Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Izrael
5000 év emlékei 5*-os színvonalon
 
555 000 Ft
/fő + repülőjegy
2019.10.17. - 2019.10.24.
 
Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

4* superior és 5*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió

Utazás:

 repülővel, menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

4* superior és 5*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió

Miért ez az út?

1. Ezen új körutazásunk egy adott ország különleges látnivalóit mutatja be, de a korábbi ajánlatainkhoz képest másképp.

2. Ezt a típusú programot azoknak a vendégeknek ajánljuk, akik azt gondolják, hogy a kevesebb több. Akiknek fontosak a részletek, a magas színvonalú szállás, a kényelmesebb tempó és a több pihenés, a nyitottabb, ám kevésbé kötött programok és a kisebb csoportlétszám. A fenti szempontokat figyelembe véve állítottuk össze ezeket az utazásainkat. 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

kulturális látnivalók

Részletes program

1. nap: Budapest – Tel-Aviv 

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal Tel-Avivba, érkezés a Ben Gurion repülőtérre. A beléptetési formaságok után programunkat egy könnyű sétával kezdjük Jaffa óvárosában, megtekintjük többek között a Szent Péter templomot és az Óratornyot. Ezt követően autóbuszból megnézzük az UNESCO világörökségei között szereplő Bauhaus házakat. Szállás Tel-Avivban (1 éj).

2. nap: Jeruzsálem

Reggeli után utazás Jeruzsálembe. Érkezés után az Olajfák hegyére látogatunk, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az alattunk aranyló városra. Onnan lesétálunk a Gecsemánékertig, a hegy lábánál Szűz Mária sírját is megtekintjük, majd buszra szállva folytatjuk programunkat. Az óváros kapuján (Szemét kapu) belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol először megnézzük a Siratófalat. A program végeztével a Mahane Jehuda piacra megyünk, ahol kóstolótúrán fogunk részt venni. A nap hátralévő része szabad program, kikapcsolódás, Jeruzsálem utcáinak a hangulatát, pezsgését élvezhetjük. Szállás Jeruzsálem körzetében (2 éj).

3. nap: Jeruzsálem

A mai napunkat is Jeruzsálemben töltjük. A reggeli órákban a Jaffai és a Sion kapuhoz érkezünk, innen a jeruzsálemi óváros déli részén található Sion-hegyre megyünk, a Nagyboldogasszony bencés apátságot és Dávid király sírját nézzük meg, valamint az Elszenderülés bazilikát. Ezt követően felmegyünk a Templom-hegyre, ahol először a Sziklamecsetet és az Al-Aksa-mecsetet (kívülről) látogatjuk meg, majd a Szikla dómot és a színes bazárokat. Utunk a Via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, végül sétánkat a Golgota-hegyén, a Szent Sír templomnál fejezzük be. Programunk végeztével a Parlament (Kneszet) épületét és a híres 7 karú menórát, Izrael állam jelképét, a brit képviselőház ajándékát nézzük meg.

4. nap: Betlehem – Holt-tenger

Reggeli után elutazunk Betlehembe, ahol a város legfontosabb építményét, a Születés templomát keressük fel. A hagyomány szerint a templomot a Jézus születési helyének tartott barlang fölé emelték. A templom együttes megtekintése után továbbutazunk a Holt-tenger partján fekvő szálláshelyünkre. A szálláshely elfoglalása után szabadprogram. Szállás a Holt-tengernél (3 éj).

5. nap: Holt-tenger

Egész napos szabadprogram, élvezhetjük a szálloda nyújtotta kényelmet, a pihenést, kipróbálhatunk különböző kezeléseket és kúrákat.

6. nap: Masada – Holt-tenger

Még reggel, a meleg időt megelőzve, Masada felé indulunk, ahol a régi erőd falairól bámulatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. Megnézzük a múzeumot és Heródes palotájának emlékeit, majd leereszkedünk a Holt-tengerhez. Visszautazunk a szálláshelyünkre, a nap hátralévő része szabadprogram.

7. nap: Akko

Reggeli után az úti célunk Akko, a kikötőváros lesz. A városnézésünk alatt megnézzük az El Jazar mecsetet, a bazárt és a karavánszerájt. Természetesen a város keresztény és a keresztes lovagokhoz köthető emlékei sem maradhatnak ki. Útközben megállunk egy fűszerfarmnál, megismerkedünk a helyben termelt fűszerekkel, felhasználási lehetőségeikkel. Szállás Akkoban (1 éj).

8. nap: Tel-Aviv – Budapest

Reggeli után felkeressük a híres Zihron Yayakovban található borászatot, ahol ebéddel összekötött bor és csokoládékóstoláson veszünk részt. Ezt követően a híres Karmel piacra megyünk, ahol még ajándékokat vásárolhatunk. Transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre menetrend szerinti repülőjárattal.

 

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Masada régészeti lelőhelye
 • Tel-Aviv, Fehér Város
 • Akko óvárosa
 • Haifa, Bahá'i Szent Helyek
Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.10.17. - 2019.10.24.
8 nap / 7 éj
555 000 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 7 éjszaka szállást, 4-5*-os szállodákban
 • félpanziós ellátást
 • a program szerinti transzfereket
 • a magyar nyelvű csoportkísérést Budapestről végig és a helyi idegenvezetést
 • a belépőjegyeket
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegyek és illetékek
  kb. 110 000 Ft
 • borravalók
  kb. 60 USD/fő
 • útlemondási biztosítás
  1,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  120 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Lakatos Gabriella
+36 (1) 207 8220
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Ismerje meg Izraelt!

16 nap / 14 éj
2020.03.20. - 04.04.

1.450.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin