Telefon: +36 1 354 3990

Iroda: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 14.

      
Uruguay

Covid információ:

Teljeskörű Covid-elleni beoltottság (oltóanyag függvényében 1 vagy 2 dózis), melyet az oltás helye szerinti ország által kiadott hivatalos igazolással kell tanúsítani (spanyol, vagy angol nyelven, vagy ilyen fordítással ellátva. Az oltási igazolás elnevezése és formátuma a tapasztalatok szerint nem kritikus az elfogadás szempontjából ). Az utolsó oltás időpontjának az országba indulást megelőző 9 hónap és a védettséghez szükséges idő eltelte közé kell esnie (oltástól függően kb. 14 nap). Amennyiben az utolsó oltás dátumától számított idő több mint 9 hónap, szükséges a 3. oltás felvétele, a beutazást megelőzően minimum 7 nappal. Beléphetnek az országba azok a külföldi állampolgárok is, akik az indulást megelőző 90 napon belül már átestek a  betegségen és ennek tényét orvosi igazolással, illetőleg a beutazást megelőző 90 nap és 20 nap közötti időpontban elvégzett pozitív PCR-RT, vagy antigén teszttel igazolni tudják. A fenti feltételek alól mentességet élveznek a 18 éven aluli külföldi állampolgárok (Nagykorú személlyel együtt utazva). Valamennyi beutazónak beutazás előtt ki kell töltenie az utasok egészségügyi nyilatkozatának (Declaración Jurada de Ingreso a Uruguay para Extranjeros) nevezett ívet! 

Leírás:

Gaucho, futball, tangó, avagy Uruguay három szóban.
Brazília és Argentína közé ékelődik a Dél-Amerika második legkisebb országa, amelyet a kontinens Svájcaként is emlegetnek. De nem a csodás hegyek miatt, hiszen kiesik az Andok vonulatából, hanem a múlt század elejétől az 1950-es évekig elért gazdasági teljesítménye miatt. A 60-as és 70-es évek politikai zűrzavarai után ismét felfelé ívelt a gazdasága, melynek köszönhetően ma magas életszínvonalon élnek polgárai és Dél-Amerika egyik legerősebb gazdaságával büszkélkedhet.

Igazi multikulturális ország, ahol a lakosok többsége európai bevándorlók leszármazottja, ezért mondják, hogy Uruguay egy kis szelet Európa Dél-Amerikában. Ennek ellenére a tangó szeretete, a gaucho vagyis cowboy kultúra, a konyha és fesztiválok az uruguayi nemzeti identitás fontos részét képezik. 

A kis ország kevésbé vallásos a többi szomszédjához képest, de a futball szeretete szinte vallássá nőtte ki magát. A kétszeres világbajnok Uruguayban a mindennapok része a futball.

A spanyolok és portugálok harcoltak érte évszázadokon át és felváltva birtokolták, majd 1828-ban nyerte el függetlenségét Brazíliától. A múltnak köszönhetően a portugál és spanyol építészet jegyeit őrzik az egykori gyarmati városok, melynek talán legszebb példája az UNESCO világörökség részét képező Colonia de Sacramento városka.

Nem a legismertebb dél-amerikai turista célpont pedig a nyüzsgő Montevideo vagy hangulatos tengerparti városok, felkapott üdülőhelyek és gyarmati városok különleges élménnyé tehetik az uruguayi látogatást.

Turista célú utazás esetén vízum beszerzése nem szükséges. Vízummentes tartózkodás ideje  90 nap. 

Kiemelt Uruguay ajánlataink

Utazás szűrő: Rendezés:
GARANTÁLT

24 nap / 22 éj


2.435.000 Ft/főtől
Vélemények útjainkról