Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

NYUGAT-MEDITERRÁN KIKÖTÕVÁROSOK ÉS GÖRÖG KINCSEK
MSC Fantasia
 
289 900 Ft
fő -től + illeték
2017.10.20-11.02.
 
Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal 

Elhelyezés:

kétszemélyes, komfortos kabinokban: MSC Fantasia

Ellátás:

teljes panzió

Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal 

Elhelyezés:

kétszemélyes, komfortos kabinokban: MSC Fantasia

Ellátás:

teljes panzió

Miért ez az út?

Kulturális látnivalók

Gasztronómiai élmények

Magyar idegenvezetéssel

Részletes program

Hajó: MSC Cruise - Fantasia

Útvonal: 

Budapest-Róma (1 éj) - Genova - Marseille - Barcelona - tengeren - Valletta - Korfu - Katakolon (Olümpia) |- Heraklion - Piraeus (Athén) - tengeren - Róma (1 éj) - Budapest

Indulási kikötő: Civitavecchia/Róma

Érkezési kikötő: Civitavecchia/Róma

Páratlan hajóútra invitáljuk Önöket, hiszen egyetlen utazás során, a költözködés fáradalmai nélkül, luxus körülmények között ismerheti meg a mediterrán térség leghíresebb kikötőit és legszebb szigeteit! A 2 hetes út alatt kellő idő jut Róma felfedezésére, mely a visszatérőknek is mindig tartogat újdonságot, felfedezheti Genova és Marseille hangulatos kikötővárosát, élvezheti az utánozhatatlan mediterrán hangulatot Barcelonában, ellátogathat olyan képeslapokat idéző, páratlan szigetekre, mint Málta, Korfu és Kréta. A görög kalandok itt nem érnek véget, szerezzen új élményeket Olümpia és Athén meglátogatásakor. A gazdag program mellett jut egy teljes nap a luxushajó kínálta szolgáltatások élvezetésre is; szívja magába a mediterrán napsütés utolsó sugarait a medence parton koktélozva, tegye próbára szerencséjét a kaszinóban, pihenje ki az év fáradalmait egy kellemes masszázs alatt. Felejthetetlen élmények várják!

1. nap:

Budapest-Róma

Indulás Budapestről dél körül, utazás Rómába az Alitalia közvetlen járatával. Érkezés után transzfer a szálláshelyre, ebéd egyénileg. Délután szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség magyar nyelven: (min. 12 fő jelentkezése esetén):

Róma, az örök város: 8900 Ft/fő

A csoport a szállodából tömegközlekedéssel jut el a történelmi városközpontba itt kezdődik a fél napos városnézés. A Colosseum környékén a helyi kocsisok lovashintózásra csábítják a turistákat, innen egy rövid gyaloglással jutnak el a híres Piazza Venezia-ra, Róma egyik leghíresebb terére, majd II. Viktor Emlánuel impozáns műemlékét tekinthetik meg. A mellette magasodó Capitoliumról csodás kilátás nyílik a Forum Romanumra, a város archeológiailag legfontosabb látványosságára. Innen 10 perc sétával érjük el a Pantheont, ahova lehetőség van bekukkantani (amennyiben nincs szertartás), majd a program utolsó megállójaként a Trevi-kúthoz érünk, ahol a hagyomány szerint egy érme bedobásával bebiztosíthatjuk magunkat, hogy visszatérünk Rómába. A program után lehetőség van sétálni egyet a Spanyollépcső környékén, mely az olaszok kedvelt találkozóhelye, és a környéken rengeteg világmárka és híres olasz divatcég van jelen impozáns kirakatokkal és boltokkal.

Az ár a tömegközlekedési jegyeket nem tartalmazza, ezek a helyszínen fizetendőek.

2. nap:  

Róma-Civitavecchia

Reggeli után szabad program Rómában, ebéd egyénileg. A Vatikáni Múzeumok vagy a Colosseum meglátogatása esetén belépőjegy elővásárlása szükséges, a részletekről érdeklődjön irodánkban.

Délután transzfer a kikötőbe (Civitavecchia), felszállás a hajóra. A hajóra történő bejelentkezést követően elfoglalhatják kabinjukat és megkezdhetik a hajó izgalmas világának felfedezését.

3. nap:

Genova

Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):

Ligúria fővárosa, Genova: ár hamarosan!

A város központja a kikötőtől mindössze 2 metrómegállóra található. Találkozó a helyi idegenvezetővel, séta a korábbi városházához, a Palazzo Ducale-hez, mely jelenleg kortárs művészeti kiállításoknak ad otthont. Itt található a barokk stílusú jezsuita templom is, mely Guido Reni és Rubens műveit rejti. Séta a középkori városkapuhoz, majd látogatás Columbus házánál. Ezt követően a katedrális gótikus épülete következik, ahol állítólag a szent grál található. Itt van a középkori S. Matteo tér is, mely tipikus példája a genovai nemesi negyedeknek. A Piazza Campetto-n és a Via degli Orefici-n haladva kézműves boltokat és régi cukrászdákat láthatunk. A program a régi kikötőben ér véget, mely ma a turisták egyik központja Genovában. Többek között itt található az Acquario is, ahol a vízi élőlények hatalmas kiállítása várja az érdeklődőket.

A kirándulás nem tartalmaz belépőjegyet és étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség. A tömegközlekedési jegyek a helyszínen fizetendőek.

4. nap:

Marseille

Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):

Kirándulás Aix en Provence-ba : 22 500 Ft/fő

A hajótársaság csoportjához csatlakozva indulunk neki Provence felfedezésének, hogy garantáljuk, a hajó velünk együtt kalandozik tovább. A kb. 40 perces buszút után a program első megállója a híres XII. századi Saint-Sauveur Katedrális és kertje, mely egy római templomra épült. Ezt követően egy kellemes, kb. másfél órás sétát teszünk a történelmi városközpontot bejárva, míg a Mazarin negyedbe érünk, ahol a szabad idő alatt lehetőség nyílik vásárlásra.

A kirándulás nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

5. nap:

Barcelona

Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):

Barcelona és a Sagrada Família: 32 900 Ft/fő

A lenyűgöző katalán fővárosba invitáljuk Önöket egy kb. 6 órás buszos és gyalogos városnézésre. Barcelonát és Gaudí remekműveit egyszerűen látni kell, és nem lehet megunni! A Montjuic hegyén az Olimpiai-stadionról készíthetünk néhány fotót, majd a Polgármester-kilátóból gyönyörködhetünk a város látképében, sőt, hajónkat is láthatjuk madártávlatból, ez a legmegfelelőbb hely a közös fotó elkészítésére az MSC Fantasia-val! A belvároson áthaladva Antónió Gaudí híres épületei közül kettőt láthatunk kívülről: a Batló- és a Milá-házat, valamint belülről is megcsodáljuk a város legimpozánsabb épületét, a Sagrada Famíliát, azaz a Szent Család templomot. Kihagyhatatlan élmény a Ramblas, Barcelona legismertebb sétáló utcája a helybéliek és turisták nyüzsgésével, itt kezdődik a gótikus negyed is. Innen betekinthetünk, a híres La Boquería mediterrán piacra is. A program során természetesen jut idő a szuvenírek beszerzésére is.

A kirándulás tartalmazza a belépőt a Sagrada Famíliába (vezetés nélkül), de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni.

6. nap:

Tengeren

Használja ki ezt a napot és élvezze a luxushajó nyújtotta szolgáltatásokat. Pihenjen a medencében vagy a fűtött jacuzzik egyikében, vagy tekintse meg a boltok kínálatát és vásároljon kényelmesen. Esténként a színház és a diszkó programjait élvezheti. Egész nap, különböző animációs foglalkozások, pl. aerobik-órák, tánctanfolyamok várják az aktív kikapcsolódásra vágyókat. A foglalható italcsomagokról és szolgáltatáscsomagokról kérjük, érdeklődjön irodánkban.

7. nap:

Valletta

Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):

Málta ékkövei: Valletta és Mdina: 18 500 Ft/fő

A mai napot a hajó a lovagok szigetén, Máltán tölti. A fél napos kirándulás során megismerkedhet Mdinával, mely sokáig a sziget fővárosa volt, s a mondák szerint Szent Pál apostol három hónapot töltött itt. A helyiek többsége ma is erősen vallásos, és tartják az ünnepeket, szokásokat. A várost szűk, autót ritkán látott utcák és építészeti remekek teszik látványossá. Valletta, az alig több, mint 6 ezer lakost számláló főváros a turisták közkedvelt megállója. Itt található a sziget másik katedrálisa, mely Szent Jánosról kapta nevét. A felső-Barakka kertekből csodálatos kilátásban lesz részünk! A gyalogos városnézés tempójától függően egy rövid szabad idő után tér vissza a csoport a kikötőbe.

A kirándulás nem tartalmaz belépőt és az étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

8. nap:

Korfu

Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):

Városnézés Korfuvárosban és a Sissi kastély: 15 900 Ft/fő

A hajó délután éri el Korfu szigetét, így ebéd után indulhatunk el felfedezésére. Utunk ciprusok, olivák és citrusfák mentén vezet Gastouri-ba, ahol az Achilleon palota áll. A magyarok körében Sissi kastélyként emlegetett épületet belülről is megcsodáljuk, majd a kertben is teszünk egy sétát, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Jón-tengerre. Korfu városába visszatérve az óvárosban teszünk egy sétát, a Kantounia-nak nevezett macskaköves kisutcákon haladunk át, útba ejtjük a Szent Mihály palota kerjtét is. A fél napos program utolsó állomása az árkádos Liston Piazza lesz, mely közelében a Szent Spiridon templom áll felbecsülhetetlen gyűjteményével.

A kirándulás tartalmazza a belépőt az Achilleon palotába, de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni.

9. nap:

Katakolon

Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):

Ókori Olümpia: 34 900 Ft/fő

A kikötést követően a félnapos program során az ókori olimpiai játékok szentélyének, Olümpia romjainak felfedezésére indulunk privát buszunkkal. I. e. 776. a görög történelem egyik legfontosabb mérföldköve, ugyanis ekkor tartották Zeusz tiszteletére az első olimpiai játékokat. A Zeusz-templom volt a leghíresebb, itt állt Pheidiász híres alkotása, az ókori világ hét csodája közé sorolt Zeusz-szobor is.  A romoktól egy rövid sétára található az archeológiai múzeum, mely pazar kollekcióval rendelkezik. A programot a modern Olümpia települése zárja, ahol szuveníreket is vásárolhatunk.

A kirándulás tartalmazza a belépőt az Olümpiába, de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

10. nap:

Heraklion

Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):

Kréta felfedezése: Heraklion és Knosszosz: 26 500 Ft/fő

A heraklioni kikötőből egy rövid buszozással érhető el Knosszosz, Kréta egyik legfontosabb ősi települése, mely a Minosz király székhelyéül is szolgálta. Palotáját legendák övezik, közismert például a labirintus és a Minotaurusz legendája, vagy a Daidalosz és Ikarosz tanmeséje. A szövevényes átjárókon és folyosókon haladva könnyű lesz felidézni az iskolában hallott mondákat. Továbbutazunk Heraklion városába, ahol egy rövid városnézés után a nyüzsgő Venizelou téren szabad program keretében lehet beszerezni a szükséges szuveníreket, kézműves tárgyakat és élelmiszereket. A fél napos program után ismét vár minket luxushajónk és egy újabb csodás görög kikötő!

A kirándulás nem tartalmazza a belépőt a Knosszosz palotába (helyszínen fizetendő, kb. 15 euró/fő) és nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Késői ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

11. nap:

Piraeus

Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 12 fő jelentkezése esetén):

Athén panorámája és az Akropolisz: 31 900 Ft/fő

A kikötőből privát buszos transzfer segítségével indulhatunk az ókori görög városállam, a mai kozmopolita jellegű Athén felfedezésére. A buszos városnézést a város szívében, a Szintagma téren kezdjük, majd érintjük a görög Parlament épületét, az Ismeretlen katona emlékművét, az Elnöki Palotát és az első újkori olimpia megrendezésére épített, mintegy 50 ezer néző befogadására képes olimpiai stadiont. Ezt követően meglátogatjuk a város legismertebb nevezetességét, az Akropoliszt, ahol megtekinthetjük az ókori görög építészet remekműveit, mint pl. a Panthenónt vagy Niké templomát.

A kirándulás tartalmazza a belépőt az Akropoliszra, de nem tartalmaz étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. Ebédre a fedélzeten lesz lehetőség.

 12. nap:

Tengeren

Ezen a napon utoljára nyílik lehetősége kihasználni a luxushajó szolgáltatásait. Pihenje ki görög élményeit és élvezze a wellness részleg szolgáltatásait, próbálja ki a számos étterem és élőzenés bár egyikét, látogassa meg akár minden este a színházat és élvezze a világszínvonalú előadásokat, sportoljon (ideje kipróbálni a minigolfot a tenger közepén!), vagy tegye próbára szerencséjét a kaszinóban. Az edzőteremben lemozoghatja a pazar vacsorák alkalmával esetleg felszaladt kilókat is. Ha eddig még nem tette, vásárolja meg a fedélzeten a hajó makettjét, vagy vegyen egy bögrét emlékbe. A hajótársaság fotósai előszeretettel fényképezik a vendégeket különböző hátterek előtt.

13. nap

Civitavecchia-Róma

Bizonyosan fájó szívvel fogunk búcsút mondani úszó luxusszállodánknak, hiszen életre szóló élmények gyűjthettünk itt. A reggeli kikötést követően transzfer a római szállásunkra, ebéd egyénileg. Délután szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség magyar nyelven: (min. 12 fő jelentkezése esetén):

Tivoli meseszerű kertje, a Villa d’Este: 26 600 Ft/fő

Tegyen velünk kirándulást az Örök Várostól kb. 30 km-re található Tivoliban. Fél napos programunk során privát busszal érkezünk a csendes vidéki település egyik ékkövéhez, a Villa d’Este-hez, mely méltán népszerű kirándulóhely a rómaiak körében is. Az épületben gyakran időzött leghíresebb zeneszerzőnk, Liszt Ferenc is, s a kert bámulatos szökőkútjait szőtte bele egyik darabjába. Nem hiába ihleti meg a villa egyedülálló kertje a művészeket; mely az UNESCO világörökség részét képezi. Csodás vízesések, és szökőkutak, ötletes megoldások, bokrok rejtekein megbújó szobrok kápráztatják el az idelátogatókat, miközben kellemes csobogás és madárcsicsergés nyújt hangaláfestést utunk utolsó emlékeinek.

A kirándulás tartalmazza a belépőt a Villa d’Este-be, de nem tartalmaz étkezést.

Vacsora Rómában egyénileg.

14. nap:

Róma-Budapest

Reggeli és délelőtt szabadprogram, transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre az Alitalia közvetlen járatával, érkezés Budapestre a koraesti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Fakultatív programok

Tervezett fakultatív programok magyar nyelven:

Róma, az örök város: 8900 Ft/fő

Városnézés Genovában:ár hamarosan!

Városnézés Marseille-ben: 22 500 Ft/fő

Gaudí városa, Barcelona:32 900 Ft/fő

Málta ékkövei: Valletta és Mdina: 18 500 Ft/fő

Városnézés Korfu városban és a Sissi kastély: 15 900 Ft/fő

Ókori Olümpia: 34 900 Ft/fő

Heraklion és Knossos: 26 500 Ft/fő

Athén panorámája és az Akropolisz: 31 900 Ft/fő

Kirándulás Tivoliba: 26 600 Ft/fő

További információk

 A csoport minimum létszám: 20 fő.

A magyar nyelvű fakultatív programok min. 12 fő jelentkezése esetén indulnak.

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet Budapest-Róma-Budapest útvonalon, menetrend szerinti közvetlen járaton
 • a szállást 1-1 éjre a hajóút előtt és után Rómában, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában reggelivel
 • a magyar idegenvezetőt az utazás teljes idejére
 • a 11 éjszakás hajóutat a választott kabinkategóriában, kétágyas garanciális kabinban (balkonos kategóriában takart kilátás előfordulhat)
 • a teljes ellátást a fedélzeten (reggeli, ebéd, sütemények, vacsora, éjféli büfé) és a korlátozott italfogyasztást
 • a hajón található szórakoztató és sportlétesítmények többségének használatát
 • a szükséges transzfereket
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • kikötői és repülőtéri illetékeket kb. 109 900 Ft/fő
 • kötelező helyszínen fizetendő borravaló kb.10 EUR/fő/éj
 • kötelező útlemondási biztosítást 1,5%
 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • magyar nyelvű fakultatív programok
 • személyes kiadások
 • alkoholtartalmú italok és az üdítőitalok egy részének fogyasztása
 
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK