2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Az ismeretlen Szatmár és Mármaros

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Románia
Régió:ErdélyHelység:.
Utazás:AutóbusszalEllátás:Program szerint

Elképesztő,érintetlen, színes és kontrasztos világ, mely 24. óráját éli. Kóstolók, piacok,gasztrotúra, kirándulás, hagyomány és kultúra.

GARANTÁLT INDULÁS!

..és miért Maramaros?

1/ Megismerünk egy gyönyörű, érintetlen világot
2/ Kóstolunk úton-útfélen
3/ Megtapasztaljuk az igazi vendégszeretetet, és a hagyományokat őrző vendéglátást

Idegenvezető: Méhész Zsuzsa

Utazás: autóbusszal
Időpont
: 2017. május 17., október 19.
Napok száma:
5 nap / 4 éjszaka

1.nap Budapest – Tákos - Csaroda – Szatmárcseke – Túristvándi – Penyige – Panyola
Találkozás a reggeli órákban Budapesten, utazás Szatmár-Beregbe. Bejárjuk Magyarország egyik legszebb, érintetlen területét: Tákoson és Csarodán festett középkori templomokat látogatunk, Penyigén lekvárt kóstolunk, Túristvándiban elindulnak a kedvünkért a mesebeli vízimalom kerekei, Szatmárcsekén megnézzükaz egyedülálló, csónakos fejfás temetőt, Nagyaron megállunk a kastélynál és rózsakertjénél. Útközben különleges, helyi finomságokat kóstolunk: béles és házi kenyér egyenesen a kemencéből, kecskesajt, vaslapon sült húsok, aszalt gyümölcsök, rózsavizes limonádé. Este választható program: főzdelátogatás és kóstoló a Panyolai Szilvórium pálinkafőzdéjében, vagy főzőkurzus: egy nagyon jellegzetes, szatmári menü elkészítése, melyet közös vacsora követ (tormaleveles töltike füstölt hússal, szilvalekvárral töltött panyolaibaba).


2.nap Panyola – Szatmárnémeti – Nagybánya – Breb

A slow food jegyében elköltött, komótos reggeli után megállunk Cégénydányád monumentális matuzsálem-fájánál és megnézzük Gyügye szürreális, Europa Nostra-díjas, festett templomát. Majd Szatmárnémeti belvárosában a városnézés mellett megkóstoljuk a jellegzetes helyi perecet. Megállunk Nagybánya látványos főterén és zakuszkát, frissen sült fánkot, helyi finomságokat kóstolunk autentikus piacán. Innen irány a hegyvidék! Utunkat némi kukorica lisztben sütött, frissen fogott pisztráng miatt megszakítjuk egy különlegesen festői helyen, csúcsok, tavacskák és vízesések közt, majd vár a máramarosi, érintetlen világ.  Éjszaka Brebben, a vidék leg autentikusabb falujában.


3.nap Breb és az UNESCO Világörökség részét képező, máramarosi fatemplomok

Tudták, hogy az angol trónörökösnek háza van ebben a faluban? Reggeli után falu séta:  Brebben még él a hagyományos életmód, így olyan jelenetek tanúi lehetünk az ébredő faluban, amiket már csak nagyon messzi, elzárt tájakon van módunk megtapasztalni. Látogatás a mesebeli világba, ahol UNESCO világörökségi fatemplomok, hegyi pásztorok, faragott kapuk és egy olyan időtlen élet fogad, amit látni és megélni a végtelen harmóniát jelenti. Nem csak műemlékeket látogatunk, hanem alapos bepillantást nyerhetünk a helyiek életébe: a pásztorok sajttal kínálnak, látunk kemencét, patakbeli „mosógépet” és házi pálinkafőzdét munka közben, a fa faragó megmutatja a műhelyét, vacsorázni pedig egy olyan jókedélyű, helyi asszonyságnál fogunk, aki vendégszeretetben és hagyományos ételekben lekörözhetetlen. Minden egyedi, autentikus és különleges lesz.


4.nap Barcánfalva – Iza-völgye – Tiszaveresmart – Máramarossziget

A máramarosi hagyományos építészet esszenciája a makulátlan, tájba illeszkedő barcánfalvi kolostor. Kirándulunk, almás pitét és áfonya lekvárt kóstolunk,megtekintünk egy különleges magángyűjteményt, helyi kézműveseket látogatunk, szétnézünk Máramarosszigeten, Kelet-Magyarország egykor leggazdagabb városában. Utunk különlegessége, hogy nem turistaként, hanem valódi vendégként élhetjük át azt a ritmust, amit a természet és a helyiek diktálnak. Szállásunk olyan eredeti, hagyományos faházakban lesz, melyek angol tulajdonosai hazájuknak Máramarost, feladatuknak az itteni értékek megőrzését választották. Pompás vacsora zárja a napot, amiből a házi, sült túrógombóc sem maradhat ki.


5.nap Szaplonca – Avasfelsőfalu – Vámfalu – Csengersima – Budapest

Miután ki gyönyörködtük magunkat a színpompás viseletekben, amikben a helyiek a vasárnapi istentiszteletre járnak, búcsút veszünk Breb mese világától, és útnak indulunk Szaploncára, a Vidám temetőbe ,ahová az emberek nevetni járnak. Ilyenből is csak egy van: a különleges helyen tett séta után Vámfalu utolsóként megmaradt, hagyományos fazekas műhelyében, majd Avasfelsőfalu skanzenében nézünk szét. Mics- és puliszka kóstoló, majd fotószünetet tartunk Sárköz „palotáinál”, mielőtt átkelünk a határon. Érkezés élményekkel telve Budapestre az esti órákban.

 

Idegenvezető:

Méhész Zsuzsanna

Ehhez az úthoz még nem érkeztek vélemények. Ha Önnek van róla beszámolója, küldje el nekünk!

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Autóbusszal 2017.10.19 2017.10.23 5 nap / 4 éj Program szerint 95 000 Ft

Az ár tartalmazza

* utazás kisbusszal
* szállás rendkívül hangulatos, igényes, autentikus falusi vendégházakban,gazdag helyi reggelikkel
* kóstolók, gourmet séták költsége
* programok belépőkkel
* magyar nyelvű idegenvezetés

Csoportlétszám: max. 15 fő*

Külön fizetendő

* BBP biztosítás: választott módozat szerint
* útlemondási biztosítás: 1,5% (kötelező)
* vacsorák: 17.500 Ft


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!

Térkép nem áll rendelkezésre.

Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte