2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Körutazás Etiópiában - Abesszínia, Afrika Kánaánja

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Etiópia
Régió:EtiópiaHelység:Etiópia
Utazás:RepülövelEllátás:Félpanzió

CSOPORTOS KÖRUTAZÁS-Sába királynője, Juda oroszlánja, az egykori Abes majd Abesszínia, Lalibela, Hailé Szelasszié – ezek a nevek a történelemkönyvekből ismerősek lehetnek. Ám Etiópia ennél jóval több, évezredes történelmi emlékei,tájai,világörökségi helyszínei,állatvilága számtalan élményt kínálnak.

Miért Etiópia?

- Afrika egyik legrégebi folyamatos kultúrával rendelkező országa számtalan különlegességgel, mind az épített mind a természeti örökségek terén.

- Mert Etiópiát látni kell, hogy megértsük és csodálni tudjuk értékeit és kincseit.

- Mert itt ringott az emberiség egyik bölcsője, Lucy-t látni kell!

 

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal Bécsből

Elhelyezés: 3-4*-os szállodák kétágyas fürdőszobás szobáiban

Ellátás: félpanzió

 

Program

1. nap: Budapest - Bécs – Addisz-Abeba

Indulás Budapestről autóbusszal Bécsbe. Utazás Bécsből közvetlen menetrend szerinti repülőjárattal Etiópiába, Addisz-Abebába. Éjszaka a repülő fedélzetén.

2. nap: Addisz-Abeba

Érkezés után városnézés Etiópia fővárosában, Addisz-Abebában, látogatással a Néprajzi Múzeumban, ahol az etiópiai néppel és annak kultúrával ismerkedhetünk meg. Ezt követően felkeressük a piacot, amely Afrika egyik legnagyobb szabadtéri piaca. Majd ellátogatunk a Szentháromság Székegyházba és Haillé Szelasszié császár sírjához is. Napunkat az Entoto hegyen zárjuk. Szállás Addisz-Abebában.

Szállás: Saro-Maria Hotel 4*

3. nap: Babar Dar

Kora reggel transzfer a repülőtérre és elutazás az ország észak-nyugati részére, Babar Dar-ba. Érkezés után látogatás a helyi piacon, majd csónakba szállunk és a Tana-tavon - ahonnan a Kék-Nílus ered - utazva megismerkedünk a szigeteken található kolostorokkal. A tavon 37 sziget található és 30 szigeten keresztény kolostor van, a legendák szerint ezek egyikében őrzik a Frigyládát. Szállás Babar Dar-ban.

Szállás: Abay Minch Lodge 4*

4. nap: Babar Dar - Gondar

Délelőtt megnézzük a Kék-Nílus vízesését, majd 4 órás utazás autóbusszal Gondarba, „Juda oroszlánjának”, Fassilides császárnak a városába. Útközben megállunk Awra Amba faluban. A falu egy „hippi-jellegű” közösség. Elveik szerint a közösségen belül nincs hangos szó, nincs agresszió, hanem tanács, útmutatás és egyenjogúság van. Az itt lakók büszkeségei közé tartozik a két könyvtár, a saját építésű szövöde, a környéket is kiszolgáló malom és az általános iskola. Látogatásunk során megismerkedhetünk a falu mindennapjaival. Szállás Gondarban (2 éj).

Szállás: Goha Hotel 3*

5. nap: Gondar

Reggeli után látogatás az UNESCO Világörökség részét képező, XVI. században épült palota komplexumban, amelyet 900 méteres fal vesz körbe. A Királyi Körzetből az etióp uralkodók több évszázadon át irányították az országot. Legfontosabb épületei: Bazilidész kastélya, Józsua palotája, Dávid csarnoka, Díszterem, Mentewab császárnő kastélya, a kancellária, a könyvtár és három templom. Az épületegyüttes túlélt számtalan háborút és támadást, ideértve a II. Világháború légitámadásait is. A nap végén felkeressük a Debre Birhan Selassie (Szentháromság Fénye) templomot is. Szállás Gondarban.

6. nap: Simien Nemzeti Park

Reggeli után folytatjuk utunkat a Világörökség részét képező Simien Nemzeti Parkba. A 3 órás utazás közben többször megállunk, kilátópontoknál, ismerkedünk a helyi állatvilággal és a csak Etiópiában élő galaba páviánokkal. A nap folyamán a bátrabbak egy könnyű gyalogtúrán is részt vehetnek. Szállás a Simien hegységben.

Szállás: Simien Lodge 3*

7. nap: Simien hegység - Axum

A mai napon egy 7 órás utazás vár ránk, Axumba indulunk. Axum az ókori Axumite birodalom fővárosa volt, mely ma szintén a világörökség részét képezi. A város Sába királynőjének a székhelye és az afrikai birodalmak egyik legrégebbi központja volt. Szállás Axumban (2 éj).

Szállás: Sebean International Hotel 3*

8. nap: Axum

Reggeli után séta a hatalmas ókori, 2000 éve itt álló sztélék között, majd látogatás a Régészeti múzeumban. Megnézzük a Szioni Szűz Mária templomot, amely a legfőbb etióp ortodox egyházi méltóság székhelye. Az idő függvényében, régészeti feltárásokat és ősi sírokat is felkeresünk. Szállás Axumban.

9. nap: Axum - Lalibela

Reggeli után transzfer a repülőtérre és az Etióp Légitársaság járatával a 700 km-re lévő Lalibelába utazunk. Érezés után ellátogatunk a 11 monolit és fél monolit templomot magába foglaló 800 éves sziklába vájt épületkomplexumba. itt található a világ 5 legnagyobb monolit temploma. Ezek közül a legismertebb a Szent György templom. A templomokat, alagutak és járatok kötik össze, gyönyörű díszítések, kőfaragások és ikonok díszítik. Szállás Lalibelában (2 éj).

Szállás: Panoramic View Hotel 3*

10. nap: Lalibela

Ha az időjárás engedi, akkor kora reggel öszvérháton egy kirándulást teszünk egy XIII. században épült monostorhoz. Ezt követően autóval a Yemrehanna templomhoz utazunk, amelyhez az út kis falvakon keresztül vezet, betekintést adva az etiópiai vidéki élet hétköznapjaiba is. A program végeztével további templomokat keresünk fel Lalibelában. Szállás Lalibelában.

11. nap: Lalibela – Addisz-Abeba - Bécs - Budapest

Reggeli után visszautazás repülővel a fővárosba. Érkezés után a Nemzeti Múzeumban teszünk látogatást, ahol megtekintjük a 3,2 millió éves előember, „Lucy” maradványait, amelyet Etiópiában találtak a régészek. Rövid szabad program, vásárlási lehetőség után tánc előadással és zenével színesített búcsúvacsora egy tradicionális etióp étteremben. Ezt követően transzfer a repülőtérre és utazás Bécsbe közvetlen menetrend szerinti járattal, majd autóbusszal továbbutazás Budapestre.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:

 • Lalibela sziklatemplomai
 • Axum
 • Gondar
 • Simien Nemzeti Park (természeti)
 

Az út idegenvezetője: Eichner András

1988 óta dolgozik az idegenforgalomban, melynek kipróbálta az összes területét. Foglalkozott kiutaztatással, beutaztatással, volt több országban telepített idegenvezető és sok-sok éve csoportokat is vezet. Eredeti foglalkozása színház- és dokumentumfilm rendező. Ez a két pálya békésen elfér életében, sőt sokszor kiválóan kiegészítik egymást. 4 nyelven beszél, idegenvezetői pályafutásának köszönhetően lassan könnyebb azt felsorolni, hogy a világ mely pontján nem járt még.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Várható menetrend:

Bécs - Addisz-Abeba  23:10  06:20

Addisz-Abeba - Bécs  23:55  04:15

A körutazáshoz nem tartozik fakultatív program.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.23 2017.11.03 12 nap / 9 éj Félpanzió 397 000 Ft

Az ár tartalmazza

 • szállást 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
 • a program szerinti transzfereket, kirándulásokat légkondicionált gépjárművel
 • magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetést
 • belföldi repülőjegyeket és az illetékeket
 • belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz

Külön fizetendő

 

nemzetközi repülőjegy illetékkel: kb. 287.000 Ft
– vízum: kb. 21.000 Ft, vízumügyintézés: 6.000 Ft
– borravalók 3-5 USD/fő/nap (helyszínen fizetendő)
– útlemondási biztosítás: 1,5%
– betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
 • nemzetközi repülőjegy illetékkel: kb. 287.000 Ft
 • vízum: kb. 21.000 Ft, vízumügyintézés: 6.000 Ft
 • borravalók 3-5 USD/fő/nap (helyszínen fizetendő)
 • útlemondási biztosítás: 1,5%
 • betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás

Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte