Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Misztikus Mexikó
Azték és Maja piramisok
 
1 250 000 Ft
/fő repülőjeggyel
2022.01.24. - 2021.02.08.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

a körutazás alatt helyi 4*-os szállodákban, Playa del Carmenben helyi 5*-os szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás:

a körutazás során félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül), Playa del Carmenben all inclusive ellátás

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

a körutazás alatt helyi 4*-os szállodákban, Playa del Carmenben helyi 5*-os szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás:

a körutazás során félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül), Playa del Carmenben all inclusive ellátás

Részletes program

1. nap: Budapest – Mexikóváros

Elutazás Budapestről Mexikóvárosba, átszállással. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Mexikóvárosban (3 éj).

Szállás: Hotel Casa Blanca vagy azonos kategória

2. nap: Mexikóváros

Reggeli után városnézés Mexikóvárosban, a 2.400 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő városban. A világ egyik legnagyobb tereként ismert Alkotmány tér (Zocalo) monumentális épülete az öthajós Metropolitan Katedrális, tőle jobbra pedig a Nemzeti Palota található, ahol megcsodálhatjuk Diego Rivera falfestményeit, melyeken Mexikó legfontosabb történelmi eseményeit követhetjük végig. Látjuk majd az aztékok templomának romjait is. Ebéd egy helyi étteremben, majd meglátogatjuk az Antropológiai Múzeumot, ahol az ország különböző kultúráival ismerkedhetünk meg és páratlan értékű műkincseket láthatunk.

3. nap  Teotihuacan piramisok – Guadalupe

Kirándulás a Teotihuacan régészeti lelőhelyhez, mely az istenek városa. Megcsodálhatjuk a Nap és a Hold lenyűgöző piramisait, sétálunk a „Holtak sugárútján”, megismerjük a Quetzal-pillangó-palotát és a tollas kígyó templomát (Quetzalcoatl), valamint a fellegvár obszidián műhelyét. Ebéd után meglátogatjuk a Guadalupe-i bazilikát, ahol a Guadalupe-i Szűz eredeti képét láthatjuk. A program végeztével visszautazás Mexikóvárosba.

4. nap: Mexikóváros – Puebla – Oaxaca

A Puebla felé vezető útról látjuk majd a Popocatepetl és Ixtaccihuatl vulkánokat, tetejüket mindig hó borítja. A vulkánok uralják a völgyet, ahol a Puebla de los Angeles épült, az óváros a gyarmati építészet ékes példája és a világörökség része. Gyalogos városnézés Puebla koloniális központjában, mely a „Talavera” kerámiákkal díszített épületeiről híres. Látjuk majd a barokk palotákat, a Szent Domonkos templomot és a Rózsafüzér kápolnát arany oltárával, a kézműves piacot, onyx műhelyeket. Ebéd, majd transzfer az Oaxaca-i hotelbe. Szállás Oaxaca-ban (2 éj).

Szállás: Hotel Casa Conzatti vagy azonos kategória

5. nap: Oaxaca – Monte Alban

Meglátogatjuk Monte Alban csodálatos régészeti lelőhelyét, Mexikó egyik legimpozánsabb városát, melyet bölcsek, harcosok és csillagászok laktak. A tengerszint feletti 1940 méteres magasságban ez a terület egy Gran Plaza-n összpontosul, melyet paloták, templomok, szentélyek és sírok vesznek körül, mely szintén világörökségi helyszín. Visszatérve a városba, felfedezzük Oaxaca fenséges városát, és meglátogatjuk a gyarmati időszak legnevesebb emlékeit: a főteret (Zócalo), Santo Domingo székesegyházat, Benito Juarez piacot, ahol többek között ízletes ételeket, textileket, kerámia és bőr kézműves termékeket láthatunk majd. Vacsora a szállodában.

6. nap: Oaxaca – Tule – Mitla – Tehuantepec

Reggel meglátogatjuk Tule fáját, a világ legidősebb mexikói mocsárciprus fáját (ahuehuete), mely több mint 2000 éves, 42 méter magas, törzsének kerülete pedig mintegy 58 méter. Ezután meglátogatjuk Mitla-t, az Oaxacai vallás és kultúra legjelentősebb poszt-klasszikus régészeti lelőhelyét, amely Mesoamerica legmodernebb építészeti példája is egyben. A túra után továbbutazunk Tehuantepec-be (kb. 4,5 óra). Vacsora a szállodában. Szállás Tehuantepec-ben (1 éj)

Szállás: Hotel Calli vagy azonos kategória

7. nap: Tehuantepec – Tuxtla Gutiérrez – Sumidero Canyon – San Cristobal de las Casas

Kora reggeli indulás Tuxlta Gutierrezbe (kb. 5 óra). Hajókirándulás a Sumidero Canyon-nál, amelyet Mexikó „Grand Canyon”-jaként is emlegetnek és egyik leglátványosabb természeti szépsége.. Vízesések, barlangok és sziklás képződmények tarkítják, amelyek közül kiemelkedik a „Karácsonyfa”, mely különleges formájáról kapta nevét. Látogatás Chiapa de Corzo-ba, ahol az első települést, „Mudejar”-t a spanyolok alapították. A település ma „La Pila” néven ismert, a 16. században épült, az arab hatású gyarmati építészet egyik példája. Ebéd után továbbutazás, szállás San Cristobal de las Casasban (2 éj).

Szállás: Hotel Casa Mexicana vagy azonos kategória

8. nap: San Juan Chamula – Zinacantan

Meglátogatjuk a San Juan Chamula tzotzil közösséget, amely hagyományairól és ünnepeiről ismert. Itt részt veszünk egy helyi rituálén is. Végül Zinacantanban is meglátogatunk egy másik fontos tzotzil falut, temploma a gyarmati korból származik, de a 19. században neoklasszikus stílus szerint felújították, így a templom belsejében a katolikus és őshonos hiedelmek érdekes keveréke látható. A Zinacantan-i lakosok elsősorban a virágok termesztésével foglalkoznak, ez magyarázza ruháik lenyűgöző színeit is. Szabad délután San Cristobalban. Vacsora a szállodában.

9. nap: San Cristobal de las Casas – Agua Azul – Palenque

Reggeli után elutazunk Palenquebe, útközben megállunk az ország egyik legszebb vízesésénél, a 7 km hosszan húzódó, több „lépcsőből” álló Agua Azul vízesésnél, ahol úszhatunk is. Ezután folytatjuk utunkat Palenquebe, az esőerdő mélyére. Vacsora és szállás Palenqueben (1 éj).

Szállás: Hotel Villa Mercedes vagy azonos kategória

10. nap: Palenque – Campeche

Délelőtt városnézés Palenque-ben, Mexikó egyik leghíresebb maja városában. Palenque a 7. században élte virágkorát, majd a 9. század első felében elnéptelenedett és benőtte az őserdő, így a látnivalók jelentős részét buja növényzet rejti, ami misztikus környezetet teremt a romvárosnak. A Feliratok Piramisában találták meg Pakal király szarkofágját és lenyűgöző faragott sírköveit. Megnézzük a Nap templomot, a Kereszt Templomot és a Palotát. Továbbutazás a gyönyörű, fallal körülvett Campeche városába, utunk során szép panoráma nyílik a Mexikói-öbölre. Ebéd helyi étteremben. Szállás Campecheben (1 éj).

Szállás: Hotel Plaza Campeche vagy azonos kategória

11. nap: Campeche – Uxmal – Merida

Reggel Uxmal felé vesszük az irányt, a „háromszor épült” városba, hogy megismerjük a Guesser piramist, az apácazárdát, a kormányzó palotáját és a Ballgame-bíróságot. Érkezés Meridaba, a "fehér városba", ahol panorámás városnézésünk során a Montejo sugárút, a főtér, a székesegyház és a kormány palotái láthatók. Vacsora és szállás Meridában (1 éj).

Szállás: Hotel Gran Real Yucatan vagy azonos kategória

12. nap: Merida – Chichen Itza – Playa del Carmen

Reggeli után indulás Chichén Itzába, Mexikó legfontosabb és lenyűgözőbb maja romvárosába, amely a világörökség része és a világ 7 új csodájának egyike. Meglátogatjuk a "Kastély" (El Castillo) néven ismert, Kukulkan tollas kígyóisten tiszteletére emelt piramist, a labdajáték-pályát, a Koponya templomot, a Jaguár templomot, a csillagvizsgálót, az ezer oszlop terét és az áldozat kútját. A program zárásaként felkeresünk egy cenotét, ahol úszhatunk a kristálytiszta vízben. Ebéd útközben. Szállás Playa del Carmenben (3 éj).

Szállás: Hotel Barcelo Maya Grand Resort

13-14. nap: Playa Del Carmen

Pihenés a tengerparton, vagy fakultatív program: a Yucatan-félsziget északi részének két különleges romvárosát, Tulumot és Cobát tekintjük meg. Tulum, a hajdani kereskedőváros a Karib-tenger partján épült. A fehérhomokos part fölé magasodó sziklán álló templom-együttes festői látványt nyújt. Ezután a dzsungel közepén található Coba piramishoz látogatunk, amit a mai napig meg lehet mászni. A romterületet kerékpárral vagy sétálva tudjuk felfedezni. Fakultatív programként másnapra is egy izgalmas programot szervezünk, kirándulás a Xcaret öko- és aquaparkba. A parkban közelebbről is megismerhetjük a Yucatan-félsziget állat- és növényvilágát, úszhatunk delfinekkel vagy cápákkal (felár ellenében), búvárkodhatunk a barlangfolyóban, folklór előadásokat nézhetünk meg és megtekinthetünk egy tradicionális mexikói labdajátékot is.

15-16. nap: Cancun – Budapest

Transzfer a cancuni repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a 16. napon.

 

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Mexikóváros történelmi óvárosa és Xochimilco
 • Teotihuacan
 • Puebla óvárosa
 • Oaxaca és Monte Alban
 • Palenque
 • Campeche óvárosa
 • Uxmal
 • Chichen Itza

Fakultatív programok

Félnapos Tulum és Coba kirándulás*: 35 000 Ft

Ez a program várhatóan módosításra kerül, mivel időközben Coba átmenetileg nem látogatható. Utasainkat hamarosan tájékoztatjuk az új programról.


Xcaret Ökopark látogatás showműsorral: 48 000 Ft

További információk

Tervezett menetrend (változhat):

airfrance_logo.jpg

Január 24. Budapest Párizs          05:50     08:20     AF1695

Január 24. Párizs Mexikó             11:20     16:55  AF178

 

Február 7. Cancun Párizs              19:35     11:10 (másnap)   AF651

Február 8. Párizs Budapest         14:20     16:30     AF1294

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.

FONTOS! 

Ülőhelyek felár ellenében foglalhatók. Amennyiben nem szeretnének felárat fizetni, az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Ha valakinek ételallergiája van, vagy vegetáriánus menüt szeretne kérni a repülőn, kérjük, jelezze előre, mert a fedélzeten már nem lesz lehetőség más menüt kérni.

A repülés alatt orvosi vagy FFP2-es szűrő nélküli maszk viselése javasolt!

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.01.24. - 2022.02.08.
16 nap / 14 éj
1 250 000 Ft
Betelt

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 415 000 Ft)
 • az elhelyezést a körutazás alatt helyi 4*-os szállodákban, Playa del Carmenben helyi 5*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • a körutazás során félpanziót (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül), Playa del Carmenben all inclusive ellátást
 • a helyszíni közlekedést
 • a megadott programokat belépőkkel
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • borravalót
  kb. 5 USD/fő/nap
 • útlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • fakultatív programok
 • egyágyas felár
  240 000 Ft

 

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Hussy Bettina
+36 (1) 207 8220
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Az út idegenvezetője

Vass Magdolna

a.vass_magdi.jpg

Ismerje meg Mexikót!

 

24 nap / 22 éj
2022.03.18. - 04.10.


2.050.000 Ft/főtől

9 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


1.125.000 Ft/főtől

15 nap / 13 éj
2022.06.12. - 06.26.


1.120.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin