Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

A mesés Perzsia
Körutazás Iránban
 
365 000 Ft
/fő + repülőtéri illeték
2019.03.30. - 2019.04.07.
 
Utazás:

menetrend szerinti repülőjárattal átszállással

Elhelyezés:

helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió

Utazás:

menetrend szerinti repülőjárattal átszállással

Elhelyezés:

helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió

Miért ez az út?

1. Irán az egyik legősibb civilizáció, a Perzsa Birodalom hona. Ennek nyomai még mindig megtekinthetők Persepolisban és Pasardaban, ahol a bibliai Kürosz király történetei megelevenednek.

2. Irán egy vendégszerető és nyugodt nép otthona. Aki egyszer megtapasztalja, az sosem felejti el az irániak kedvességét.

3. Iszfahán a középkori Perzsia egyik legszebb városa, ahol a világ egyik legnagyobb terén az Ezeregyéjszaka hangulata vegyül a keleti építészet legszebb alkotásaival. Nem csoda, hogy az UNESCO Világörökség része.

4. Teherán 15 milliós nyüzsgő nagyvárosa bepillantást enged a modern Közel-Kelet legfontosabb eseményeinek helyszíneibe. A Golesztán palotától a Történeti Múzeumig semmi nem olyan lenyűgöző, mint ez az óriási, nyüzsgő, keleti pompájában is rendezett metropolisz.

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Magyar csoportkísérő az utazás teljes időtartama alatt

UNESCO Világörökségi helyszínek

Kulturális látnivalók

Részletes program

1. nap: Budapest – Shiraz

Utazás Budapestről átszállással Shirazba.

2. nap: Shiraz

Kora hajnali érkezés után transzfer a szállodába. Reggeli után városnézésünket Irán egyik legrégebbi mecsetjénél, a Naser Ol-Molk mecsetnél kezdjük, melyet a 9. században építettek és „Rózsaszín mecsetként is ismert. Ezt követően a Narenjestan kertben folytatjuk, amely a perzsa kertépítészet egyik tipikus példája. A kertben található épületet a 13. században kezdték építeni és a kezdetekben adminisztrációs feladatokat látott el. Majd Saadi, a híres és máig tisztelt középkori perzsa költő sírját tekintjük meg ezután, mely a róla elnevezett mauzóleumban található. Következik a Karim Kán citadella, mely egykoron börtönként működött ma, múzeum található benne.  Délután az Eram kertet látogatjuk meg a perzsa kertépítészet UNESCO Világörökség listáján is szereplő remekművét, amely az elképzelt mennyországot próbálja a földre varázsolni. A napot Hafiz a másik ismert perzsa költő mauzóleumánál zárjuk. Befejezésként a bazárt is felkeressük. Szállás Shirazban (1 éj).

Szállás: Parseh Hotel Shiraz 4*

3. nap: Shiraz – Persepolis –Yazd

Reggeli után útra kelünk és Shiraztól a Korán kapunál tett látogatással búcsúzunk majd utunkat Persepolis felé folytatjuk (UNESCO Világörökség része) ahol megnézzük a világhírű és egyedülálló palota együttes romjait. Második állomásunk Naqsh-e Rustam nekropolisz sziklába vájt uralkodói sírjai lesznek, majd Passargade a „Perzsák tábora” következik, ahol Nagy Kürosz sírját nézzük meg. A nap végén megállunk Abarkou-ban is, ahol Irán legöregebb ciprusfája található. Szállás Yazdban (2 éj).

Szállás: Vali Hotel 3*

4. nap: Yazd

Reggeli után városnézés Yazdban, amely a ma is létező zoroaszter vallás központja. Elsőként a Hallgatás tornyait keressük fel, amelyek a zoroaszter vallás egykori temetkezési helyei voltak majd a Tűz templomát. Teszünk egy sétát az óvárosban is majd a 14. századból származó Péntek mecset a következő megállónk. Felkeressük a Víz múzeumot is, amely a térség különleges és egyedi vízgazdálkodását mutatja be. A nap végén meglátogatjuk az Amir Chakhmaqh komplexumot is.  

5. nap: Yazd - Naein - Isfahan

Reggeli után Isfahan felé indulunk, menet közben Naein városkában megállunk és megtekintjük a kétszintes Jame mecsetet. Szállás Isfahanban. (2 éj) 

Szállás: Esfahan Part Hotel 3*

6. nap: Isfahan

Reggeli után elkezdjük az ismerkedést Irán 3. legnagyobb városával, mely a 17. század elejétől több mint 100 évig Perzsia fővárosa is volt. Reggeli után megtekintjük a Vank (vagy Szent nővérek) katedrálist az örmény negyedben, Majd következik a Chehel Sotoun (40 oszlopos) palota és a Világörökség részét képző Naqsh-e Jahan tér (más néven Imam tér), mely a világ egyik legnagyobb tere.  Imam és Lotfollah Sejk mecsetek, Ali Qapou Palota, Nagybazár megtekintése is szerepel a programunkban. Késő délután megállunk a hangulatos Khajou-hídnál, amely a helyiek kedvenc találkozó helye is egyben. Szállás Isfahanban.

7. nap: Kashan - Teherán

Reggeli után utunkat Teherán felé folytatjuk. Első megállónk Abyaneh falu lesz, amely Irán egy legöregebb 2500 éves települése, ahol a hagyományos házakban még mindig népviseletben élnek a helyiek. Következő látványosságunk Kashan - a kerámiáiról híres - városa lesz a sivatag peremén. Az óváros felújított házai egykor gazdag kereskedők lakhelyeként szolgáltak. A Tabatabeai család háza 4 udvarával, csodás falfestményeivel, díszes üvegablakaival kiváló példája a perzsa építészetnek. Az Agha Bozorg mecset és medresze a 18. században épült, így Kashan városközpontjának ékessége. Szállás Teheránban.

