Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Feröer-szigetek
 
 
 

Feröer-szigetek területe: 1395,74 km²
Feröer-szigetek fővárosa: Tórshavn
Feröer-szigetek államformája: alkotmányos monarchia
Feröer-szigetek lakossága:  48 783 fő
Időeltolódás: -1 óra
Pénzneme: feröeri korona 
Nyelv: feröeri, dán
Népcsoportok: Az ország 98%-a dán állampolgár, azaz feröeri (92%), dániai (6%) vagy grönlandi születésű. A külföldiek közül a legtöbben az izlandiak, a norvégok és a lengyelek vannak.
Vallás: 84%-uk az evangélikus Feröeri Népegyház és kb. 10–15% a testvérgyülekezetek tagja. A többiek az egyéb keresztény felekezetekhez tartoznak. 

Magyar állampolgárok beutazása csak érvényes útlevéllel lehetséges.

Feröer szigetek a középkor óta lakott, vulkáni eredetű szigetcsoport az Atlanti-óceán északi részén, Norvégia, Skócia és Izland között található. Neve magyarul Juh-szigeteket jelent. A Dán Királysághoz tartozik, de 1948 óta széles körű autonómiával rendelkezik. Dániával ellentétben nem tagja az Európai Uniónak.

Éghajlat:
Feröer óceáni éghajlata, mely a Golf-áramlatnak köszönhető, a földrajzi szélességéhez képest enyhe, csapadékos és rendkívül változékony. Gyakran egyik percről a másikra napsütésből esőbe megy át, de a különböző szigetek időjárása is teljesen eltérő lehet egy adott pillanatban. Tórshavnban az évi középhőmérséklet 6,6 °C (januárban 3 °C, júliusban 11 °C), az évi csapadékmennyiség eléri az 1500 mm-t. A kikötők egész évben jégmentesek, hó csak alkalmanként hullik és sohasem marad meg hosszú ideig.
Aktuális időjárás itt látható

Közlekedés: 
Feröer legfontosabb közlekedési gócpontjai a Vágari repülőtér, illetve a tórshavni kikötő ezenkívül négy kikötő található a szigeteken. A nemzeti légitársaság, az Atlantic Airways 9 külföldi célállomáson kívül belföldi helikopterjáratokat is indít, a Norröna nevű autókomp pedig több külföldi kikötővel teremt kapcsolatot.

Elektromosság:
Magyarországi aljzatokkal megegyező, átalakító nem szükséges.

Ruhaviselet:
Esőkabát és 1 váltás meleg ruha hozatala nyomatékosan javasolt.

Útjaink Feröer-szigetek

Utazás szűrő:Rendezés:

Kapcsolódó magazin