Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

Hosszú hétvége Algériában
 
 
245 000 Ft-tól
/fő + repülőjegy
2017.10.22. - 2017.10.26
 
Utazás:

 repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

belvárosi 3* és 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora)

Utazás:

 repülővel, közvetlen menetrend szerinti járattal

Elhelyezés:

belvárosi 3* és 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban

Ellátás:

félpanzió (reggeli és vacsora)

Miért ez az út?

1. Turisták áltál kevésbé felfedezett terület, csak nem régen indult el a nemzetközi turista forgalom. Nincs tömeg a látnivalóknál, nincs ipari turizmus! Olyan ország, ahol még az ismerőse sem járt és ahol nem turistának fogja érezni magát, hanem vendégnek!

2. Olaszország után a második olyan hely a világon, ahol legjobban, legépebben megmaradtak a Római Birodalom emlékei.

3. Sajátos keveréke az arab és francia kultúrának, római kori és berber múltnak, egyedi természeti sokszínűség jellemzi: mediterrán tengerpart olíva és narancs ligetekkel, hegyek hófedte csúcsokkal, sivatag oázisokkal, ahol a világ egyik legjobbnak tartott, 35 fajta datolyáját termesztik.

4. Csodálatos természet, a Szahara végtelen csendje, az óriási dűnék „hullámzása”, a hatalmas, több ezer méteres hegyek és félelmetes szakadékok, az oázisok pálmafái mind izgalmas kalandra csábítanak.

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Részletes program

1. nap: Budapest - Algír

Utazás Budapestről közvetlen menetrend szerinti járattal a déli órákban Algéria fővárosába, Algírba. Érkezés a délutáni órákban. A szálláshely elfoglalása és rövid pihenő után egy informatív városnéző sétára indulunk a szálloda környékére. A Földközi-tenger egy öblének partján fekvő város a környező Szahel-dombok lejtőire épült fel. A föníciaiak az ókorban várost alapítottak ezen a területen, mely a későbbiek során fontos kereskedővárossá vált. Jelentőségét bizonyítja, harcos múltja, az idők során több nép is küzdött a város birtoklásáért: berberek, rómaiak, vandálok, arabok, spanyolok, törökök. Szállás és vacsora Algírban (2 éj).

Szállás: Hotel Soltane 4*

2. nap: Algír - Tipaza

A reggelit követően folytatjuk városnézést Algírban. Az UNESCO Világörökség részének nyilvánított óváros, Kasbah a török fennhatóság alatt épült fel. A városnézés során az óvárost keressük fel, majd megnézzük a város legismertebb látványosságát, Algéria legnagyobb katolikus templomát a Notre-Dame d’Afrique-ot, mely neobizánci stílusban épült, és egy csodálatos építészeti gyöngyszem. Ellátogatunk Botanikus kertbe, ahol Afrika illetve más, egzotikus nővények megtalálhatóak. Ez a séta azért is érdekes, mert itt láthatjuk a helybeli családokat, párokat, megismerhetjük az Algéria sokszínűségét úgy, ahogy ország más részein talán nem lesz lehetőségünk. Ezután a Földközi-tenger partján lévő ősi pun romvárosba, Tipazaba utazunk, melyet föníciai kereskedők alapítottak. Minden itt élt népcsoport (pun, római, korai keresztény, föníciai, bizánci) a városban hagyta a kéznyomát: bazilikák, színház, fürdők, temető, mozaikkal díszített kőkoporsók láthatók az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló területen. Még egy látnivaló vár ránk a mai napon, Tipaza mellett levő és Kr. előtt 25 II. Juba áltál épített és a feleségének szánt Mauzóleum. A program végeztével utazás vissza a szálláshelyre, vacsora és éjszaka Algírban.

3. nap: Algír – Setif – Djemila - Constantine

Reggel indulás kelet felé, érkezés Setifbe, séta a belvárosban, majd tovább utazás a világörökségi védelem alatt álló, i. sz. 1. század végén, Nerva császár idejében alapított és épült, a tengerszint felett 900 m magasságban található Djemilaba. Az Észak-Afrika legépebben megmaradt római építészeti emlékeket őrző emlékhely két fórumot, szentélyeket, színházat, lakó- és középületeket foglal magában. Gyönyörű hegyvidéki környezetben vannak a világ talán legszebb római kori műemlékei: Septimius Severus temploma, Caracalla diadalíve, színház, Bacchus ház, Termálfürdő, a Cosinius piactér. Megnézzük a Múzeumot is, mely híres a mozaik gyűjteményéről, melyeken mitológiai meséket és a mindennapi élet eseményeit ábrázolták. Indulás Constantine-be, érkezés után a szálláshely elfoglalása. Vacsora és éjszaka Constantine-ben.

Szállás: Hotel Ibis Constantine 3*

4. nap: Costantine – Algír

A hegyek között fekvő várost szédítően mély szakadékok szelik ketté, az ezeket összekötő festői függőhidak és viaduktok lenyűgöző látványt nyújtanak, emiatt a „ a sasok és a függőhidak városának” is szokták nevezni. Két hídra (El Kantara és Sidi M’Sid), felsétálunk a gyönyörű panoráma lefényképezésére. Majd megnézzük a város jelképét a Rummel folyó két sziklás partját összekötő 27 ívű Sidi Rached viaduktot. Kabinos felvonóra szállva ellátogatunk a hatalmas sziklán álló Háborús Emlékműhöz és Ahmed Bey palotájához, mely az arab építészet remekei közé tartozik. Délután repülés Algírbe, szállás és vacsora Algírben.

Szállás: Hotel Soltane 4*

5. nap: Algír -Budapest

A kora reggeli órákban transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti járattal. Érkezés a déli órákban.

 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Algír – Kasbah
 • Djemila
 • Tipaza

Fakultatív programok

Ehhez a körutazáshoz nem tartozik fakultatív program.

További információk

Várható menetrend (változhat):

Október 22. Budapest-Algír  14:00 - 16:05

Október 26. Algír-Budapest  09:00 - 13:00

Árak és indulás
Indulás - visszaérkezés
Utazás hossza
Ár
 

A foglalás gombra kattintva elsőként az utazás végösszege kalkulálható.
Ha az ajánlat megfelelő, akkor ugyanazon a felületen a foglalás is elkészíthető.

AZ ÁR TARTALMAZZA
 • szállást 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban
 • félpanziós ellátást
 • a belföldi repülőjegyet illetékkel
 • a megadott programokat
 • a szükséges belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a helyszíni transzfereket és a magyar nyelvű idegenvezetést
AZ ÁR NEM TARTALMAZZA
 • nemzetközi repülőjegyet illetékkel
  kb. 85 500 Ft
 • vízumdíjat
  kb. 26 500 Ft
 • útlemondási biztosítást
  1,5%
 • borravalókat
  kb. 3-5 USD/fő/nap

 EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • BBP biztosítás
 • Egyágyas felár
  75 000 Ft
Kérdése van az útról?
Kérdezze szakértőnket!
Semptei Mária
+36 (1) 301 4993
Visszahívás igénylése

vagy kérjen visszahívást!

Visszahívás igénylése

Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom. (megtekintés)
Az utazás idegenvezetője

 Tanács Gábor

Tanács Gábor utazásszervező, idegenvezető az ELTE TFK történelem-földrajz szakán végzett tanár. Katonai hagyományőrző, művészettörténet oktató. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Európa, kiemelt szakterülete a hadászat, hadtörténet, technikatörténet. Az elmúlt negyed évszázadban módja nyílt megismerni a világ számos táját, és gyakorlati tapasztalatokat szerezni elsősorban az öreg kontinensen, Európában. Specialitása a kis csoportos, személyre szabott, tematizált programok vezetése. Hobbija a munkája: az utazás, az egyes területek "mozaik-képének" a világ egységes képébe illesztése. Kedvenc szállodái: a történelmi hangulatú udvarházak, kastélyszállók, karavánszerájok. Kedvenc étele a pármai sonka, kedvenc itala az indiai fekete tea. Kedvenc városai a középkori hangulatú, meleg tenger közeli, várfalakkal övezett kisvárosok. Aktív amatőr sportoló, sportkedvelő, egy gyermek édesapja.

Ismerje meg Algériát

14 nap / 12 éj
2020.10.03. - 10.16.
Összesen 2 időpontban

1.500.000 Ft/főtől

12 nap / 9 éj
2020.09.16. - 09.27.
Összesen 2 időpontban

865.000 Ft/főtől

8 nap / 7 éj
2020.09.30. - 10.07.
Összesen 2 időpontban

570.000 Ft/főtől

Kapcsolódó magazin

bezárás

 

 

 

 

  Hova utazhatunk karantén nélkül? 

 

Kedves Utasaink!

Amennyiben szeretne külföldön pihenni és hátrahagyni a szürke hétköznapokat, mi megmutatjuk hova utazhat korlátok nélkül. Összegyűjtöttük azokat az országokat, ahová teszt és karantén nélkül elutazhatnak, illetve a részletekre kattintva további információkat olvashatnak az egyes országokról.

RÉSZLETEK