Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Izrael
5000 év emlékei 5*-os színvonalon
 
880 000 Ft-tól
/fő repülőjeggyel
2020.11.15. - 2020.11.22.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti közvetlen járattal

Elhelyezés:

helyi 4* superior vagy 5*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti közvetlen járattal

Elhelyezés:

helyi 4* superior vagy 5*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Miért ez az út?

1. Ezen új körutazásunk egy adott ország különleges látnivalóit mutatja be, de a korábbi ajánlatainkhoz képest másképp.

2. Ezt a típusú programot azoknak a vendégeknek ajánljuk, akik azt gondolják, hogy a kevesebb több. Akiknek fontosak a részletek, a magas színvonalú szállás, a kényelmesebb tempó és a több pihenés, a nyitottabb, ám kevésbé kötött programok és a kisebb csoportlétszám. A fenti szempontokat figyelembe véve állítottuk össze ezeket az utazásainkat. 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

kulturális látnivalók

Részletes program

1. nap: Budapest – Tel-Aviv 

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal Tel-Avivba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Tel-Avivban (4 éj). 

2. nap: Caesarea – Haifa – Akko

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk, a part mentén Caesarea felé vesszük az irányt. A várost és kikötőjét Nagy Heródes építtette és a római Augustus császár tiszteletére nevezte el Caesareának. Tágas tereivel, fenséges templomaival és pompás palotáival igazi metropolisszá vált. A régészeti területen megtekintjük az ókori romokat és az amfiteátrumot, amely a legrégebben megmaradt római kori színház a Földközi-tenger keleti partvidékén. Ezután továbbutazás Haifa-ba, ahol először a Karmel-hegy legszebb pontján fekvő karmelita kolostort látogatjuk meg, a Stella Marist (tenger csillaga), majd a „haifai csodát”, a Bahái kertet keressük fel (fotó szünet), amely az UNESCO világörökség része. A kertből gyönyörű panoráma nyílik a városra és a Földközi-tengerre. Sétánk alatt megismerkedünk a bahái vallással, történelmével és a kert történetével. A mai napunk utolsó célpontja Akko kikötővárosa lesz. Városnézésünk alatt megnézzük az El Jazar mecsetet (kívülről), a bazárt, a karavánszerájt, illetve természetesen a város keresztény és a keresztes lovagokhoz köthető emlékei sem maradnak ki. A program végeztével visszautazás Tel-Avivba. Vacsora a szállodában.

3. nap: Tel-Aviv - Jaffa

Reggeli után programunkat egy könnyű sétával kezdjük Jaffa óvárosában, megtekintjük többek között a Szent Péter templomot és az Óratornyot, majd panorámás városnézésünk során megnézzük a művész negyedet, a Carmel piacot, a Nahalat Binyamin művész piacot, majd az UNESCO világörökségi listán szereplő Bauhaus házakat. Végül látogatás a Gyémánt Múzeumban. Vacsora a szállodában.

4. nap: Galileai-tó – Kapernaum – Tabgha

Reggeli után a Galileai-tó különleges, bibliai helyszíneit keressük fel. Először Tiberiasba utazunk, majd Kapernaumban megállunk Szent Péter házánál, megnézzük a régi zsinagógánál és az Úr Asztala kápolnát is. Ezt követően Tabghát, a kenyér és halszaporítás csodájának helyszínét, valamint a híres bizánci mozaikokat nézzük meg. Ezt követően utazunk tovább a Nyolc Boldogság hegyére, majd a Ferences kápolnához, amely a Hegyi Beszéd helyszíne volt. Továbbutazunk Názáretbe, ahol megnézzük Mária-kútját és a Fogantatás templomát, vagyis az Angyali Üdvözlet bazilikát. Visszautazás Tel-Avivba, vacsora a szállodában.

5. nap: Jeruzsálem – Betlehem

Reggeli után elutazás Jeruzsálembe. Napunkat az Olajfák hegyén kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az aranyló városra. Lesétálunk a Gecsemáné kertbe, majd a hegy lábánál Szűz Mária sírját is megtekintjük. Az óváros kapuján belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol megnézzük a Siratófalat, a Sziklamecsetet és a színes bazárokat. Utunk a Via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, végül sétánkat a Golgota hegyén a Szent Sír templomnál fejezzük be. Innen a jeruzsálemi óváros déli részén található Sion hegyre megyünk, ahol a Nagyboldogasszony bencés apátság található. Megnézzük Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés bazilikát. Ezután továbbutazunk Betlehembe, ahol a város legfontosabb építményét, a Születés templomát keressük fel, melyet a hagyomány szerint Jézus születési helyének tartott barlang fölé emeltek. Vacsora és szállás Jeruzsálemben (3 éj).

6. nap: Jeruzsálem

Felfedezzük Új-Jeruzsálem nevezetességeit, elsőként az Izraeli Múzeumot nézzük meg, ahol megismerhetjük a híres holt-tengeri tekercseket. Ezután a Mahane Jehuda piacra megyünk, ahol kóstolótúrán fogunk részt venni. Délután szabadidő Jeruzsálemben. Vacsora a szállodában.

7. nap: Masada – Holt-tenger

Reggeli után Masada felé vesszük az irányt, ahol a régi erőd falairól bámulatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. Megnézzük a múzeumot és Heródes palotájának emlékeit, majd leereszkedünk a Holt-tengerhez. Útközben látogatás a Qumran barlangoknál, ahol a holt-tengeri tekercseket megtalálták. A Holt-tengernél az időjárás függvényében fürdési, mártózási lehetőség, majd visszautazunk Jeruzsálembe, vacsora a szállodában.

8. nap: Tel-Aviv – Budapest

Reggeli után szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Masada régészeti lelőhelye

 •  Tel-Aviv

 •  Haifa - Bahai szent helyek

 •  Akko óvárosa

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb.125.000 Ft)

 • az elhelyezést a körutazás alatt helyi 4* superior vagy 5*-os szállodákban, kétágyas szobáiban

 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • a megadott programokat belépőkkel
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • borravalók
  kb. 60 USD/fő
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  4*-os superior butik
  hotelben 310 000 Ft, 
  5*-os szállodában 390 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Izraelt!

8 nap / 7 éj
2021.08.28. - 09.04.


1.330.500 Ft/főtől

15 nap / 14 éj
2021.09.25. - 10.09.
Összesen 4 időpontban

5.115.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin