Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Laosz
 
 
 

 

A legenda szerint „Egymillió elefánt országa”.Ténylegesen mennyi van, talán soha nem fogjuk megtudni. Biztosan rengeteg, hiszen az ország jelentős része még mindig őserdő és nagyon sok elefánt dolgozik még a mezőgazdaságban a gépekkel megközelíthetetlen helyeken, fakitermeléseken. Ami viszont naponta érezhető és látható. Mosolyokat, millió számban lehet kapni, látni. A lakók az ország nehéz és viharos történelmi múltjuk, valamint ma sem könnyű hétköznapjaik ellenére megőrizték kedvességüket, optimizmusukat és mosolygósak, kedvesek maradtak. Ez az első amivel találkozik az utazó, amint az országba ér és ezt búcsúztatja amikor elhagyja Laoszt. A közte lévő idő alatt pedig megcsodálja a páratlan laoszi műemlékeket, az egyedülálló templomépítészeti stílust,illetve a csak itt található Buddha ábrázolásokat. Mindeközben a Mekong folyó - egész Indokínát átszelő folyam- méltóságteljes hömpölygése ejti gondolkodóba a vándort, mennyi szépség és milyen mostoha történelem jutott ennek a kicsi indokínai országnak. Természeti szépségei is rabul ejtik a látogatókat, a Kuang Si vízesés mészkőteraszai, a trópusi pillangók a pillangó farmon, Pak Ou barlangok csak kiragadott példák. A szerzetesek – hajnali - évszázadok óta tartó adománygyűjtésének a látványa biztosan hosszú időig el fog kísérni minket. Laosz többet nyújt, mint elsőre gondolnánk.Kedvesség, szépség és méltóság,illetve ha már ott járnak az esti piacot feltétlen keressék fel az elején, bal oldalt nagyon finom kolbászokat sütnek. Ne feledjék az élmény akkor teljes ha nem csak nézzük, hanem látjuk, kóstoljuk és megízleljük is.

Magyar állampolgárok előzetesen beszerzett vízummal, vagy turizmus céljából, érkezéskor kiállított, 30 napig érvényes vízummal (visa on arrival) utazhatnak be. A Visa on arrival díja 30.-USD, hétvégén és hétköznap hivatali időn kívül további 1.- USD-t számítanak fel kezelési költségként. Visa on arrival igényelhető Vientiane, Luang Prabang, Pakse és Savannakhet nemzetközi repülőterén, az országot Thaifölddel összekötő Mekong-hidaknál lévő szárazföldi határátkelőhelyeken (Vientiane, Thakaek, Savannakhet) a Tha Naleng vasútállomáson és egyes nemzetközi határátkelőhelyeken.

Időjárás: Itt is trópusi monszun az éghajlat, az esőzések májustól októberig tartanak.A körutazás alatt az átlaghőmérséklet az északi részeken 12-25 °C között várható, eső/zápor előfordulhat. A középső és déli országrészeken egyre melegszik a levegő, 22-30 °C között várható, de akár 35-36 °C is lehet. Kambodzsában minimum 19-23 °C, maximum 35-37 °C és többnyire napos idő várható.

Internet:

Wifi általában van a szállodákban, de a használatuk esetenként térítésköteles lehet

Egészségügy:

Az országban megfelelőek a higiénés viszonyok, ennek ellenére a csapvíz, valamint a nyers zöldségek, saláták fogyasztása nem javasolt.

Az orvosi, egészségügyi ellátás alacsony színvonalú, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott!

Elektromosság:

Az elektromos áram többnyire 220 V, 230 V, 50 Hz.Általában a Magyarországiéval megegyező, de előfordulhat amerikai szabványú konnektor. Érdemes átalakítóval rendelkezni. 

Pénz:

Kártyával sok helyen lehet fizetni, (MasterCard, Visa…stb) de készpénz is legyen.

Fontos, hogy a régi kiadású USA dollárokat már mindenhol csak korlátozottan fogadják el. Arra is érdemes ügyelni, hogy lehetőleg ne legyen sérült a bankjegy! A szuvenír árusoknál lehet dollárral, euróval, kártyával fizetni, az éttermekben, vízárusoknál a helyi pénzt preferálják. 

 

Útjaink Laosz

Utazás szűrő:Rendezés:

16 nap / 13 éj
2019.10.31. - 11.15.
Összesen 2 időpontban

695.000 Ft/főtől

16 nap / 13 éj
2019.11.03. - 11.18.
Összesen 2 időpontban

485.000 Ft/főtől

14 nap / 11 éj
2020.02.02. - 02.15.

679.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin