2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Nagy Kékség - Az Adria titkai

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Horvátország
Régió:HorvátországHelység:Horvátország
Utazás:AutóbusszalEllátás:Reggeli

Dalmácia és az Adria legtávolabbi szigeteire s vizeire repítenek távolsági kompjaink, vitorlásaink és motorcsónakjaink. Körutazásunk a hajóutak és szigetfelfedező túrák ötvözete, az Adria nyílt vizeire - nem csak hajósoknak.

Utazás:

20 fős autóbusszal

Szállás:

3*** szállodák 2 ágyas szobáiban

Ellátás:

Reggeli

Vacsora igényelhető

Létszám:

16 fő + 1 fő szakvezető

 

1. nap: Split - Diocletianus (284-311) palotája

Indulás reggel 6:00 órakor Budapestről, a Blaha Lujza térről. Utazás 2,5 óránkénti rövid pihenőkkel autópályán a Nagykanizsa – Zágráb útvonalon Split irányába. Útközben történetek Diocletianus (284 -311) római császár életéből, az uralkodása alatti intézkedésekről. A Tetrarchia és dioecesis rendszer vázlatos bemutatása. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Diocletianus palota (Split óvárosa) építésének igaz meséje – majd a valaha Magyarországhoz tartozó Spalato (Split középkori olasz neve) fontosabb eseményeinek felelevenítése. Koraesti bejelentkezés hotelünkbe, utána közös séta az óvárosban, Diocletianus sírjának és IV. Béla király leányai, Katalin és Margit szarkofágjának fényképezésével. Esti-éjszakai szabadprogram Splitben.

Éj Splitben

2. nap: Hvar – a Serenissima bástyája

Reggeli behajózás Hvar-szigete (olaszul Lesina) irányába. Menet közben az „Adria Madeirája”, a legtöbb napsütéses órával megáldott dalmát sziget természetföldrajzának áttekintése. A sziget görög gyarmatosításának és Pharosz város Kr.e. 385-ben történt megalapításának históriája. Megérkezés Hvar csodaszép kikötőjébe, a néhai Velencei Köztársaság egyik legnagyobb támaszpontjára. Séta a Pijaca Renaissance negyedében, a 300 m-nél is hosszabb, pálmákkal övezett velencei kikötőben. Ismerkedés a Velencei-Oszmán tengeri háborúk korával, amikor a Serenissima Repubblica de Venezia felépítette Hvar (Lesina) városát és erődjét. Séta az 1520-ban befejezett Szt. István pápa Katedrálishoz, majd az 1465-ben épült Ferences kolostor és Tengerész ispotály épülettömbjéhez. Lépcsőzés a Mária kapun át a XVI. századi Spanyol erődhöz. Az óváros és a nyílt tenger panorámáinak fotózása a magasból. Este szabad program Hvar óvárosában.

Éj Hvarban

3. nap: Hvar – az antik Hellász és Róma emlékezete

Reggeli utazás a több mint 70 km hosszúságú, napsütötte sziget északi szegletébe, az UNESCO világörökségi Stari Grad mező, az antik görög Pharosz város és parcellái területére. Séta a Purkin Kuk domb tetejére, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik az ókori görög geometrikus parcellákra (chora) és az Adria legtermékenyebb völgyére. Ismerkedés az itt élt görögök múltjával, Demetriosz hajóhadával és háborújával Róma ellen. Séta a világ (talán) legrégebbi, a rómaiak által ültetett szőlő, illetve olajfa ligetében, kóstolási lehetőséggel a méltán elismert Plavac Mali vörösborból. Városnézés Stari Grad óvárosában, vázlatos ismertetővel az ókori görög- illetve római hajózásról. Fényképezés az 1481-ben átadott Dominikánus kolostornál, majd rémtörténetek a szigetet 1571-ben kifosztó Uluz Ali algíri szaracén kalózairól. Visszautazás Hvar városába, a Pakleni-szigetek fotózása és strandolás.

Éj Hvarban

4. nap: Az „Adria Máltája”: Vis

Reggeli bekompolás az Adria közepére tartó járatra. Hajózás az „Adria Máltája”, Vis szigetére. A buja zöld növényzettel fedett sziget 57 km távolságra fekszik a horvát partoktól (119 km-re Olaszországtól), félúton a Trieszti-öböl és az Otrantói-szoros között. 1809-ben vált a Brit Királyi Haditengerészet (Royal Navy) adriai támaszpontjává, „Little Malta” néven. Erődjeit (Fort King George, Tower of Duke Wellington, Fort Hoste Battery) a britek építették, kocsmáit, billiárd szalonjait a brit tengerészek látogatták először. Az 1815-ös Bécsi konferencia döntéseként került osztrák kezelésbe, 1866. júliusában a sziget partjainál zajlott a Lissai csata, a Császári és Királyi Hadiflotta egyik legdicsőbb győzelme, „alapító” eseménye. A néhai Lissa Ausztria-Magyarország mindentől elzárt erődszigete – és rendkívül kellemes klímája miatt, egyik legfőbb szőlő és déligyümölcs termesztő szigete volt. Kikötéskor a Brit erődök, a Fort Batarija (Osztrák-Magyar Erőd), a Prirovo (Tengerész temető-félsziget) és a városi pálmaerdő fényképezése a tenger felől. Látogatás a Lissai csata hőseinek helyreállított emlékművénél, majd nyitva tartástól függően a Batarija Erőd múzeumában. Séta a III. György erődhöz, illetve a Rogacsics-öböl csatahajó bunkeréhez. Felkapaszkodás a Velo Polje vidékére, a Royal Air Force néhai repteréhez, rövid pihenővel a Brit Légierő Emlékműnél. Átutazás a sziget nyugati kikötőjébe, a festői Komizsa (olaszul Comisa) városába. A máig is halászatból és a tengerből élő városka érintetlen középkori belvárossal, nagyszerű stranddal rendelkezik – s ez Dalmácia legtávolabbi elérhető, állandó települése. Komizsa a végtelen nyílt Adria kapuja – innen a Nagy Kékség hullám-birodalma következik.

Éj Komizsában

5. nap: Halászok balladája; A bisevoi Kék-barlangban

1./ Egész napos szabadidő.

vagy

2./ Fakultatív hajózás: Reggeli után a nyitva tartástól függően látogatás a velencei toronyban berendezett Halászati Múzeumban. Ismerkedés a hagyományos latin vitorlás halászhajókkal, s a régi, nyílt tengeri halászati eszközökkel, módszerekkel. Kihajózás egy XIX. századi halászhajón a 6 km távolságra lévő, 15 lakosú (!) Bisevo (olaszul Busi) szigetére. A 6 km2 területű mészkősziget, valaha fontos szőlőtermő vidék, illetve halász célterület volt. Egyedi csodája a fehér mészkövében kialakult 24 m hosszú, 15 m belmagasságú Kék-barlang, amit 1884-ben nyitottak meg a tenger felől érkező látogatók számára. Látogatás a barlangban, úszási lehetőséggel a különleges kék varázsvilágban. Délutáni visszahajózás Komizsára. Szabadidő, további fürdőzési lehetőséggel a reneszánsz stílusú, Kalózok Miasszonyunk Temploma csodaszép strandján. Esti szabadidő az óvárosban.

Éj Komizsában

6. nap: Palagruza mélykék vizei

1./ Egész napos szabadidő.

vagy

2./ Fakultatív hajózás: Reggeli után rövid séta a kikötőbe. Rövid felkészítés motorcsónakos kirándulásunkra. Kihajózás a nyílt tengerre, az „Adria közepére”, a partoktól 124 km távolságra lévő Palagruza (olaszul Pelagosa) szigetére. A csodaszép, 1400 m hosszúságú sziget Diomédész argoszi király (Odüsszeusz társa a Trójai háborúban) állítólagos temetkezési helye. Bércei 90 m magasságra tornyosulnak a végtelen kékség fölé, homéroszi eposzokba illő vadregényességgel. Óceáni mélységű környező víztömegei az Adria halban leggazdagabb területei. Palagruza egésze védett terület, számos csak itt élő növénnyel. A festői sziget tetején 1875-ben az Osztrák-Magyar Haditengerészet mérnökei tervezték és építették meg a Földközi-tenger egyik legnagyobb (s máig legszebb) világítótornyát. Kikötés a valószínűtlenül távoli szigeten, majd túra a világítótoronyhoz. A szédületes körpanoráma fotózása, a „légi felvételek” élvezete. Késő délutáni visszahajózás Vis szigetére.

Közös búcsúvacsora. A látottak értékelése – fakultatív éjszakai mártózással.

Éj Komizsában

7. nap: Hazautazás

Hajnali ébresztő. Csomagolt reggelink átvétele, majd 20 perces buszozás a kikötőbe. 3 órás hajózás Split kikötőjébe, búcsúzással az Adriától. Folyamatos utazás autópályán, 3 óránkénti rövid pihenőkkel, a Split – Zágráb útvonalon. Budapestre érkezés a Blaha Lujza térre, az esti órákban.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

 

 • Programunk során minden szigetre a buszunkkal együtt utazunk, vagyis nincs szükség poggyászpakolásra, csomagokkal történő gyalogos felszállásra.

 • A részvételi díj az összes buszra vonatkozó komp költséget tartalmazza. A kompoknál való megjelenés és beszálló kártya igazolás átvétele minden esetben az indulás előtt min. 1 órával történik.

 • A hajózások / távolsági komp utazások során a nyílt fedélzeten is tartózkodó utasok számára meleg ruha hozatala ajánlott! (A kompokon tágas fedett helyiségek találhatók, minden utas számára.)

 

Belépők tételes felsorolása: 1./ Ferences kolostor és Tengerész ispotály (Hvar): 30,-HRK, 2./ Spanyol erőd (Hvar): 25,-HRH,  3./ Stari Grad (Hvar): 40,-HRK, 4./Batarija Erőd Múzeum (Vis): 20,-HRK,  5./ Komizsa Halászati Múzeum (Vis): 35,-HRK

Fakultatív Bisevo Kék-barlang hajózás: 60,-EUR

Fakultatív Palagruza hajózás: 100,-EUR

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Autóbusszal 2017.06.11 2017.06.17 7 nap / 6 éj Reggeli 174 900 Ft

Az ár tartalmazza

 

 • Transzfer
 • a megadott szállást, reggelivel

 

Külön fizetendő

 

 • Belépők: kb. 150 HRK (helyszínen fizetendő)
 • Szállodai vacsora: 29.900 Ft.
 • Egyágyas felár: 45.000 ft
 • BBP biztosítás köthető
 • Bisevo

 


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte