Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Dél-Afrikai kalandok
fehér cápás merüléssel, nem csak profiknak!
 
1 225 000 Ft
/fő repülőjeggyel
2022.06.24. - 2022.07.04.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal ebéd és 1 alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

helyi 4*-os szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás:

reggeli, 1 alkalommal ebéd és 1 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

 

Ezen víz alatti megfigyelésekhez nem szükséges búvárvizsga, azokon bárki részt vehet!

Kis létszámú csoport, max. 12 fő!

Exkluzív program

Magyarul beszélő, tengerbiológus és búvároktató

UNESCO Világörökségi helyszínek

2022. indulási időpont és ár tájékoztató jellegű!

Részletes program

Felejthetetlen kalandok a nagy fehér cápák birodalmában, nem csak profiknak!

1000ut-capales2.jpg

Világattrakciónak számító tengeri expedíciós-túra és szárazföldi szafari a Dél-Afrikai Köztársaságban.

A legendás Fóka-sziget vizein végrehajtott víz alatti nagy fehér cápás megfigyelések a hajó mellett leeresztett cápabiztos védőketrecből történnek. E víz alatti megfigyelésekhez nem szükséges búvárvizsga, azokon bárki részt vehet.

A komplett búvárfelszerelést, neoprénruhát, búvármaszkot, sznorkelt és ólomövet a hajón biztosítanak.

Az afrikai kontinens legfejlettebb állama, a szivárványországként is emlegetett Dél-Afrikai Köztársaság az európai színvonalú nagyvárosok és infrastruktúra mellett méltán híres a természeti adottságairól is, az egzotikus vadvilágot bemutató nemzeti parkjairól csak úgy, mint az Atlanti-, és az Indiai-óceán partjait szegélyező meseszép tájairól. A két óceán által határolt hatalmas ország azonban nem csak a szárazföldön kínál számtalan látnivalót, hanem a tenger felszíne alatt is. Csak nagyon kevesek kiváltsága lehet a világtenger egyik legismertebb ám egyben legritkább nagyragadozója, a nagy fehér cápa megpillantása. Most egy olyan életre szóló felejthetetlen kaland és rendkívüli program részesévé válhatunk, amelynek során mindazt átélhetjük, amit eddig legfeljebb csak a National Geographic csatornán láthattunk: egy valódi tengeri expedíciós-túra tagjaiként, testközelből figyelhetjük meg az óceáni tápláléklánc egyik csúcsragadozóját, a nagy fehér cápát. A világattrakciónak számító program mellett felfedezhetjük Fokföld természeti szépségeit, elmerülhetünk a lüktető világváros, Cape Town forgatagában, részt vehetünk egy hamisítatlan afrikai szafarin, megtapinthatjuk a Jóreménység- fokának szikláit, valamint ott állhatunk az afrikai kontinens legdélebbi pontján a két nagy óceán geográfiai határán úgy, hogy bal lábunkra az Indiai -, a jobb lábunkra pedig az Atlanti-óceán szór vízpermetet. E minden szempontból rendkívüli túrát hazánk egyik legismertebb cápaszakértője és számos dél-afrikai tengeri expedíció korábbi tagja, dr. Elter Tamás tudományos újságíró valamint tengerkutatási szakíró vezeti.

 
1-2. nap: Budapest - Fokváros

Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Fokvárosba. Érkezés másnap az esti órákban. Transzfer a repülőtértől fél órára fekvő Simon’s Town-ba, a szállás elfoglalása Quayside Hotelben (6 éj).

3. nap: Fokváros

Egész napos kirándulás Fokvárosban és a varázslatos szépségű Fokföldi-félsziget felfedezése. Kirándulás Fokváros történelmi belvárosában, a virágpiac, valamint Fokváros egyik nevezetessége, a Water Front megtekintése. Kirándulás a város fölé magasodó 1.004 méter magas Tábla-hegyre, ami drótkötélpályán közelíthető meg. A Malay-negyed és Bo-Kaap felfedezése a délutáni program része.

4. nap: Fóka-sziget

Az első nagy fehér cápa les. Kora reggel, még napfelkelte előtt felszedjük a horgonyt, és kihajózunk a Vals-öböl északi partjai közelében fekvő Fóka-szigethez. Reggeli a hajón, majd ezután megkezdjük a cápák ketrecből történő víz alatti megfigyelését. Visszaérkezés a kikötőbe dél és fél egy között. Ebéd után fakultatív program lehetőség Simon’s Town felfedezése, közös séta a festői szépségű városban, a Tengerészeti Múzeum megtekintése.

5. nap: Pyramid Rock vagy Robben Island

Fakultatív légzőkészülékes merülés a Fokföldi-félszigetet övező barnamoszat erdőségben. Fókás merülés a Pyramid Rock-nál. Akik nem szeretnének részt venni ezen a merülési programon, azok számára alternatív programlehetőség a Fokváros előtt fekvő egykori börtönsziget, a Robben sziget megtekintése. A börtön, ahol egykor Nelson Mandela is raboskodott, ma, múzeumként üzemel. Délután látogatást teszünk a fokvárosi Two Oceans Aquarium-ban, ami az afrikai kontinens legnagyobb és legszebb tengeri akváriuma, és amely az ország atlanti és indiai-óceáni partvidékének élővilágát mutatja be.

6. nap: Fóka-sziget - Constantia borút

A második nagy fehér cápás merülési nap a Fóka-szigetnél. Délután látogatást teszünk Dél-Afrika legrégebbi szőlőtermelő vidékére, a Constantia borútvonalra, mely csak 25 percre található Fokvárostól. Visszaérkezés Simon’s Townba az esti órákban.

7. nap: Nyílt tengeri merülés vagy Boulders Bay pingvin kolónia és gepárd farm látogatás

Fakultatív nyílt óceáni cápás merülés a Cape Point-tól délnyugatra. Akik nem szeretnének részt venni ezen a programon, azok számára kirándulási lehetőség Boulders Baybe, ahol az ott élő pingvin kolóniát tekinthetjük meg. Délután egy Fokváros közeli gepárd farmot látogatunk meg, helyi idegenvezetőnk kísértében. Visszaérkezés Simon’s Townba a késő délutáni órákban.

8. nap: Aquila Park

Egész napos szafari a Fokvárostól kb. 4 órás autóútra található Aquila Parkban. A szavannák világát idéző parkban szakavatott nyomkeresők segítségével cserkészünk be híres afrikai nagyvadakat. Ebéd a parkban. A szafari kiváló lehetőséget kínál szép természetfotók elkészítésére. Délután vadles, este vacsora, majd elfoglaljuk négycsillagos szállásunkat Aquila Karoo Cottage-ben.

9. nap: Stellenbosch

Kora reggel vadlesre indulunk, a 2 órás megfigyelést követően reggeli, majd elutazás a Fokváros közelében fekvő világhírű Stellenbosch-i borvidékre. A holland telepesek által alapított Stellenbosch környékéről származnak Dél-Afrika legjobb borai. A nyugati színvonalú, patika tisztaságú pincészetek, a csodálatos vidék, és a minőségi borok hangulatos kóstolója ezt a programot is felejthetetlenné teszi. A kellemes borozgatást azonban most is egy különleges kalanddal párosítjuk, méghozzá a Stellenbosch határában fekvő gepárd-központ megtekintésével. A késő délutáni órákban folytatjuk utazásunkat Fokvárosba, majd elfoglaljuk szállásunkat a négycsillagos Premier Cape Manor Hotelben (2 éj).

10-11. nap: Fokföldi-félsziget - Fokváros - Budapest

A Fok-félszigeti kirándulás első állomása a Fokvárostól délre fekvő hatalmas festői öböl, a Camps Bay. A Fokföldi Nemzeti Park felé autózva rövid látogatást teszünk egy struccfarmon. A vadregényes Fokföldi-félsziget egyik legnevezetesebb látványossága a hirtelen és alattomosan lecsapó viharokról híres-hírhedt Jóreménység-foka, amely az afrikai kontinens legdélnyugatibb pontja. A régi világítótoronytól káprázatos, körpanorámás kilátás nyílik az óceánra. A Fokföldi-félsziget keleti oldalán elnyúló hatalmas öböl, a False Bay csodálatos partvidékén autózva térünk vissza Fokvárosba. Másnap hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Robben sziget
 • Tábla-hegy
 • Fok-félszigeti Nemzeti Park

Fakultatív programok

Légzőkészülékes merülés: 80.000 Ft (5. nap)
Nyílt óceáni merülés: 80.000 Ft (7. nap)

További információk

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére.
Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.
A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

A legendás Fóka-sziget vizein végrehajtott víz alatti nagy fehér cápás megfigyelések a hajó mellett leeresztett cápabiztos védőketrecből történnek. E víz alatti megfigyelésekhez nem szükséges búvárvizsga, azokon bárki részt vehet.  A komplett búvárfelszerelést, neoprénruhát, búvármaszkot, sznorkelt és ólomövet a hajón biztosítanak. A moszaterdőségben végrehajtott, illetve a medvefókás merüléshez – amelyet mindkét esetben légzőkészülékkel hajtunk végre -, bármilyen nemzetközi búvároktatási rendszerben megszerzett legalább alapszíntű légzőkészülékes minősítés szükséges. A komplett búvárfelszerelést és a sűrített levegővel feltöltött palackokat a merülést lebonyolító helyi búvárbázis biztosítja. A túrán résztvevők magyar nyelvű szakmai tájékoztatót kapnak a nagy fehér cápák biológiai és viselkedési sajátosságairól, a megfigyelési tippekről és módszertanról, valamint  a cápás merülések protokolljáról. A magyar túravezető oktatói minősítéssel rendelkező professzionális búvár.

A nagy fehér cápák megfigyelésére a június hónap a legalkalmasabb, ez viszont a déli féltekén a tél első hónapjának, a decembernek felel meg.  Fokföld mediterrán éghajlatú, tehát az ottani téli hónapokban is (június és augusztus között) napközben általában számunkra kellemes, az itthoni tavaszihoz hasonló a hőmérséklet, ám az esték hűvösek, 8-12 fokra is leeshet a levegő hőmérséklete. Ebben az időszakban gyakrabban lehet eső és szél is, ezért mindenféleképpen ajánlott széldzseki vagy melegebb felöltő, pulóver és sapka elcsomagolása. Derült időben a napsütés erős, főleg a tengeren erősen ajánlott  UV-védelmet biztosító napszemüveg viselése.  A Dél-Afrikai Köztársaságban szigorúak a devizaszabályok, mindenütt csak a helyi pénznemben, dél-afrikai randdal lehet fizetni, az eurót vagy a dollárt nem fogadják el.  A pénzváltás kisebb településeken körülményes, ezért indokolt, hogy mindig legyen nálunk 100-200 rand. A nagyvárosi üzletek és éttermek többségében elfogadják az elterjedtebb hitelkártyákat (Visa, American Express, Mastercard, stb.) is. A túra helyszínén, Western Cape tartományban nincs szükség védőoltásra. Az üzletek, élelmiszerboltok még a kis településeken is rendkívül jól ellátottak, lényegében minden kapható, ami Európában is.  Ami a közlekedést illetve a személygépkocsikat illet, a brit eredetű szabályok érvényesek. Szálláshelyünk, Simon’s Town abszolút biztonságos település. Fokvárosban este viszont nem célszerű a Water Fronton kívül városrészekben egyedül sétálgatni. 

Fontos tudni, hogy a tengeri programok lebonyolítása nagymértékben függ az időjárási kondícióktól, ezért az útitervben megadott egyes programok időpontjai változhatnak, akár el is maradhatnak. Az elmaradt program helyett irodánk, minden esetben helyettesítő programot kínál, mely előfordulhat, hogy tartalmában nem azonos az eredetileg meghirdetett cápales programmal. Ebben az esetben irodánkat anyagi felelősség nem terheli.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2022.06.24. - 2022.07.04.
11 nap / 9 éj
1 225 000 Ft
Lekérés

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegy illetékkel (melynek értéke kb. 245.000 Ft)
 • 9 éjszakai szállást, 4*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • helyszíni transzfereket
 • két merülést (4. és 6. nap)
 • reggelis ellátást, 1 ebédet és 1 vacsorát
 • magyar nyelvű idegenvezetést 
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • útlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

 

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  185 000 Ft
 • fakultatív programok
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Dr. Elter Tamás - tengerkutató


Tengerkutatási-szakíró, tudományos újságíró, illetve általános oceanográfiai tárgykörben ír ismeretterjesztő cikkeket. Hosszú évek óta foglalkozik a cápafélék viselkedésbiológiájával, illetve a nem provokált cápatámadások problémakörével. Évekig dolgozott hivatásos búvároktatóként, eközben megjárta mindhárom óceánt, és földünk számos tengerét. Természettudományos érdeklődése ezen kívül kiterjed a földtanra és a paleontológiára, egyik hobbija a fosszíliagyűjtés. Humán érdeklődésének fókuszában a történelemtudomány, elsősorban a modernkori hadtörténet áll. Behatóbban foglalkozik a II. világháború haditengerészeti aspektusaival.

 1000ut_elter.jpg

10 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


490.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2022.03.23. - 03.30.


600.000 Ft/főtől