Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Montenegró - A Dél-Adria és a Dinaridák ajándéka
Természet és kulturális örökségjárás hegyeken és tengerpartokon
 
298 000 Ft
/fő, repülőjeggyel, reggelivel
2021. szeptember 14.
 
Utazás:

repülővel, közvetlen menetrend szerinti
Wizz Air járattal

Elhelyezés:

színvonalas, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel, közvetlen menetrend szerinti
Wizz Air járattal

Elhelyezés:

színvonalas, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

„Nem értem, itt miért megy le a Nap – amikor másutt úgysem talál szebbet.” Jacques Yves Cousteau (1910-1997) tengerkutató, a montenegrói tengerpartról

Crna Gora, a Fekete-hegyek országa: Kicsiny mérete (13.812 km2) ellenére Európa egyik legváltozatosabb és legfestőibb vidéke (csak Skandinávia „veheti fel vele a versenyt” a természeti szépségek terén). Szelídítetlen magashegységeiben (Durmitor; Prokletije) máig is felfedezésre váró gerinceket és völgyeket járhatunk – ősi városaiban (Cetinje, Gusinje, Ulcinj, Kotor és Perast) évszázados hagyományokat tapasztalhatunk - s élhetünk meg. 24 fős, tehát még aktívan mozgatható- és mozgó csoportunkkal élvezhetjük az Adria déli vizeinek türkizkék hullámait, további, helyi „kutatási lehetőségekkel” a Cousteau kapitány által is oly nagyra becsült tengeri öblökben.

 

Kis létszámú csoport, max. 24 fő.

Egy nap pihenés a tengerparton.

Magyar idegenvezetéssel.

Hegyvidéki túrák 3 különböző nehézségű útvonalon, a könnyű sétától, a nehezebb, panorámapont mászásig.

Részletes program

1. nap: Montenegró, a Fekete-hegyek országa, Budapest - Podgorica

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren reggel 10:00 órakor. Elrepülés közvetlen WizzAir járattal Podgoricába, Montenegró fővárosába 12:05-kor. Érkezés 13:20-kor, majd megismerkedés helyi kísérőnkkel és sofőrünkkel. Kb. 3 órás utazás Niksic városán át a Vojnik-hegységbe, majd az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Durmitor Nemzeti Parkba. Útközben ismertető a 14.000 km2 területű (de minden négyzetméteren csodaszép!) állam egyedi földrajzi változatosságáról, Crna Gora múltjának legfontosabb legendáival, hiteles meséivel. A Dinári-hegység topográfiájának vázlatos áttekintése. Szállásunk elfoglalása Zabljakban, a Durmitor „turisztikai fővárosában”, Montenegro legfontosabb sí-központjában. Könnyű fakultatív koraesti séta, és felkészülés az előttünk állókra. Éj Zabljakban.

2. nap: A Durmitor csodái

Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Vizek-hegyei (a Durmitor jelentése) a karsztformák kincsestára. Égbeemelt üledékes kőzeteit az eljegesedés, a felszín feletti- és alatti vízfolyások is formálták. Több, mint 50 csúcsa emelkedik 2.000 m magasság fölé, miközben folyói Európa legmélyebb kanyonjait vésik. A Draga;- Susica- és Komarnyica kanyonok mélyén 37 féle endemikus növény „rejtőzködik”, hegyoldalain feketefenyő őserdők magasodnak. 1.600 m feletti havasi legelőin ma is transzhumansz pásztorkodást folytatnak, leghíresebb tája a 90 km hosszú, 1.300 m mély Tara-kanyon.
Egész napos túra a Durmitor Nemzeti Parkban, a Crno Ezero hegyszem (tengerszem) környezetében, 3 különböző nehézségű útvonalon, a könnyű sétától, a nehezebb, panorámapont mászásig. Koraesti visszaérkezés a szállásra. Éj Zabljakban.

3. nap: Európa Grand Canyonja - a Tara-kanyon; A Novipazári Szandzsák emlékei

Reggeli után utazás az „Európai Grand Canyonban”, a Tara-kanyonban, rövid fotószünetekkel a legfestőibb pontokon. Átutazás Mojkovac, majd Berane városain át, útközben vázlatos ismertetés a montenegrói–albán határvidék demográfiai viszonyairól, az Oszmán-birodalom felbomlásáról a térségben. A néhai Novipazári Szandzsák rövid történetének áttekintése. Délutáni megérkezés a Visitor- és a Prokletije (Albán-Alpok) magashegységei közé „préselt” Lim-völgyébe, a máig is muszlim többségű Plav üdülővároskájába. Plav Montenegró legnagyobb tengerszeme, a 906 m magasságban fekvő Plav-tó partján fekszik, jó látási viszonyok esetén, minden irányban az eget karcoló csúcsokkal körbekerítetten. Séta a tengerszem partján, majd utazás az 1.000 m magasan fekvő Gusinje (albánul Gucia) hegyi városába, az Albán-Alpok lábához.
Szabadidő és pihenő Guciában. Éj Gusinjében.

4. nap: Az Albán-Alpok északi oldalán

A Prokletije / Albán-Alpok a Dinári-hegyvidék teteje. Itt a montenegroi-koszvói-albán hármas határon „torlódik össze” a Zla Kolata (2.534 m) Montenegró legmagasabb csúcsa; a Deravica (2.656 m) Koszovó legmagasabb csúcsa és a Jezercë (2.694 m) Albánia második legmagasabb hegye. Gleccserei valaha 8-10 km hosszúságú, rendkívül meredek katlanokra szabdalták a csapás irány nélküli hegytömegeket, s ma is 5 aktív jégfolyama van. (!) Szélfelőli oldalait évi 4.000 mm csapadék áztatja, gerincein szép számban élnek balkáni zergék – míg völgyeiben ma sem ritka az erdei farkas vagy a balkáni hiúz. Egész napos túra a Vusanje feletti terepeken, 3 különböző nehézségű útvonalon, a könnyű sétától, a nehezebb, panorámapont mászásig. Koraesti visszaérkezés a szállásra. Éj Gusinjében.

5. nap: Utazás az Adriára

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd kb. 6 órás utazás az Adria partjára. Menet közben ismertető a néhai Velence-Köztársaság (697–1797), a La Serenissima gazdasági erejéről, kiterjedt kapcsolatairól, különös tekintettel Albania Veneta (Velencei Albániai) múltjára. Néhány szó az Adria tengerrajzáról és a néhai osztrák-magyar Adria-kutató expedíciók históriájáról. Kora délutáni érkezés Budvába, a Montenegrói Riviéra ékkövébe. Szállásunk elfoglalása, majd strandolás, úszás. Este fakultatív séta a velencei óvárosban. Éj Budvában.

6. nap: Cetinje a miniatűr főváros; A Cattarói-öböl csodái

Reggeli a szállodában, majd utazás Cetinjébe, a XIX. századi, független Crna Gora Királyság fővárosába. A valaha szinte járhatatlan hegyek közé „fészekként telepített” városka a XV. században vált a montenegrói állam bölcsőjévé. Híres kolostora az 1480-as évek óta áll, utcácskái ma is a XIX. századot idézik. Séta a Királyi kápolnánál. A mini állam 1885-1918 között vált függetlenné, erre a korra emlékeztet az egyetlen főutcácska megannyi nagykövetségi épülete. Fotózás az orosz, brit és francia nagykövetségnél, illetve az elnöki palotánál. Rövid pihenő “otthon” az Osztrák-Magyar Nagykövetség udvarán. Továbbutazás az egyedi szépségű Cattarói-öbölbe (Kotori-öböl). Az öbölre nyíló fantasztikus panorámák fényképezése „az égből”, majd leereszkedés a nyaktörő szerpentineken Lovcen-hegy oldalában. A város az Osztrák-Magyar Monarchia déli hadikikötője volt. Ismerkedés a K. und k. haditengerészet- és flottánál szolgált magyar tengerészek történetével (a flotta közel 40%-a magyar nemzetiségű volt!). Közös séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Kotor (Cattaro) óvárosában, látogatással az egykori flotta főparancsnokság, mára múzeumként berendezett épületében. Rövid utazás Perast kisvárosába. A csodálatos látvány és a nyugalom élvezete. A Szent György-sziget és a Chiesa della Madonna della Scarpello sziget-templom fényképezése a partról. A rendelkezésre álló időtől függően visszautazás Budvába. Éj Budvában.

7. nap: Pihenő Budvában

Egész napos pihenő Montenegró legjobb tengerpartján, strandolással. Szabadprogram az óvárosban, illetve fakultatív programok. Éj Budvában.

8. nap: Pannónia hazavár, Podgorica - Budapest

Reggeli után rövid szabadidő, korai strandolás. 10:00 órától kb. 2 órás transzfer a podgorica nemzetközi repülőtérre. Elrepülés Budapestre közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal 13:50-kor, megérkezés a Liszt Ferenc repülőtérre délután 15:05-kor.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.


UNESCO világörökségi helyszínek

Durmitor Nemzeti Park (természeti)
Kotor óvárosa

További információk

Előleg

Wizz Air-rel közlekedő csoportos programjaink esetében előlegként fizetendő:
a repülőjegy díja, a részvételi díj 10%-a és az útlemondási (storno) biztosítás.


Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2021.09.14. - 2021.09.21.
8 nap / 7 éj
0 Ft
Betelt
2022.09.13. - 2022.09.20.
8 nap / 7 éj
298 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a repülőjegyet illetékkel,
  személyenként 
  1 db max. 10 kg 
  max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 69.000 Ft)

 • a szállásokat reggelivel
 • a megadott programokat
 • a program szerinti belépőket
 • a szükséges transzfereket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • az útlemondási biztosítást
  2,2% 
  (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Félpanzió
  43.500 Ft
 • Egyágyas felár
  60.000 Ft
 • BBP utasbiztosítás (Aegon)
  - Basic: 590 Ft/fő/nap
  - Extra: 790 Ft/fő/nap
  - Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kiss Henrietta
+36 (1) 207 8221
Simity Péter
+36 (1) 354 3991
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

5 nap / 4 éj
tetszőleges időpont


164.500 Ft/főtől

7 nap / 5 éj
2021.12.27. - 01.02.


389.000 Ft/főtől

4 nap / 3 éj
tetszőleges időpont


145.000 Ft/főtől