2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

India-Arany háromszög, Diwali a fény ünnepén, Dubai és Abu Dhabi

Út típusa:VároslátogatásOrszág:India
Régió:IndiaHelység:India
Utazás:RepülövelEllátás:Félpanzió

CSOPORTOS UTAZÁS,India, kelet csodálatos világa. Egy kontinensnyi ország ezer színnel, hangulattal és ízzel, mindez megfűszerezve, kelet legújabb csodájával az Emirátusok két gyöngyszemével Dubai, és Abu Dhabi megismerésével. Magyar nyelvű csoportkísérővel Budapestről végig és helyi idegenvezetővel.

Miért éppen India?

- Mert mi nem csak beszélünk róla, hanem tényleg megmutatjuk a vendégeinknek Indiát.

- Több élmény, látványosság , látnivaló, kevesebb vásárlás.

- Az útjainkat olyan időszakokban indítjuk, amikor helyi ünnepek is vannak, az ezeken való részvétel nagyban növeli az utazáshoz kapcoslódó élményeket.

-Kicsoportos útjaink tartalmasabbak,élményekben gazdagabbak.

 

Utazás: repülőgéppel, az Emirates menetrend szerinti járatával ésautóbusszal

Szállás: 4* szállodákban, 2-3 ágyas zuhanyzós wc-s szobákban

Ellátás: félpanzió, (büfé reggeli és büfé vacsora Indiában, italok nélkül. Dubaiban, 3 reggeli és 2 vacsora)

 

Program:

1. nap:

Elutazás Budapestről az Emirates Légitársaság, menetrend szerinti járatával, egy átszállással Delhibe.

2. nap

Érkezés után kezdődik az autóbuszos városnéző programunk. Ismerkedés India vallásaival, kultúrájával, Delhi műemlékeivel. Meglátogatjuk a Laksmi Narayan hindu templomot és a Jama Masjid, Pénteki mecsetet. A mecset megtekintése után teszünk egy 4 bazárt körbeölelő, kerékpáros riksa túrát. A nap zárásaként felkeressük a Raj Ghat-ot, Mahatma Gandhi emlékhelyét. Vacsora és éjszaka a szállodában, Delhiben (2 éj).

Szállás: Radisson Blu Hotel 5*

3. nap

Reggeli után folytatódik a városnéző programunk. A városnézés során megtekintjük a Qutab minaretet, a Parlament épületét (kivültől), az India Kaput, a Vörös Erődöt, valamint a legnagyobb szikh templomot a Birla Bangla Sahib Gurudwara-t, ahol segítünk is egy kicsit az ingyen konyhán. A napot Akshardam hindu szentély – komplexum meglátogatása zárja. Vacsora és éjszaka a szállodában, Delhiben.

 

4. nap

Reggeli után utazás Agrába, útközben megálló a Jamuna folyó partján fekvő Mathura-ban, a hindu és a Krisna hívők szent városában, Krisna szülővárosában. A városban felkeressük Krisna szülőhelyét, és a Jamuna folyó partjára is elmegyünk. Agrába érkezés után a Vörös erődöt látogatjuk meg. A nap zárásaként felkeressük a „mini Taj Mahal”- ként ismert I’timád-ud-Daulah síremléket. Vacsora és éjszaka a szálláshelyen Agrában. Napi utazás: 205 km, 5 óra

Szállás: Howard Plaza Hotel 4*

5. nap

Napfelkeltekor keressük fel a Taj Mahal-t, mert ilyenkor a legkülönlegesebb és sokan sincsenek, majd visszatérve reggelizünk a szállodában és folytatjuk utunkat tovább Fatehpur Sikribe, Akbar elhagyott városába. A látványosságok megtekintése után érkezés Bharatpur-ba a délutáni órákban. Vacsora és éjszaka a szálláshelyen Bharatpurban. Napi utazás kb. 54 km, 1 óra

Szállás: Laxmi Vilas 4*

6. nap

A reggelit követően egy riksás túra következik a Bharatpur madár rezervátumban, és nemzeti parkban. A program végeztével utazás a szálláshelyre. Útközben megálló a világ egyik csodájának tartott Abhaneri lépcsős kútnál. Vacsora és éjszaka a szálláshelyen Jaipurban (2 éj). Napi utazás kb. 176 km, 4 óra

Szállás: Lemon Tree Premier Hotel 4*

7. nap

Reggeli után utazás a Jaipurtól 11-km-re fekvő Amber-erődhöz, ahova elefántháton jutunk fel. Az erőd megtekintése után, felkeressük Jaipurban a Városi palotát és Múzeumot, látni fogjuk kívülről a Szelek Palotáját, valamint a Jantar Mantar obszervatóriumot. A program végeztével szabadidő, majd utazás a szálláshelyre, éjszaka a szálláshelyen Jaipurban. Este fakultatív program lehetősg Diwali gálaest.

 

8. nap

A reggeli utáni utazás autóbusszal Delhibe, a repülőtérre, majd tovább utazás Dubai-ba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szabad program. Fakultatív grátisz program: az Emerates Mall felkeresése, vacsorázási lehetőséggel. Sállás Dubaiban (3 éj).

Szállás: Atrium Hotel 4*

9. nap

Reggeli után félnapos Dubai városnéző program autóbusszal. Délután szabad program, majd este sivatagi safari BBQ vacsorával. Éjszaka a szálláshelyen, Dubaiban.

 

10. nap

A reggelit követően fakultatív egész napos kirándulási lehetőség Abu Dhabi-ba. Az esti program hajókirándulás és vacsora a Creek-en egy dau fedélzetén. Éjszaka a szállodában, Dubaiban.

 

11. nap

Kora reggel transzfer a repülőtérre, és utazás Budapestre.

 

 

Unesco világörökségi helyszínek:

Delhi Vörös Erőd

Qutub minaret  -  Delhi

Taj Mahal Agra

Vörös Erőd – Agra

Fatehpur Sikri

Jantar Mantar – Jaipur

Rádzsasztáni Erődök – Amber erőd

 

Az út idegenvezetője: Rokolya Péter

referens – csoportkísérő – idegenvezető

 

peter.jpg Gyermekkorom egyik meghatározó olvasmánya – Jelky András kalandjai – alapján már akkor szerettem utazni, amikor még alig lehetett. Minden évben találkoztam a szoborral így soha nem felejtettem el, nemcsak hajózni, utazni is kell! Végül a sport, és később a munkám révén megvalósult az álmom. Munkám és hobbym következtében számtalan országba eljutottam, de az egyik legnagyobb szerelem India lett. India – egy ország, amely nem csak egy ország, egy szubkontinens, kontinensnyi látnivalóval, élménnyel, egy élet sem elegendő mindet megélni. Referensként olyan programot állítottam össze, amely az utasnak – a vendégnek - a lehető legtöbbet adja. Megnézünk minden megnézhetőt, megkóstolunk minden megkóstolhatót, egyetlen érzékszervet sem „kímélünk”.  Mind ezeket, az egyik legnagyobb, legvidámabb, legszínesebb indiai ünnep, a Holi idején. Tartson velünk és biztosan visszatérő vendég lesz Indiában.

India-Arany háromszög a színek ünnepén, Dubai és Abu Dhabi, 2017.03.10.

Szia Péter,

Egy nagy álmunk vált valóra márciusban, mikor az 1000úttal Indiába utazhattunk. Már két hónapja itthon vagyunk, de úgy érzem a lelkem egy darabja örökre ott maradt.

Megcsodálhattuk Delhit ,Agrát, Jaipurt, az ún. Aranyháromszög főbb állomásait, testközelből tapasztalhattuk meg az igazi és semmihez sem hasonlítható indiai életet.

Az 1000 út profin szervezte meg és tette felejthetetlenné számunkra a kint töltött napokat, a csoportkísérőnk, Péter és a helyi vezetőnk, Manish pedig egymást nagyon jól kiegészítve hozták össze a csoportunkat igazi csapattá.

A legkülönlegesebb élményeim a Delhiben található Bangla Sahib Gurdwara szikh templom és a Holi ünnep volt. Az előbbiben megtapasztalhattuk az önzetlen segítség végtelen örömét, míg a Holi ünnepen  a boldogság, felszabadultság és együtt lenni érzés olyan fokát, melyet csak ritkán élhet meg az ember. Persze sorolhatnám tovább, hogy mennyire gyönyörű a Taj Mahal, hogy mennyire él a történelem, a kultúra, hogy milyen finom az indiai rum :)  és mennyire isteniek az indiai ételek, de félek, hogy túl hosszú lenne a véleményem. ;)

A legfontosabb: el kell menni, át kell élni, mert egy életre szóló útravalót ad ez a tényleg hihetetlen csodaország, India.  Én még visszamegyek!

Kata

A várható menetrend (változhat):

Október 13: Budapest – Dubai 16:00 – 23:20

Október 14: Dubai – Delhi 04:35 – 09:25

Október 20: Delhi – Dubai 16:15 – 18:10

Október 23: Dubai – Budapest 08:50 – 12:45

 

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK, VÍZUM

Indiai beutazáshoz vízum szükséges. Az irodánk az utasoknak elkészíti a szükséges vízumot.

OLTÁSOK

Kötelezően előírt védőoltás nincs.

Választható, esetleg javasolt oltások: diftéria, hepatitis A és B, tetanusz, tífusz, meningitisz. Ez ügyben vegyék fel a kapcsolatot a Nemzetközi Oltóközponttal, kérjék ki a tanácsukat.

Elérhetőségük: 1138 Budapest, Váci út 174. Telefon: 06-1-465-3809.

Azon utasaink, akik szeretnék beoltatni magukat, mielőbb vegyék fel a kapcsolatot az oltóközponttal!

PÉNZVÁLTÁS, ÁRAK

A helyi fizetőeszköz: indiai rúpia (INR), 1 rupia = 100 paisa, 1 EUR = kb. 71 INR, 1 INR = kb. 4,5 Ft

A nemzetközi valutákat a legnagyobb bankokban váltják. Előnyben részesítik az USD és az EUR beváltását, főként készpénzformában. A vidéki helyeken előfordulhatnak váltási nehézségek, ezért Delhiben javasolt a valutaváltás vagy kérjék idegenvezetőnk segítségét.

VISA, MASTER típusú kártyákat elfogadják a főbb bankokban, vendéglátóhelyeken, nagyobb boltokban és színvonalas éttermekben. A hétköznapi terepen ajánlatosabb készpénzben fizetni. Éttermekben, külön étkezés vagy fogyasztás esetén szokás borravalót adni, mértéke a Magyarországon megszokott: 10%.  

Az árak helyszínenként eltérők - vagy megegyeznek a magyarországi árakkal vagy a magyarországi árak 40-50 % - a. A külföldi cikkek ára a nemzetközi színvonalnak megfelelő.

BORRAVALÓ

Az idegenvezetőnk induláskor összeszedi az út során tervezett borravaló költségét (50 USD/fő), amelyből fizeti a napi kiadásokat, borravalók, esetleges plusz programok belépői stb. Ezekkel a kiadásokkal az idegenvezető pontosan elszámol az utasok felé.

ELEKTROMOSSÁG

Kétféle rendszer (s ezek keverékei!) használatos: europlug (európai típusú, kétágú konnektorok), three pin (3 ágú konnektorok). Elektromos átalakító hozatala ajánlott. Átalakító a repülőtereken és Indiában olcsón vásárolható. Hálózati feszültség: 220-240 Volt.

IVÓVÍZ, EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS, UTASBIZTOSÍTÁS

A csapvíz sehol sem iható! A jégkockák az elit éttermekben és bárokban is szennyezett vízből készülhetnek, ezért ezt se fogyasszák! Kizárólag palackozott ásványvizet igyanak, az innivaló esetében mindig ellenőrizzék, hogy az ital nem „utántöltött”-e, vagyis a kupakja vagy a záró fedele nem sérült-e. Csak megfelelő színvonalú éttermekben, frissen készült sütött/főtt ételeket fogyasszanak, ebben idegenvezetőnk is a segítségükre lesz. Kerüljék az utcán való étkezést.

A rossz élelmiszerbiztonság és a sokhelyütt fertőzött víz következtében a különböző hasmenéses fertőzések elterjedtek. Továbbá az erősen fűszeres ételek is okozhatnak gyomorpanaszokat. Átmeneti hasmenés minden csoport esetén előfordulhat, előfordul. Hasmenés elleni gyógyszer, lázcsillapító hozatala ajánlott. Tipp: este és reggel 1-1 korty whisky vagy pálinka, a gyümölcsöket fogyasztás előtt hámozzák meg, fogat is csak palackos ásványvízzel mossanak, étkezések után szénsavas üdítőital fogyasztás is segítheti az emésztést.. A szállodákban a higiénia kifogástalan, az utcán azonban sok kívánnivalót hagy maga után. Javasoljuk itthonról vinni a drogériákban kapható „higikendőt” és/vagy fertőtlenítő folyadékot. (Néhány mostanában forgalmazott kézfertőtlenítő folyadék 110 ml-es flakonban van, így ha azt a kézipoggyászban viszik, akkor elveszik a biztonsági ellenőrzésnél – nem a benne lévő folyadék mennyisége számít, hanem a flakon/üveg űrtartalma.)

Feltétlenül javasoljuk, hogy betegség, baleset-, poggyászbiztosítás nélkül ne induljanak el.

 

KÖZBIZTONSÁG

A közbiztonság alapvetően jó, de a sok turista miatt az értékeire mindenki fokozottan ügyeljen. Az indiai szállodákban nem minden esetben találunk értékmegőrzőt, mindig biztonságos helyen tartsák magunknál az összes hivatalos iratunkat, bankkártyákat és valutát. A szállodába érkezéskor az útlevelet a recepción át kell adni regisztrációs célra, amelyet néhány órán belül visszakapnak. Sötétedés után egyedül ne induljanak sétálni.

FÉNYKÉPEZÉS

Műemlékeknél külön fényképezőjegy váltása a helyszínen lehetséges, tehát a belépőjegyek ára nem tartalmazza az ún. kamera jegyeket. Ezek megváltásában idegenvezetőnk készségesen segítségükre lesz. A  helyi emberek , viselet, szerzetese, gyerekek számtalan témát kínálnak megörökítésre, kérjük a megkérdezésük nélkül közeli képet ne készítsenek róla. A helyi emberek barátságosak, kedvesek, együttműködőek, de egy kéréssel tiszteljük meg őket.  Vannak, akik kifejezetten üzleti céllal öltöznek népviseletbe, bűvölnek kígyót stb. őket némi adomány ellenében korlátlanul lehet fényképezni.

 

TELEFONÁLÁS/INTERNET

A szállodák nyilvános tereiben pl.: lobbyban általában jó minőségű ingyenes wifi található, van ahol a szobában is ingyenes, de van ahol fizetős, ezekről érkezéskor az idegenvezető minden esetben tájékoztatást nyújt. Telefonálás haza, csak olyan elmentett telefon számokat tudnak hívni, amelyben a hazai telefonszámok az alábbiak szerint vannak elmentve: +30 20 vagy 30 vagy 70. Fontos kártyás készülékek esetében nem alkalmasak rooming szolgáltatásra, tehát sem kimenő hívást sem fogadást nem tudnak bonyolítani.

 • Diwali ünnepi gálaest: 19.900,- Ft/fő
 • Abu Dhabi egész napos kirándulás 18.500.- Ft/fő

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.13 2017.10.23 11 nap / 9 éj Félpanzió 397 900 Ft

Az ár tartalmazza

 • 6 éjszaka szállást Indiában, félpanziós ellátással, 2 ágyas 4*-os szállodai szobákban
 • 3 éjszaka szállást Dubaiban, 4 *-os szállodában, reggelivel és 2 vacsorával
 • a program szerinti transzfereket, kirándulásokat légkondicionált gépjárművel
 • magyar csoportkísérést Budapestről végig és helyi idegenvezetést
 • belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz

Külön fizetendő

 • repülőjegy illetékkel: kb. 175.000,-Ft/fő
 • vízum ktg. (kb. 16.000,-Ft/fő) vízum ügyintézés: 3.000,- Ft/fő
 • biztosítás (kb.: 10.000,- Ft/fő)
 • Fakultatív program: Diwali ünnepi gálaest: 19.900,- Ft/fő
 • Fakultatív program: Abu Dhabi egész napos kirándulás 18.500.- Ft/fő
 • borravalók 3-5,-USD/fő/nap (helyszínen)
 • egyéni fogyasztások

Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

 • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
 • Márk László:+36 1 354 3996
 • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

 • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
 • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

 • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

 • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
 • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte