Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Bhután
 
 
 

terület: 47 000 km²
főváros: Timpu
államforma: alkotmányos monarchia
lakosság: 753 947 fő (2013)
időzóna: UTC+6
pénznem: ngultrum (BTN)
éghajlat: Az éghajlat nagyon függ a magasságtól. Az északi magas hegységekben a sarkvidékire emlékeztető magashegyi éghajlat uralkodik. Dél felé haladva - és ereszkedve lefelé - az éghajlat egyre melegebb. A központi hegyvidék éghajlata mérsékelt, a déli síkságé szubtrópusi. A csapadékmennyiség nyugatról kelet felé haladva csökken. A monszun a nyári hónapokra jellemző; az ország több csapadékot kap, mint a himalájai régió többi része. Egyes helyeken évente 5500 mm csapadék esik.
nyelv: dzonghka, tibeti, népáli
népcsoport:  50%-a bhotija (ngalop), 25%-a gurung (nepáli), 13%-a sarkopsz, 2%-a pedig egyéb népcsoportokhoz (asszami, tibeti)
vallás: Az államvallás a vadzsrajána-buddhizmus. A népesség 75%-a buddhista, 22%-a hindu, 2%-a bon vagy más bennszülött vallású, 0.5% keresztény, 0,2% muszlim.

Magyar állampolgárok érvényes vízum birtokában utazhatnak be a Bhutáni Királyságba, melyet a beutazás előtt, butáni utazási irodán keresztül lehet beszerezni. 

Magyar állampolgárok érvényes vízum birtokában, még egyénileg is csak államilag szervezett keretek között utazhatnak be a Bhutáni Királyságba. Az országba utazás napi 200 USD (fő szezonban 250 USD) turisztikai díj befizetése mellett lehetséges, mely magában foglalja a szállás, utazás, étkezés és helyi kísérő költségeit. Egyéni utazás is kizárólag helyi utazási irodával, állandó kísérettel lehetséges, melynek különdíja a turisztika díjhoz hozzáadódik (kb. napi 35-40 USD).

 

Az ország egyes részeire csak előzetes engedély birtokában lehet ellátogatni, melyet a helyi utazási ügynök szerez be.

Forrás: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Útjaink Bhután

Utazás szűrő:Rendezés:

Kedves Utasunk!

A megadott keresési feltételek szerint nem található utazás