2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás




Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Kínai vízum

A kínai vízum ügyintézéssel kapcsolatos kérdeseire válaszol:
Diószegi Guzel, +36 1 354 3992 és Kovács Eszter +361 301 49 96

http://www.chinaembassy.hu/hu/lsyw/vizum1/W020151216812715095963.pdf

72 órás tranzit vízum 5 kínai nagyvárosban:

A turizmus fellendítése céljából jelenleg öt (5) kínai nagyváros – Peking, Sanghaj, Kanton(Guangzhou), Csengtu és Csungking - nemzetközi repülőtere alkalmazza az ún. 72 órás vízummentes tranzitálási lehetőséget. Ennek értelmében meghatározott országok, köztük Magyarország állampolgárai amennyiben érvényes úti okmánnyal, a továbbutazást biztosító repülőjeggyel és indokolt esetben a célországba szóló érvényes vízummal rendelkeznek, akkor 72 órás időtartamra kínai vízum nélkül tartózkodhatnak az adott terület közigazgatási határán belül (a Nagy Fal valamennyi, Pekinghez közel eső és népszerű turistacélpontot jelentő szakasza - pl. Badaling, Mutianyu, Simatai - a főváros közigazgatási határain belül található). Fontos, hogy a kiindulási ország és a továbbutazás célországa nem lehet azonos, illetve, hogy a Kínába történő be- és kilépés csak ugyanazon a repülőtéren lehetséges.

(forrás: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?kina )

http://www.chinaembassy.hu/hu/lsyw/vizum1/W020151216812715095963.pdf

Vízum típusa

 


C

Nemzetközi vonatokon, repülőjáratokon és hajókon utaskísérőként alkalmazott személyzet

és kísérő családtagjaik, valamint a nemzetközi autópályákon szállító sofőrök részére

kiállíott vízum.

 

D

Kínában tartósan letelepedni kívánó személy részére kiállított vízum.

 

F

Olyan személy részére kiállított vízum, aki csereprogram, látogatás, tanulmányi út vagy

egyéb tevékenység céljából látogat Kínába.

 

G

Tranzit vízum, melyet olyan személy részére állítanak ki, aki keresztül kíván utazni Kínán.

 

J1

Kínába kitelepített külföldi tudósító részére kiállított vízum. Az országban tervezett

tartózkodás meghaladja a 180 napot.

 

J2

Olyan külföldi tudósító részére kiállított vízum, aki tudósítás céljából rövid idejű

látogatásokat kíván tenni Kínába. Az országban való tartózkodás nem haladja meg a 180

napot.

 

L

Olyan személy részére kiállított vízum, aki turistaként kíván Kínába utazni.

 

M

Olyan személy részére kiállított vízum, aki kereskedelmi tevékenység folytatása céljából

szeretnének Kínába utazni.

 

Q1

Olyan személy részére kiállított vízum, akinek családtagjai („Családtag" alatt értendő:

házastárs, szülők, gyermekek, vej, meny, testvérek, nagyszülők, unokák, após, anyós)

kínai állampolgárok, vagy akinek családtagjai („Családtag" alatt értendő: házastárs, szülők,

gyermekek, vej, meny, testvérek, nagyszülők, unokák, após, anyós) rendelkeznek állandó kínai

tartózkodási engedéllyel. A vízumot igénylő személy családegyesítés vagy

örökbefogadás céljából utazik Kínába.

 

Q2

Olyan személy részére kiállított vízum, aki rokona (aki Kínában élő kínai állampolgár, vagy

olyan külföldi, aki rendelkezik állandó kínai tartózkodási engedéllyel) meglátogatása

céljából utazik Kínába. A tartózkodás időtartama nem haladja meg a 180 napot.

 

R

Kiemelkedő tehetségek vagy olyan személyek részére kiállított vízum, akiknekszakértelmére

haladéktalanul szükség van Kínában.

 

S1

A hosszú távon Kínában tanuló vagy dolgozó (amennyiben a tartózkodási idő meghaladja a

180 napot) külföldi állampolgár házastársa, szülei, házastársa szülei és 18. életévét be

nem töltött gyermeke, illetve olyan személy részére kiállított vízum, aki egyéb személyes

okok miatt utazik Kínába.

 

S2

A rövid távon Kínában tanuló vagy dolgozó (amennyiben a tartózkodási idő nem haladja meg a

180 napot) külföldi állampolgár családtagja („Családtag" alatt értendő: házastárs, szülők

gyermekek, vej, meny, testvérek, nagyszülők, unokák, após, anyós), illetve olyan

személy részére kiállított vízum, aki egyéb személyes okok miatt utazik Kínába.

 

X1

Tanulmányi vízum. Olyan személy részére, aki tanulmányok folytatása céljából látogat

Kínába, és ott tartózkodása a 180 napot meghaladja.

 

X2

Tanulmányi vízum. Olyan személy részére, aki tanulmányok folytatása céljából látogat

Kínába, 180 napot nem meghaladó időtartamra.

 

Z

Munkavállalói vízum olyan személy részére, aki munkát kíván vállalni Kínában.

 

Csoportos vízum

A csoportos vízumot utazási iroda által szervezett úton résztvevő, legalább 5 fős csoport tagjai igényelhetik, akiknek csoportosan kell beutazniuk Kínába és elhagyniuk az országot.

http://www.chinaembassy.hu/hu/lsyw/vizum1/t1324247.htm

 

Az összes vízumtípus intézéséhez szükséges dokumentumok a következők:

  1. EREDETIBEN! Érvényes és aktuális útlevél. Az útlevél érvényességi idejére vonatkozó követelmény, hogy az a belépés napjától számított hat hónapon belül nem veszítheti el érvényességét. További követelmény, hogy az útlevél legalább egy üres oldalt tartalmazzon.
  2. 1 db kitöltött vízumkérő formanyomtatvány,
  3. Igazolványkép: 1db közelmúltban HIVATALOSAN elkészült, teljes arcú, színes (világos hátér), sapka nélküli igazolványképet (45mm*35mm) ragassza rá a vízumigénylő formanyomtatvány első oldalon lévő képkeretéhez.
  4. Amennyiben Ön korábban rendelkezett kínai állampolgársággal, majd később külföldi állampolgárságot vett fel, be kell mutatni a korábbi kínai útlevelét vagy korábbi kínai vízumát. Ha most igényel először kínai vízumot, kérjük, adja be korábban kiállított kínai útlevelének eredeti példányát, és egy fénymásolatot az útlevél adatait tartalmazó oldalról. Amennyiben rendelkezik korábban kiállított kínai vízummal, és szeretne ismét kínai vízumot igényelni olyan megújított külföldi útlevéllel, mely még nem tartalmaz kínai vízumot, úgy kérjük, mutasson be egy fénymásolatot az előző útlevél fényképes oldaláról, valamint a korábbi kínai vízumot tartalmazó oldalról. (Abban az esetben, ha az aktuális útlevélen feltüntetett neve eltér az előző útlevélen szereplőétől, kérjük, mellékelje a névváltoztatást igazoló hivatalos dokumentumot is.
  1. Repülőjegy vagy repülőjegy foglalás másolata.
A vízumhoz szükséges iratok külföldi állampolgár esetén:
A legtöbb külföldi állampolgár estetében pl: brit, amerikai, francia, német, a sűrgősségi vízumigénylés nem lehetséges!
  1. Érvényes és aktuális útlevél. Az útlevél érvényességi idejére vonatkozó követelmény, hogy az a belépés napjától számított hat hónapon belül nem veszítheti el érvényességét. További követelmény, hogy az útlevél legalább egy üres oldalt tartalmazzon.
  2. Magyarországi:  Lakcímkártya és regisztrációs kártya /vagy munkáltatói igazolás/vagy tartózkodási engedély/
  3. 1 db kitöltött vízumkérő formanyomtatvány,
  4. 1 db színes igazolványkép (szembe fordulva, világos háttérrel),
  5. Repülőjegy vagy repülőjegy foglalás másolata.

A vízum típusától függően, további iratok benyújtása szükséges, mint:

Üzleti vízum esetén

  1. A meghívó cég vagy fél által kiállított meghívólevél Kínába.
  2. Többszöri beutazásra szóló üzleti („F") vízum igényléséhez az alább felsorolt követelmények közül legalább az egyiknek eleget kell tenni:
    1. A kérelmezőnek a vízum igényléséhez be kell nyújtania egy, az erre feljogosított kínai hatóság által kiállított vízumértesítő levelet, mely tartalmazza az érvényességet, a belépések számát és a tartózkodás időtartamát.
    2. Ha a kérelmező befektetést hozott létre Kínában, vízumigényléséhez be kell nyújtania kínai kereskedelmi engedélyének eredeti és egy fénymásolt példányát, melyen szerepel a kérelmező neve. (Az eredeti példányt a kérelmező vizsgálat után visszakapja).
    3. Ha a kérelmező olyan magyar cégnél tevékenykedik menedzsment szintű poszton, mely Kínában leányvállalatot működtet, akkor a kérelmezőnek a magyar cég által kiállított vízumkérelmen kívül, a Kínában működő leányvállalattól származó meghívólevelet is mellékelnie kell.
    4. Annak a kérelmezőnek, aki legalább kétszer látogatott Kínába „F" vízummal az utóbbi 12 hónapban, vízumigényléshez be kell nyújtania korábbi vízumának fénymásolatát és a kínai fél által kiállított meghívólevelet. Cégkivonat többszőri belépes esetén.
    5. Ha a kérelmező rendszeresen látogat Kínába, hogy a kínai partnercéggel kötött szerződésben foglaltakat teljesítse, vízumigényléséhez be kell nyújtania a szerződés eredeti és fénymásolt változatát. (Az eredeti példányt a kérelmező vizsgálat után visszakapja).

Munkavállalói vízum esetén

  1. Egy vízumkérelem benyújtásáról szóló értesítés, melyet az erre feljogosított kínai hatóság állít ki, illetve a Kínai Munkaügyi Minisztérium által külföldi állampolgárok részére kiállított munkavállalási engedély, vagy a Kínai Külföldi Szakértő Iroda (China Foreign Expert Bureau) által kiállított külföldi szakértői engedély.
  2. A kísérő családtagok részére szükséges egy vízumkérelem benyújtásáról szóló értesítés, melyet az erre feljogosított kínai hatóság állít ki, vagy a rokoni kapcsolatot igazoló dokumentum bemutatása, mely lehet házassági anyakönyvi kivonat, születési anyakönyvi kivonat, stb.
  3. Az egészségügyi vizsgálatról szóló igazolás (Physical Examination Certificate for Foreign Citizen, Visa Application Form (Q2))!

Tanulmányi vízum esetén

  1. Egy Külföldi Diákok Vízumkérő Formanyomtatványa (Foreign Student Visa Application Form, JW201 vagy JW202), melyet az erre feljogosított kínai hatóság állít ki, illetve egy, a tanulmányok folytatását jóváhagyó levél a kínai iskolától (enrollment letter).
  2. Az egészségügyi vizsgálatról szóló igazolás (Physical Examination Certificate for Foreign Citizen, Visa Application Form (Q2))!

Tranzit vízum esetén

  1. A célországba érvényes vízum, illetve a célállomásra kiállított érvényes repülőjegy.

Csoportos vízum esetén

  1. Vízumkérelemről szóló értesítés, melyet a „China Travel Service (CTS)", a „China International Travel Service (CITS)", a „China Youth Travel Service (CYTS), vagy a „Chinese National Tourist Bureau" (Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal), vagy bármely kínai tartományi Turisztikai Hivatal kiállíthat.
  2. Kitöltött csoportos vízumkérő formanyomtatvány (Group Tourist Visa Form) három példányban. Ha az utaslistán maradnak üres, ki nem töltött mezők, kérjük, húzzon egy egyenes vonalat a bal felső sarokból a jobb alsó sarokba, kék vagy fekete színű tollal.

Minden vízumtípus esetén érvényes

Külföldi útlevéllel rendelkezők csak magyarországi lakcímkártya és érvényes tartózkodási engedély birtokában igényelhetnek vízumot.

 

http://www.chinaembassy.hu/hu/

Nyitvatartás / Office hours

Hétfőtől csütörtökig / Monday to Thursday

Cím / Location

Kínai Nagykövetség Konzuli Osztálya / Consular Section of the Chinese Embassy

1068 Budapest. Benczúr u. 18.


Kapcsolat/Contact Us

E-mail: consulate_hun@mfa.gov.cn (ajánlott / recommended)

 

Tel: 00361- 4133381 (14:00-16:00)

 

A 2017. évi zárvatartási dátumok a következők:

1. Nemzeti Ünnepek

  • Kínai tavaszünnep: Január 27-től (péntek) Február 5-ig. (vasárnap)
  • Az első munkanap 2017. február 6.

 

Értesítés a Konzuli Osztály Zárvatartásáról 2016-ban

Nemzeti Ünnepek

Kínai tavaszünnep: Február 8. (hétfő) – 11. (csütörtök)

Március 15. (csütörtök)

Húsvét: Március 28. (hétfő)

Munka ünnepe: Május 2. (hétfő)

Augusztus 25 (csütörtök)

Kínai Nemzeti ünnep: Október 3. (hétfő) – 6. (csütörtök)

Karácsony: December 26.(hétfő)

 

 

 

26 Schengen

államok


Amerikai

állampolgár


Kanadai

állampolgár


 

Orosz

állampolgár


Egyéb

állampolgár


 

1. Ausztria

2. Belgium

3. Csehország

4. Dánia

5. Észtország

6. Finnország

7. Franciaország

8. Németország

9. Görögország

10. Magyarország

11. Izland

12. Olaszország

13. Lettország

14. Luxembourg

15. Litvánia

16. Málta

17. Hollandia

18. Norvégia

19. Lengyelország

20. Portugália

21. Szlovákia

22. Szlovénia

23. Spanyolország

24. Svédország (Sweden)

25. Svájc (Switzerland)

26. Liechtenstein

41.600 Ft

22.500 Ft

Egyszer - 15.000 Ft


Kétszer - 30.000 Ft


Többször - 45.000 Ft

Egyszer (1x)-10.000 Ft


Kétszer (2x)-30.000 Ft


Többször (6 hónapra)-20.000 Ft


Többször(12 hónapra)-30.000 Ft

 

19.000 Ft


8.000 Ft (sürgősségi felár )

/

11.000 Ft (most ugent)


 

9.000 Ft

(sürgősségi felár )

/

20.000 Ft

(most ugent)


 

 

Vízumdíj mentes :

Albánia, Fehéroroszország (16 év alatt) , Chile, Pakisztán, Maldív-szigetek

8.000 Ft (sürgősségi felár /urgent)  /11.000 Ft (most ugent)

 

A budapesti konzulátus külföldi állampolgároknak nem minden esetben készít sürgősségi vízumot.

A vízumügyintézés általános átfutási ideje 6 munkanap.

A konzulátus pénteken zárva van.

Ügyintézési díj:

irodánk 6 000 Ft/fő normal ügyintézési díjat számol fel a fenti díjakon túl.

Ha 2-3 munkanap alatt szeretné kézhez kapni vízumát, a sürgősségi felár ez esetben 8.000-9.000 Ft.

A sürgősségi ügyintézés felára 11.000-20.000 Ft, ebben az esetben a vízum 1 munkanap alatt elkészül (amennyiben 10:30 előtt átveszik az útlevelet a követségen, a kész vízumot pedig azonos napon 11:30 után kiadják).

Külföldi útlevéllel rendelkezők csak magyarországi lakcímkártya és érvényes tartózkodási engedély birtokában igényelhetnek vízumot.

26 schengen államok

Amerikai állampolgár

Kanadai állampolgár

Orosz állampolgár

Egyéb állampolgár

Vízumdíj mentes

1. Ausztria

2. Belgium

3. Csehország

4. Dánia

5. Észtország

6. Finnország

7. Franciaország

8. Németország

9. Görögország

10. Magyarország

11. Izland

12. Olaszország

13. Lettország

14. Luxembourg

15. Litvánia

16. Málta

17. Hollandia

18. Norvégia

19. Lengyelország

20. Portugália

21. Szlovákia

22. Szlovénia

23. Spanyolország

24. Svédország (Sweden)

25. Svájc (Switzerland)

26. Liechtenstein

41.600

22.500

egyszeri-15.000 kétszeri -30.000 többszöri-45.000

egyszeri -10.000 kétszeri -30.000

többszöri :

félévre -20.000             egy évre- 30.000

Albánia Fehéroroszország (16 év alatt)

Chile

Pakisztán

Maldív-szigetek

19.000 Ft

8.000 Ft (urgent)  / 11.000 Ft (most ugent)

9.000 Ft (urgent)

/20.000 Ft (most ugent)

8.000 Ft (urgent)  /11.000 Ft (most ugent)

Általában az egyszeri és kétszeri belépésre feljogosító vízum („L") érvényessége a kiállítás napjától számítva 90 nap, ami azt jelenti, hogy a vízum tulajdonosának a vízum kiállításának napjától számított 90 napon belül be kell lépnie Kínába; egyszeri belépő vízum esetén egy alkalommal, kétszeri belépő vízum esetén értelemszerűen két alkalommal léphet be ez idő alatt. Ha ezt elmulasztja, vízuma (a 90 nap letelte után) érvénytelenné válik és lejár. A tartózkodás időtartama „L" vízum esetén 30 nap, ami azt jelenti, hogy a vízum tulajdonosa a belépés napjától számítva legfeljebb 30 napig tartózkodhat Kínában.

Bármely személy, aki szellemi fogyatékos, leprában, AIDS-ben, nemi betegségben, fertőző tuberkolózisban, vagy egyéb fertőző betegségben szenved, annak tilos belépnie Kínába.

Tájékoztatás a Sanghajban átszálló utasok részére

Nem szükséges vízumot igényelni azoknak a személynek, akik a célállomás felé követlen Kínán keresztül áthaladó nemzetközi repülőjáraton érvényes helyfoglalással és repülőjeggyel rendelkeznek, illetve 24 órát nem meghaladó ideig tartózkodnak a tranzitban, a repülőtér elhagyása nélkül. Ezen a vízummentesség alól kivételt képeznek az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság állampolgárai.

Nem szükséges kínai vízum beszerzése a Koreai Köztársaság, az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Ausztria, Görögország és Magyarország állampolgárainak abban az esetben, ha a sanghaji Pudong vagy Hongqiao repülőtéren keresztül átutazik, rendelkezik érvényes útlevéllel, a végső úticél felé tartó járaton érvényes repülőjeggyel, helyfoglalással, ha szükséges, oda érvényes vízummal, valamint a Sanghajban tartózkodás ideje nem haladja meg a 48 órát.

Hongkongi vízum, tibeti vízum, makaói vízum

Hongkongba történő utazáshoz nem szükséges vízummal rendelkeznie, amennyiben ott tartózkodása nem haladja meg a 30 napot. Amennyiben azonban Hongkongból például Kantonba vagy Sencsenbe kíván átutazni, vízumra lesz szüksége!

Ha Tibetbe kíván látogatást tenni, kérem, vegye fel a kapcsolatot Tibet Autonóm Tartomány Utazási Irodájával és folyamodjon engedélyükhöz, mielőtt a vízumügyintézést megkezdi.

  • Telefon: 0086-891-6834313
  • Fax: 0086-891-6834632

A Makaó Különleges Közigazgatási Terület és a külföldi országok közötti átjárhatóságának megkönnyítése érdekében továbbra is vízummentességet élveznek azon külföldi országok és térségek, köztük Magyarország állampolgárai, akik azt megelőzően is vízummentesen utazhattak be Makaóba.

Értesítés a Konzuli Osztály Zárvatartásáról 2016-ban

1. Nemzeti Ünnepek

Kínai tavaszünnep: Február 8. (hétfő) – 11. (csütörtök)

Március 15. (csütörtök)

Húsvét: Március 28. (hétfő)

Munka ünnepe: Május 2. (hétfő)

Kínai Nemzeti ünnep: Október 3. (hétfő) – 6. (csütörtök)

Karácsony: December 26.(hétfő)


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte