Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Amerikai Egyesült Államok

Jelenleg aktuális beutazási információk:

Az USA utazási szigorítása – amely megtiltja az USA-ba történő beutazást a schengeni övezetből, az Egyesült Királyságból és Írországból – nem vonatkozik az amerikai állampolgárokra és a letelepedési engedéllyel rendelkezőkre és amerikai állampolgárok bizonyos családtagjaira, többek között örökbe fogadási folyamatban lévő gyermekekre, akik IR-4 vagy IH-4 vízummal szeretnének belépni az Egyesült Államokba.

Forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika

Bővebb információ és tájékoztatás az Egyesült Államok budapesti nagykövetségén (1054 Budapest, Szabadság tér 12. Telefon: 475-4400). https://hu.usembassy.gov/hu/

Jelenleg aktuális hazaérkezési információk:

A 10 NAP járványügyi megfigyelés alól felmentést kaphat a magyar állampolgár kérelmére engedélyezheti a járványügyi hatóság a  karanténban elhelyezett személy számára, hogy 5 napon belül, legalább 48 óra különbséggel, két alkalommal az  egészségügyi szakmai szabályoknak megfelelő, molekuláris biológiai vizsgálaton (SARS-CoV-2 PCR teszt) vegyen részt a felmentés megadása érdekében, negatív teszt esetén a karantént előíró rendelkezés alól az illetékes járványügyi hatóság felmentést ad. SARS-CoV-2 PCR tesztként azt a  vizsgálatot is figyelembe kell venni, amelyet valamely schengeni térségbe tartozó országban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Kanadában végeztek el, és annak eredményét az érintett magyar vagy angol nyelvű okirattal igazolja.

Frissítve: 2020.11.11.

A honlapunkon szereplő információk tájékoztató jellegűek!

 

terület: 9 826 630 km2
főváros: Washington
államforma: szövetségi köztársaság
lakosság: 323 952 889 fő
időzóna: Keleti part (GMT -5), Közép-nyugat (-6), Sziklás-hegység (-7), Nyugati part (-8) 
pénznem: USA dollár
éghajlat: Az Egyesült Államokban a nagy méret és a földrajzi változatosság miatt többféle éghajlat alakult ki. A nyugati hosszúság 100. fokától keletre az éghajlat nedves kontinentális északon és esős szubtrópusi délen. Florida déli csúcsának éghajlata trópusi, akárcsak Hawaii-é. A nyugati hosszúság 100. fokától nyugatra a préri félsivatagi. Ilyen a nyugati hegyvidék nagy része is. Az éghajlat száraz a Nagy-medencében, sivatagi délnyugaton, mediterrán Kalifornia partvidékén, óceáni Oregon és Washington partvidékén, valamint Dél-Alaszkában. Alaszka legnagyobb része szubarktikus vagy sarkvidéki éghajlatú.
elektromos hálózat: 117V/60Hz
nyelv: angol
vallás: protestáns (49%), római katolikus (22%, mormon (5%, zsidó (2%), iszlám (2%), egyéb (4%
közlekedés: A jobb oldali közlekedés van érvényben, a távolságokat mérföldben, a sebességet mérföld/h-ban adják meg.

Az aktuális beutazási feltételekről érdeklődjön kollégáinknál! 

Az ESTA (Beutazási engedély az Egyesült Államokba) nem vízum, hanem egy előzetes engedély arra, hogy felszálljon egy USA-ba tartó hajóra vagy repülőgépre. Az ESTA célja, hogy az amerikai kormány minden vízummentes beutazót átvilágíthasson, mielőtt még elhagyják saját országukat. 

További információ kapcsolatban forduljanak kollégákhoz.

Kollégáink már töltik fel az idekerülő tartalmat.

Kiemelt Amerikai Egyesült Államok ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:

12 nap / 10 éj
2022.04.18. - 04.29.
Összesen 4 időpontban

929.000 Ft/főtől

11 nap / 9 éj
2022.07.18. - 07.28.

1.332.000 Ft/főtől

18 nap / 16 éj
2022.04.12. - 04.29.
Összesen 4 időpontban

1.429.000 Ft/főtől

12 nap / 10 éj
2022.07.04. - 07.15.

1.607.000 Ft/főtől

16 nap / 14 éj
2022.08.30. - 09.14.

1.760.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

Vélemények útjainkról

Alaszka, az óriások vadonja

Kedves Angéla!

Szerencsésnek érzem magam, hogy eljuthattam Alaszkába. Várakozáson felüli élményekben volt részem. Ez egyrészt a program összeállítójának, másrészt az iroda utasokkal való kapcsolattartásának is köszönhető. Ami az idegenvezetést illeti arról csak elismeréssel lehet szólni. Gőgös Norbi kitűnő, szuper idegenvezető. Lelkes, fáradhatatlan, segítőkész. Ahogy csinálja abból látszik, hogy a munkája a hobbija is. A természet csodáinak meg- és bemutatása mellett a történeti, történelmi ismeretek átadására is figyelmet fordított. Mindig együtt volt a csapattal, akkor is mikor egy kicsit húzós "medve kalandban" volt részünk. Akik szeretik a természetet, a vad, de magával ragadó hegyeket - amelyek egy-egy területen a zöld szín megszámlálhatatlan változataiban pompáztak, máskor hófödte csúcsokkal díszelegtek - a gleccsereket, a vízeséseket, a vadon világát, annak Alaszkába el kell menni.
Ismerőseimnak nyugodt szívvel tudom ajánlani az utat.

 

Dr. M. E., 2017. augusztus

Alaszka, az óriások vadonja

Kedves Angéla!

Alaszka gyönyörű volt.
Norbert minden tekintetben kiváló túravezetőnk volt.
Az időjárás nem mindig kedvezett nekünk és az állatok is rejtőzködtek, de sok más élmény és érdekesség kárpótolt.
Lenyűgözőek a méretek, a színek, a folyók, hegyek, gleccserek, növényvilág. A virágok csodaszépek.
Köszönöm!

P. Éva, 2019. július

Alaszka, az óriások vadonja

Kedves Angéla!

 Ismételten szeretnénk megköszönni Önnek és Krisztinának a két utunk (Észak-nyugati átjárók és az Alaszka programok) közötti négy szabad napunk remek megszervezését és hogy gördülékenyen ment minden.
Az Ön szervezésébe tartozó Alaszka utunk is remekül sikerült.
Alaszka már évek óta szerepelt a bakancslistánkon, de halogattuk, mert mit is lehet ott látni. A meghirdetett  program gazdagsága és Gőgös Norbert idegenvezető személye volt az indok, hogy az 1000 út irodát választottuk. Norbi most is hozta a formáját, mind az információk, mind a programok teljesítése során. Az időjárás is a kedvünkben járt. Amikor utaztunk, néha esett az eső, de a kajakozás, a repülés és a hegyi túrák során mindig szép időnk volt. Ez persze fokozta az út élményét. Fantasztikus emlék marad az úszó jégtáblák közötti kajakozás, amikor mellettünk hasadtak, szakadtak többfelé a gyönyörű kék jégtömbök. A McKinley repülési lehetőségnél Norbi megállapodott a társasággal, hogy csak akkor repülünk és fizetünk, ha érdemes felszállni. Napi kapcsolatban állt velük, de a társaság is rendes volt, mert nem a pénz volt a lényeg, hanem a biztonság és a látvány lehetősége. Mindez meghozta az eredményt. Csoda látványban volt részünk, elmondani nem lehet, meg kell nézni.
Norbi a túrázni nem akaró vagy nem tudó utastársakra is igyekezett tekintettel lenni, és olyan helyen álltunk meg, ahol akár a látvány, akár a pihenési lehetőség kárpótolta a társakat. Az út során egyet hiányoltunk, hogy nem láttunk természetes közegben medvét csak az állatmenedék központban, ott is csak feketét. A barna medve nagyon szégyellős volt, rejtőzködött. Ez természetesen nem a szervezés és idegenvezetés hibája. Ilyen a természet.
Mi személy szerint szerencsésebbek voltunk, mert a kanadai utunk során mindkettőhöz volt szerencsék, többször is, eléggé közelről.
Összességében nagyon szép és jó volt az alaszkai út, a kis városkáival és természeti szépségeivel.
Köszönjük és további jó munkát kívánunk!

Ilona és Zoltán, 2019. július