2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Lovas túra a Kaukázusban

Kaukázus utazás: Lovas túra a Kaukázusban

Kaukázus utazás: Lovas túra a Kaukázusban

 • Utazás: Repülővel, moszkvai átszállással menetrend szerinti járattal.
 • Elhelyezés: Táborokban, komfort nélküli házikókban, sátrakban.
 • Ellátás: A program szerint.

1. nap: Találkozó a Ferihegy 2B terminálon, indulás moszkvai átszállással Sztavropolba. Séta a történelmi belvárosban. Transzfer a szállodába (Hotel Elbrusz), majd találkozás az idegenvezető­vel.

2. nap: Reggeli. Transzfer Arhizba. Idegenvezetés a X. századi templomok maradványainál. Elhelyezkedés az alaptáborban. Azok számára, akik szeretnék az adrenalin szintjüket kicsit felnyomni: raftingolás (2 órás program).

3. nap: Felnyergeljük a lovakat, fogjuk a hátizsákokat és elindulunk a Csegordali csúcs felé (2800) a Kizgics patak mellett egy völgyben. Első tábortűz, éjszakázás a szabad ég alatt.

4. nap: Korai kelés. Elindulunk a 2800 m magas Csegordali északi csúcs irányába a Maruha patak völgyében. Éjszaka a szabad ég alatt. (9 km)

5. nap: Viszonylag könnyű átkelés a Maruha folyó völgyében. Közeledünk a Kara-Kel tóhoz. 22 km-t teszünk meg.

6. nap: Indulás az északi Kara-Kaja (3100 m) hágó felé, 1 B nehézségi kategóriát vállalva. Aksaut folyó völgyében rójuk a Kaukázus vadregényes útjait. (8 km)

7. nap: Könnyebb nap következik, felkeresünk egy forrást, szaunázási lehetőség.

8. nap: Alibek hegyszoros (3180 m) felé vesszük az irányt, 1 A nehézségi fokozat vár ránk! Gyönyörű kilátásban lesz részünk a hegygerincről. Lassan leereszkedünk Alibek táborhelyre (12 km).

9. nap: Megérkezünk a várva várt Dombajbe (7 km). Szállás elfoglalása, pihenés. Kirándulási lehetőség a Mussa-Acsitara hegyoromra. Ünnepi vacsora, lazítás.

10. nap: Reggeli. Búcsúzkodás. Krokodilkönnyek. Férfias kézfogások. Elutazás Moszkvába, este indulás Budapestre.

Sztavropol

Görög fordításban „a kereszt városa”. A legenda szerint a nagy erőd építésénél hatalmas kőkeresztet találták, erről kapta a város a nevét. Kiemelkedő személyiségek kapcsolódnak a város történelméhez, például Szuvorov tábornok, Puskin, Lermontov. Róluk sokat fogunk hallani a kirándulások során.

Arhiz

Gigantikus csésze, amit megtölt a kristálytiszta hegyi levegő és a simogató napsütés. Lenyűgöző az évszázados erdőkkel borított hegyek karéja, amely körülöleli a hóborította tájat. Ott, ahol a két hegyi folyó (a Pszüs és a Szófia) összeér, található a kies «Taulu» tábor, ahol a résztvevők lakunk. A havas hegyek és a tavak kéksége mindörökké megmarad emlékezetünkben. Nyizsnij Arhiz a X. századtól a XII. századig az alán szfisz köztársaság fővárosa volt. A mai napig fennmaradtak a keresztény templomok és szentélyek kisebb-nagyobb maradványai. Annak köszönhetően, hogy itt is keresztülment az egyik híres selyemút, a keresztény vallás is eljutott ide Bizáncból. Az egyik szikla falában egy ikont fedeztek fel 1999-ben, amelynek az archeológusok az «Arhizszkij Lik» nevet adták. Nem messze ettől a helytől, a Pasztuh hegy lábánál, 2070 m magasan a tengerszint fölött, található a világ legnagyobb «Speciális Asztrofizikai Obszervatóriuma».

Dombaj

Neve magyarra fordítva "bölényt" jelent. 1650 m magasan fekvő település, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk a környező havas hegycsúcsokra. Dombaj egyébként a helyi turizmus, alpinizmus, hegyi sportok központja. Lehet lovagolni, úszni, helikopterezni, léggömbözni, stb...

Kaukázus utazás: Lovas túra a Kaukázusban

A fogadó fél szolgáltatja:

 • sátrakat
 • köteleket
 • kommunikációs eszközöket
 • gázballonokat
 • melegítő párnákat
 • elsősegély felszerelést
 • étkezéshez szükséges tálcákat stb.

A személyes felszerelésről, öltözetről természetesen az utasoknak maguknak kell gondoskodniuk, mint:

 • meleg, vízálló nadrág és dzseki (esőkabát akár)
 • sportfelszerelés
 • hegymászó nadrág
 • sportcipő
 • bakancs
 • kesztyű, sísapka, baseballsapka
 • hátizsák (kb. 80-100 literes)
 • hálózsák
 • napszemüveg
 • napozókrém
 • elemlámpa hozzá tartozó pótelemmel.
 • Gyertya, bögre, kanál, villa, kés, tányér
 • Termosz vagy üveg víz részére
 • Személyes gyógyszerek

Amit esetlegesen nem tud megszerezni, a meghívó félnél kölcsönözheti, vagy megvásárolhatja előzetes egyeztetés alapján.

Kaukázus

Időpont választás

Nyár elején még havasak a hágók 2500m felett, a nyár végére a hó elolvad. A virágok és  növények is változnak az évszakkal. A tavak nyár végére melegszenek föl annyira, hogy fürödni lehessen bennük. A természet minden évszakban változatos.

Ruházat

Réteges öltözködés 0 és 20 fok közötti hőmérsékletre készülve. A bakancs esetében nem árt az impregnálás, mivel hóban és patakban ázhat. Meleg hálózsák 0 és 5 fok közötti hőmérsékletre. Napszemüveg, napvédő, sapka, és túrabot sem árt.

Hátizsák

Elég nagy hátizsák kell, mivel az otthonról hozott holmik mellett a túra felszerelést, sátor, főzőeszközök, élelmiszerek, felváltva, de végig cipelni kell.

Étkezés

A szervező egyszerű, de bőséges élemiszeradagot biztosít, amit a csapattársak közösen készítenek el. Reggel, este tábortűz és közös főzés.

Fizikai megterhelés

Egészséges ember számára teljesíthető életkortól függetlenül. Túrázási tapasztalat szükséges. A nehézséget a felszerelés cipelése illetve a sorozat terhelés okozza. Vasárnap pihenőnap és tisztálkodási lehetőség.

Vásárlás

Az út első napján Arhizban, aztán vasárnap Damhurcban és a végén Krasznaja Poljánán lehetséges. Lényegében az élelmiszeren kívül, ami szükséges, azt mind előre be kell pakolni.

Egyebek

Fontos a jókedv, a természet szeretete és a fényképezőgép. Akkor biztos kellemes és tökéletes kikapcsolódás lesz az utazás. Nem árt az úti ismertetőt végigolvasni, mert ott mindent leírtak, ami kell az útra. De mindenkinek saját tapasztalata alapján kell kiválogatnia azt, amit felesleges magával vinnie. Én talán ezeket hangsúlyoznám ki.

Üdvözlettel: Tamás


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte