Telefon: +36 1 354 3990

Email: info@1000ut.hu

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Ázsia lelke – A titokzatos Burma
475 000 Ft
/fő + repülőjegy
2019.02.19. - 2019.03.02.
 
Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

4*-os szállodákban, egy alkalommal 3*-os szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és ebéd) utolsó napon reggeli, ebéd és vacsora

Utazás:

repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással

Elhelyezés:

4*-os szállodákban, egy alkalommal 3*-os szállodában, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és ebéd) utolsó napon reggeli, ebéd és vacsora

Miért ez az út?

1. Még kevés turista ismeri és keresi fel Burmát.

2. Ázsiában itt találjuk a legtöbb buddhista templomot és sztupát.

3. Minden nap olyan különleges kincseket fedezhet fel, amit sehol másutt a világon.

4. Az Inle –tó egyedisége, életközösségei, falvai a Titicaca-tóval említhető egy lapon.

Garantált indulás!

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Részletes program

1. nap: Budapest - Yangon

Indulás Budapestről Yangonba, menetrend szerinti járattal, átszállással Doha-ban.

2. nap: Yangon

„Mingalabar!” Isten hozta Önöket Burmában! Érkezés Yangonba a reggeli órákban, érkezés után ismerkedés a várossal, a város hangulatának felderítése következik. Először Yangon óvárosát nézzük meg, annak brit gyarmati stílusú épületeit. Egy kis séta a nyüzsgő belvárosban, ebéd egy indiai étteremben, majd a burmai templomépítészet egyik remekét keressük fel, a Kyaukhtatgyi pagodát, amely a 72 méter hosszú fekvő Buddha szobornak ad otthont, maj dtovábbmegyünk a Kandawgyi-tóhoz. A város közepén található tó elsősorban kora reggel és naplementekor tökéletes helyszín a sétálásra és a piknikezésre. A tó naplementekor a legszebb, amikor a csillogó Shwedagon pagoda tükröződik a vizében. Ezután jön a nap fénypontja, a domb tetején épült, világhírű, 40 tonna arannyal gazdagon díszített Shwedagon pagoda, a burmai függetlenség szimbóluma, ahol órákat lehet bolyongani a sok aranypagoda árnyékában. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Yangonban (1 éj). 

Szállás: JASMINE PALACE 4*

3. nap: Yangon – Kyeikhtiyo (Arany –szikla) 

Reggeli után autóbusszal utazunk Bago város irányába az Arany –sziklát rejtő hegy lábánál lévő Kingun alaptáborba. Útközben a burmai vidék, a vidéki életbe nyerhetünk bepillantást. Ebéd útközben egy helyi étteremben.  Az Arany – sziklát nyitott terepjáróval közelítjük meg, majd 4 km-es gyalogtúra után érjük el. (külön költség fejében, hordszékkel is megtehető a gyalogtúra) Érkezés után a naplemente csodálatos látványában gyönyörködhetünk. Szállás és éjszaka a hegy tetején levő, különleges panorámával bíró hotelben (1 éj).

Szállás: MOUNTAIN TOP 3* / GOLDEN ROCK 3*

4. nap: Kyeikhtiyo – Bago – Yangon

Reggel utazunk tovább az egykori Mon fővárosba, Bago-ba. Érkezés után Burma legmagasabb pagodáját a Shwemawdaw pagodát, és a világ legszebb fekvő Buddha szobrát Shwethalyaung-ot nézzük meg. Ebéd egy helyi étteremben, majd utazás Burma fővárosába. Szállás Yangonban (1 éj).

Szállás: JASMINE PALACE 4*

5. nap: Yangon – Bagan

Reggeli után transzfer a repülőtérre és helyi repülőjárattal repülés Baganba, Ázsia legnagyobb építészeti emlékeivel rendelkező városába.  Érkezés után transzfer a szálláshelyre. Éjszaka Baganban (2 éj).

Szállás: AMATA GARDEN RESORT BAGAN 4*

6. nap: Bagan

Reggeli után felkeressük a Min Nan Thu faluban lévő, XII. században épült Tayokepyay templomot. és Phaya Thone Zu és a Nandamanya templomokat, valamint Bagan egyik leghíresebb kolostorát a Kyat Kan Cave monostort. Ezután szétnézünk, a helyi faluban találkozunk a helyiekkel, akár a házaikat is megnézhetjük. Ebédelni egy különleges helyen és társaságban fogunk, a kolostorban és szerzetesekkel. Megismerkedünk a szerzetesek életével, mintegy 100 fő lakik ebben a kolostorban, miután megáldják a csoportot együtt fogyasztjuk el a szerzetesek egyszerű ebédjét. Ebéd után, változatos program bár minket. Megnézünk egy helyi tészta üzemet, meglátogatunk egy burmai mozit, felkeressük a helyi fodrászt és egy helyi tea üzletet is, ismerkedünk a vidéki Burma mindennapi életének a szereplőivel.

7. nap: Bagan – Heho – Pinday barlangok – Inle – tó

Reggeli után repülés Heho-ba, onnan Pindaya érintésével az Inle – tóhoz. A nap folyamán meglátogatjuk a Pindaya-i barlangokat, ahol több mint 8.000 darab, különféle anyagból készült Buddha szobor található. A nap folyamán felkeressük Pindaya egyik leghíresebb kézműves műhelyét is, ahol gyönyörűen díszített shan papír- és fa esernyőket készítenek. Késő délután motorcsónakba szállunk, hogy eljussunk a szállodánkig, amely az Inle-tónál található. Szállás az Inle-tónál (2 éj).

Szállás: AMATA GARDEN RESORT INLE 4*

8. nap: Inle –tó

Reggeli után hajóra szállunk és felkeressük az úszó piacot. Ezt követően Pa-Oh faluba, Indein-be hajózunk a tó nyugati partjára, és felkeressük a rejtett Indein pagodakomplexumot, amely több száz kisebb, mohával és növényekkel benőtt sztúpából áll. Ebéd egy helyi étteremben. Délután megismerkedünk a falusi emberek mindennapi életével, láthatjuk, mint végzik a betakarítást, a cséplést és a termények válogatását, megtekinthetjük az érdekes építkezési szokásaikat. Felkeresünk egy hajókészítő műhelyt is. Helyi ételeket fogyaszthatunk, a nap során megnézzük az 5 darab arannyal borított Buddha szobrot őrző Phaung Daw Oo pagodát is.  

9. nap: Inle-tó – Mandalay

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Mandalayba. Érkezés után városnézés. Mandalay a királyi Burma utolsó fővárosa, az ország egyik legnagyobb városa, valamint kulturális és vallási központja. A szomszédos Sagaing-ben él az ország szerzeteseinek 60%-a. A Mandalay-i kézművesek is országszerte híresek. A Mandalay-i városnézést a Kuthodaw Paya-val kezdjük, ahol a központi sztúpa körül miniatűr pavilonok találhatók és mindegyikben egy márványtábla kapott helyet. A 729 márványtáblát buddhista írásjelek díszítik. Ez a „világ legnagyobb könyve”. Majd a Mandalayi Palotával folytatjuk a városnézést. Ez volt az első palota a városban, amit Mindon király építtetett, amikor Mandalay-ba helyezte át a székhelyét. Ebédet követően a Mahamuni Paya pagodájához utazunk. Az ebben a pagodában található Mahamuni kép az egyik legszentebb ábrázolás Myanmarban, amelyet 15 centiméternyi aranylemez borít. A szentségimádók reggelente 4 órakor a képhez sereglenek, hogy megnézzék a különleges arcmosó ceremóniát. Ezen kívük még ellátogatunk egy aranyfüst készítő műhelybe és selyem manufaktúrába valamint Kalaga tapéta készítő műhelybe is. Naplementekor a Mandalay dombra megyünk, könnyű sétával felgyalogolunk a fedett lépcsősoron, hogy fentről tekinthessük meg a gyönyörű naplementét és a panorámát. Szállás Mandalay-ban (2 éj).

Szállás: EASTERN PALACE 4*

10. nap: Mandalay – Amarapura – Mingun

Reggel felhajózunk az ország legjelentősebb vízi közlekedési útján, az Irrawady folyón és felkeressük Mingun ősi települését, ahol a világ legnagyobb, de egyben befejezetlen sztúpája található. Fantasztikus látvány a folyóról megpillantani ezt a félbehagyott piramisszerű építményt. Érkezés után felkeressük Settawya pagodáját, ami Buddha lábnyomát őrzi. A szent helytől nem messze található a világ legnagyobb, máig is megszólaltatható harangja, a Mingun harang. Ezután a „Halhatatlanság városába”, Amarapura-ba, a régi királyi központba utazunk. Itt meglátogatjuk Mahangadayon buddhista kolostort, ahol megközelítőleg 100 szerzetes él, megnézzük a világ leghosszabb teakfa hídját, az 1,2 km hosszú U Bein hidat. 

11. nap: Mandalay – Mingun – Yangon

Reggel transzfer a repülőtérre, Hehoba és repülés Yangonba. Érkezés után ebéd, majd kipróbáljuk a város egyik különlegességét a „körvonatot” ezt követően ajándékvásárlási lehetőség a Scott piacon, más néven a Bogyoke piacon. Búcsúvacsora után éjszaka Yangonban (1 éj). 

Szállás: JASMINE PALACE 4*

12. nap: Yangon – Budapest

Hajnalban transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Bagan négynyelvű kőtáblák

További információk

Várható menetrend:

December 02: Budapest - Doha  08:35-16:05                 QR 202 kb. 5 óra 30 perc 

December 02: Doha - Yangon    20:00-05:30 (másnap) QR 918 kb. 6 óra

December 13: Yangon - Doha    07:40-11:55                   QR 919 kb. 6 óra

December 14: Doha - Budapest  01:15-05:20                  QR 201 kb. 5 óra 30 perc 

Hazaúton transzfert, szállást és dohai városnézést biztosítunk!

 

Várható menetrend:

Február 19. Budapest - Dubai  14:50 - 23:05    Kb:5óra 15perc    EK112

Február 20. Dubai - Bangkok  03:30 - 12:35     Kb: 6óra                EK376

Február 20. Bangkok -  Yangon 16:45 - 17:45   Kb: 1óra 25perc   PG703

Március 02. Yangon - Dubai  02:10 - 05:55       Kb:6óra 15perc    EK389

Március 02. Dubai - Budapest  08:40 - 11:45    Kb: 6óra 5perc     EK111

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 
2018.12.02. - 2018.12.14.
13 nap / 10 éj
455 000 Ft
Betelt
2019.02.19. - 2019.03.02.
12 nap / 10 éj
475 000 Ft
Foglalás

További időpontok

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • a szállást 4*-os szállodákban és egy alkalommal 3*-os szállodában, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (program szerint)
 • a helyi közlekedést
 • a megadott programokat
 • a programok belépődíjait
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • az e-bike kerékpártúrát Baganban
 • a csónak túrát az Inle-tavon
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel
  kb. 370 000 Ft
 • a vízum
  kb. 20 000 Ft
 • a borravalót
  kb. 5 USD/fő/nap
 • az útlemondási biztosítást
  1,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • egyágyas felár
  172 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Kovács Angéla
+36 (1) 302 2962
Gim-Alé Krisztina
+36 (1) 207 8224
Lakatos Gabriella
+36 (1) 207 8220
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az út idegenvezetője

decemberben: Mison Andrea

Bölcsész tanár - közgazdász, idegenforgalmi vállalkozási szakértő

mison_a.jpg

Az utazás iránti szeretetemet nagyapámnak köszönhetem, aki a diavetítéseivel minden este más és más városba utaztatott minket… Akkor még híres régésznek készültem. A két tannyelvű gimnázium szintén garancia volt a kötelező külföldi utakra. Az egyetemista-hátizsákos világjáró kalandok alatt döntöttem el: meg kell ismernem minél több kultúrát, ahol térd alatt piszok van. Az újabb és újabb civilizációk felfedezése a hobbimmá, majd szakmámmá vált, a diplomaosztó ünnepség helyett már Burmában idegenvezettem. A latin országok és Ázsia lett a szenvedélyem.  A tanítás, tolmácsolás és az idegenvezetés mellett az anyaszerepet sem hanyagolom el.  A közel 25 év szakmai tapasztalat sokat segít abban, hogyan adjam tovább a világ általam fontosnak tartott jelenségeit. Szerencsésnek mondhatom magam: a hobbim a munkámmá vált. 2 alkalommal is telepített idegenvezető voltam Burmában huzamosabb ideig.

Myanmar, az egykori Burma az arany pagodák, templomok és a millió sztupák országa, bájos, mosolygós és még mindig őrzi az évszázados titkát, amelyet csak akkor lehet megfejteni, ha látjuk, felfedezzük és megnézzük ezt a titokzatos világot, Délkelet-Ázsia ékkövét. Nap mint nap, olyan magasra tesszük a mércét a sok és változatos látnivalóval, hogy az út során végig olyan érzésünk lesz, mintha egy aranytól csillogó meseországban járnánk, ahol thanakával festett arcú, longyis - szoknyás helyiek élnek örök mosollyal az arcukon. Myanmar egy életre megbabonáz mindekit.

Ismerje meg Burmát!

16 nap / 13 éj
2019.01.13. - 01.28.

615.000 Ft/főtől

16 nap / 13 éj
2018.11.25. - 12.10.

447.000 Ft/főtől

16 nap / 13 éj
2019.02.15. - 03.02.

695.000 Ft/főtől