegyei nem tudnak elnyelni ) A Wadi Bani Khalid oázis tiszta édesvizében – összefüggő, zúgókkal tűzdelt tavaiban meg is lehet mártózni, felúszni a sziklák mentén egészen a forrásig.

Ebéd után indulás tovább a partvidék felé, Arábia legkeletibb csücskébe,  Ras Al Hadd-ba.

Vacsora után, késő este helyi túravezetővel megpróbáljuk meglesni a tojásaikat lerakó óriás teknősöket. 

Szállás: Turtle Beach Resort****

7. nap: SUR - WADI SHAB - SINKHOLE ( ebéd )

Reggeli után még lehetőség van egyet mártózni a tengerben, majd utazás tovább a tengerpart mentén Maszkat felé. Rövid megálló Sur-ban, mely fontos kikötőváros és a középkori ománi hajóépítés központja. Rövid kitérő egy hajókészítő manufaktúrába, ahol láthatjuk, hogyan ácsolják ezeket a hatalmas arab hajókat évszázados hagyományoknak megfelelően.

Wadi Shab Omán egyik leglátványosabb wadija.Könnyű kirándulás

( oda-vissza kb.5 km ) a wadi belsejében található zúgókkal tűzdelt tórendszerhez. Fürdés mindenképpen ajánlott! Ebéd egy tengerparti étteremben. Az utolsó megálló megálló a Bimmah Sinkhole, mely Omán ikonikus látnivalója. A legenda szerint e természetes medencét egy meteorit becsapódása alakította ki, ezért az arab elnevezés: "Hawaiyat Najm", azaz Hulló Csillag. Valójában ez a fantasztikus geológiai képződmény a mészkő tenger általi eróziójának köszönhető, mely során a föld legfelső rétege beszakadt.

Megérkezés Maszkatba a késő délutáni órákban.

Szállás: Maszkat, Hotel WYNDHAM GARDEN****  

8. nap: SZABAD PROGRAM / FAKULTATÍV HAJÓKIRÁNDULÁS

Egész nap pihenés a szállodában - szabad program, bazár és séta a városban.

vagy fakultatív program:

Délelőtt transzfer a kikötőbe. 4 órás hajókirándulás ebéddel, tradicionális arab dhow-n a Bandar Khiran lagúnához, ahol fürdeni, búvárkodni is lehet 

(snorkel).

A nap hátralévő részében pihenés az elmúlt napok sűrű programjai után.

Szállás: Maszkat, Hotel WYNDHAM GARDEN**** 

9. nap: NAGYMECSET - BARKA HALPIAC - BAIT AL GASHAM ERŐDMÚZEUM - AMOUAGE FACTORY  ( ebéd )

Reggeli után látogatás a Nagymecsetbe, majd kirándulás a Hajar-hegység nyugati lábához, Batinah Régióba. Rövid megálló a Barka halpiacon, majd utazás tovább Nakhal felé, ahol több termál forrás is található. A legfigyelemreméltóbb közülük az Ayn A’ Thowarah, mely vízhőmérséklete eléri a 45C-ot. Gyógyászat célokra is használják magas kéntartalma miatt. Ezután megnézzük a 300 éves Al Gasham erődöt és a benne létrehozott csodás kis múzeumot. Ebéd az erődben.

A nap utolsó állomása az Amouage parfümház, melyet 1983-ban nyitott meg Őfelsége Sultan Qaboos azzal a szándékkal, hogy az ősi ománi parfümkészítés mesterségét felelevenítve és újraértelmezve, a hagyományok mentén világszínvonalú luxustermékeket állítson elő. E kis parfümgyár csodás bemutató teremmel rendelkezik, ahol helyi vezető érdekes információkkal szolgál az alapanyagokról, a parfümgyártás folyamatáról.

Visszaérkezés a szállodába késő délután.

Szállás: Szállás: Muscat, Hotel WYNDHAM GARDEN**** 

10. nap: MUSCAT

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, utazás haza.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Aflaj/Falaj öntözőrendszer
 • Wahiba Dűnék

Hosszabbítási lehetőség: Salalah 

Fakultatív programok

Hajókirándulás (minimum 15 fő): 60.000 Ft/ fő

Tengerparti pihenéssel hosszabbítható:

Salalah Március 9-13. 5 nap/4 éj

+4 éjszaka 5*-os szállodában, kétágyas szobában,
all inclusive ellátással, transzferrel és min. 5 főtől * magyar nyelvű kísérővel. 

Szállás: Hotel Fanar vagy Hotel Rotana 5*

A hosszabbítás során programok:

Félnapos Salalah városnézés - kb. 4 óra

A városnézés során ellátogatunk a Nagy Mecsetbe. A banán, papaja, kókuszültetvények mentén megnézzük a gyümölcspiacot. Később ellátogatunk a Tömjén Múzeumba ( a tömjén Salalah-Dhofar és Jemen egyik legfontosabb exportcikke volt már az ókorban is ), és megnézzük a közeli Al Baleed Archeológiai Parkot. Kívülről megcsodálhatjuk a Szultán Salalah-i Al Husn Palotáját, és körülnézünk a bazárban.

Egész napos Salalah Kelet / Nyugat kirándulás

A kirándulás Nyugat felé indul. Útközben Taqah felé rövid kitérőt teszünk a királyi ültetvényekhez és a Marmura Palotához. Ezután utazunk tovább Taqah-ba. Megnézzük az erődöt, az őrtornyokat, a jellegzetes dhofari épületeket, majd ellátogatunk az ókori Samhuram romjaihoz ( Khori Rori ), mely az ókorban a Sába Királysághoz tartozó Haramout régió egyik fontos kereskedővárosa lehetett a karavánút mentén, valahol félúton a Mediterrán térség, a Perzsa-öböl és India között. Mirbatban és környékén megcsodáljuk a festői tengerpartokat, rövid foto-stop megállók. A következő állomás a 14. századi iszlám tanító, Mohammed Bin Ali sírjára épült kis mecset. A hölgyeknek térdet fedő ruházat ajánlott, és a mecset környékén kendő a fejre. A mecsettől utazunk vissza Nyugatra, megnézzük az Ain Razat forrást, amely Salalah és környékének legfontosabb édesvíz forrása, több vízesés és patak ömlik be a központi tóba – gyönyörű. A Következő látnivaló Salalah-tól nyugatra a Mughsail Beach, és a „fúlyó lyuk” (a tenger intenzív hullámzásának hatására a mészkő sziklák közül spriccelő tengervíz). autózás a helyek között a zig-zag úton ( nagyon jó minőségű, biztonságos autóút ), ahonnan lélegzetelállító a kilátás. Út közben megnézzük a tömjénfa ligeteket (Tömjénfa Nemzeti Park). Piknik ebéd.

Részéveli díj: 460.000 Ft-tól/fő

Március 13.-án korai indulás a reptérre menentrend szerint. 

*5 fő alatt angol nyelvű asszisztencia

* all inclusive: 3x büfé étkezés + snack + alkoholmentes és limitált alkoholos italok

Az ár nem tartalmazza a nemzetközi repülőjegy módosítási és a belföldi járat díját, amely kb. 35.000 Ft-tól/fő + vízum. 

ekérésre foglalható, az árak a szabad helyek függvényében változhatnak!

Hosszabbítás esetén vízum szükséges a beutazáshoz. 

További információk

Várható menetrend (változhat)

Indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendőek! Helyi idő 

A menetrend változhat! 

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Beutazási feltételek:

Magyarországon kapott oltások közül az összes elfogadott (AstraZeneca, Pfizer, Szputynik, Sinopharm, Moderna, Jansen).
Azon utasok tudnak részt venni a körutazáson, akik a teljes oltási sorozattal rendelkeznek, illetve a második oltást követően min. 14 nap eltelt. Az oltást az EU-s Covid igazolvánnyal kell igazolni, amely letölthető a https://www.eeszt.gov.hu/oldalvalaszto.jsp oldalról vagy kormányablakban kérhető ki angol nyelven.
Ezen felül a beutazáshoz az ománba érkezést megelőzően 96 órában elvégzett nem régebbi negatív PCR teszt szükséges – angol nyelven.
Magyar állampolgároknak jelenleg 10 napot nem meghaladó kint tartózkodás esetén, nem kell vízumot igényelni. 

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.02.28. - 2022.03.09.
10 nap / 9 éj
937 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegyet illetékekkel (amely értéke kb. 242.000 Ft)
 • 9 éjszakai szállást helyi 4* szállodákban, 1 éjszaka komfortos sivatagi táborban
 • reggelit és program szerinti főétkezéseket
 • különbuszt és terepjárót a körutazás során
 • helyi magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • útlemondási biztosítás 2,2% Covid-19 fedezettel
 • borravaló
  kb. 6 USD/fő/nap

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  300 000 Ft
 • fakultatív hajókirándulás
  60 000 Ft/fő (min. 15 fő)
 • hosszabbítási lehetőség: Salalah
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Hussy Bettina
+36 (1) 207 8220
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

8 nap / 7 éj
2022.03.06. - 03.13.
Összesen 3 időpontban

585.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2022.03.31. - 04.07.


512.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2022.02.09. - 02.16.
Összesen 4 időpontban

471.000 Ft/főtől