Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Magazin

Vietnám - A felszálló sárkány országa, a mosoly országa

2019. március 28.

A felszálló sárkány országa jelzőt értettem, de a mosoly országa?

A mosoly országa jelzőt Thaiföldre már régóta használják.

Tudnak még mosolyogni Vietnámban?

Egy olyan országban, ahol a történelem a háborúkról szól és szinte reflexszerűen az amerikai-vietnami háborús filmek jutnak róla eszünkbe, például: A szakasz, Szarvasvadász, Rambo, Jó reggelt Vietnám, Apokalipszis most, Csendes amerikai, Indokína, Saigon és még sorolhatnám. Tudnak még mosolyogni ennyi háború után is?

Az ország történelme a kínai, a japán, a francia és az amerikai hódítókkal szembeni ellenállásról, háborúról és védekezésről szól. Amikor 1973-ban az amerikaiak kivonultak, még folytak a belső harcok Észak- és Dél-Vietnám egyesítésére, ami végül 1976-ban következett be. Ezt követően még évekig háborúztak a két szomszéddal, Kambodzsával és Kínával. A porig rombolt Vietnám háborús kárainak a helyreállítása lassú és még ma is tart. A gazdasági fejlődés elindítása csak 1986 után következett be.

cikk_4576_young_1822656_960_720.jpg

Ki tud mosolyogni ennyi tragédia és szenvedés után? A vietnámi nép, és ezt őszintén teszi! Ezt akkor értettem meg, amikor a saigoni idegenvezetőnk, Mr. Giang (akinek a keresztneve folyót jelent és a Mekong Deltájában született) tapintatosan közölte: ő nem jönne be velünk a “háború maradékáról” elnevett múzeumba (War Remnants Museum), ahol szívszorító fotók kerültek kiállításra, illetve tankok és lövedékek láthatók az udvaron. Kint maradtam vele és beszélgettünk. Sorry, sorry Ms. Maria, ugye nem bánod, hogy nem tudok bemenni, mert a borzalmak bizonyos érzelmeket válthatnak ki belőlem és olyat találok mondani ami nem illendő - mindezt kedvesen, halkan, mosolyogva mondta, mert ő buddhista. Elfogadó és megbocsátó.

Ez Vietnám, a nyitott ajtó politikájának megfelelően, minden ország barátja. Kínával jó szomszédok, jó barátok, jó elvtársak, jó partnerek. Japántól kapja a legtöbb fejlesztési segélyt. A franciák szívesen látott vendégek. A legkényesebb viszony Amerikával van. Tapintattal és emelkedettséggel viselkedik az ország lakossága az egykori halálos ellenségeivel.

cikk_4575_laughing_buddha_1876038_960_720.jpg

Az életszemléletük nagy segítségükre volt a túlélésben és a felülemelkedésben. A lakosság fele buddhista, ezért Vietnámban sok nevető Buddha szobrot látni, ami a jövőt jelképezi. Egy vietnámi bölcsesség, ami engem megérintett, az alábbi: “Amikor megszületsz sírsz, mások nevetnek. Úgy kell élni, hogy mások sírjanak és Te nevess, mikor elmész.”

Nevetés és mosoly, ilyen legyen a jövő. Az élet szenvedés, hát alakítsd át mosollyá. Ezt a vietnámi nép megtette, így tudnak békében élni önmagukkal és a világgal.

Love Vietnam!

Topozidu Mária

16 nap / 13 éj
2020.10.30. - 11.14.
Összesen 3 időpontban

980.000 Ft/főtől

16 nap / 13 éj
2020.11.18. - 12.03.
Összesen 2 időpontban

925.000 Ft/főtől

13 nap / 10 éj
2020.11.18. - 11.30.
Összesen 2 időpontban

680.000 Ft/főtől

Cikkek szűrése

bezárás
# EZERNYI ÉLMÉNY
ELŐLEG ÉS KOCKÁZAT NÉLKÜL
EXTRA KEDVEZMÉNNYEL


Az utóbbi időszak eseményei miatt megértjük,
hogy nehezebb a jövőt tervezni,
különösen, ha utazásról van szó.
Sokan szeretnének utazni,
ezért ebben a gyorsan változó világban megkönnyítjük a döntésüket.

Érezzék magukat biztonságban és jelentkezzenek őszi utazásainkra kockázatmentesen
igény esetén most előleg befizetése nélkül foglalhatják le
saját szervezésű csoportos körútjainkat,
ráadásul most extra kedvezményt adunk.

A kedvezmény mértéke
az alapárból (repülőjegy nélküli részvételi díj) 5%,
törzsutasok esetén: 7%

A kedvezmény más kedvezménnyel nem összevonható,
július 31-ig történő foglalásokra érvényes.

Az ajánlat csak a 2020. június 1. után beérkezett új foglalásokra érvényes, visszavonásig.

Utazási időszak: 2020. szeptember 1 - december 15. között

További részletek