Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Feröer-szigetek

Az Atlanti-óceán térségében, Skócia és Izland között elterülő, 18 kisebb-nagyobb szigetből álló csoport, a Feröer-szigetek, amely megannyi érdekességet és látnivalót tartogat az odalátogató számára, mint Izland. Aki szereti az északi területeket és nincs gondja a kissé szeszélyes időjárással, annak kihagyhatatlan úti cél. A helyiek úgy tartják: ”Ha nem tetszik éppen az időjárás, várj még 5 percet”. A szigetek egyik fő érdekessége, hogy bármelyik pontján állunk, nem lehetünk a tengertől 5 km-nél távolabb. Az egykor vikingek lakta terület jogilag Dánia fennhatósága alá tartozik, de széles körű autonómiát élvez. A 18 vulkanikus eredetű szigeten összesen körülbelül 50.000 feröeri él, amelyből 13.000 fő csak a fővárosban, Tórshavnban. Tórshavn nevének jelentése: Thor (a villámlás és mennydörgés óészaki istene) kikötője. A települést 850 körül alapították, így Észak-Európa legrégebbi fővárosaként jegyzik. A hegyek-völgyek között megbúvó, színesebbnél színesebb vagy éppen feketére festett házak tündökölnek a fűvel borított háztetőikkel. Igazi paradicsom a természetfotósok és az ornitológusok számára. A táj alakja a mai napig formálódik, a szél és a tengervíz együttes munkájának eredményeként alakul, így mindegy egyes alkalommal más és más képet mutat az utazónak. A szigetek tenger felőli oldala mindig meredek és sziklás, aminek az ott fészkelő madarak kimondottan örülnek, míg a belső területek lankásabbak, gyönyörű zöld fűvel borítottak. A helyiek birkatenyésztéssel és halászattal foglalkoznak leginkább. Az első birkákat az akkor még lakatlannak számító szigetre érkező szerzetesek hozták be. A feröeri halászati technika mind családi méretekben, mind pedig kereskedelmi szinten a legfejlettebbek közé tartozik. Természeti világa igen gazdag, talán a heghíresebb madaruk a lunda.
A Feröer-szigetekre akkor érdemes ellátogatni, ha érintetlen, zöld természetre vágyik az utazó, csodálatos madárvilággal, ahol nem hemzsegnek a turisták, cserébe vállalja, hogy az időjárás nagyon változékony. Talán egyszeri élmény, de mégis felejthetetlen.

Magyar állampolgárok beutazása csak érvényes útlevéllel lehetséges.

Feröer szigetek a középkor óta lakott, vulkáni eredetű szigetcsoport az Atlanti-óceán északi részén, Norvégia, Skócia és Izland között található. Neve magyarul Juh-szigeteket jelent. A Dán Királysághoz tartozik, de 1948 óta széles körű autonómiával rendelkezik. Dániával ellentétben nem tagja az Európai Uniónak.

Éghajlat:
Feröer óceáni éghajlata, mely a Golf-áramlatnak köszönhető, a földrajzi szélességéhez képest enyhe, csapadékos és rendkívül változékony. Gyakran egyik percről a másikra napsütésből esőbe megy át, de a különböző szigetek időjárása is teljesen eltérő lehet egy adott pillanatban. Tórshavnban az évi középhőmérséklet 6,6 °C (januárban 3 °C, júliusban 11 °C), az évi csapadékmennyiség eléri az 1500 mm-t. A kikötők egész évben jégmentesek, hó csak alkalmanként hullik és sohasem marad meg hosszú ideig.
Aktuális időjárás itt látható

Közlekedés: 
Feröer legfontosabb közlekedési gócpontjai a Vágari repülőtér, illetve a tórshavni kikötő ezenkívül négy kikötő található a szigeteken. A nemzeti légitársaság, az Atlantic Airways 9 külföldi célállomáson kívül belföldi helikopterjáratokat is indít, a Norröna nevű autókomp pedig több külföldi kikötővel teremt kapcsolatot.

Elektromosság:
Magyarországi aljzatokkal megegyező, átalakító nem szükséges.

Ruhaviselet:
Esőkabát és 1 váltás meleg ruha hozatala nyomatékosan javasolt.

Kiemelt Feröer-szigetek ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:
Vélemények útjainkról

Kedves Szilvia!

Nagyon jól sikerült a feröeri  utunk.  Jó volt a szálláshely, a reggelik bőségesek voltak. Gőgös

Norbert jó idegenvezetőenek és gépkocsivezetőnek bizonyult. A  programban szerepeltek egy kivételével teljesültek. Mykenes-szigetre nem tudtunk átmenni, mert a viharos idő miatt nem indult a komp. Ezt azonban Norbi kompenzálta egy másik programmal. Az első nap tanúi

lehettünk a Grindadrap (bálnaölés) eseményének is.

Üdvözlettel: dr. B. Sándor

dr. B. Sándor

Kedves Szilvia!

Örülök, hogy részt vehettem ezen az utazáson, s ezúton köszönöm Önnek még egyszer fáradozásait. Igen, nagyon vártam, s mindenkinek csak javasolni tudom a szigetek meglátogatását, mivel számomra hihetetlen természeti szépségekben való gyönyörködést nyújtott, s hiszem másoknak is ilyen élményekben volt/van/lehet része. 

Üdvözlettel:

B. Ilona

B. Ilona

Kedves Szilvia!

Most éppen "irigykedem" az ott lévő csoportra, bármikor nagyon szívesen visszamennék. Mindennel meg voltam elégedve, amire az "1000 út utazási irodá"-nak volt ráhatása. ( Meg persze azzal is, amire nem.) Számomra megfelelt a szállás, a napi programok jók voltak, az idegenvezetés pedig a "szokásos", mivel még csak Gőgös Norbert útjain voltam Önökkel.

Szeretnék még irodájukkal utazni!

Üdvözlettel:
Zs. B. Zsuzsanna

Zs.B. Zsuzsanna, 2017. május

Feröer-szigetek

Most éppen "irigykedem" az ott lévő csoportra, bármikor nagyon szívesen visszamennék. Mindennel meg voltam elégedve, amire az "1000 út utazási irodá"-nak volt ráhatása. (Meg persze azzal is, amire nem.) Számomra megfelelt a szállás, a napi programok jók voltak, az idegenvezetés pedig a "szokásos", mivel még csak Gőgös Norbert útjain voltam Önökkel.
Szeretnék még irodájukkal utazni!

Zs. B. Zsuzsanna, 2017. május

Feröer-szigetek

Az augusztus 3-8-a közötti Feröer-szigetek körutazás csodálatos volt. A programok, a szállás, az idegenvezető, az időjárás, az utitársak mind hozzájárultak ahhoz, hogy azt mondtuk mindannyian "életre szóló" élmény volt. Az idegenvezető kedvessége, gondossága külön köszönetet érdemel. Elnézést kérek, hogy a tatárföldi utazásról nem írtam, de csak ismételni tudnám, hiszen valamennyi útja az Irodának kiváló volt. Köszönettel, üdvözlettel!

V. Judit. 2018. augusztus

Feröer-szigetek

Kedves Szilvia!

Kissé megkésve válaszolunk kérésére. Az utazás nagyon jól sikerült, várakozásunknak megfelelően sok csodát és szépet láttunk, sok hegyet megmásztunk, nagyon jól éreztük magunkat, még az időjárás is kegyes volt hozzánk. Az idegenvezetés profi, Gergő nagyon aranyos és segitőkész volt. Köszönünk mindent. Mindannyiuknak jó munkát és jó egészséget kívánunk!

J. család, 2018. augusztus

Feröer-szigetek

Kedves Bartos Szilvia!

A feröer-szigeteki körutazás kellemes volt. A szigetek csodálatosak és a programban igyekeztek minél többet láttatni ebből. A szállás egyszerü, de tiszta és csendes volt. Az idegenvezetőnk, Gergő kedves, nyugodt és segítőkész. Jól tájékozódott és biztonságosan vezetett.

K.né B. V. és férje, 2018. augusztus

Feröer-szigetek

Kedves Krisztina!

Már vagy 35 éve tervezem, hogy elmegyek a Feröer-szigetekre. Vonzottak a képek, amelyeket a festői tájairól, meredek bérceiről, megmászásra sarkalló sziklaszirtjeiről, boldog birkáknak otthont nyújtó mélyzöld domboldalairól, az aranyos lundákról akkortájt láttam. Nem csalódtunk, és ebben a jó szervezés, a remek útitársak és idegenvezető mellett a zömmel napfényes,  egy rövid szemerkélést leszámítva esőmentes időjárás is szerepet játszott. Kérték, hogy vigyünk magunkkal két esőkabátot, esőnadrágot, vízálló bakancsot. Beszereztük, vittük, de szerencsére nem volt szükség rájuk. Ugyanakkor sapkát sajnos nem vittem, ami az időnként erős szél miatt nagyon kellett volna. A fák nem takarják el a kilátást (mert nincsenek), ezáltal a táj formái még markánsabban mutatkoznak meg, találkoznak a tenger hullámaival. Mindennapra jutott egy kirándulás és számtalan természeti szépség. A kirándulások útvonala lehetővé tette, hogy mindenki kedve, fizikuma szerinti mértékben teljesítse a célt. Idegenvezetőnk gondosan tájékoztatott, odafigyelt, segített, és biztos kézzel vezette kisbuszunkat. A szállás a vendégházban egyszerű volt, de megfelelt, a reggeli kifogástalan volt.

S.Gy. és M.M., 2019. augusztus

Feröer-szigetek körutazás

Kedves Krisztina!

Az út csodás volt, Gergő az idegenvezetőnk maximális felkészültséggel és türelemmel vezetett minket, a túrák és a programok is mind jól sikerultek.
Hálás köszönet a szervezésért!

U. Gabriella, 2019. augusztus