Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Feröer-szigetek
 
 
 

területe: 1395,74 km²
főváros: Tórshavn
államforma: alkotmányos monarchia
lakosság:  48 783 fő
időzóna: UTC+0, UTC+1
pénzneme: feröeri korona (DKK)
nyelv: feröeri, dán
népcsoportok: 98%-a dán állampolgár, azaz feröeri (92%), dániai (6%) vagy grönlandi születésű.[5] A külföldiek közül a legtöbben az izlandiak, a norvégok és a lengyelek vannak.
vallás: 84%-uk az evangélikus Feröeri Népegyház és kb. 10–15% a testvérgyülekezetek tagja. A többiek az egyéb keresztény felekezetekhez tartoznak 

A magyar állampolgároknak a beutazása csak érvényes útlevéllel lehetséges.

Éghajlat:

Feröer óceáni éghajlata, mely a Golf-áramlatnak köszönhető, a földrajzi szélességéhez képest enyhe, csapadékos és rendkívül változékony. Gyakran egyik percről a másikra napsütésből esőbe megy át, de a különböző szigetek időjárása is teljesen eltérő lehet egy adott pillanatban. Tórshavnban az évi középhőmérséklet 6,6 °C (januárban 3 °C, júliusban 11 °C), az évi csapadékmennyiség eléri az 1500 mm-t. A kikötők egész évben jégmentesek, hó csak alkalmanként hullik és sohasem marad meg hosszú ideig.

Közlekedés: 

Feröer legfontosabb közlekedési gócpontjai a Vágari repülőtér, illetve a tórshavni kikötő ezenkívül négy kikötő található a szigeteken. A nemzeti légitársaság, az Atlantic Airways 9 külföldi célállomáson kívül belföldi helikopterjáratokat is indít, a Norröna nevű autókomp pedig több külföldi kikötővel teremt kapcsolatot.

Elektromosság:

Magyarországi aljzatokkal megegyező, átalakító nem szükséges

Ruhaviselet:

Esőkabát és 1 váltás meleg ruha hozatala nyomatékosan javasolt

Útjaink Feröer-szigetek

Utazás szűrő:Rendezés: