Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Jégkorong VB Asztana 4*

158 000 Ft
/fő + repülőjegy
2019. április 28.
 
Utazás:

repülővel, átszállással ukrán nemzeti légitársasággal

Elhelyezés:

7 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban: Best Western 4*

Ellátás:

reggeli

Utazás:

repülővel, átszállással ukrán nemzeti légitársasággal

Elhelyezés:

7 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban: Best Western 4*

Ellátás:

reggeli

Miért ez az út?

 

1. A repülőjáratok miatt az összes meccsen részt vehetünk

2. Magyar nyelvű programlehetőségek az út során

3. A szálloda a stadionhoz közel helyezkedik el

4. Egyénileg is van lehetőség csatlakozni a programokhoz

 

 

Jégkorong VB Asztanában 3*-os elhelyezéssel

Jégkorong VB Asztanában 3*+-os elhelyezéssel

Magazin: 6 dolog ami eléggé rendben lesz Asztanában 

Részletes program

1. nap: 

Indulás menetrend szerinti járattal Asztanába, Kijevi átszállással 15:45-kor.

2. nap:

Érkezés Asztanába 04:00-kor. Transzfer a szállodába, bejelentkezés.

Transzfer a stadionba.

Meccs: Magyarország – Dél-Korea 12:30.

Meccs után transzfer a szállodába.

3. nap:

Reggeli után városnézésre indulunk.  Asztana a világ egyik legfiatalabb fővárosa, csupán 1997-től került Almatyból Asztanába az ország gazdasági és kereskedelmi központja, melynek kazah jelentése is „főváros”. A várost 1830-ban az oroszok alapították Akmolinszk néven, mely egy kietlen kisvárosból nőtte ki magát igazi metropolisszá. 

A várost az Isim folyó választja ketté, északon a régi, délen pedig az új város található, a folyóparton sétára nyílik lehetőségünk. Építészete monumentális, modern stílus jellemzi, Brazíliához és Washingtonhoz hasonlóan tervezőasztalon készült városról beszélünk, tágas utcái és terei, modern plázái és toronyépületei impozáns látványt tárnak szemünk elé.

Városnézésünk során meglátogatjuk Asztana jelképét, a Bayterek tornyot, mely az ősi kazah mondát testesíti meg, miszerint a jólét madara arany tojást rakott az élet fáján. A torony 105 méter magasságból tár teljes panorámát elénk a lábunk alatt elterülő városra. A kupolában megtekinthetjük Nazarbajev elnök aranyba öntött tenyérlenyomatát is, az ő kezdeményezésére került ide a főváros, továbbá a fejlesztéseket is neki köszönhetik a kazahok.

Következő megállónk a Béke és Egyetértés Palotája, mely egy 52 millió dollárból kivitelezett 77 méter magas üvegpiramist formáz. Igazi mérnöki kihívás volt, hogy az épület kibírja az időjárás viszontagságait, hiszen nyáron +30, míg télen akár -40-50 fok is lehet, így az épület fémszerkezetének az extrém hőmérséklet miatt akár 30 centiméteres hőtágulást is ki kell bírnia. Az épületet rendezvények lebonyolítására használják. Program után transzfer a stadionba.

Meccs: Belorusszia – Magyarország 19:30

4. nap:

Reggeli a szállodában.

Fakultatív programként Almaty-túra angol nyelvű idegenvezetéssel, ahol ízelítőt kaphatunk a régi fővárosból.

Vagy szintén fakultatív program keretében gasztroprogramunkon lehetőség adódik kipróbálni a helyi tradícionális ételeket, mint a lóhúst, kumiszt, sajtokat és egyéb finomságokat, különlegességeket.

Délután sétahajókázás az Isim folyón.

Szabadnap – nincs meccs.

5. nap:

Reggeli után a mai napon fakultatív program keretében megtekintjük a Nur-Alem Expót. Az épületegyüttest a 2017-es világkiállításra építették, kevesebb, mint 3 év alatt, ami óriási kihívást állított a mérnökök és építészek elé, központi eleme a Nur-Alem. A kiállítás mottója a „jövő energiája”, melynek főbb témái a globális felmelegedés, a vízellátás, az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség védelme és az energiabiztonság volt. A világkiállításon csaknem 100 ország képviseltette magát tematikus pavilonjaikkal – köztük Magyarország is.

A Nur-Alem mára Astana egyik jelképévé vált és a világ legnagyobb tökéletes gömb építménye.

Jelenleg a Jövő energiájának múzeumaként üzemel, mely egy ultramodern multimédiás szórakoztató komplexum, tele látványos elemekkel. A 8 emeletes gömbben emeletenként tematikus kiállításokat találunk, például: napenergia, kinetikus energia, űrenergia. A programon résztvevőknek transzfer a stadionba.

Meccs: Litvánia – Magyarország 12:30

6. nap:

Reggeli után fakultatív programunk az asztanai Nemzeti Múzeum mely már épületként is érdekes látványt nyújt – mint szinte minden épület Asztanában, ez is különleges. A múzeumban a kazah nép ősi kultúrájáról, viseleteiről, általuk használt eszközökről és történelméről bővíthetjük ismereteinket.

Következő megállónk a Kazahsztán fővárosában, Astanában található Hazrat Szultán mecset, mely Közép-Ázsia legnagyobb mecsetje. A mecsethez négy minaret tartozik, melyekből 77 méter magasról szólították imára a muzulmánokat. A kupola magassága 51 méter, szélessége 28 méter. a programon résztvevőknek transzfer a stadionba.

Meccs: Magyarország – Szlovénia 19:30

7. nap:

Reggeli a szállodában. Fakultatív programunk a mai napon egy igazi kirándulás a Burabay-Nemzeti Parkba a Borovoe-tóhoz, mely egész napos kikapcsolódást jelent.

A Burabay Nemzeti Park Kazahsztán „Svájca”, gyönyörű, kristálytiszta tavakkal, hatalmas erdőkkel és hegyekkel lenyűgöző látványt nyújt, a tiszta levegő pedig életerővel tölt majd fel minket. A területhez különböző legendák is kapcsolódnak. Az egyik szerint a teremtő minden nemzet számára mást adományozott: egyesek gyönyörű hegyeket kaptak, míg mások gazdag erdőket, de a kazah nomádok számára csupán a kietlen sztyeppéket szánta, akik ezt nagyon nehezményezték. Imádkoztak istenükhöz, aki összegyűjtötte a hegyeket, folyókat, tavakat és erdőkett és a sztyeppére dobta őket, így született Burabay is, melyet Kazahsztán gyöngyszemeként emlegetnek. Késő délutáni órákban visszaérkezés a városba.

Szabadnap – nincs meccs.

8. nap:

Reggeli a szállodában. Utána fakultatív program keretében lehetőségünk van meglátogatni a szovjet időkből fennmaradt Alzhir gulág emlékparkot.

Alzhirban - a Szovjetunió legnagyobb női munkatáborában, a kazah sztyeppe közepén asszonyok ezrei küzdöttek az életben maradásért. Ezen asszonyok előtt tiszteleg a felújított emlékpark.

A semmi közepe lenne, ha a 20. század történelmi eseményei másképp alakulnak – ez az érzése az embernek a kazah sztyeppe közepén, a jelenlegi modern és csillogó fővárostól, Asztanától kevesebb, mint 30 kilométerre. Itt már legfeljebb a telepített fák szemmel is látható küzdelme a szélsőséges időjárás viszontagságaival árulkodik a kazah elnök nagyszabású vállalkozásáról. (forrás: vasarnapihirek.hu)

A programon résztvevőknek transzfer a stadionba.

Meccs: Kazahsztán-Magyarország 19:30

9. nap:

Reggeli hidegcsomagok felvétele a szállodában. Kijelentkezés. Transzfer a repülőtérre. Indulás Budapestre kijevi átszállással: 05:00. Érkezés Budapestre: 14:55.

 

A programok sorrendje csak tájékoztató jellegű, még szervezés és véglegesítés alatt állnak. A programok ára minimum 25 fő részvétele esetén érvényes, kisebb létszámú jelentkezésnél újrakalkulálás szükséges, ami az árat befolyásolhatja. Az iroda a programváltoztatás jogát fenntartja.

Fakultatív programok

Fakultatív programjainkhoz bárki csatlakozhat, abban az esetben is, ha nem a csoporttal utazik!

A programleírásban szereplő programok sorrendje még változhat, további információkért kérjük keressék munkatársainkat!

 

Városnézés + Bayterek torony + Béke és Egyetértés Palotája (a csomag ára tartalmazza!)
Ár: 9 500 Ft/fő

Nur-Alem Expo
Ár: 9 500 Ft/fő

Nemzeti Múzeum + Hazrat Sultan mecset
Ár: 8 500 Ft/fő

Borovoe Nemzeti Park
Ár: 20 000 Ft/fő

Alzhir Gulag Emlékpark
Ár: 10 500 Ft/fő

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Ukraine International Airlines
Oda út: Budapest-Kijev 15:45-18:25, Kijev-Asztana 19:25-04:00 (+1)
Haza út: Asztana-Kijev 05:00-08:30, Kijev-Budapest 14:10-14:55

Szállás

Kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban: Best Western 4*. Asztana történelmi központjában található, modern stílusú szálloda, mely a fontos látnivalók, bevásárló központok közelében helyezkedik el. A hotelből rövid sétával megközelíthető a Bayterek torony, illetve a Nurzhol sugárút.

Vízum

Turista célú beutazás esetén 30 naptári napot nem meghaladó tartózkodásra NEM szükséges vízum. A 30 napot meghaladó tartózkodáshoz vízum beszerzése szükséges, melyet a Kazah Köztársaság külképviseletein kell beszerezni. Beutazás útlevéllel, melynek még 6 hónapig érvényesnek kell lennie a Kazahsztánból történő kiutazás után.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • szállást reggelivel
 • korai becsekkolást
 • transzfert a szálloda és a repülőtér között
 • buszos, magyar nyelvű városnézést, belépővel a Bayterekbe és a Béke és egyetértés Palotájába
 • transzfert az első napon a stadionba és vissza a szállodába
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • repülőjegyet illetékkel 
  személyenként 1 db 
  max. 8 kg kézipoggyászt
  és személyenként 1 db 
  max. 23 kg-os feladandó bőröndöt 
  167.500 Ft
 • útlemondási biztosítás
  1,5 %

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Fakultatív kirándulások
 • Belépőjegyek a meccsekre
 • BBP utasbiztosítás
  Classic: 580 Ft/fő/nap
  Premium: 750 Ft/fő/nap
  Privileg: 1.040 Ft/fő/nap
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Dávid Lívia
+36 (1) 354 3996
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Asztanát

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK