Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Ízélmények Észak-Cipruson
342 000 Ft
/fő, repülőjeggyel, megadott ellátással
2021. október 25.
 
Utazás:

repülővel
WizzAir közvetlen menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3 éjszaka 5*-os szállodában
1 éjszaka 4*-os szállodában

Ellátás:

reggeli,
3 alkalommal ebéd, és 3 alkalommal vacsora

Utazás:

repülővel
WizzAir közvetlen menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

3 éjszaka 5*-os szállodában
1 éjszaka 4*-os szállodában

Ellátás:

reggeli,
3 alkalommal ebéd, és 3 alkalommal vacsora

Miért ez az út?

Gasztronómiai élmények

Kis létszámú csoport

Részletes program

1. nap: Budapest – Lárnaka - Nicosia - Kyrenia

Találkozás hajnalban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd utazás Ciprusra a WizzAir közvetlen járatával. Érkezés reggel Lárnaca-ba, ahonnan a csomagok felvétele után Észak-Ciprus felé vesszük az irányt. Útközben megállunk Nicosiában, itt városnézés következik. A hely érdekessége, hogy a világ utolsó megosztott fővárosa. Egyik része görög, másik része a török kézen van. Bebarangoljuk a középkori fallal körülvett óvárost. Megnézzük az Elnöki Palotát, átkelünk a „zöld” határvonalon az Észak-Ciprusi Török Köztársaságba (magyar állampolgároknak kártyás személyigazolvány elegendő), miközben szemügyre vesszük a háborúban megrongálódott házakat. Megcsodáljuk a mintegy 150 évig épült, gyönyörű kőfaragásokkal díszített Szent Bölcsesség templomát, melyet átalakítottak a mai Szelim szultán dzsámivá. Felfedezzük az épület mellett álló fedett bazárt, a Bedestent, ahol egyedülálló kézműves termékekre lelhetünk. Elnézünk a hangulatos török fogadóba, a Büyük Han-ba, ahol apró kis üzletek sorakoznak. Közös ebédünk során megismerkedünk a török ciprióta konyha jellegzetes ételeivel. Elterjedt szokás itt a „meze” fogyasztása, mely azt jelenti, hogy a főétel helyett sokféle hideg előételt szolgálnak fel, így többek között például salátákat, kebabot, töltött szőlőlevelet, köftét, vagy a népszerű, helyi ciprusi sajtból, a halloumi-ból készített finomságokat. És az itt felsorolt ételek a mezének csak a töredékei! Késő délután elfoglaljuk az 5*-os, tengerparti szállodánkat Kyreniában, ahol vacsorázunk is! (3 éj).

2. nap: Kyrenia - Bellapais kolostor – Gillham Borászat

Kyreniát sokan Ciprus legszebb városának tartják. Először ellátogatunk a Kyrenia peremén álló, lenyűgöző Bellapais kolostorhoz, amely a gótika jegyeit viseli. Az apátságot még a 13. században alapították a ciprusi római katolikus királyok, de az 1570-ben érkező törökök sajnos az épületegyüttes jelentős részét lerombolták. A megmaradt részek viszont szépen karbantartottak: az impozáns kerengő, a kincstár, az altemplom, a gyűlésterem. Mindezt gyönyörű, rózsákkal teli kert veszi körül. Ezt követően megnézzük a bizánciak által épített erődrendszert, majd az elragadó, patkó alakú  öblöt a kikötővel, ahol hangulatos kávézók, éttermek, és bárok várják az idelátogatókat. Programunkat egy közös ebéddel folytatjuk egy a kivételes elhelyezkedésű Gillham Borászatban, ahol felejthetetlen gasztronómiai élményekben lesz részünk: exkluzív környezetben fogyasztjuk el a több Michelin csillagos éttermekben tapasztalatot szerző, díjnyertes izraeli chef, Eyal Lavy 3 fogásos menüjét. A chef  kreatív módon gondolja újra a mediterrán ételkülönlegességeit. Az ebédet követően egy vezetett túra keretén belül ismerkedünk a borászattal, és 6 féle bort kóstolunk meg. Sokan nem tudják, de nem is olyan rég, az olasz régészek alátámasztották, hogy a ciprusi bortermelés több, mint 5000 évre datálódik vissza! A sziget ősrégi borait már Homérosz is megénekelte! Programunk végén visszatérünk szállodánkba, és vacsorázunk.

 

3. nap: Kyrenia és fakultatív program: Morphou

Ezen a napon szabadidő eltöltési lehetőségünk lesz. Pihenés a szálloda privát, homokos strandján, vagy fakultatív programlehetőség ebéddel: megtekintjük az ősi  Soli és Vouni Paloták romjait. A hegy tetejére épült, 137 szobás Vuni Palotát azért építette a szomszédos Marion város perzsa királya, hogy Soli városát folyamatosan figyelni tudja. Végül Morphou-ban megtekintjük az adófizetők védőszentjéről, a Szent Mamaszról elnevezett kolostort, melyben régészeti múzeum is működik. Este vacsora a szállodában.

4. nap: Kyrenia – Famagusta (Salamis romjaival) - Lárnaca

Reggeli után kicsekkolunk, és egy fontos történelmi jelentőségű városba indulunk: felfedezzük Famagustát. Először a Szent Barnabás kolostort nézzük meg a 18. századi, gazdag ikon gyűjteményével, aztán megcsodáljuk a lenyűgöző látványt nyújtó, ősi Salamis romjait. A legkorábbi régészeti leletei már a Krisztus előtti 11. századra vezethetők vissza. A látványos, hatalmas rom komplexumban megcsodálhatjuk az oszlopokkal szegélyezett udvarokat, a mozaikokkal kirakott fürdőket, a latrinákat, és a 15 ezer nézőt befogadni képes amfiteátrumot, mely a nyári szezonban szabadtéri előadások helyszíne. Felkeressük még a fehér márványból épült nagy bazilikát is, az Ayios Epifaniost, ahol fontos egyházi főméltóságok nyugszanak. Az egykori virágzó várost végül az arabok igázták le a 7. században. 4 fogásos, közös ebédünket egy stílusos étteremben fogyasztjuk el, melynek keretében tovább ismerkedünk a helyi ciprióta konyha ételjellegzetességeivel. Délután a város kikötőjének védelmére épített fellegvárat nézzük meg, majd programunkat a gyönyörű, gótikus stílusú, Szent Miklós középkori székesegyházzal folytatjuk, melyet azóta muzulmán imahellyé alakítottak át, így a mai neve a Lala Musztafa Pasa mecset. Késő délután érkezünk Lárnacába, ahol elfoglaljuk központi szállodánkat. Este séta a városban egyénileg, vagy fakultatív vacsorát ajánlunk a lárnacai erőd mögött lévő, kiváló halétteremben, ahol egy kb 20 fogásból álló hal meze étkezés vár ránk, helyi borokkal kísérve. Bátran próbáljuk ki! Éjszaka Lárnacában.

5. nap: Lárnaca - Budapest

Reggeli után kicsekkolunk szállodánkból, utána irány a repülőtér, indulás Budapestre 10:35-kor a WizzAir közvetlen járatával, érkezés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre 12:40-kor.

További információk

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: WizzAir
Odafelé: Budapest - Larnaca 06:10 - 10:10
Visszafelé: Larnaca - Budapest 10:35 - 12:40

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a WizzAir honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2021.10.25. - 2021.10.29.
5 nap / 4 éj
342 000 Ft
Foglalás

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a WizzAir repülőjegyet Budapest - Larnaca - Budapest útvonalon illetékkel, fix ülőhellyel, kisméretű
  max. 40x30x20 cm-es kézipoggyásszal
  (melynek értéke:
  kb. 85.000  Ft/fő)
 • 3 éjszakát Kyreniában
  5*-os szállodában reggelivel
 • 1 éjszakát Larnacában
  4*-os szállodában reggelivel
 • 3 alkalommal ebédet
  (1., 2., és 4. napon)
 • 3 alkalommal vacsorát
  (1., 2.,3. napon)
 • a program szerinti pincelátogatásokat és borkóstolókat
 • a helyszíni közlekedést
 • a helyi idegenvezetőt
 • a magyar nyelvű idegenvezetőt
 • a belépőket
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 •  útlemondási biztosítás
   1,5%
 • idegenforgalmi adó
  (helyszínen fizetendő)
  10 EUR/fő 

Egyéb költségek:

 • BBP utasbiztosítás (Aegon)
  - Basic: 590 Ft/fő/nap
  - Extra: 790 Ft/fő/nap
  - Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

 • Feladható poggyász
  (max. 20 kg)
  kb. 28.000 Ft/db
 • Elsőbbségi beszállás 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyásszal (1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm)
  17.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár
  55.000 Ft/fő
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Bartos Szilvia
+36 (1) 354 3997
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Gyurgyovits Éva
+36 (1) 354 3994
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

Topozidu Mária

Egy kalandos időutazásra hívom Önöket gazdag kulturális programmal, ahol felejthetetlen ízélmények is várnak ránk. Kypros, ahogy kiejtem a sziget nevét elárasztanak az emlékek, illatok, ízek és érzelmek. Életre szóló barátságok születtek ott, melyek mai napig hatással vannak életemre. Cipruson a 20-as éveim elején jártam először, majd közel két évtizedet éltem és dolgoztam idegenvezetőként a szigeten megszakításokkal. Mondhatnám, hogy második hazám, de inkább a harmadik. Könnyű volt nekem mivel görög szülők gyermekeként adott volt a nyelv és a kultúra. Hazaérkeztem.

Azóta nagyot változott a sziget, akkor még nem lehetett Észak- Ciprusra látogatni, szögesdrótok választották ketté a szigetet a zöld vonal mentén. Ma már több ponton átjárható és új világ épült a megszállt területeken is. Bevallom sosem felejtem el mennyire idegennek éreztem az akkor még számomra ismeretlen ízeket, a salátában a friss koriander és a kapribogyó intenzív íze eleinte heves ellenérzést váltott ki belőlem. A húsok, amiket fahéjjal és vörösborral ízesítettek furcsák voltak. A sütemények tocsogtak a szirupban, amit még rózsavízzel is meghintettek, hát mit mondjak… Eleinte csak halloumi sajtot ettem loundza sonkával pita kenyérben. Aztán rászoktam a mezére, annak nincs párja, és idővel beleszerettem a ciprusi konyhába is. A meze jobb éttermekben 18-22 fogásból áll és mindenki talál benne kedvére valót, mi szem szájnak ingere. Mivel sokat utazom alkalmam van kipróbálni a világ számos konyháját, de a mediterrán konyha az, ami az én ízlésvilágomat legjobban tükrözi. Már hiányoznak a ciprusi ízek, lakomázzunk együtt. Indulhatunk? Kali orexi és gia mas - Jó étvágyat és egészségünkre.

5 nap / 4 éj
2021.04.29. - 05.03.
Összesen 2 időpontban

306.500 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
tetszőleges időpont


497.000 Ft/főtől

7 nap / 6 éj
2021.05.26. - 06.01.
Összesen 2 időpontban

353.000 Ft/főtől