2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Hosszú hétvége Algériában

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Algéria
Régió:AlgírHelység:Algéria
Utazás:RepülövelEllátás:Félpanzió

CSOPORTOS KÖRUTAZÁS MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL - Egy felejthetetlen utazás októberben a turisták által alig ismert Algériában.

Miért éppen Algéria?

1. Turisták áltál kevésbé felfedezett terület, csak nem régen indult el a nemzetközi turista forgalom. Nincs tömeg a látnivalóknál, nincs ipari turizmus! Olyan ország, ahol még az ismerőse sem járt és ahol nem turistának fogja érezni magát, hanem vendégnek!

2. Olaszország után a második olyan hely a világon, ahol legjobban, legépebben megmaradtak a Római Birodalom emlékei.

3. Sajátos keveréke az arab és francia kultúrának, római kori és berber múltnak, egyedi természeti sokszínűség jellemzi: mediterrán tengerpart olíva és narancs ligetekkel, hegyek hófedte csúcsokkal, sivatag oázisokkal, ahol a világ egyik legjobbnak tartott, 35 fajta datolyáját termesztik.

4. Csodálatos természet, a Szahara végtelen csendje, az óriási dűnék „hullámzása”, a hatalmas, több ezer méteres hegyek és félelmetes szakadékok, az oázisok pálmafái mind izgalmas kalandra csábítanak.

 

Utazás: repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal

Szállás: belvárosi 3* és 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

 

Program:

1. nap: Budapest - Algír

Utazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal a déli órákban Algéria fővárosába, Algírba. Érkezés a délutáni órákban. A szálláshely elfoglalása és rövid pihenő után egy informatív városnéző sétára indulunk a szálloda környékére. A Földközi-tenger egy öblének partján fekvő város a környező Szahel-dombok lejtőire épült fel. A föníciaiak az ókorban várost alapítottak ezen a területen, mely a későbbiek során fontos kereskedővárossá vált. Jelentőségét bizonyítja, harcos múltja, az idők során több nép is küzdött a város birtoklásáért: berberek, rómaiak, vandálok, arabok, spanyolok, törökök. Szállás és vacsora Algírban (2 éj).

Szállás: Hotel Soltane 4*

 

2. nap: Algír - Tipaza

A reggelit követően folytatjuk városnézést Algírban. Az UNESCO Világörökség részének nyilvánított óváros, Kasbah a török fennhatóság alatt épült fel. A városnézés során az óvárost keressük fel, majd megnézzük a város legismertebb látványosságát, Algéria legnagyobb katolikus templomát a Notre-Dame d’Afrique-ot, mely neobizánci stílusban épült, és egy csodálatos építészeti gyöngyszem. Ellátogatunk Botanikus kertbe, ahol Afrika illetve más, egzotikus nővények megtalálhatóak. Ez a séta azért is érdekes, mert itt láthatjuk a helybeli családokat, párokat, megismerhetjük az Algéria sokszínűségét úgy, ahogy ország más részein talán nem lesz lehetőségünk. Ezután a Földközi-tenger partján lévő ősi pun romvárosba, Tipazaba utazunk, melyet föníciai kereskedők alapítottak. Minden itt élt népcsoport (pun, római, korai keresztény, föníciai, bizánci) a városban hagyta a kéznyomát: bazilikák, színház, fürdők, temető, mozaikkal díszített kőkoporsók láthatók az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló területen. Még egy látnivaló vár ránk a mai napon, Tipaza mellett levő és Kr. előtt 25 II. Juba áltál épített és a feleségének szánt Mauzóleum. A program végeztével utazás vissza a szálláshelyre, vacsora és éjszaka Algírban.

 

3. nap: Algír – Setif – Djemila - Constantine

Reggel indulás kelet felé, érkezés Setifbe, séta a belvárosban, majd tovább utazás a világörökségi védelem alatt álló, i. sz. 1. század végén, Nerva császár idejében alapított és épült, a tengerszint felett 900 m magasságban található Djemilaba. Az Észak-Afrika legépebben megmaradt római építészeti emlékeket őrző emlékhely két fórumot, szentélyeket, színházat, lakó- és középületeket foglal magában. Gyönyörű hegyvidéki környezetben vannak a világ talán legszebb római kori műemlékei: Septimius Severus temploma, Caracalla diadalíve, színház, Bacchus ház, Termálfürdő, a Cosinius piactér. Megnézzük a Múzeumot is, mely híres a mozaik gyűjteményéről, melyeken mitológiai meséket és a mindennapi élet eseményeit ábrázolták. Indulás Constantine-be, érkezés után a szálláshely elfoglalása. Vacsora és éjszaka Constantine-ben.

Szállás: Hotel Ibis Constantine 3*

 

4. nap: Costantine – Algír

A hegyek között fekvő várost szédítően mély szakadékok szelik ketté, az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak, emiatt a „ a sasok és a függőhidak városának” is szokták nevezni. Két hídra (El Kantara és Sidi M’Sid), felsétálunk a gyönyörű panoráma lefényképezésére. Majd megnézzük a város jelképét a Rummel folyó két sziklás partját összekötő 27 ívű Sidi Rached viaduktot. Kabinos felvonóra szállva ellátogatunk a hatalmas sziklán álló Háborús Emlékműhöz és Ahmed Bey palotájához, mely az arab építészet remekei közé tartozik. Délután repülés Algírbe, szállás és vacsora Algírben.

Szállás: Hotel Soltane 4*

 

5. nap: Algír -Budapest

A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés a déli órákban.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Algír – Kasbah
Djemila
Tipaza

Az utazás idegenvezetője: Tanács Gábor

Tanács Gábor utazásszervező, idegenvezető az ELTE TFK történelem-földrajz szakán végzett tanár. Katonai hagyományőrző, művészettörténet oktató. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Európa, kiemelt szakterülete a hadászat, hadtörténet, technikatörténet. Az elmúlt negyed évszázadban módja nyílt megismerni a világ számos táját, és gyakorlati tapasztalatokat szerezni elsősorban az öreg kontinensen, Európában. Specialitása a kis csoportos, személyre szabott, tematizált programok vezetése. Hobbija a munkája: az utazás, az egyes területek "mozaik-képének" a világ egységes képébe illesztése. Kedvenc szállodái: a történelmi hangulatú udvarházak, kastélyszállók, karavánszerájok. Kedvenc étele a pármai sonka, kedvenc itala az indiai fekete tea. Kedvenc városai a középkori hangulatú, meleg tenger közeli, várfalakkal övezett kisvárosok. Aktív amatőr sportoló, sportkedvelő, egy gyermek édesapja.

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

Várható menetrend (változhat):

Október 22. Budapest-Algír  14:00 - 16:05

Október 26. Algír-Budapest  09:00 - 13:00

 

Alap információk

Fővárosa: Algír (1 840 000 fő)
Államforma: köztársaság
Hivatalos nyelv: arab
Beszélt nyelvek: berber (tamazigt), francia
Népesség: 38 813 722 fő (2014)(rangsorban 30.)
Terület: 2 381 740 km² (rangsorban 11.)
Időzóna: Magyarországgal azonos időzóna, nyáron -1 óra

Népesség, Általános adatok

A lakosság 96%-a északon, az ország 20%-án él. A lakosság 58%-a él városban. A várható átlagos élettartam 70 év. Népek: arab (70%), berber (30%). Az ország lakossága fiatal; a népesség 46%-a 15 éven aluli.

Etnikai, nyelvi, vallási megoszlás

A hivatalos nyelv az arab. A második legfontosabb nyelv a francia. Az állami televízió arabul és franciául is sugároz.

Az írott nyelvet illetően főleg francia és felső-arab nyelven írnak.

Az államvallás a szunnita muszlim, mivel a lakosság 99%-a ilyen felekezetű. Etnikai megoszlás: 85% arab, 10% berber, 4% fekete-afrikai, 1% francia.

Szociális rendszer

Az egy főre jutó jövedelem alapján Algéria Afrika gazdag országai közé tartozik. A társadalombiztosítás minden munkavállalóra kiterjed; 60 éves kortól a dolgozók nyugdíjat kapnak. Van rokkantsági és özvegyi nyugdíj is. Hiányzik viszont a munkanélküli segély.

Az egészségügyi ellátás térítésmentes, de az ellátottság tekintetében jelentős a különbség a város és a vidék között.

Gazdaság, általános adatok

Gazdasága: agrár-ipari ország.
Algéria az afrikai kontinens fejlettebb országai közé tartozik. A gazdaságilag aktív népességen belül az agrárkeresők aránya az elmúlt évtizedekben gyorsan csökkent, a bányászatban és az iparban dolgozók aránya már meghaladja a mezőgazdaságban foglalkoztatottakét. A munkaerőhelyzetet kettősség jellemzi; a szakképzett munkaerő hiánya és a szakképzetlenek nagyarányú munkanélkülisége; több tízezer kvalifikált európai dolgozik az országban, s két milliónál is több szakképzetlen algériai kénytelen Francia- és Olaszországban munkát vállalni (gyarmati időkben az arab műszaki értelmiség létrejöttét mindenáron megakadályozták). A függetlenség elnyerése után Algériában néhány gazdasági ágazatban államosítottak. A nyolcvanas évek eleje óta azonban a gazdasági liberalizálás, a magánszektor fejlesztése a cél.

Közlekedés
Az utak az északi országrészre koncentrálódnak. Az ország fő Kikötői: Algír, Annába, Orán, Bedzsája, Szkíkda és Arzév.
A vasút hossza 4 300 km, az úté 90 000 km. Algírból a legtöbb nagyobb város (sok oázisváros is) elérhető repülővel. Valamennyi jelentős tengerparti várost vasútvonal köti össze; a parttól az ország belsejébe is vezet néhány vonal. Olcsó, modern autóbuszok közlekednek csaknem minden település között, még délre is, Tamanrassetig és Djanetig. Északon jó az úthálózat; a sivatagi utak csak részben aszfaltozottak. Taxi minden nagyobb városban található.

(Forrás: Wikipedia)

Biztonság

A közbiztonság jó. A turisták látványa sok helyen szokatlan, ezért az idegeneket megnézik, mert kíváncsiak, de ezt bármiféle rossz szándék nélkül teszik. Ha bemegyünk egy kávézóba, akkor mosolyognak és köszöntik a külföldieket. Annak ellenére, hogy első ránézésre a helyiek nem barátságos kinézetűek, de ez csak az első benyomás, ha kontaktusba kerülünk velük meglátjuk, hogy barátságosak, vendégszeretők és nagyon segítőkészek.

Természetesen javasoljuk, hogy a sétákra ne vigyenek magukkal értékeket, és ne tartsák elérhető helyen a pénztárcájukat. Az óvárosi séták alatt vigyázzanak a zsebtolvajokra, bár mi az ott tartózkodásuk alatt semmiféle ilyen konfliktust nem tapasztaltunk.

Nyelvtudás

Sokan valamilyen szinten beszélnek franciául, elvétve találkozunk angol nyelvtudással, jellemzően a fiataloknál.

Infrastruktúra

Az utak az ország északi részén jó állapotúak. Az autóutak kifejezetten jók. Áthaladva a falvakon sok fekvőrendőr lassítja a haladásunkat, ám ugyanakkor biztosítja a biztonságos közlekedést. Létezik egy autópálya, ami Algeirst, Setifet, Constantinét és Annaba városokat köti össze. A városokon belül a közlekedés keletiesen kaotikus, de senki nem megy gyorsan, így mi például egy balesetet sem láttuk. A lámpa és a gyalogos átkelő szimbolikus jelentőségű, de a határozott fellépést gyorsan eltanuljuk a helybeliektől. Összességében a gyalogos közlekedés kellő körültekintéssel biztonságos. A fővárosban, Algeirsben van metró és buszhálózat is, Constantine városában pedig combino színvonalú villamossal is találkoztunk. Motorokat alig látni az utcán, mindenki különböző fajta kis autóval közlekedik, nagyrészt francia gyártásúakkal. A vidéki városokban találkoztunk Mariott, Novotel, Ibis és Sheraton szállodákkal. Ami látható problémát jelent az a szemét szállítása és kezelése. Mivel kevés turista keresi fel az országot, így a megfelelő infrastruktúra is hiányzik, ez értendő a mosdókra és a szuvenír üzletekre.

Öltözködés

Az utasainknak azt javasoljuk, hogy a nadrág vagy a szoknya alja a térd alá érjen. Semmilyen más követelmény, elvárás nincs. A helybeli nők öltözködése változó, szemmel láthatóan nincs szigorú követelmény, legalábbis a fővárosban, hiszen több olyan fiatal nőt látni az utcán, akinek a ruhája semmiben nem különbözik bármely európai fiatal hölgy ruházatától. Vidéken a fejkendő az általános viselet és a muzulmán szokásokhoz hűen kevés nőt látni az utcákon.

Higiénia

Az országban találkozni fogunk olyan higiéniai körülményekkel, amelyek számunkra szokatlanok. Az út során, mivel nagy távolságokat fogunk busszal menni, meg kell hogy álljuk út menti benzinkutaknál és falvakban. Az ottani wc-k nem az Európában megszokott mosdók, hanem az úgynevezett „talpas” wc-k. Az első 1-2 nap után el tudjuk fogadni, hogy ez egy adottság, amelyhez alkalmazkodni lehet és a továbbiakban már nem fog gondot okozni. Javasoljuk, hogy az úti poggyászba mindenképpen készítsenek be kézfertőtlenítőt és némi alkoholt. Fogyasztásra a palackozott ásványvizet ajánljuk, amely a buszunkon is be lesz készítve, illetve minden kis boltban kapható.

Árak

Ásványvíz: kb. 40-70 Dínár
Cigaretta: kb. 150-200 Dínár
Kávé vagy üdítő (szállodákban): kb. 200-300 Dínár

Pénz

Helyi pénznem a dinár, a pénzváltóknál azt a megjelölést fogunk látni, hogy DA. A papírpénz 500, 1.000, és 2.000 címletben létezik, illetve aprópénz 5, 10, 20, 50, 100 és 200 értékben. Országon belül csak a dinár van használatban. 1 dinár = kb. 2-3 Ft, attól függően hol tudtunk pénzt váltani. Van hivatalos árfolyam, amellyel a repülőtéren és a szállodákban találkozunk és létezik a feketepiaci árfolyam. Hivatalosan 1 EUR = kb. 110 DA, ám az idegenvezető segítségével tudunk váltani 1 EUR-t kb. 150-170 dínárért.

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.10.22 2017.10.26 5 nap / 4 éj Félpanzió 245 000 Ft

Az ár tartalmazza

- szállást 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban

- félpanziós ellátást

- az országon belüli repülőjegyet illetékkel

- a megadott programokat

- a szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz

- a helyszíni transzfereket és a magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

-       Nemzetközi repülőjegyet illetékkel (kb. 85.500,- Ft/fő)

-       Vízumdíjat (26.500,- Ft/fő)

-       Útlemondási biztosítást: 1,5%

-       Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást

-       Ajánlott borravalókat: kb. 3-5 USD/fő/nap

-       Egyágyas felár 75 000 Ft


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte