2017-es katalógus letöltés

A katalógus letölthető itt.

Csoportos utazás
Szállás ajánlatunk


Туристическая
компания
«1000 Дорог»

Ведущий туроператор по Венгрии

Az arany kupolák városa 3*+ (Moszkva)

Út típusa:VároslátogatásOrszág:Oroszország
Régió:MoszkvaHelység:Moszkva
Utazás:RepülövelEllátás:Reggeli

Moszkvai utazás, városlátogatás repülővel, különösen gazdag programkínálattal. Moszkva és Szergijev Poszád.

 

Miért éppen Moszkva?

1. Moszkva ezerszínű, hatalmas és megfoghatatlan világváros, az UNESCO világörökségi helyszíneken kívül (Kreml, Vörös tér, Novogyevicsij kolostor) 10 sávos, elképesztő sugárutak kápráztatják el az ide látogató turistákat.

2. Világvároshoz méltóan nem csak a nappali élet mozgalmas, az éjszakai órákban az Arbaton vagy a Tverszkaja utcán sétálva számtalan étterem és szórakozóhely várja a felfedezésre vágyó utazót.

3. Programunk Moszkván kívül az UNESCO Világörökségi listáján szereplő, Szergijev Poszad városát is felkeresi, az Aranygyűrű településeinek egyik fontos állomását, melyet Oroszország Vatikánjaként is emlegetnek.

 

Utazás: repülővel, menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal
Elhelyezés: 4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban
Ellátás: svédasztalos reggeli

 

1. nap:Budapest - Moszkva

Utazás Budapestről 12.55-kor Moszkvába közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés 16.25-kor, majd transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása.

2. nap: Moszkva

Az orosz főváros megismerését autóbuszos városnézéssel kezdjük, meglátogatva a város legrégebbi emlékeit, amely során megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megmentő Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd utunkat Moszkva délnyugati része felé folytatjuk, ahol célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től az UNESCO világörökség részét képezi. A kolostort csak kívülről tekintjük meg. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahol tartunk egy rövid pihenőt és ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Városi sétánk a világhírű Vörös téren végződik, Oroszország és a világtörténelem egyedülálló építészeti csodája, a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről), amely mintegy megkoronázza gazdag programunkat.

 

Moscow - timelapse from ExtremeTV on Vimeo.

3. nap: Moszkva

Reggeli után városnézésünk fakultatívan folytatódik a kihagyhatatlan, szintén a világörökség részévé vált Kreml és Kincstár megtekintésével. A Kreml területén található a Nagy Kreml Palota, a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota. Ezután a Kincstárat keressük fel. Eddigi élményeinket még tovább gazdagítva, fakultatív programként, az orosz művészet leghatalmasabb és műkincseiben páratlan gyűjteményének, a Nemzeti képtár (Tretyakov) megcsodálására invitáljuk Önöket. Este egy újabb lehetőségként tárul elénk egy fakultatív, hangulatos séta a régi Arbaton, a város legrégebbi sétálóutcáján, majd felejthetetlen napunk Moszkva autóbuszos megtekintésével zárul. Ezt a programot az épületek szinte művészi fokon történő kivilágítása teszi különlegessé (június közepén a fehér éjszakák miatt kevésbé látványos).

4. nap: Moszkva – Szergijev Poszad

Reggeli után fakultatív programként egy fél napos kirándulásra hívjuk Önöket Szergijev Poszádba, az ősi orosz ortodox egyház centrumába, mely templomokban, kolostorokban és szent helyekben gazdag. (Moszkvától 71 km-re északkeletre található.) A város legismertebb, meghatározó épületegyüttese a Szentháromság–Szergij-kolostor, mely 1993 óta a világörökség része. Ezután elmondhatjuk, hogy nemcsak a pazar, gazdagságában egyedülálló Moszkvát láttuk, hanem a vidéket is, amely megőrizte a hagyományos Oroszország hangulatát.

Délután megnézzük a moszkvai metrót és az újjáépített Megmentő Krisztus Székesegyházat, amely az új és a régi Oroszország, illetve Moszkva egyik jelképévé vált, és amely a múltat és a jelent kapcsolja össze (gyalogos program). Este fakultatívan lehetőség nyílik a Balsoj színházban vagy a Nagycirkuszban egy előadáson részt venni.

5 nap: Moszkva - Budapest

Délelőtt szabad program vagy utazás metróval a belvárosba idegenvezetőnk kíséretében, ahol lehetőség nyílik a Lenin Mauzóleum megtekintésére vagy a Puskin Múzeum felfedezésére. Visszautazás metróval a szállodába, majd 14.00 órakor transzfer a repülőtérre. 18.00-kor hazautazás közvetlen repülőjárattal Budapestre, érkezés 19.40-kor.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek

A Kreml és a Vörös tér

Novogyevicsij kolostor

Szergijev Poszad - Szentháromság Szergij kolostor épületegyüttese

 

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat!

 

Szálloda kategóriák:

3*+ és 4* - A központhoz közel fekvő (metróval 30 percre a Vörös tértől), a metrómegálló közvetlen közelében található Izmailovo Hotel. Mindkét szállás kategória a hotel 3* és 4* épületeiben kerül elhelyezésre, az adott besorolásnak megfelelő szobákban.

A aranykupolák városa, Moszkva, 2016 Augusztus

Kedves Nagy Gergő!

Moszkvai utunk nagyon jól sikerült.

A remekül összeállított programokat tovább színesítették a két rendkívül felkészült idegenvezető - Endre és József által átadott információk. Nagyon jól éreztük magunkat, akárcsak tavaly Szentpéterváron.


A szállodai szolgáltatással is elégedettek voltunk. A szobák tiszták, kényelmesek az ételek pedig finomak, bőségesek voltak.

Köszönet mindenért!

Üdvözlettel:

D. Tünde


 

A aranykupolák városa, Moszkva, 2016 Augusztus

 

Az Önök szervezésében részt vettünk 2016.08.20.-23. között moszkvai városlátgatáson.
Szeretném megköszönni a tökéletes szervezést, idegenvezetést, szállást. Szóval minden tökéletes volt, nagyon elégedettek voltunk. Ajánlani fogjuk Önöket másoknak is.

P.Z. Attila


 

A aranykupolák városa, Moszkva, 2016 Augusztus

A moszkvai utazás nagyon kellemes volt. Szerintem minden rendben volt a szervezésben. Az idegenvezetők képzettek, és készségesek voltak, a szálloda megfelelő, kellemes emlékekkel tértünk haza.

F. K.


 

A aranykupolák városa, Moszkva, 2016. július

 

"Ami a mi A.-val közös moszkvai tartózkodásunkat illeti, köszönettel tartozom Önöknek a szervezésért. A szálloda jó volt, a repülőtéren vártak és a transzferek is rendben lezajlottak. A söfőrök és az autók is jók voltak. A színházjegyeket megkaptuk. Összességében jól éreztem magam és biztos visszamegyek még Oroszországba.

Üdvözlettel, M."


Az aranykupolák városa, Moszkva, 2015. augusztus 20.

 

Tisztelt Asszonyom!

Tegnap délután jöttünk haza Moszkvából.
A két fiammal és a barátnőikkel mentünk. Tele vannak kellemes meglepetéssel és csodálkozással. Ezt elgondolni sem és elmondani sem lehet, felesleges  megpróbálni, ezt látni kell. De látni azt kell. Ez egy másik világ, másik emberek, másik kultúra. Azt gondoljuk, hogy tudunk róluk sokat és hogy meg lehet ismerni, de ezek tévedések, ahhoz ez túl sok és más, és nem minden olyan nyilvánvaló főleg nem elsőre. Teljesen európai és magas színvonalú minden, de nem csak a dolgaik, az emberek is, ruházatuk, a környezet, minden, minden. És mondhatom mert sokfelé jártunk  korábban is és itt is sok mindent kipróbáltunk- és nem kellett hozzá az 5 csillag- a szállóban is csak 3 csillagos szinten laktunk.  
Éltem kint 5 évet,  30 éve jöttem haza- engem csak a leírhatatlanul nagy fejlődés lepett meg a többit  tudtam, ismertem. Aki elsőre megy ki ezekből sokat nem ért és sokfélét gondolhat. Mindezt szerettem volna a fiaimnak  megmutatni, mert sokat meséltem már nekik. Mindent amit látni szerettünk volna meg is néztük. Igaz a lábunkat lejártuk, hiába a szuper közlekedés minden nagy és a távolságok durvák.
A szálloda is kifogástalan volt az ételek is, minden. Egyetlen, azaz egyetlen kellemetlen meglepetés ért, hogy ami kacsa combot rendelt az egyik lány azt nem sütötték át rendesen. Ezt megreklamáltuk, visszavitték, a számlából lehúzattuk. Egy szó nélkül megtették. A többire csak azt lehet mondani hogy szuper.
Az idegenvezető hölgy Ibolya szenzációs, odaadó, segítőkész és hatékony.
Rendkívül hálásak vagyunk Neki is és Önöknek is a szervezésért, a segítségért.

Üdvözlettel: B.R.


 

Az aranykupolák városa, Moszkva, 2015. június 20.

Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani Dr. Snajdgen József úrnak, aki igazán profi módon vezette a moszkvai programokat. Átadta azokat az  információkat, amelyek az éppen aktuális programhoz kapcsolódtak. Snajdgen úr mindig megtalálta azt az információ mennyiséget, amely még befogadható, feldolgozható (megjegyezhető...) volt, s szakértő módon, több oldalról megvilágítva adta ezt tovább.
Kérjük továbbítsák köszönetünket részére!
Üdvözlettel:
K. Gyula
Tisztelt Bartos Szilvia!
Ma tértünk haza az Önök által szervezett moszkvai útról.Ez úton is szeretnénk köszönetet mondani Dr. Snajdgen József úrnak, aki igazán profi módon vezette a moszkvai programokat. Átadta azokat az  információkat, amelyek az éppen aktuális programhoz kapcsolódtak. Snajdgen úr mindig megtalálta azt az információ mennyiséget, amely még befogadható, feldolgozható (megjegyezhető...) volt, s szakértő módon, több oldalról megvilágítva adta ezt tovább.Kérjük továbbítsák köszönetünket részére!

Üdvözlettel:
K. Gyula

 

Moszkva, az arany kupolák városa, 2014. szeptember 28.

Kedves Szilvia és László!

Szeretném megköszönni munkájukat a program megszervezésével kapcsolatban. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtam.

Üdvözlettel, K. Rita

Az arany kupolák városa, Moszkva, 2014. augusztus 24.

Kedves Szilvia!

Moszkvai utunk nagyon jól sikerült, köszönhetően az önök kiváló szervezésén. Azt kaptuk amiért mentünk és kellemesen elfáradtunk. Az idegenvezető, aki átlagon felüli szakmai felkészültséggel rendelkezik erről gondoskodott.

Örülünk hogy önökkel utazhattunk.

Üdvözlettel: S. A. és S. A.né

Kedves Szilvia, Laci!

Sajnos a 4 nap elszállt, mint a pillanat. Az időjárás ugyan nem volt hozzánk kegyes, mert a szakadó eső és szélvihar főleg hétfőn nagyon „betett”, de ettől függetlenül csodálatos volt. Józsi bácsi a „régi fényében tündökölt”, rengeteg érdekeset mesélt a városról, a látnivalókról, a történelemről. Az Izmailovo szálló nagyon jó választás volt. Tiszta, kényelmes, minden igényt kielégít, nagyon jó a konyhája is. A személyzet kedves, udvarias. Egy erdő közepén, a tópart mellett, tiszta levegőn, pár méterre az Izmajlovoi Kreml együttesétől, ahogy annyi a látnivaló, hogy egy hét is kevés lenne rá. Ami még döntő szempont, hogy egy metróvonallal 25 perc alatt a Vörös téren vagyunk. Sikerült megnéznem – sajnos csak kívülről – a Fapalotát Kolomenszkojéban. Lélegzetelállító. Kár, hogy a csoportok programjába nem lehet bevenni az idő hiánya miatt.

Köszönjük a remek szervezést, üdvözlettel Cs. M. és R. B. (törzsutasaink)

Tisztelt 1000 Út!

Okt.2-án érkeztünk meg a moszkvai útjukról.

Nagyon jól sikerült az utazásunk, ezért ezúton szeretnénk köszönetet mondani az utazási irodának a szervezésért, az információadásért és ügyintézésért, kiemelve Bartos Szilvia segítségét, ill. az idegenvezetőknek a kifogástalan munkáért. Külön köszönjük Dr. Snajdgen József úrnak a profizmusát, amit nem csak hatalmas tárgyi tudása miatt élvezhettünk, de remekül kezelte a "nehéz" útitársainkat is, és segítőkész, kedves volt mindenkihez. A szállodai ellátásunk kifogástalan volt, a buszsofőr és a helyi idegenvezető hölgy is sokat tettek azért, hogy igazán jól érezzük magunkat ebben a hatalmas, szép városban!

Ismerőseinknek, barátainknak feltétlenül ajánlani fogjuk ezt az utat, és az 1000 út irodát!

Dr.F.T.

Moszkva, 2013. Június 10-13. Moszkva

Kedves Laci!

Az utazás jól sikerült. Az idén választott Izmajlovo szálloda nagyon szép, kényelmes, tiszta, minden igényt kielégít. Számomra ez azért is volt újdonság, mert a városnak ezt a részét még nem ismertem. Rengeteg szépséget láttam az Izmajlovo-kremlben is.

A svédasztalos reggeli választékát le sem lehet írni, annyiféle. A virslitől a tortáig a meleg reggeliken keresztül, amit el tud képzelni, ezer féle finomság. És igazi fekete kenyér! Nagyon jó, hogy közel van a metróállomás, egy vonal a Vörös tér.

Kedden „sajnos” kifogtuk a Vörös tér elég nagy környékén a lezárásokat, az ünnep, és a delegációk miatt. Így az éjszakai városnézésen sem tudtuk a Kremlt közelről megnézni. Viszont 12-én Oroszország Napján egész nap a városban voltam, és így érezni tudtam az ünnep hangulatát. Számomra, amíg élek emlékezetes marad az Izmajlovo parkban zajlott műsor szebbnél szebb népdalokkal.

Fontos információ: a repülőn most már nem kell kiállítani a fehér migrációs kártyát, hanem a beléptetéskor ill. útlevél-vízum ellenőrzéskor kinyomtatják, és így kapjuk meg.

Üdvözlettel: Cs. Margit és R. Béla

Moszkva, egyéni utazás, 2013.02.10-02.13.

Kedves Péter!

R. Istvánék hazajöttek Moszkvából és mindennel nagyon meg voltak elégedve.

Köszönjük szépen a segítségedet és a munkádat.

Üdvözlettel: H. Mónika

2011. július, Moszkva.

Kedves Eszter!

Visszatértünk Moszkvából, ahol remekül ereztük magunkat. Nem tudom hány olyan magánutas van, akiket a jövőben segíteni fog,

de itt a véleményezés a tapasztalatunkról.

A szálloda (Petr I Hotel) remek választás volt, jó fekvésű, jól felszerelt, a reggeli büfé nagyon bőséges es változatos.

A személyzet udvarias es készséges, egyedül a szobában elérhető (díjmentes) WI-FI-t hiányoltuk.

A transzfer pontosan es kellemesen történt.

Utazásunkat nagyon megkönnyítette, illetve gördülékenységet biztosította, hogy ismertük a cirill betűket. E-nélkül szinte lehetetlen lett volna a tájékosodásunk, mivel az emberek általában nem beszelnek idegen nyelven, es minden felirat csak cirill betűkkel volt.

Csodálkoztunk, hogy a fiatalabb generáció, Pesttel ellentétben, nem beszel angolul, es éppen az idősebb generáció volt az, akik, ha nem is angolul, de németül, franciául es egy esetben magyarul ki tudtak minket segíteni.

A kulturális programmal szerencsénk volt, egy fergeteges népi tánc műsort, a nagycirkuszt es a hattyúk tavat volt szerencsénk megnézni, egyformán szenzációs élmény volt mind a három. Persze láttuk a hagyományos látnivalókat, sokat metróztunk, es kiutaztunk Klin-be, a Csajkovszi dacsa-muzeum-hoz is.

Köszönjük a segítséget, ha aktuális, biztosan ajánlani fogjuk magukat másoknak is.

2010 augusztus 18-23, Moszkva.

Kedves Péter!

szerencsésen megérkeztünk, nagyon jól éreztük magunkat. A városban a korábbi füstöt és meleget már nem lehetett érezni, sőt esett az eső, és a hőmérséklet alig érte el a 20 fokot. Józsi "bácsi" mellett - aki változatlanul fantasztikus - megismerhettünk egy másik nagyon kedves, szerény, nagy tudású, barátságos idegenvezető hölgyet, Iját, vagy ahogy ő mondta Ibolyát. A szálloda választás is nagyon jó, mert nem a belvárosban van, de mégis, mert 20 perc alatt a Vörös téren voltunk metróval.

Az oroszországi belépéshez szükséges nyomtatványt a repülőgépen kapjuk meg, aminek a kitöltése azoknak, akik nem tudnak olvasni oroszul, gondot okozott. Nem lenne megoldható, hogy ezt a nyomtatványt is az Irodából kapják meg az utazók (esetleg mellékeltve a magyar fordítást)? Az utazásról készített képeinket pár napon belül szeretném Önöknek átadni egy CD-n.

Mégegyszer nagyon köszönjük az Irodának, személy szerint Önnek és Jaroszlávnak is a tökéletes szervezést, a nagyon kedves, barátságos ügyintézést, és a vasárnapi napot...

Üdvözlettel

Cs. Margit és férje

Moszkva, egyéni utazás

Kedves Eszter!

Nagyon köszönünk mindent! Nagyon jól éreztük magunkat! A befizetett program nagyon tetszett az idegenvezető alapos és részletes vezetést tartott és a csoport is azonnal befogadott minket. Az esti folklór műsor nagyon kedves volt.

A szervezés és minden egyéb kitűnő volt.

A moszkvai szállásunk olyan volt amilyennek leírták, a személyzet abszolút készséges és alapos, mindennel teljesen meg voltunk elégedve.

Sokat utaztunk régen utazási irodákkal, de az Önöké volt az első olyan ahol pontosan az történt amit kértünk, és amit Önök mondtak!

Oroszországban gyönyörű és abszolút egyedülálló dolgokat láttunk, csak sajnos nagyon drága volt minden, de hát tudtuk, hogy Moszkva a világ legdrágább városa, na de ennyire J???

Még egyszer köszönünk mindent, barátainknak is ajánlani fogjuk Önöket!

Tisztelettel: Farkas Ildikó

2009. július 7. Az Arany kupolák város - Moszkva

Daragíj Jaroszlav!

Mint tudja júni27-júli1-ig az Önök irodájának szervezésében Moszkvában voltunk feleségemmel.

Miután 40 évvel ezelőtt volt a nejem Moszkvában utoljára, ezért voltak fenntartásai a szálloda helyét illetően, (VDNH területe) De kellemesen csalódott, nagyszerű helyen van és kifogástalan minőségű a COSMOS hotel. Itt a hotelben fergeteges néptánc előadást is láttunk!

Moszkva gyönyörű, tiszta város Budapesthez viszonyítva, persze ott is vannak hatalmas építkezések, amik a forgalmat befolyásolják.

Az idegenvezető, József, igazán profi, nagy tudású, jól kommunikáló és remek ember!

Köszönjük ezeket a nagyszerű élményeket!

Üdvözlettel:

Mihály

Oroszország általános adatok


Az ország teljes neve: Orosz Föderáció
Területe: 17,1 millió km2
Népesség: 150 millió (növekedési ráta 0,2%)
Főváros: Moszkva (népesség 9 millió)
Lakosság összetétele: orosz 80%, tatár, finnugor és számos etnikai kisebbség
Hivatalos nyelv: orosz
Vallás: orosz ortodox, iszlám, animista
Államforma: (elnöki) szövetségi köztársaság
Kormányfő: V.V.Putin

Aktuális információ Oroszországról magyarul

http://hungarian.ruvr.ru/

Tudnivalók

Moszkva

Ezerszínű, hatalmas és megfoghatatlan világváros. Történelme, mint az összes városé, egy útkereszteződésnél kezdődött, ahol árut kezdtek cserélni az emberek. Azóta eltelt pár évszázad, időközben a kereszteződés eltűnt, helyén pedig egy 12 milliós metropolisz épült fel.

Lakosság:

10 millió, napi ingázók száma 2 millió körül.

Terület:

1035 km2, a város határvonalát jelző körgyűrű 109 km hosszú.


Szentpétervár

Oroszország második fővárosát, „Észak Velencéjét” I. Péter cár alapította 1703-ban. A város a kultúra, az építészet és a természet gyöngyszeme. Világhírű építészek és szobrászok alkotásai, a hatalmas Néva folyó, sok festői csatorna, apró hidak, parkok, a cári rezidenciák (Puskin, Pavlovszk, Petrodvorec), színházak, hangversenytermek, múzeumok (köztük az egyedi és megismételhetetlen Ermitázs), nyár elején pedig a „fehér éjszakák” várják az odalátogatókat. Szentpétervár megőrizte az eredeti arculatát - 2003-ban a város 300 éves fennállásának évfordulója alkalmából minden épületet felújítottak, így a látvány még elegánsabb, még pompmég

Lakosság:

5.131.000 fő

Terület:

1439 km2

Repülőtér:

A külföldi légitársaságok Pulkovo 2-re, az orosz légitársaságok Pulkovo 1-re érkeznek és onnan is indulnak. A reptéra város szélén található, a legközelebbi metróig minibusszal lehet eljutni (kb. 35 rubel), vagy taxival.

Metró:

A Metro 5 vonala az egész várost behálózza, ezért ez a közlekedés legkényelmesebb és leggyorsabb módja. Üzemelési idő: 5.45-00.15.óráig. Egy jegy ára: 28 rubel.

Taxi:

Telefonhívás esetén az alapdíj 35 rubel, a nappali tarifa 20-30 rubel között váltakozik kilométerenként. (Min. számla 350 rubel). Esetenként a taxiórát már a taxitársaság bázisától bekapcsolják. Nagyobb taxivállalatok elérhetőségei: 327-1717 vagy 068.

Vásárlás:

Az utóbbi években ugrásszerűen fejlődött Oroszországban a kereskedelem. A nagy külföldi bevásárlóközpontok mellett számos hazai áruházlánc nyílt, amelyek általában este 22:00-ig tartanak nyitva, és gyakorlatilag minden kapható bennük, amihez a magyar vásárlók hozzászoktak. Sok helyen éjjel-nappal nyitva tartó üzletek találhatók, ugyancsak teljes kínálattal.

Látnivalók:

Szentpétervárt nem véletlenül tartják Oroszország kulturális fővárosának. Számtalan múzeuma, kiállító terme, színháza, koncertterme, könyvtára, tudományos és oktatási centruma van. Ezek közül javasoljuk a fontosabbakat: Ermitázs (www.hermitagemuseum.org), Orosz Múzeum (www.rusmuseum.ru), Puskin lakás Múzeum, Péter-Pál erőd (www.spbmuseum.ru/peterpaul), Juszupov-palota (www.yusupov-palace.ru/index_en.htm), Kunst Kamera, Auróra cirkáló, Admiralitás, Szent Izsák Székesegyház (www.cathedral.ru), Vérző Megváltó Székesegyház (www.cathedral.ru/saviour), Kazányi Székesegyház (www.kazansky-spb.ru), Nyári Kert. Téli Palota, I. Péter lakóháza, Szmolnij, Mars Mező, Alekszander Nyevszkij Kolostor (www.lavra.spb.ru). A városon kívül a Petrodvoreci Palota és kert (www.peterhof.ru), Puskin (www.tzar.ru) és Pavlovszk (www.pavlovskmuseum.ru) palotái és kertjei, Oranienbaum és Kronstadt a keresett nevezetességek.Opera és balett:Marinszkij Opera- és Balettszínház, Musszorgszkij Opera- és Balettszínház, Opera és Balett Konzervatórium

Hidak:

A Néva folyón átívelő hidakat a navigációs időszakban (április – november) minden éjszaka (2:00 – 4:50-ig) felvonják,hogy a hajók át tudjanak haladni a Ladoga-tó felé. A hidak felemelkedése az éjszakai városnézés egyik fő látványossága, közülük is a legszebb a Palota-hídé, különösen a Téli Palota felőli oldalról. Érdemes a szállodánk oldaláról gyönyörködni a látványban, ellenkező esetben 1,5-2 óra hosszat várhatunk az átjutásra!

Fehér éjszakák:

A magasabb szélességi fokokon a nyári napforduló előtti és utáni néhány hét alatt a napnyugták igen késői, a napkelték pedig igen korai órákra esnek. Emiatt még éjszaka sem teljes a sötétség. Ezeket az éjjeleket nevezik „fehér éjszakák”-nak. Szentpétervárott a Néva partján sokan még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, és várják a hidak éjszakai megnyitását, és élvezik, hogy a nap sosem végződik. A fő időszak május végén kezdődik, és július végéig tart, viszont ez a természeti jelenség egy hosszú folyamat, ezáltal a fő időszakot megelőzően és azt követően is sokkal később – gyakorlatilag csak jóval éjfél után - sötétedik be, illetve sokkal korábban kel fel a nap.

Éttermek:

Szentpétervárott az utóbbi időben nagyon sok új étterem nyílt. Az árak nagyjából hasonlóak a budapesti éttermi árakhoz. A magyar utazóknak az igen népszerű és elterjedt svéd asztalos éttermeket ajánljuk, itt nem olyan fontos a nyelvismeret, a turista azt kapja, amit választ, és az árak is egyértelműek. Ezek közül a következő éttermeket ajánljuk figyelmükbe: Nyevszkij sugárúton található, és jellegzetes orosz ételeket kóstolhatnak meg „Stroganoff Cafe”, mely az Ermitázstól nem messze található „Chajnaja Lozhka” (www.teaspoon.ru), ahol a jellegzetes orosz palacsintát kóstolhatják meg. Akik a cári idők nosztalgiáját,pompáját és ételeit szeretnék kipróbálni, azoknak az „Ermitazsnij” éttermet ajánljuk az Ermitázzsal szemben, vagy a „Palkin” éttermet, mely a Nyevszkij sugárúton található. Az igazi ínyencek a „Russzkij Ampir” (www.concord-catering.ru) éttermet próbálják ki, amely az egyik legdrágább a városban, viszont arany étkészletből élvezhetik a fejedelmi étkeket, abban a székben ülve, amelyben Nagy Katalin cárnő, hercegek, illetve Putyin elnök is helyet foglalt

Időjárás:

Környezet, éghajlat

Területét tekintve Oroszország a világ legnagyobb országa – a Föld területének 10 százalékát foglalja el. Éghajlata méreteihez illő: míg nyár derekán szinte valamennyi orosz ingujjban közlekedik, addig a tél közepén akadálytalanul lehet végigkorcsolyázni a folyókon az északi Jeges-tengertől a Kaszpi-tengerig, vagy el lehet szánkázni Szentpétervárról Vlagyivosztokba. Oroszország területének nagy része sík vidék, melyet az Ural hegység 2000 méter magas vonulata oszt két részre. Az Uraltól keletre esik Szibéria szélsőséges tundra éghajlatával. Az Uraltól nyugatra, az európai részeken, az éghajlat viszonylag kellemes, bár novembertől áprilisig csípős hideg uralkodik. 

Hivatalos pénznem

Orosz Rubel; 1 Rubel = 100 Kopejka.

Árfolyam (2017. április)

1 Euro = kb. 59 Rubel,

1 Rubel = kb. 5,2 Forint

Aktuális árfolyam: www.xe.com.

Javasoljuk dollár vagy euró bevitelét, mivel szinte mindenhol át lehet váltani rubelre. A városok központjában lévő boltokban és éttermekben általában a nemzetközileg elismert bankkártyákkal is lehet fizetni. Az orosz rubel Magyarországon nem hivatalosan bejegyzett valuta, így csak néhány pénzváltóhelyen lehet kapni.

Időeltolódás

Magyarországhoz képest: Moszkva és Szentpétervár +2 óra, a téli időszakban +3 óra

Novoszibirszk +6 óra.

Irkutszk +7 óra

Vladivosztok +9 óra

Petropavlovszk-Kamcsatszkij +11 óra

Külképviseletek

Magyarország Nagykövetsége Moszkvában:

Moszfilmovszkaja u. 62. (Metro „Kievszkaja”).

Tel.: (+7) 495-641-75-00, Fax.: (+7) 495-641-75-20

Magyar Nagykövetség Konzulátusa Szentpétervárott:

Marata u. 15 (Metro „Majakovszkaja”)

Tel.: (+7) 812-312-6458, Ügyelet: 999-0082

Telefonhívások

Oroszország +7, Moszkva +7 (495; 499), Szentpétervár +7 (812)

Oroszországból Magyarország hívása +36,

Orosz belföldi szám hívása +8.

Mobiltelefon:

Minden magyar szolgáltató működik az országban. A kellemetlen meglepetések elkerülése végett, utazás előtt érdemes érdeklődni szolgáltatójuknál a tarifák iránt, illetve ellen-őrizzék, hogy a szerződésük alapján külföldön használható-e a telefonjuk.

Pénzváltók/Bankok

A belvárosban egymást követik a bankok és a pénzváltók, sokan

közülük éjjel-nappal nyitva tartanak.

A bankok általános nyitva tartása: 09.00-16.00.

Szállodák színvonala

A szállodák besorolási feltételei megfelelnek a nemzetközi előírásoknak.

Ivóvíz

A csapvíz nem ajánlott közvetlen fogyasztásra, de palackozott vizet mindenhol lehet vásárolni.

Egészségügyi ellátás

Európai szintű, az európai biztosítótársaságok által nyújtott szolgáltatásokat elismerik.

Borravaló

Éttermekben 5-10% az általánosan elfogadott mérték.

Orosz konyha, éttermek

Borscs – céklaleves, Scsi – orosz káposztaleves, Vinegret – téli

zöldségsaláta, Pelmenji – szibériai húsos derelye, Vareniki –

derelye (krumplis, túrós, meggyes, stb), fekete és vörös kaviár,

Pirogi – töltött kelttésztás sütemény, Kvasz – erjesztett ital

Az italok közül a vodkát – melyből több jóminőségű fajta is

kapható - és a pezsgőt (sampanszkoje) érdemes megkóstolni.

Árak

Az árak kb. 10-15%-al a budapesti árszínvonal felett mozognak.

Vacsora: kb. 4 000 – 6 000 Ft/fő

Büféebéd: kb. 1500-2000 Ft/fő

Ásványvíz (1.5 literes): 40-60 rubel

Üveges sör (0.5 literes):50-100 rubel

Gyros: kb. 100 rubel

Kávé: kb. 70-100 rubel

Önkiszolgáló étteremben: szendvics 75-100 rubel, saláta 80-120 rubel

Közepes kategóriájú étteremben egy főétel: 200-250 rubel

Svédasztalos étteremben egy ebéd: 250-350 rubel

Ruhaviselet

Az orosz templomokban és a székesegyházakban helyenként a férfiaknál hosszú nadrág, a nőknek pedig fejkendő és betakart vállak az ajánlott ruhaviselet. Magasabb kategóriájú szállodákban és éttermekben vacsoránál elvárt az elegáns öltözet. Szervezett, csoportos utak esetében kényelmes, strapabíró cipő szükséges és átlagos, hétköznapi ruházat elégséges. Szentpéterváron és Moszkvában az időjárás tavasszal és ősszel hűvösebb, emiatt meleg ruhát is kell a bőröndbe készíteni. Viszont nyáron akár 30 fok Celsius meleg is előfordulhat, tehát könnyű nyári viselet hordható. Szentpétervár-Moszkva hajóút esetében a hajó fedélzetén szeles idő várható, ennek megfelelően készítsenek be ruhákat (pl. széldzseki). Az északi területeken nagyon változékony az időjárás. Kirándulások idején néha még esőkabátra és meleg ruhára is szükség lehet.

Fényképezés és videózás

Bizonyos termekben a képek és a kiállított tárgyak védelme érdekében vakut nem szabad használni. Miséztető templomokban csak előzetes helyi egyeztetés alapján lehet fotózni és videózni

Látnivalók

Az Oroszországba utazó magyar állampolgárok vízumkötelesek. Amennyiben szolgáltatásunkat igénybe veszik, irodánk valamennyi vízumtípus beszerzését vállalja és az ehhez szükséges papírokat biztosítja. További információ kapcsolatban forduljanak kollégákhoz.

Kreml és Kincstár

Kreml - A világörökségek listáján szereplő épületegyüttes Moszkva kihagyhatatlan része. A híres templomok közül kiemelhető a Lázár templom, az Uszpenszkij székesegyház, a Blagovescsenszkij székesegyház, az Arhangelszkij székesegyház, a látnivalók közül pedig a Nagy Iván harangtorony, a Tizenkét Apostol temploma, a Pátriárkák palotája és a Kongresszusi Palota.
Nyitva tartás: minden nap 10.00 – 17.00, csütörtökönként zárva, a pénztárak fél órával a zárás előtt már nem adnak ki jegyet
További információ: http://www.kreml.ru

Kincstár - A régebben fegyvertárként működő épületben ma kincstár található, amelyben a cári udvar tárgyi történelme látható, orosz mesterek által készített ezüst és arany ékszerek, illetve a külföldi delegációk ajándékai. Megtekinthetők a cári koronázási kellékek és ruházat, díszes étkészletek, a híres Faberge tojások és régi fegyverek.
Nyitva tartás: minden nap, csütörtökönként zárva, belépés 10.00-kor, 12.00-kor, 14.30-kor és 16.30-kor
További információ: http://www.kreml.ru/en/museums/armoury

Ár: 22 000 Ft/fő

 

Arbat és esti Moszkva

Autóbusszal bejárjuk az esti Moszkvát, melynek során az esti megvilágításban is megcsodálhatjuk a nevezetességeket, amelyek teljesen más képet festenek, mint nappal. A program keretében lehetőségük lesz gyalogosan is megnézni az Arbatot, Moszkva turisták által leginkább látogatott sétáló utcáját, amely tele van régiség- és ajándékboltokkal, és ahol esténként utcazenészek szórakoztatják a járókelőket.

Ár: 7 500 Ft/fő

 

Szergiev Poszad

Moszkvától mintegy 60 km-re található kisváros. Legnagyobb értéke az 1340-ben alapított Szt. Szergej kolostor, történelmi és egyházi szempontból Oroszország egyik legfontosabb kolostora. 1408-ban a tatárok feldúlták, de 10 év elteltével már álltak az új, kőből épült falak. Fő látványosságai az Andrej Rjubljov által festett ikonok. A székesegyházban helyezték el Szt. Szergius maradványait, mely évente zarándokok ezreit vonzza. A település az „Aranygyűrű” városainak egyike. A kolostor 1993 óta a világörökség része.
Nyitva tartás: minden nap 10.00-18.00
További információ: http://www.stsl.ru/

Ár: 16 500 Ft/fő

Nemzeti Képtár (Tretyakov)

A XIX. században élt Tretyakov fivérek magángyűjteményéből alakult képtár a legfontosabb orosz művészet kulturális létesítménye, amelyben világhírű ikonok mellett nem kevésbé ismert orosz festők leghíresebb alkotási találhatók meg.
Nyitva tartás: minden nap 10.30 – 19.30, hétfőnként zárva, a pénztárak egy órával a zárás előtt már nem adnak ki jegyet
További információ: http://www.tretyakovgallery.ru/en

Közlekedés metróval!

Ár: 6 500 Ft/fő

 

Krisztus Megmentő és metró

Metró
A moszkvai metró a világ egyik legkiterjedtebb metróhálózata. A teljes hosszúsága 300 km. Páratlan élményt nyújt a méretével és impozáns látványával. Építésekor hatalmas tágas tereket alakítottak ki a föld alatt, azokat gyakran márvánnyal burkolták, szobrokkal és más díszítőelemekkel ékesítették. A metro Moszkva fő közlekedési eszköze, naponta emberek millióit szállítja. 
Üzemidő: 06.00 – 01.00
További információk: http://engl.mosmetro.ru/

A Megmentő Krisztus Székesegyháza
A Megmentő Krisztus székesegyház az egyik legnagyobb és legismertebb székesegyház Oroszországban, amely a Napóleon ellen aratott győzelem után, hálából épült. I. Sándor cár fogadalma után végül fivére, I. Miklós cár építtette fel, végül 1883-ban, III. Sándor szenteltette fel. A szovjet vezetés parancsára 1931-ben felrobbantották. A 90-es évek végén, 3 év alatt, újjáépítették. Belépés a férfiaknak hosszú nadrágban, a nőknek fejkendőben és fedett vállal.
Nyitva tartás: minden nap 06.30 – 22.00
További információ: http://www.xxc.ru/english/index.htm

Közlekedés metróval!

Ár: 5 000 Ft/fő

 

Színházi előadás a Balsoj színházban vagy a moszkvai Nagycirkuszban

Fakultatívan lehetőség nyílik valamelyik színházban vagy a cirkuszban egy előadáson részt venni. Utasainknak a végleges programbeosztást 8 nappal az indulást megelőzően tudjuk elküldeni. Javasoljuk, hogy a végleges programlista alapján válasszák ki, melyik estén szeretnének előadásra menni. Továbbá a helyszínen, az idegenvezetőink segítséget tudnak nyújtani a jegyvásárlásban.

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a nyári időszakban a színházak nyári szünetet tartanak.

Belépőjegyek az alábbi web oldalakon on-line vásárolhatók:

Balsoj színház: http://tickets.bolshoi.ru/en/info/onlineboard/

Moszkvai Nagycirkusz: http://moscowstatecircus.com/book-now/

További színházak (orosz nyelvű web oldal): https://www.ticketland.ru

 

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Minimum létszám: 10 fő

Jelentkezés: legkésőbb 1 hónappal az indulás előtt

 

 

Fakultatív programok egyéni utasoknak

Egyéni utasok csatlakozhatnak az alábbi, garantált indulású, csoportos, magyar nyelven idegenvezetett fakultatív programjainkhoz. A programokra már itthon jelentkezni kell.

Jelentkezési határidő: legkésőbb 2 héttel a fakultatív program indulását megelőzően.

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.

Programok (Ft/fő):

Városnézés
Ára: 6.000 Ft
Időtartam: 09.00-16.00
Várható indulási időpontok: jún. 11., 25., júl. 9., 23., aug. 6., 20., szept. 10., okt. 1.

Kreml, Kincstár és Tretyakov képtár
Ára: 29.000 Ft
Időtartam: 09.00-16.00
Várható indulási időpontok: jún. 12., 26., júl. 10., 24., aug. 7., 21., szept. 11., okt. 2.

Szergiev Poszad, Megmentő Krisztus székesegyház és metró
Ára: 22.000 Ft
Időtartam: 08.00-18.00
Várható indulási időpontok: jún. 13., 27., júl. 11., 25., aug. 8., 22., szept. 12., okt. 3.

Programokhoz történő csatlakozás helyszíne: Hotel Izmailovo, 105613, Moscow, Izmailovskoye shosse 71, 4G-D (Partizanszkaya metrómegállónál)

A teljes ár kalkulációjához vagy a foglaláshoz kattintson a választott időpontra!

Utazás Indulás Visszaérkezés Utazás hossza Ellátás Ár
Repülövel 2017.07.08 2017.07.12 5 nap / 4 éj Reggeli 94 000 Ft
Repülövel 2017.07.22 2017.07.26 5 nap / 4 éj Reggeli 94 000 Ft
Repülövel 2017.08.05 2017.08.09 5 nap / 4 éj Reggeli 94 000 Ft
Repülövel 2017.08.19 2017.08.23 5 nap / 4 éj Reggeli 94 000 Ft
Repülövel 2017.09.09 2017.09.13 5 nap / 4 éj Reggeli 94 000 Ft
Repülövel 2017.09.30 2017.10.04 5 nap / 4 éj Reggeli 94 000 Ft

Az ár tartalmazza

A szállást reggelivel, a repülőjegyet, a transzfereket, az autóbuszos városnézést és a magyar nyelvű idegenvezetést

Külön fizetendő

a repülőtéri illetéket: kb. 35.000 Ft

a vízumdíjat: 19.000 Ft

az útlemondási biztosítást: 1,5 %

A vízumhoz szükségesOroszországra is érvényes betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás (Atlasz Classic 580 Ft/fő/nap, Atlasz Premium 750 Ft/fő/nap, Atlasz Privileg 1.040 Ft/fő/nap), illetve a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél.

 

Egyágyas felár: 21.500 Ft

Félpanzió kérhető: 14.000 Ft/4 alkalom


Az utazásokról további felvilágosítást adnak:

Oroszország, Kaukázus, Üzbegisztán, Irán, Baltikum és oroszországi hajóutak

  • Bartos Szilvia:+36 1 354 3997
  • Márk László:+36 1 354 3996
  • Nagy Gergő:+36 1 301 4991

Közép- és Dél-Amerika, Afrika, Ázsia (India, Kína, Dél-Kelet Ázsia), Ausztrália

  • Rokolya Péter:+36 1 354 3994
  • Csumita Angéla:+36 1 302 2962
  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Nyugat Európa, Tengerparti nyaralások, Tengeri Hajóutak

  • Semptei Mária:+36 1 301 4993

Franciaország, Korzika, Szardínia, Portugália, Olaszország, Bor és Gasztronómiai Utazások

  • Deczky Katalin:+36 1 301 4999
  • Zsila Sándor:+36 1 301 4998

Figyelem! A térképen látható útvonalak tájékoztató jellegűek!


Utazás Szentpétervárra Utazás Moszkvába Utazás Üzbegisztánba Utazás Azerbajdzsánba Utazás Grúziába Utazás Mongoliába Utazás Örményországba Utazás Iránba Utazás Peruba Utazás Vietnámba Utazás Kambodzsába Utazás Sri Lankára Utazás Argentínába Utazás Madagaszkárba

Oroszország utazás, utazás Oroszország, Orosz utazások, Orosz utazási iroda, Orosz vízum, Orosz vízum ára, utazás Szentpétervár, Szentpétervár utazás, Szentpétervár szállás, utazás Moszkva, Moszkva utazás, Moszkva szállás, Moszkva vízum, utazás Üzbegisztán, Üzbegisztán utazás, Üzbegisztán, Grúzia, Grúzia utazás, Azerbajdzsán, Azerbajdzsán utazás, Mongólia utazás, Irán utazás, Alaszka utazás, Peru utazás, Vietnám utazás, Kambodzsa utazás, Sri Lanka utazás, Madagaszkár utazás.
1000 Út Utazási Iroda: Utazások világszerte