Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Az Adria titkai
A Nagy Kékség
 
224 700 FT
/fő
2018.09.01 -2018.09.07.
 
Utazás:

20 fős autóbusszal

Elhelyezés:

2*,3*,4*-os tengerparti szállodákban

Ellátás:

reggelis ellátással

Utazás:

20 fős autóbusszal

Elhelyezés:

2*,3*,4*-os tengerparti szállodákban

Ellátás:

reggelis ellátással

Részletes program

1. nap: Split 

Indulás reggel 6:00 órakor Budapestről, a Blaha Lujza térről. Utazás 2,5 óránkénti rövid pihenőkkel autópályán a Nagykanizsa – Zágráb útvonalon Split irányába. Útközben történetek Diocletianus (284 -311) római császár életéből, az uralkodása alatti intézkedésekről. A Tetrarchia és dioecesis rendszer vázlatos bemutatása. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Diocletianus palota (Split óvárosa) építésének igaz meséje – majd a valaha Magyarországhoz tartozó Spalato (Split középkori olasz neve) fontosabb eseményeinek felelevenítése. Koraesti bejelentkezés hotelünkbe, utána közös séta az óvárosban, Diocletianus sírjának és IV. Béla király leányai, Katalin és Margit szarkofágjának fényképezésével. Esti-éjszakai szabadprogram Splitben.

Éj Splitben

Szállás: Hotelzagreb-split***

2. nap: Az „Adria Máltája”: Vis

Bekompolás délelőtt 10:00 órakor az Adria közepére tartó járatra. Hajózás az „Adria Máltája”, Vis szigetére. A buja zöld növényzettel fedett sziget 57 km távolságra fekszik a horvát partoktól (119 km-re Olaszországtól), félúton a Trieszti-öböl és az Otrantói-szoros között. 1809-ben vált a Brit Királyi Haditengerészet (Royal Navy) adriai támaszpontjává, „Little Malta” néven. Erődjeit (Fort King George, Tower of Duke Wellington, Fort Hoste Battery) a britek építették, kocsmáit, billiárd szalonjait a brit tengerészek látogatták először. Az 1815-ös Bécsi konferencia döntéseként került osztrák kezelésbe, 1866. júliusában a sziget partjainál zajlott a Lissai csata, a Császári és Királyi Hadiflotta egyik legdicsőbb győzelme, „alapító” eseménye. A néhai Lissa Ausztria-Magyarország mindentől elzárt erődszigete – és rendkívül kellemes klímája miatt, egyik legfőbb szőlő és déligyümölcs termesztő szigete volt. Kikötéskor a Brit erődök, a Fort Batarija (Osztrák-Magyar Erőd), a Prirovo (Tengerész temető-félsziget) és a városi pálmaerdő fényképezése a tenger felől. Látogatás a Lissai csata hőseinek helyreállított emlékművénél, majd nyitva tartástól függően a Batarija Erőd múzeumában. Séta a III. György erődhöz, illetve a Rogacsics-öböl csatahajó bunkeréhez. Felkapaszkodás a Velo Polje vidékére, a Royal Air Force néhai repteréhez, rövid pihenővel a Brit Légierő Emlékműnél. Átutazás a sziget nyugati kikötőjébe, a festői Komizsa (olaszul Comisa) városába. A máig is halászatból és a tengerből élő városka érintetlen középkori belvárossal, nagyszerű stranddal rendelkezik – s ez Dalmácia legtávolabbi elérhető, állandó települése. Komizsa a végtelen nyílt Adria kapuja – innen a Nagy Kékség hullám-birodalma következik.  

Éj Komizsában

Szállás: Hotel-Bisevo***

 3. nap: Halászok balladája; A bisevoi Kék-barlangban

1./ Egész napos szabadidő.

vagy

2./ Fakultatív hajózás: Reggeli után a nyitva tartástól függően látogatás a velencei toronyban berendezett Halászati Múzeumban. Ismerkedés a hagyományos latin vitorlás halászhajókkal, s a régi, nyílt tengeri halászati eszközökkel, módszerekkel. Kihajózás egy XIX. századi halászhajón a 6 km távolságra lévő, 15 lakosú (!) Bisevo (olaszul Busi) szigetére. A 6 km2 területű mészkősziget, valaha fontos szőlőtermő vidék, illetve halász célterület volt. Egyedi csodája a fehér mészkövében kialakult 24 m hosszú, 15 m belmagasságú Kék-barlang, amit 1884-ben nyitottak meg a tenger felől érkező látogatók számára. Látogatás a barlangban, úszási lehetőséggel a különleges kék varázsvilágban. Délutáni visszahajózás Komizsára. Szabadidő, további fürdőzési lehetőséggel a reneszánsz stílusú, Kalózok Miasszonyunk Temploma csodaszép strandján. Esti szabadidő az óvárosban.

Éj Komizsában

4. nap: Palagruza mélykék vizei

1./ Egész napos szabadidő.

vagy

2./ Fakultatív hajózás:Reggeli után rövid séta a kikötőbe. Rövid felkészítés motorcsónakos kirándulásunkra. Kihajózás a nyílt tengerre, az „Adria közepére”, a partoktól 124 km távolságra lévő Palagruza (olaszul Pelagosa) szigetére. A csodaszép, 1400 m hosszúságú sziget Diomédész argoszi király (Odüsszeusz társa a Trójai háborúban) állítólagos temetkezési helye. Bércei 90 m magasságra tornyosulnak a végtelen kékség fölé, homéroszi eposzokba illő vadregényességgel. Óceáni mélységű környező víztömegei az Adria halban leggazdagabb területei. Palagruza egésze védett terület, számos csak itt élő növénnyel. A festői sziget tetején 1875-ben az Osztrák-Magyar Haditengerészet mérnökei tervezték és építették meg a Földközi-tenger egyik legnagyobb (s máig legszebb) világítótornyát. Kikötés a valószínűtlenül távoli szigeten, majd túra a világítótoronyhoz. A szédületes körpanoráma fotózása, a „légi felvételek” élvezete. Késő délutáni visszahajózás Vis szigetére.

Közös búcsúvacsora. A látottak értékelése – fakultatív éjszakai mártózással.

Éj Komizsában

5. nap: Hvar 

Elhajózás Splitbe hajnali 5:30-kor, kikötéssel 7:50-kor. Átszállás után behajózás Hvar-szigete (olaszul Lesina) irányába. Menet közben az „Adria Madeirája”, a legtöbb napsütéses órával megáldott dalmát sziget természetföldrajzának áttekintése. A sziget görög gyarmatosításának és Pharosz város Kr.e. 385-ben történt megalapításának históriája. Megérkezés Hvar csodaszép kikötőjébe, a néhai Velencei Köztársaság egyik legnagyobb támaszpontjára. Séta a Pijaca Renaissance negyedében, a 300 m-nél is hosszabb, pálmákkal övezett velencei kikötőben. Ismerkedés a Velencei-Oszmán tengeri háborúk korával, amikor a Serenissima Repubblica de Venezia felépítette Hvar (Lesina) városát és erődjét. Séta az 1520-ban befejezett Szt. István pápa Katedrálishoz, majd az 1465-ben épült Ferences kolostor és Tengerész ispotály épülettömbjéhez. Lépcsőzés a Mária kapun át a XVI. századi Spanyol erődhöz. Az óváros és a nyílt tenger panorámáinak fotózása a magasból. Este szabad program Hvar óvárosában.

Éj Hvarban

Szállás: Resortfontana-Adriatiq** 

 6. nap: Hvar – az antik Hellász és Róma emlékezete

Reggeli utazás a több mint 70 km hosszúságú, napsütötte sziget északi szegletébe, az UNESCO világörökségi Stari Grad mező, az antik görög Pharosz város és parcellái területére. Séta a Purkin Kuk domb tetejére, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik az ókori görög geometrikus parcellákra (chora) és az Adria legtermékenyebb völgyére. Ismerkedés az itt élt görögök múltjával, Demetriosz hajóhadával és háborújával Róma ellen. Séta a világ (talán) legrégebbi, a rómaiak által ültetett szőlő, illetve olajfa ligetében, kóstolási lehetőséggel a méltán elismert Plavac Mali vörösborból. Városnézés Stari Grad óvárosában, vázlatos ismertetővel az ókori görög- illetve római hajózásról. Fényképezés az 1481-ben átadott Dominikánus kolostornál, majd rémtörténetek a szigetet 1571-ben kifosztó Uluz Ali algíri szaracén kalózairól. Visszautazás Hvar városába, a Pakleni-szigetek fotózása és strandolás. 

Éj Hvarban

7. nap: Hazautazás

Hajnali ébresztő. Csomagolt reggelink átvétele, majd buszozás a kikötőbe. 1 órás hajózás Split kikötőjébe, búcsúzással az Adriától. Folyamatos utazás autópályán, 3 óránkénti rövid pihenőkkel, a Split – Zágráb útvonalon. Budapestre érkezés a Blaha Lujza térre, az esti órákban. 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Split történelmi központja

 • Stari Grad mező

 

 

 

Fakultatív programok

Fakultatív Bisevo Kék-barlang hajózás: 70,-EUR

Fakultatív Bisevo Kék-barlang hajózás: 70,-EUR

Belépők tételes felsorolása:

1./ Ferences kolostor és Tengerész ispotály (Hvar): 30,-HRK,

2./ Spanyol erőd (Hvar): 25,-HRH, 

3./ Stari Grad (Hvar): 40,-HRK,

4./Batarija Erőd Múzeum (Vis): 20,-HRK, 

5./ Komizsa Halászati Múzeum (Vis): 35,-HRK

Figyelem!

- Programunk során minden szigetre a buszunkkal együtt utazunk, vagyis nincs szükség poggyászpakolásra, csomagokkal történő gyalogos felszállásra.

- A részvételi díj az összes buszra vonatkozó komp költséget tartalmazza. A kompoknál való megjelenés és beszálló kártya igazolás átvétele minden esetben az indulás előtt min. 1 órával történik

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • az utazást autóbusszal
 • szállást 2*-os, 3*-os és 4*-os szállodákban 
 • reggelis ellátást
 • magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • útlemondási biztosítást
  1,5%

  EGYÉB KÖLTSÉGEK

  • BBP biztosítás
  • egyágyas felár
   69 900 Ft
  • vacsora felár
   20 900 Ft
  • fakultatív programok
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője: Karancsi Dóra

profil.jpg

 

A természet szerelmese vagyok és hiszek abban, amit egy nagyon kedves barátom fogalmazott meg: „Nem a természetet kell megvédeni az embertől, hanem az embert kell visszahelyezni a természetbe.”

 Már gyerekkorom óta járom a világot, édesapám földrajztanárként a természeti szépségek iránti rajongását hamar belém ültette. Így nem volt kérdés, hogy a turizmus irányába tanulok tovább, egyetemi tanulmányaimat is ezen a szakirányon végeztem.

7 éven keresztül utazásszervezőként dolgoztam, mely során Európában és Európán túl számtalan utazást koordináltam, míg végül úgy döntöttem, hogy szeretném ezeket az élményeket az emberekkel személyesen átélni és idegenvezető lettem.

Azóta is igyekszem azt szem előtt tartani, hogy utasaim igazi élményekkel gazdagodva térjenek haza utazásaikról, hiszen ezek azok a tapasztalatok, amelyek igazán maradandóak. Emellett pedig nap mint nap azért dolgozom egy állat- és környezetvédelmi alapítvány munkatársaként, hogy az emberek felismerjék a természettel való együttműködés szépségeit és fontosságát egy élhetőbb és boldogabb jövő reményében.

Kapcsolódó magazin

bezárás
# EZERNYI ÉLMÉNY
ELŐLEG ÉS KOCKÁZAT NÉLKÜL
EXTRA KEDVEZMÉNNYEL


Az utóbbi időszak eseményei miatt megértjük,
hogy nehezebb a jövőt tervezni,
különösen, ha utazásról van szó.
Sokan szeretnének utazni,
ezért ebben a gyorsan változó világban megkönnyítjük a döntésüket.

Érezzék magukat biztonságban és jelentkezzenek őszi utazásainkra kockázatmentesen
igény esetén most előleg befizetése nélkül* foglalhatják le
saját szervezésű csoportos körútjainkat,
ráadásul most extra kedvezményt adunk.

A kedvezmény mértéke
az alapárból (repülőjegy nélküli részvételi díj) 5%,
törzsutasok esetén: 7%

A kedvezmény más kedvezménnyel nem összevonható,
július 31-ig történő foglalásokra érvényes.

*Az ajánlat csak a 2020. június 1. után beérkezett új foglalásokra érvényes, visszavonásig.

Utazási időszak: 2020. szeptember 1 - december 15. között

További részletek