Szállás: Shahr Hotel 3* 

8. nap: Teherán

Reggeli után autóbuszos és gyalogos városnézésünket az egykori uralkodói rezidencia, a Golestan (Rózsakert) Palota megtekintésével kezdjük, mely Teherán egyik legrégebbi műemléke. A komplexum 17 épülete palotákból, múzeumokból és különböző csarnokokból áll. Utunkat a Nemzeti Múzeumban folytatjuk, melynek 2 épületéből az egyik, az Archeológiai Múzeum mutatja be az ókori Perzsia kincseit. Folytatásként a Szőnyeg Múzeumba látogatunk, melynek épülete egy szőnyegszövő széket formáz. A napot az Imamzadeh Saleh mecset, és bazárnál fejezzük be.  Szállás Teheránban.

9. nap: Teherán - Budapest

Röviddel éjfél után transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Persepolis romjai
 • Pasargadae
 • Isfahan - Imam tér és Péntek mecset
 • Yazd óváros
 • Teherán - Golestán palota
 • Perzsa kertek

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

További információk

Tervezett menetrend (változhat): 

QR 200 Március 02. Budapest - Doha  16:20 23:35   kb. 5 óra 20 perc 

QR 476 Máricus 03. Doha - Shiraz 01:50 03:35 (másnap) kb. 1 óra 15 perc  

QR 491 Március 10. Teherán - Doha 04:40 06:20 kb. 2 óra 10 perc 

QR 199 Március 10. doha - Budapest  08:25 12:10 kb. 5 óra 20 perc

 

Pótcsoport tervezett menetrendje (változhat): 

TK 1034 Március 30. Budapest - Isztambul  13:35 - 17:35 kb:2óra

TK884 Március 30. Isztambul -  Shiraz 21:50 - 03:05 ( másnap) kb:3óra 45perc

TK 875 Április 07. Teherán - Isztambul   03:00 - 04:55 kb: 3óra 25perc

TK 1035 Április 07. Isztambul - Budapest  07:00 - 07:55 kb:1óra 55perc     

 

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2019.03.02. - 2019.03.10.
9 nap / 8 éj
365 000 Ft
Betelt
2019.03.30. - 2019.04.07.
9 nap / 8 éj
PÓTCSOPORT! 365 000 Ft
Betelt
2019.10.19. - 2019.10.27.
9 nap / 8 éj
365 000 Ft
Foglalás

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 7 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, italok nélkül)
 • a megadott programokat
 • a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a nemzetközi repülőjegyet és a repülőtéri illetékeket
   kb. 199 000 Ft
 • a vízumdíjat
  kb. 27 500 Ft
 • kötelező borravalót 
  kb. 45 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  1,5%

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
   94 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Rokolya Péter
+36 (1) 354 3994
Kovács Andrea
+36 (1) 301 4990
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)

Az út idegenvezetői

2019. március 02 -10. időpontban

Rokolya Péter

thumb_rokolya_peter_id.vezeto.jpg

referens – csoportkísérő – idegenvezető

Gyermekkorom egyik meghatározó olvasmánya –  a „Világjáró” Jelky András kalandjai – alapján már akkor szerettem utazni, amikor még alig lehetett. Minden évben találkoztam a szoborral így soha nem felejtettem el, nemcsak hajózni, utazni is kell! Végül a sport, és később a munkám révén megvalósult az álmom. Munkám és hobbym következtében számtalan országba, minden lakott földrészre eljutottam, de az egyik legnagyobb szerelem Ázsia, az ázsiai kultúra és azon belül India lett. Vallom utazni úgy érdemes, hogy minden érzékszervünk kapjon valamit az adott országból, ha megnézünk minden megnézhetőt, megkóstolunk mindem megkóstolhatót, meghallgatunk minden meghallgathatót, persze ha lehet, tapintunk, és szaglunk is. De a legfontosabb, hogy ezeken felül a léleknek is adjunk valami pluszt, valami különlegeset. Erre törekszem az idegenvezetői munkám során is, amikor hazajövünk, ne csak azt mondhassuk el, igen voltunk abban az országban, hanem jártunk is ott.

2019. március 30 - április 07. időpontban

Simigh Ágnes

s._agnes.jpg

Az 1000út utazási iroda neve egyben a mottója is: olyan helyekre utazni, amelyek különlegesek, akár kevésbé ismertek. Én teljesen azonosulni tudok ezzel, hiszen az ismeretlenebb desztinációk sokkal érdekesebbek, mint az Eiffel - torony meglátogatása sokadjára. Az elmúlt 10 év alatt sok tapasztalatot gyűjtöttem elsősorban Ázsiában és a Közel-Keleten, amit szeretek megosztani csoportjaimmal. Azzal, hogy utasaink kiválasztják egy utunkat máris megmutatják, hogy készen állnak a felfedezés kalandjára. Mindent megteszek azért, hogy olyan élményekkel érkezzenek haza, amelyeket nem felejtenek el és úgy érezzék valóban megismerték az adott országot. Ha ez sikerül, akkor nem is lehetek ennél elégedettebb.

Ismerje meg Iránt!

9 nap / 7 éj
2019.05.16. - 05.24.

315.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin