Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Élményszüret Palkonyán
pécsi városnézéssel
 
22 500 Ft
/fő
2020.10.10.
Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Elhelyezés:

szállás nélkül

Ellátás:

paraszttálas piknik ebéd helyi finomságokkal

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Elhelyezés:

szállás nélkül

Ellátás:

paraszttálas piknik ebéd helyi finomságokkal

Miért ez az út?

1. Szívesen kikapcsolódna egy szüreti program keretében?  

2. Még sosem szüretelt, de szívesen kipróbálná? 

3. Velünk megteheti Palkonyán, a Mokos Családi Pincészet birtokán. Töltsön el egy kellemes napot a Villányi hegyoldalon rendezetten sorakozó szőlőtőkék között, vidám hangulatban, jó társaságban, finom borokkal és ételekkel, melyet hazafelé egy gyalogos pécsi városnézéssel zárunk.

 

OTP SZÉP kártyával fizethető

Szőlő- és mustkóstoló,
szüret alatt korlátlan rosé-fogyasztás

Paraszttálas piknik ebéd helyi finomságokkal

Világörökségi helyszín

Részletes program

Kora reggel indulás Budapestről autóbusszal Palkonyára, mely Villánytól kb. 5-6 km-re, Pécstől 25 km-re fekvő, hangulatos egyutcás falucska. Itt található a Mokos Családi Pincészet birtoka, ahol megnézzük, hol is terem az a szőlő és gyümölcs, melyből a csodálatos villányi borok és a pincészet különleges prémium gyümölcsborai készülnek!

Érkezést követően egy pálinkás lélek-be-melegítés után mindjárt munkához is látunk, szüretelünk a villányi tőkék kiváló szőlőiből, és ott helyben mustot is préselünk.

Miközben lelkesítő harmonika szóra szedjük a szőlőt, fáradozásunkat korlátlan mennyiségben fogyasztható rozéval jutalmazzák házigazdáink. A szorgos szőlőmunkásokat gazdagon megrakott, paraszttálas ebéd várja, mely során a birtok saját és a helyi termelők által készített finomságai kerülnek az asztalra!

A program során a szüreti teendők mellett rövid ismertetőt kapunk a Mokos Pincészet szőlőterületeiről, termesztett fajtákról, betekintést nyerünk a feldolgozási folyamatokba (préselés, csömöszölés, stb), megismerkedünk a modern borkészítés műveleteivel és fortélyaival.

Szorgos munkánk gyümölcsét, a csapat által szüretelt szőlőt és az ebből készült mustot végül meg is kóstoljuk, sőt, a későbbiek során elkészült bort meg is vásárolhatjuk.

Az élményekben gazdag program után elköszönünk házigazdáinktól és útnak indulunk Pécs felé, a Dunántúl legnagyobb településére. A város Európa kulturális fővárosa is volt, számos érdekesség mellett a Világörökség részét képező ókeresztény emlékek és a Zsolnay Manufaktúra mindenképpen említésre méltó. Számtalan emlék látható a római korból, a török időkből, a polgárosodás és a szecesszió idejéből - összesen közel 250 műemlék és 40 múzeum várja a Pécsre látogatókat.

A Zsolnay negyedben lehetőségünk lesz megnézni a Látványmanufaktúrát, ahol egy elválasztó üvegfalon keresztül betekintést nyerhetünk az európai hírű porcelánmanufaktúra több, mint 150 éves múltra visszatekintő gyártási folyamatába.

Gyalogos városnézésre indulunk, a Széchenyi téren megnézzük Gázi Kászim pasa dzsámiját (kívülről), a mai nevén Gyertyaszentelő Boldogasszony plébániatemplomot, mely hazánk páratlan török kori műemléke, a magyarországi török-iszlám építészet legjelentősebb alkotása és többek között Pécs egyik jelképe is. Pécs török kori emlékeihez tartozik még a mohamedán zarándokhelyként tisztelt Idrisz baba türbéje, a ma is működő Jakováli Hasszán pasa dzsámija és a szépen helyreállított Török csorgókút is a Kálvária utcában. Talán nem mindenki tudja, de ennyi törökkori emlék és épület sehol máshol nem maradt fenn Magyarországon. Következő látnivalónk a város másik ikonikus épülete, a Szent Péter és Szent Pál Székesegyház, azaz a Pécsi Dóm. A Jézus Szíve és a Corpus Christi kápolnát Lotz Károly falfestményei díszítik, Székely Bertalan világhírű faliképei pedig a Mária kápolnában és a Szent Mór püspökről elnevezett kápolnában láthatók. Itt, a 12. századi altemplomban végzett régészeti ásatások során találták meg Janus Pannonius földi maradványait is. Ha időnk engedi, elsétálunk a Barbakánhoz is, a 15. századi kör alaprajzú bástyához, melynek megépülését Kinizsi Pál hadvezér itt tartózkodásához kötik. A kapuerőd a hajdani püspökvár falrendszerének része, tetejéről páratlan kilátás nyílik a belvárosra.

Visszasétálunk a buszhoz, majd elindulunk Budapest felé. Visszaérkezés az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazás indulásáról indulás előtt 7 nappal döntünk. 

További információk

Indulás: 07:00-kor a Hösök teréről
Felszállási hely (kérjük felszállási szándékát foglaláskor jelezze): 
07:15-kor Budapest, Budafoki út 111-113., OMV Benzinkútnál

Visszaérkezés kb. 21 óra körül az indulás helyszínére

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • a magyar nyelvű csoporkísérőt
 • a szüreti programot 
 • a szüret során korlátlan rosé-fogyasztást
 • a szőlő- és mustkóstolót
 • a helyi finomságokból összeállított paraszttálas ebédet
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • helyszínen fizetendő belépőjegy: kb. 1.300 Ft/fő, nyugdíjaskedvezmény igénybe vehető
 • ülőhely választási felár (1-3. sor)
  3.000 Ft/fő
 • ülőhely választási felár 
  1.500 Ft/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Kapcsolódó magazin