2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Körutazás Közép-Amerikában

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Costa Rica
Régió:Costa RicaHelység:Guatemala – El Salvador – Nicaragua – Costa Rica – Panama
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli

CSOPORTOS MAGYAR NYELVŰ KÖRUTAZÁS.Körutazás Guetamala, Honduras, Nicaragua, El Salvador, Costa Rica és Panama vidékein és Antigua, Tikal, Copán, Joya de Cerén világörökségi helyszínein!

 

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés: 4*-os szállodák kétágyas szobáiban

Ellátás: reggeli

 

GARANTÁLT INDULÁS!

A meghirdetett csoportunkra október 11-ei indulással már csak 1 hely foglalható, ezért irodánk pótcsoport indítását tervezi hasonló időpontban. A pótcsoport időpontja és pontos árai hamarosan felkerülnek weboldalunkra.

Addig is jelentkezési szándékukat kérjük, küldjék el a travel@1000ut.hu e-mail címre (név, létszám, telefonszám), hogy elsőként értesíthessük Önöket az új időpontról.

 

Program:

1.nap    Budapest > Guatemalaváros > Antigua

Elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással Közép-Amerikába. Guatemalába érkezés után a koloniál kisvárosba, a hangulatos Antiguába megyünk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Villa Colonial, Antigua (1 éj)

2.nap    Chichicastenango > Atitlán-tó

Reggel indulás Chichicastenango színpompás indián piacára, mely Guatemala egyik legnagyobb látványossága. Körbejárjuk a piacot, bemegyünk a zöldség- és gyümölcsárusok közé, majd megnézzük a Santo Tomás templomot, ahol a vallási szinkretizmus jegyében láthatjuk a maja-quiche indiánok pogány rituáléit is. A Santo Tomás templom arról is híressé vált, hogy itt találták meg a maják szent könyvének, a Popol Vuhnak is az egyik példányát.  Programunk után továbbutazunk a meseszép Atitlán-tóhoz.

Szállás: Villa Santa Catarina, Atitlán (1 éj)

3.nap    Atitlán-tó > Antigua

A mai nap bejárjuk kishajóval az Atitlán-tavat, ahonnan fantasztikus fotókat készíthetünk az Atitlán, San Pedro és Tolimán vulkánokról. Az Atitlán-tó 1560 méterrel található a tengerszint felett, az ország 2. legnagyobb tava: 18 km hosszú, legnagyobb szélessége 10 km, és több mint 300 méter mély. Hajózásunk közben több ízben is kiszállunk, hogy megismerhessük a környék ősi indián falvait. Egész Közép-Amerikában Guatemala, azon belül is az Atitlán-tó környéke az a hely, ahol az őslakosok leginkább megtartották a hagyományaikat. Ez nem skanzen, hanem a valóság! Meglátogatunk egy szövőműhelyt, és Santiago de Atitlán híres templomát, majd egy rövid szabadidő keretében lehetőség van vásárlásra is. Hajós programunk után visszatérünk Antiguába.

Szállás: Villa Colonial, Antigua (1 éj)

4.nap    Antigua > Flores

Reggeli után a világörökségek körébe tartozó, barokk jellegű kisvárossal, Antiguával ismerkedünk. A város egykoron Guatemala harmadik fővárosa volt, s történelme során az 1773-as vulkánkitörésig a Guatemalai Alkirályság központjaként jegyezték. Sétálunk a város főterén, megnézzük a San José Katedrálist, a Kapucinus templomot, a Jáde Múzeumot és régi udvarházakat. Antigua két vulkán ölelésében fekszik, a város híres főutcájában járva elkészíthetjük a jellegzetes fotót az Agua vulkánnak, kis szerencsével este pedig láthatjuk a Fuego vulkánon izzó lávát is. Délután elutazunk Guatemalavárosba, onnan pedig repülünk Floresbe.

Szállás: Villa Maya, Flores (2 éj)

5.nap    Tikal

Mai napunk a Világörökséghez tartozó Tikal romterületén telik, a Jaguár-templom, piramisok és egyéb műemlékek között. Tikal – a hangok helye – a legnagyobb volt a maják által alapított városok közül. A maja birodalom volt Mezo-Amerika legfejlettebb és leghosszabban tartó civilizációja, melyben az egyes városállamok önállóan, vagy laza szövetségben léteztek. A mai Guatemala, Honduras, Salvador és Mexikó déli részén építették az első városaikat. Tikal romjai mélyen az őserdőben találhatók, ceibák és mahagónik jellemzik a tájat; tukánok, jaguárok, koatik, agutik, bőgőmajmok és pókmajmok élnek errefelé. Tikal virágkorát a III-IX. század között élte, és népessége egykoron meghaladta a százezer főt. Műemlékeinek csak töredékét tárták fel eddig a régészek.

Szállás: Flores

6.nap    Tikal > Copán

Reggeli után utazás busszal Hondurasba, Copánba. Hosszú út áll előttünk, bár a látnivalók kárpótolnak bennünket! Délutáni megállónk Quiriguá romvárosa lesz, mely  az egykori maja civilizáció déli részének egyik jelentős városa volt. Romterülete a mai Guatemala keleti részén, Izabal megyében, a hondurasi határ közelében elterülő Quiringuá Nemzeti Park területén, a Motagua folyó alsó részének északi partján áll. A monumentális épületegyüttes piramisok, teraszok és lépcsők összetett rendszeréből áll. 1981 óta az UNESCO kulturális világörökségének része. A gazdagságát jáde- és obszidiánkereskedelemmel megalapozó város a 7. és a 10. század között élte fénykorát, kezdetben politikailag  Copántól függött, de 738-ban függetlenné vált és jelentős központtá fejlődött. A ma látható legszebb műemlékek a 8. századból valók, köztük sztélék, amelyek feliratai fontos információkat hordoznak a maja történelemmel, benne politikai és katonai eseményekkel, valamint az időszámítással kapcsolatban. A legnagyobb sztélé az úgynevezett E sztélé a maja kor legnagyobb fejtett kőtömbje, magassága több mint tíz méter, súlya eléri a hatvan tonnát.

Szállás: Clarion Copan, Copán (1 éj)

7.nap    Copán > Joya de Cerén > San Salvador

Reggeli után megismerkedünk Copánnal, mely a klasszikus maja korszak egyik jelentős városa volt, més virágkora Kr.u. 600 és 800 közé tehető. Jellegzetessége az egymásba épült piramisok, templomok, teraszok valamint két udvar, amelyek különböző szinten épültek és lépcső köti össze őket. Két, majdnem párhuzamos sorban szinte teljes szobor formájú, leggyakrabban zöld tufakőből készült sztéléket láthatunk, előttük szintén szobor formájú oltárokkal. A város 15. uralkodójának idejében épült az ún. hieroglifalépcső, amely több mint 2200 hieroglifát tartalmaz és a város akkor 300 éves történetét beszéli el. 

 

 

 

Programunk után El Salvadorba indulunk: első utunk Közép-Amerika Pompeiébe visz, ahol egy vulkánkitörés betemetett egy egész falut, és így megnézhetjük, hogyan éltek a lakosai mintegy 1400 évvel ezelőtt.

Szállás: Mirador Plaza, San Salvador (1 éj)

8.nap    San Salvador > Managua

Reggeli megismerkedünk San Salvador nevezetességeivel. A főváros az ország belsejét kitöltő széles fennsík, a Meseta Central középső részén fekszik egy hegyektől övezett medencében, a Río Acelhuate völgyében. Északnyugaton a San Salvador-vulkán kettős kúpja, az 1959 méter magas, kihűlt El Picacho és a szunnyadó, de még aktív, 1893 méter magasságú El Boquero magasodik a város fölé, míg dél felől valamivel alacsonyabb erdős hegyek határolják, és régi vulkánok maradványai zárják el a Csendes-óceántól. Városnézésünk során felkeressük a Kormányzati negyedet, a Katedrálist, a Rosario-templomot, az Archeológiai Múzeumot és az 1000 méter magasan található Planes de renderos kilátót is. Ezután a repülőtérre megyünk, hogy Managuába induljunk.

Szállás: Managua (2 éj)

 

9.nap   Managua - León - Managua

Nicaragua Magyarországnál másfélszer nagyobb ország, a közép-amerikai kontinenshídon. Elnevezésében egy Nicarao nevű indián törzsfőnök emlékét őrzi. Az egykori spanyol gyarmat 1821-ben nyerte el függetlenségét. Területének nagy részét a Kordillerák vulkanikus láncai uralják. Ma Leónba utazunk, mely virágzó egyetemi város,és nemcsak Nicaragua egyik legrégebbi városa, hanem az ország politikai és szellemi központja is egyben. A Momotombo vulkán kitörésének következtében 1610-ben a várost új, mai helyére, a Subtiava nevű indián falu közelébe költöztették. Sétálva, gyalogosan fedezzük fel a város főterét, Havannára emlékeztető utcácskáit és a Katedrálist. Egyetemét 1813-ban alapították, ezzel az ország szellemi központjává vált. Nicaragua mai fővárosával, Managuával egészen annak fővárossá nyilvánításáig versengett a vezető szerepért. A programunk után visszatérünk Managuába.

Szállás: Managua

10.nap  Managua > Granada

Ma délelőtt megismerkedünk Managua nevezetességeivel. Az ország fővárosa 1858 előtt León volt, Managua ekkor még kis falu volt, még az 1846-os függetlenség kikiáltása táján is. 1858-ban azonban Managua lett az ország új fővárosa, s ettől kezdve gyors fejlődésnek indult. Felmegyünk a kilátódombra, ahol egykor a Somoza diktátorok rezidenciája állt, majd megnézzük a Főteret, ahol az egykori Katedrális és Kongresszusi Palota látható. A Belvárosban nagy károkat okozott az 1972-es földrengés, az egykori elegáns épületek helyére modern stílusú lakóházak kerültek.Sétánk után Granadába tartunk, de előtte még hajókázunk a Nicaragua-tavon, melyben több száz kis sziget található. Ezután érkezünk meg Granadába, mely Nicaragua legrégibb koloniális városa, ahol gyalogosan és hangulatos fiákereken  járjuk be az Óvárost, és megnézzük a San Francisco kolostort, a Casa de los Leonest, valamint a Katedrálist.

Szállás: La Gran Francia Hotel, Granada (1 éj)

11.nap  Granada > San José

Ma elköszönünk Nicaraguától, és Costa Ricába indulunk. (390 km) A Karib-tenger és a Cendes-óceán ölelésében található ország magja egy 1500 méter magas fennsík, melyet a Kordillerák vulkánokkal tűzdelt láncai fognak közre. Keleti partjait Kolumbusz 1502-ben fedezte fel. A nyugati partoknál 1519-ben járt először spanyol hajós, míg a belső magasföldet csak 1561-ben sikerült meghódítani. A spanyol gyarmati időkben a közlekedési nehézségek miatti viszonylagos elszigeteltségben a spanyol koronától való függés aránylag laza volt. Míg a többi spanyol gyarmat telepesei indiánokat dolgoztattak földjeiken, Costa Ricában kénytelenek voltak maguk megművelni azt. Így Costa Rica fejlődése különbözött szomszédaitól, és nem is alakultak ki oly mértékű társadalmi egyenlőtlenségek, mint a pld. Guatemalában. Mára Costa Rica az egyik legélhetőbb hely lett a világon, Közép-Amerika Svájcának is nevezik. Határátlépés, majd délután megérkezünk San Joséba, az ország fővárosába.

Szállás: Country Inn San Jose Hotel, San José (3 éj)

12.nap  Poás Vulkán Nemzeti Park

Mozgalmas nap vár ránk, csodálatos természeti környezetben! Reggeli után kezdjük és délutánig tart a programunk, miközben páratlan látnivalókban és élményekben lesz részünk! Mindenekelőtt felkapaszkodunk egy máig aktív tűzhányó, a Poás kráterén (nem gyalog, hanem autóval), ahonnan bele is látunk a Föld fortyogó gyomrába. Ez a háromkráteres közép-amerikai vulkán a világ leghatalmasabb gejzírje; ma már csak egyikük működik.
A Costa Rica-i Poás vulkán 1910-ben vált híressé, amikor 6,4 km magas gőzoszlopot lövellt az ég felé, és ezzel elnyerte a világ legnagyobb gejzírje címet. Azóta többször is előfordult, hogy 300 m magasra tört fel belőle a forrásban lévő víz. A vulkán után a La Paz-vízesések következnek; ennél őserdei ösvényeken járunk, jobbról-balról zuhatagok között. A természeti látnivalók után visszatérünk San Joséba, majd megismerkedünk a főváros nevezetességeivel.

Szállás: San José

13.nap  Braulio Carrillo Nemzeti Park

Reggeli után a fővárostól 23 km-re fekvő, szintén trópusi esőerdőkkel borított, 47.500 hektár kiterjedésű Braulio Carrillo Nemzeti Parkba utazunk. A lombkorona-szint felett vezetett, nyitott gondolás drótkötélpályán haladva élvezzük a tájat, a vadon lüktetését. A parkban tett séta során megfigyeljük a különleges növény- és állatfajokat, majd hajózunk a Sarapiqui-folyón, a leguánok, kajmánok, denevérek és különféle madarak birodalmában. Costa Ricát példamutató természetvédelem jellemzi, számtalan nemzeti parkját az ökoturizmus jegyében üzemelteti.

Szállás: San José

14.nap  San José > Panama város

Reggeli után elrepülünk Panamavárosba. A várost 1519-ben alapította Pedro Arias de Ávila.  A város a Peruból irányuló kereskedelem egy tranzitállomása lett. 1671-ben Henry Morgan a kalózaival megtámadta és kifosztotta a várost, mely ezután egy tűzvészben teljesen elpusztult. 1673-ban építették újjá az eredeti várostól 5 mérföldre délnyugatra. A 19. század közepén vasutat építettek Panamában, mely fellendítette a gazdaságot, melyet betetőzött a csatorna építése.  Érkezés után már elkezdünk ismerkedni a történelmi múltú város nevezetességeivel: Ó-Panama, koloniális városrész, katedrális, Új-Panama: Balboa szobra, közigazgatási épületek, Főtér. Délután kirándulunk a Csatornánál és a környékén: mindenekelőtt a Csatorna-övezet, azaz a zsilipes átkelés megtekintése a Miraflores-gátnál. Rabul ejtő látvány, amint az óriási hajók elhelyezkednek a keskeny csatornában, s föl-le lifteznek a vízszintingadozások alatt.

Szállás: Country Inn Amador Hotel, Panama City (3 éj)

15.nap  Gatún-tó > Embera indiánok

Délelőtt kirándulás a Gatún-tóhoz, mely a Panama-csatorna zsiliprendszerét táplálja. A tó híres gránitalapú természetes szűkülete a Culebra, mely a tapasztalt hajósoknak is kihívást jelent. A Gatún-tó tulajdonképpen a Chagres folyó felduzzasztott vize,  mely a Panama-csatorna jelentős részét képzi. A tó mintegy hét év alatt töltődött föl, ezzel a világ egyik legnagyobb, ember által készített tava lett. Motorcsónakkal túrát teszünk a tavon, meglátogatunk több szigetet is, ahol majmokat fotózhatunk. A nap hátralevő részében  csónakba ülünk, és felkeressük a Chagres folyón az embera indiánokat. Délután visszatérés Panamavárosba.

Szállás: Panama City

16.nap  Portobelo

A mai napon Portobeloba kirándulunk, melynek öblét Kolumbusz Kristóf fedezte fel. A város hosszú időn keresztül az Új Világ egyik legfontosabb kikötője volt, melyen áthaladtak a kincsekkel megrakott spanyol gályák. A főleg Peruból származó aranyat a Camino de las Cruces és a Camino Real útvonalakon juttatták el a kikötőbe. A sorozatos kalóztámadásoknak köszönhetően több erődöt is építettek a városkában. A gyönyörű öböl partján fekvő  Portobelo ma már csak egy kis falu, mely erődjein túl híres a sokszor 40 napig is eltartó ünnepeiről, színes folklórjáról. Programunk után visszatérünk Panamavárosba.

Szállás: Panama City

17.nap  Panama City

Transzfer a repülőtérre, repülés egy átszállással Európába.

18.nap  Budapest

Érkezés Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

Guatemala – Antigua

Guatemala – Tikal Nemzeti Park

El Salvador - Joya de Cerén

Nicaragua - Léon katedrálisa

Panama – Panamaváros történelmi óvárosa

Panama – Portobelo

 

Az út idegenvezetője: Papp Éva
 

Már általános iskolásként kívülről fújta az afrikai felfedezőket, és leghőbb vágya volt, hogy oroszlánvadászként debütáljon az Élet színpadán. Eme hajlamait szerencsére felnőttkorára kinőtte, de spanyoltanárként, szinkrontolmácsként sem tudott ellenállni az utazás csábításának. Tizenhét éves idegenvezetői pályája alatt eljutott több mint 60 országba, számtalanszor megjárta Latin-Amerikát és az arab világot: az utóbbi években Ázsia országait veszi sorra. Szeret tanulni és tanítani, utazási élményeit néha könyvek társszerzőjeként, néha pedig olyan újságok hasábjain kamatoztatja, mint a Világjáró Magazin, vagy a MOM Park Magazin exkluzív kiadványa.

Körutazás Közép-Amerikában, 2017. március 4-21.

Kedves Angéla!

Az úttal nagyon meg vagyok elégedve, nagyon kitűnő volt a szervezés, jók voltak a szállodák, kiváló volt az idegenvezetés. Éva nagyon felkészült idegenvezető, minden országról a látnivalókon kívüli ls részletesen elmesélt mindent (pl. történelem, megélhetési viszonyok stb.), hozott könyveket, amikből felolvasott és filmet is El Salvadorról. Végigjárva a hat országot, így megértettem azt is, hogy annak ellenére, hogy hasonlók a gyökereik és a természeti környezetük, spanyol gyaramtok voltak, mégis miért olyan eltérőek. Nagyon szép helyeken jártuk, sok élménnyel gazdagodtam, nem is számítottam ennyi csodálatos élményre és külön köszönöm, hogy Tikal és Copán mellett Qiuriguát is láthattam.

Üdvözlettel: Simon Enikő


Körutazás Közép-Amerikában, 2017. március 4-21.

Körutazás Közép- Amerikában egy jól szervezett, az úticélok átgondolt programok alapján lettek megszervezve.  Az utazások során pedig az idegenvezetők mindig hasznosan próbáltak bennünket felkésziteni  a következő látnivalóra vagy éppen a látottakhoz kapcsolódóan.Az idegen vezető (Papp Éva)  egy jó felkészült és a tudását minden esetben megosztotta az utasokkal.Köszönöm hogy részt vehettem a körutazáson.

Tisztelettel: Róza


Körutazás Közép-Amerikában, 2017. február 15- március 04.

Kedves Angéla!

MEGÉRTE! Mint időben, mint fáradozásban, mint anyagiakban! Nagyon tartalmas, szép út volt, profi idegenvezetéssel, jó volt a csapat szelleme is,kívánom, hogy sokan részt vehessenek ezen a csodálatos úton. Jó szállodák, kellemes autóbuszok, megfelelő időjárás, NAGY ÉLMÉNY volt!

Tisztelettel és köszönettel:K. György

 


 

Körutazás Közép-Amerikában, 2016. február 3-20.


Törzs utas vagyok az irodával többször utaztam, még soha nem csalódtam a színvonalas útjaikban.

Az itthoni hideg télből a kellemes meleg klímájú közép-Amerikában jártunk körúton Guatemala - El-Salvador – Nicaragua - Costa Rica - Panama országokban. Nagyon jó volt, hogy viszonylag kis csoport volt, jó volt az idegenvezető, a szállások, még fürödtünk is a Karib-tengerben. Nagyon lenyűgöző tájakon, őserdőkben, indiánoknál (embera), indiánok vittek a kenujukkal egy órán keresztül a falujukba. Ez Panamában volt, zeneszóval fogadtak, megkínáltak étellel, műsort is adtak nekünk. Jó érzés volt, amikor láttam a Duna TV-én ezeket az indiánokat, amikor táncoltak, és hogy én itt jártan nemrég. Megnéztük a zsilipezést a Panama-csatornán, ahogy a nagy teherhajók átkelnek.

Jók voltak a szállodák, a program, feledhetetlen Tikal és a többi hely, így elhatároztam ismét velük fogok utazni.

Köszönettel: egy pécsi törzs utas


Körutazás Közép-Amerikában, 2016. február 3-20.

Tisztelt Varga Úr!

Köszönöm érdeklődését, az út szervezésével elégedettek voltunk, jól éreztük magunkat. Nagyon jó volt az idegenvezetés, Éva ismertetői Közép- és Dél-Amerika spanyol nyelvű irodalmáról, melyeket művek bemutatásával illusztrált egyedi színt adtak az útnak. Jó lett volna még egy-két napot a panamai szállodában eltölteni - a szállásoknak is ez volt a csúcspontja (vagy csak azért tűnt így, mert itt volt a hőmérséklet a legkellemesebb?!).

Üdvözlettel: Sz.L.


Körutazás Közép-Amerikában, 2016. február 3-20.

Kedves Varga László!

Szeretném megköszönni ezt az igazán profi módon előkészített és megvalósult Közép-Amerikai utat melyen részt vehettem és nagyon jól éreztem magam.

Az iroda idegenvezetője is kifogástalanul, jól felkészülten és kellő kedvességgel vezette az utat mindvégig. 10-ből 10 pontot adok a cégnek és az idegen vezetőnek egyaránt.

Remélem a következő utam is ilyen sikeres lesz.

Köszönettel és üdvözlettel: Sz. I.


Várható menetrend (változhat):

október 11. Budapest - Amsterdam     06:30 - 08:35
október 11. Amsterdam - Panama City  12:55 - 16:45
október 11. Panama City - Guatemala  18:35 - 20:04 

október 24. San José - Panama City   08:27 - 10:45

október 27. Panama City - Párizs     20:25 - 13:40 (másnap)
október 28. Párizs - Budapest        15:30 - 17:40

Útlevél

Az útlevélnek a beutazástól számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Vízum

Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és vízummentesen utazhatnak be és 90 napig tartózkodhatnak a körutazásban szereplő mindegyik ország területén. Az útlevélnek a beutazástól számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Egészségügy

Kötelező védőoltás egyik országban sincs, de a hepatitis (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Aki az utazás előtt sárgalázzal fertőzött országban járt, annak be kell mutatnia a határokon az ún. sárga könyvet. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.

Országos Epidemiológiai Központ

Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont

1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra

(13.30-ig lehet sorszámot húzni!)

Nemzetközi Oltóközpont

1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00

Szombat: 10:00 – 16:00

Fizetőeszközök

Guatemala: GTQ (guatemalai quetzal), árfolyama kb. 1 GTQ = 24,5 Ft

Hitelkártyák, utazási csekkek használata nem nagyon működik (kizárólag jobb szállodákban). Készpénzfizetés helyi valutával a legjobb, a pénzváltók és a bankok elsősorban amerikai dollárt váltanak.

El Salvador: amerikai dollár

Nicaragua: NIO (nicaraguai cordoba oro)

Hitelkártyák, utazási csekkek használata a szállodákban működik. Készpénzfizetés csak helyi valutával lehetséges, a pénzváltók és a bankok elsősorban amerikai dollárt váltanak.

Costa Rica: CRC (costa ricai colon)

A fejlett bankrendszer lehetővé teszi készpénz helyett a hitelkártyák, utazási csekkek széles körű, biztonságos használatát. Készpénzfizetés esetén a szállodákat kivéve csak helyi valutát fogadnak el, a pénzváltók és a bankok elsősorban amerikai dollárt váltanak.

Panama: PAB (panamai balboa)

Hitelkártyák, utazási csekkek használata a szállodákban működik. Készpénzfizetés csak helyi valutával lehetséges, a pénzváltók és a bankok elsősorban amerikai dollárt váltanak.

Nyelv

Hivatalos nyelv mindegyik országban a spanyol, mellette még számtalan indián nyelvet is beszélnek.

Időzónák

Gatemala,El Salvador, Costa Rica, Nicaragua: GMT – 6 óra

Panama: GMT – 5 óra

Elektromos hálózat

110-120 V /60 Hz, amerikai típusú csatlakozó

Telekommunikáció

A mobiltelefonok működnek, az internet szolgáltatás a nagyobb városokban kielégítő, de általában fizetni kell 2-3 USD-t óránként a használatáért.

Éghajlat

Guatemala: Bár a forró égövben helyezkedik el, klímáját a nagy magasság és a hegykoszorú kellemessé, szubtrópusivá enyhíti a sűrűn lakott területeken. Az évi 18 Celsius-fokos középhőmérséklet mellett a legmelegebb hónap a május, 19,6 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A leghűvösebb a január, átlag 16,3 Celsius-fokos átlaghőmérsékletével. A két adat alig tér el egymástól. A kellemesen meleg nappalok és az enyhülést nyújtó éjszakák közötti különbség az évszaktól függően 10–13 Celsius-fok.

A nyári esős és a téli száraz évszak az esőzések intenzitása alapján különül el egymástól, mivel a csapadék 90 százaléka májustól októberig tartó nyári időszakban hull le.

El Salvador: Salvador éghajlata trópusi, száraz és esős évszak különböztethető meg. A hőmérséklet nagyon függ a tengerszint feletti magasságtól és kevéssé az évszaktól. A partvidék egyenletesen forró; a központi fennsík és a hegyvidéki területek jóval mérsékeltebbek. Az esős évszak májustól októberig tart. Csaknem a teljes évi csapadékmennyiség ekkor hullik. Mennyisége a déli lejtőket kivéve elérheti a 2170 mm-t.

Nicaragua: A trópusi éghajlatot a központi hegyvidéken a magasság enyhíti. A passzátszeleknek kitett keleti (atlanti) partvidék lényegesen csapadékosabb, mint a nyugati (csendes-óceáni).

Costa Rica: Az ország a trópusi éghajlati övbe tartozik. Az évi csapadék mennyisége 1500–3000 mm között van. A száraz időszak december és április között van, a csapadék főleg június és augusztus között van. Az évi középhőmérséklet San Joséban 20 Celsius-fok.

Panama: Éghajlatát trópusi egyenlítői éghajlat és kis hőmérsékleti ingadozás jellemzi, mely rendkívül kedvező az idegenforgalom szempontjából. Két évszak, a száraz és az esős létezik. A száraz évszak december végétől május elejéig tart, az év többi része az esős évszak.

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program, a részvételi díj minden programot tartalmaz.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.11 2017.10.28 18 nap / 16 éj Reggeli 750 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • A megadott szállásokat reggelis ellátással
 • a leírásban szereplő programokat
 • a helyszíni transzfereket
 • repülőjegyet Guatemalaváros és Flores között
 • a szükséges belépőket
 • és a magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

 • repülőjegyet illetékkel (nemzetközi és belföldi): kb. 390.000 Ft
 • helyszíni étkezéseket (kb. 8-15 USD/fő/nap)
 • kilépési illetékeket (kb. 70 USD/fő, helyszínen fizetendő)
 • borravalók (kb. 2-4 USD/fő/nap)
 • útlemondási biztosítást (1,5%)
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

Egyágyas felár: 210.000 Ft

 

A meghirdetett csoportunkra október 11-ei indulással már csak 1 hely foglalható, ezért irodánk pótcsoport indítását tervezi hasonló időpontban. A pótcsoport időpontja és pontos árai hamarosan felkerülnek weboldalunkra.

Addig is jelentkezési szándékukat kérjük, küldjék el a travel@1000ut.hu e-mail címre (név, létszám, telefonszám), hogy elsőként értesíthessük Önöket az új időpontról.

 

Mindegyik országba magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak be, az útlevélnek a hazaút dátumához képest min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie.


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte