2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Bortúra a csodás Toszkánában

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Olaszország
Régió:OlaszországHelység:Toszkána
Utazás:RepülövelEllátás:Program szerint

Séta a Montepulciano Vino Nobile, Montalcino és Chianti borvidékek dombjai között, látogatással a híres Bánfi kastélyban.

...és miért Toszkána?

1/ Látogatás Toszkána legjobb borvidékein: Montepulciano, Chianti, Montalcino dompjai közt
2/ A legszebb toszkán városok megismerése.
3/ Borkóstolós gasztronómiai vacsora két világhirű birtokon a híres Bánfi kastélyban, és a Guiccardini Strozzi birtokon.

Idegenvezető: Katona Attila

Utazás: repülővel

Ellátás: 2 vacsora + 1 ebéd

Szállás: 3 - 4 * szállodában kettő ágyas szobában

Napok száma: 4 nap / 3 éjszaka

1 nap:  Budapest – Bologna– San Gimignano
Találkozás 09:30 h-kor a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás 11:25 h-kor a Wizzair járatával Bolognaba. Érkezés 12:50 h-kor, majd utazás San Gimignanoba. Szállás elfoglalása, majd ismerkedés a „Tornyok városával”. San Gimignanoban tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, mely a város jelképévé vált. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Számos templom, kápolna található itt. Városnézésünket a Szent Agostino templom és a Palazzo del Popolo (városháza) megtekintésével zárjuk. Első napunkat egy borkóstolóval egybekötött vacsora zárja a szálloda éttermében. Szállás San Gimignanoban (2 éj).

2. nap:  Chianti vidéke – San Gimignano
Reggeli után a híres Chianti vidék felfedezésére indulunk. Gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk a 35 km-re található Gaiole in Chiantiban található Castello di Meleto pincészethez. Itt a pincészet három borát kóstoljuk meg apró toszkán falatkákkal kísérve: Vermentino IGT Toscana Bianco,  Borgaio IGT Toscana Rosso, és egy prémium kategóriás Chianti Classico DOCG. Ezt követően a közeli Radda in Chiantiba látogatunk. A mesebeli környezetben fekvő Albola kastély pincészetében egy könnyű, toszkán ebéden veszünk részt, majd egy professzionális bemutató keretében az alábbi borokat kóstoljuk: 2015-os Chardonnay, 2012-es Chianti Classico, 2011-es Chianti Classico Riserva. Az ebédet és a kóstolást egy 2005-os Vinsanto desszertbor zárja.
Az Albola kastélyból visszautazunk a szállodába, rövid pihenő, hogy felkészülhessünk esti programunkra. Kora este a közeli Tenuta Guicciardini Strozzi birtokra utazunk. A csodálatos környezetben található, 530 hektáros bírtok több mint 1000 éves múltra tekint vissza. A nemesi Strozzi család tovább őrzi a hagyományokat, melynek köszönhetően világhírű borok kerülnek ki pincészetükből. A pincelátogatást egy hagyományos toszkán vacsora követi, melynek tipikus fogásai helyben készülnek. A finom ételeket a pincészet legjobb borai kísérik. A hangulatos estét követően visszautazunk a szállodába.

3. nap: Siena - Montepulciano–Pienza – Montelcino – Siena
Reggeli után a régió egyik legszebb városába, Sienaba utazunk. A város híres műemléke a dóm a 12.-13. században épült, 1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi. A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campo-nak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. Siena történelmi központja 1995-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.
Sienaból Montepulcianoba utazunk. Utunk során megpillantjuk az igazi toszkán tájat, mely visszaköszön minden képeslapról.
Montepulciano és környéke Toszkána legjobb három borvidékének egyike (Montalcino és Chianti mellett). Hogy erről magunk is megbizonyosodjunk, útközben megállunk a Villa S. Anna családi pincészetnél. Megtekintjük a pincészetet, majd egy ízletes, toszkán falatkákkal kísért borkóstolás keretében a pincészet 4 kiváló borát kóstoljuk meg.
A kora délutáni órákban érkezünk Montepulcianoba.
A település szerkezete, az épületek ódonsága, stílusa, fekvése lenyűgöző.Sétánk során megtekintjük a város reneszánsz főterét, ahol nyaranta színházi előadásokat tartanak. A négyszögletű teret a Dóm és számos régi palota határolja.
A városnézés után meseszép dombok között haladva érkezünk Pienzába.
Pienza, a reneszánsz építészet mintavárosa. Itt született II. Pius pápa, aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Ő építtette a dómot, a püspöki palotát, a Palazzo Pubblicot és a pompás Palazzo Piccolominát.
Pienza történelmi központja 1996-óta az Unesco Kulturális Világörökség része.
A Porta al Praton keresztül jutunk el a város központjába. Itt láthatjuk a II.Pius által megálmodott épületeket, és egy igen szép reneszánsz kutat.
Pienzából Toszkána egyik leghíresebb pincészete, a Banfi pincészet felé vesszük az irányt, ahol igazi toszkán környezetben, több fogásos gasztronómiai vacsorával egybekötött borkóstolás emeli a "Bor, kultúra, gasztronómia Toszkánában" programunkat. Érkezés után, a bor bárban az alábbi Sangiovese Montalcino-i borokkal ismerkedünk meg: 2014-es Rosso di Montalcino, 2011-es Brunelli di Montalcino és egy 2005-os Brunelli Poggio alle Mura.
A kóstolás után egy háromfogásos gasztronómiai vacsorában lesz részünk, amit további 4 kiváló bor kísér.
A késő esti órákban érkezünk Siena környéki szállásunkra.

4.nap: Firenze - Pisa - Budapest
Reggeli után utazás Firenzébe, városnézés helyi idegenvezetővel a"reneszánsz" bölcsőjeként” is emlegetett városban.  Az Arno folyó két partján, annak gyönyörű völgyében elterülő város nagyon hosszú múltra tekint vissza. Hosszú ideig a Medici család uralta, 1865-1870 között az Olasz Királyság fővárosa volt. Számtalan történelmi és művészeti látványosságnak ad otthont.  Történelmi belvárosát 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította.
Először közös séta a 14-15. században épült belvárosban, melynek során megtekintjük a középkori városházát (Palazzo Vecchio), a Dómot, a Santa Croce templomot ahol Michelangelo és Galilei sírhelyei találhatók, a Medico kápolnát, ahol Michelangelo szobrai láthatóak, végül az Arno folyó túlpartján található Piti palotát. Visszafelé átsétálunk a Firenze jelképévé vált Ponte Vecchio hídon. Ezt követően rövid szabadprogram, majd Pisaba utazunk, ahol a város nevezetességeivel zárjuk utolsó napunkat.  A Campo dei Miracolin - azaz, a Csodák terén – lélegzetelállító látvány tárul elénk. A Piazza del Duomo (Dóm tér) 1987-óta az Unesco KulturálisVilágörökség része.
Séta közben megtekintjük a 11. századi dómot, és Toszkána egyik legszebb román stílusú épületét a Battisterot. Akik felülről is megcsodálnák a teret, megmászhatják a Ferde torony csigalépcsőit (csak előre váltott jeggyel!). Ezzel a képpel búcsúzhatunk a varázslatos Toszkánától, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Pisaból 22:10 h-kor a Ryanair járatával, érkezés Budapestre 23:55 h-kor.

 

Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő helyek:
Firenze
történelmi központja (kulturális/1982)
Pisa:
Piazza del Duomo (Dóm tér) (kulturális/1987)
San Gimignano:
Történelmi központja (kulturális/1990)
Siena:
Történelmi központja (kulturális/1995)
Pienza:
Történelmi központja (kulturális/1996)

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

terület:301 318 km2
főváros: Róma
államforma: köztársaság
lakosság: 60 233 948 fő (2013)
időzóna: UTC+1, UTC+2
éghajlat: Igazi mediterrán éghajlatot csak délen találunk: a nyár igen meleg és száraz, a tél enyhe, a csapadék rendszertelen, hó csak ritkán hull. Az Alpok vidéke télen-nyáron alacsony hőmérsékletű, bőséges a csapadék. Az Appenninek belső, magasabb vidékeinek éghajlata jellemzően hegyvidéki, nagyon hideg a tél. A Pó-síkságon száraz kontinentális idő uralkodik, a tél hideg és ködös, a nyár fullasztóan meleg, a csapadék eloszlása egyenletes. Az Adria partján közepes csapadék, erős ÉK-i szél (bóra) jellemző. A Liguri- és Tirrén-tenger partján enyhe az éghajlat a hegyek miatt.
nyelv: olasz
népcsoportok: szárd (2%), rétorománok (1%), tiroliak (0,5%).
vallás: keresztény: 54 millió fő - ebből katolikus 52 millió fő, protestáns 700 000 fő, ortodox keresztény 700 000 fő, egyéb keresztény 500 000 fő, iszlám: 850 000 fő, buddhista: 110 000 fő, hindu: 75 000 fő, szikh: 70 000 fő, zsidó: 45 000 fő, pogány: 15 000 fő, vallás nélküli: 4 millió fő.

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív program.

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.06.04 2017.06.07 4 nap / 3 éj Program szerint 255 000 Ft

Az ár tartalmazza

A részvételi díj tartalmazza: 
- 2 éjszaka San Gimignano környékén 4*-os  szállodában reggelivel
- 1éjszaka Siena környékén 3*-4*-os szállodában reggelivel
- 2 vacsora, 1 ebéd a program szerint
- 19 személyes autóbusszal, olasz városi adókkal
- Pincelátogatások borkóstolókkal a program szerint
- Magyar idegenvezető, Firenzében helyi idegenvezető

Külön fizetendő

A részvételi díj nem tartalmazza / kötelező költségek:

- Repülőjegy Budapest – Bologna (Wizz Air), Pisa – Budapest (Ryanair) útvonalakon illetékkel, kisméretű kézipoggyásszal, irányár: 35.000 Ft/fő változhat)
- BBP biztosítás: 2.200 Ft/fő
- Útlemondási biztosítás: 1,5%
- Idegenforgalmi adó: 8 Eur/fő (helyszínen fizetendő)

Fakultatív költségek:
- Feladható poggyász: kb 17.000 Ft/bőrönd
- Belépők: kb 30 Eur/fő

Palackozott borok hazaszállítása: 5 palack / fő ingyenes


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte