Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Bordeaux - bor és kultúra
 
 
177.600 Ft
/fő + repülőjegy
2018. október 12.
 
Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

3*-os szállodában

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal ebéd 

Utazás:

repülővel

Elhelyezés:

3*-os szállodában

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal ebéd 

Miért ez az út?

1.Franciaország két világhírű borvidékeinek megismerése: Margaux, Saint Émilion

2.Európa legnagyobb homokdűnéjének „megmászása” (Dune de Pyla)

 

Gasztronómiai élmények

Unesco világörökségi helyszínek

kislétszámú csoport

garantált indulás

Részletes program

1. nap Budapest – Bordeaux – Saint-Émilion - Bordeaux

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren reggel 04:00 h-kor. Elutazás a Wizzair közvetlen járatával 06:05 h-kor. Érkezés Bordeauxba 08:40 h-kor, majd utazás autóbusszal Saint-Émilionba. Séta a középkori műemlékváros-ban, ahol megtekintjük a Église Monolithet, a sziklába vájt föld alatti templomot, és a hozzá tartozó katakombákat, majd a Cloître de la Collégiale társas kolostort, valamint a Chapelle de la Trinité, azaz a Szentháromság kápolnát.  Ebéd a hangulatos városka egyik éttermében.
Ezt követően a Chateau Pressacban elkezdjük ismerkedésünket a borok világával. A Quenin család tulajdonában lévő, 40 ha-os, számos díjat nyert birtokon megcsodálhatjuk a pincészet középkori épületét, és megkóstoljuk Saint Emilion Grand Cru Classé minősítésű borait.
A nap végét egy világhírű birtok koronázza meg. A Chateau Smith Haut Lafitte története a 17. század végén kezdődött, így 2015-ben egy különleges borral ünnepelték az eredeti szőlőültetvény 650. születésnapját. A bírtok és történelmének megismerése után, a tulajdonosok magánpincéjében 3 féle bort kóstolunk meg a legjobbakból: 1 fehér és 1 vörös Premier Grand Cru Classé bort, majd egy „fiatal” vörösbort.
A pincelátogatások után a délutáni órákban érkezünk Bordeaux-i szállásunkra, a Hotel Continental by HappyCulturebe. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

2.nap Arcachon - Pauillac - Margaux  - Bordeaux (210 km)

Reggeli utánaz Atlanti-óceán partján található Arcachonba utazunk. Itt található Európa legnagyobb homokdűnéje, a Dune de Pyla. Méretei lenyűgözőek: 3 km hosszú, 500 méter széles és helyenként eléri a 107 méteres magasságot. A dűnék tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a végtelen óceánra. Séta kora délutánig, majd Franciaország és Bordeaux leghíresebb borvidékére a Garonne bal partján elterülő Médoc, és Haut Médoc területére utazunk. Itt található a négy legnagyobb Premier Grand Cru Classé minősítésű borászat (Chateau Margaux, Chateau Latour, Chateau Lafite Rothschild, Chateau Mouton Rothschild). Először a Chateau Pichon Baron bírtokra látogatunk. A gyönyörű környezetben fekvő kastély és birtok egyike a Bordeaux környéki történelmi szőlőültetvényeknek, és 1855 óta Second Grand Cru Classé minősítésű. A borkóstolás alatt a 2000-es évek legjobb boraiból kapunk ízelítőt.
Ezt követően érkezünk a Margaux földjén található, 1885-ben alapított, talán leghíresebb Grand Cru Classé minősitésű, Chateau Kirwan pincészetbe. A pincelátogatás után megkóstoljuk a pincészet 2 kíváló borát.
Este érkezünk vissza Bordeauxba, a vacsora fakultatív.

3. nap Bordeaux

Ezt a napot Franciaország „borfővárosának” szenteljük. Bordeaux a Garonne folyó partján fekszik. A hangulatos város közel ötezer gótikus és barokk épülettel büszkélkedhet, melyek többsége a 17. századba repít minket vissza. Bordeaux régi városrésze a kikötővel (Porte de la Lune) az Unesco világörökségének része.
Reggeli után először a város legnagyobb piacát, a Marché des Capucines-t látogatjuk meg. A 19. században épült vásárcsarnok helyén már a 17. század elején is piacnapokat tartottak. Friss zöldségek, gyümölcsök, húsok, halak, rákok, kagylók, olivabogyók széles választéka várja a vásárlókat, nézelődőket. A specilális standokon egyedi ajánlatokkal is találkozhatunk, mint pl. Réunion szigetről származó egzotikus termékek. A Capucins negyedben található piac környékén számos étterem, kávézó várja vendégeket.
A piac után a Bor és Kereskedelmi Múzeumba látogatunk. A XV. Lajos korabeli épületben a bortermelés és kereskedés 3 évszázados történetével ismerkedhetünk meg. A vezetett múzeumlátogatást egy borkóstolás zárja 2 féle borral.
Délután közös városnézés Bordeauxban. Főbb látnivalók: Szent András katedrális (Cathédrale Saint-André); a Palais Rohan (érsekségi palota és városháza egy helyen); a beépítetlenül hagyott központi tér, a Place des Quinconces a Monument aux Girondins-nal (emlékmű a girondista köztársasági terrorról); a Börzepalota (Place de Bourse), melyet még XV. Lajos építetett; a Grand Théatre és a környező árkádos házak, Le Miroir d’Eau (Víztükör attrakció). A régi házak között közlekedő ultamodern, vezeték nélküli villamos színesíti a városképet.
A belvárosban található az 1,2 km hosszú bevásárló utca (Rue Sainte Catherine) márkás üzletekkel, sörözőkkel, kávézókkal. Itt található a híres Lafayette áruház is, melynek belső része egy királyi palotához hasonlít. A közös séta után szabadprogram, a város és a helyi gasztronómia felfedezése egyéni ritmusban. Aki, még többet szeretne megtudni a borokról a La Cité du Vin ultramodern épületében, interaktív kiállítás keretében, headsettek segítségével megteheti (fakultatív program).
Késő délután is érdemes elsétálni a főtérhez és elidőzni egy kicsit a kivilágításban pompázó téren.
Este fakultatív programként gasztronómiai vacsorával egybekötött sétahajózást ajánlunk a Garonne folyón úszó étterem hajón. A finom vacsora közben megcsodálhatjuk a kivilágított várost.

4. nap Bordeaux - Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Elutazás Bordeauxból 09:15 h-kor, érkezés Budapestre 11:50 h-kor.

Unesco Világörökségi helyszínek:
 • Saint-Emilion törvényszéke (kulturális/1999) 
 • Bordeaux régi városrésze a kikötővel
 

 

Fakultatív programok

4. nap: Látogatás a bormúzeumban borkóstolással: 8.000 Ft/fő

4. nap: Sétahajózás a Garon folyón gasztronómiai vacsorával: 23.000 Ft/fő

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Bordeaux: 06:05 -08:40 
Haza út: Bordeaux - Budapest: 09:15 - 11:50

Utazás Wizz Air járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt adhatnak fel.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2018.10.12. - 2018.10.15.
4 nap / 3 éj
177 600 Ft
Betelt

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • 3 éjszaka Bordeaux belvárosában 3*-os szállodában, büfé reggelivel
 • 1 ebéd Saint Emilionban
 • látogatás a Chateau Pressac pincészetben 2 fajta borkóstolóval
 • látogatás a Chateau Smith Haut Lafitte pincészetben 3 féle borkóstolóval
 • látogatás a Chateau Pichon Baron pincészetben (Pauillac) 3 fajta borkóstolóval
 • látogatás a Chateau Kirwan pincészetben (Margaux), 2 féle borkóstolóval
 • helyi autóbusz közlekedés a program szerint
 • magyar idegenvezető
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • Wizzair repülőjegy illetékkel, kézipoggyásszal
  60.000 Ft/fő (változhat)
 • útlemondási biztosítás
  1,5 % (kötelező)
 • idegenforgalmi adó
  8 EUR/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb költségek

 • BBP biztosítás
  565 Ft / fő / naptól
 • Egyágyas felár
  37.000 Ft/fő
 • Sétahajózás Bordeauxban gasztronómiai vacsorával
  23.000 Ft/fő
 • feladható poggyász
  kb. 14.000 Ft/db (max. 20 kg)
 • Bormúzeum borkóstolással
  8.000 Ft/fő

 

Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Zsila Sándor
+36 (1) 301 4998
Deczky Katalin
+36 (1) 301 4999
Bordás-Donkó Anikó
+36 (1) 207 8223
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

 Ondrejné Novák Ildikó

 ondrej.jpg

„A francia nyelv, kultúra és gasztronómia lelkes rajongójaként ajánlom Önöknek Franciaországnak ezt a különleges vidékét. Azt a vidéket, amelynek hallatán az embernek rögtön a világ legjobb borai és a finom ételek jutnak az eszébe.

Bordeaux környékén voltam ösztöndíjas, itt ismerkedtem meg a francia borkultúrával, a borpincékkel, az elragadó piacokkal. Gyönyörű a természeti környezet, az Atlanti óceán, a homokdűnék, különleges élmény a hajózás a Garonne folyón, ahonnét más szemszögből láthatjuk a vidéket.

Nagy örömömre szolgál, hogy ezt a sokszínű régiót együtt járhatjuk be Önökkel.”

5 nap / 4 éj
2019.05.13. - 05.17.

321.800 Ft/főtől

5 nap / 4 éj
2018.12.30. - 01.03.

268.500 Ft/főtől